Barcelona - AC Milan - Strona 69

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5280
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 mar 2013, 1:02

Co chwile mi urywało transmisje więc spytam czy piłkarze Milanu kłócili się z sędzią że był spalony?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 mar 2013, 6:41

VeB !! :jupi: Wielki mecz 8) BarcaQzYN jako jedeny wszystkich wierzyłeś awans w pełni...Ja wierzyłem ale w zależności od sytuacji przebiegu meczu i o dziwo ten przebieg meczu się sprawdził(post w Waszych prywatnych typach)...Potem było z górki...Co prawda sytuacja Nianga mógła zmienić oblicza meczu ale napisze jak największy hejter Barcy gdy chce mu się coś udowodnić - Nie ma żadnego ale,nie ma co gdybać :P

Na koniec wielkie gratulacje dla Milanu i ich kibiców - zagraliście super - ale po prostu Barca była jeszcze lepsza na własnym boisku i to zadecydowało :) Mam nadzieję że uda Wam się znaleźć na podium w Serie A czego Wam życzę :beer:

Awatar użytkownika
fan zębatego R10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan zębatego R10 » 13 mar 2013, 6:54

arek_ahig pisze:
Mirek15 pisze:Był ten spalony czy nie :?:
Byl i to taki sporawy.

zanim odpowiem na posta chcialem się przywitać jako że to mój pierwszy post :)

tak więc odpowiadając na posta wrzucam focię. i pytanie, czy to jest spalony :D ?

nie ! środkowy obrońca jest conajnmiej na równi z messim, należy tu mówić o najdalej wysuniętym punkcie ciała obrońcy, czyli nodze...
( słabe ujęcie, ale jedyne, bo innych powtórek nie ma na utube, ale można to obczaić po tym w jakim miejcu "łuku" stoi środkowy obrońca, a widać że stoi dosyć mocno w stronę "środka" łuku niż jego "czuba" )

to ujęcie i tak jest "najgorszym" ustawieniem messiego w tej całej akcji patrząc pod względem pozycji spalonej...jakbym dał zdjęcie gdzie piłka znajduje się nie przy nodze iniesty, ale 2 metry dalej...to messi nie byłby nawet na równi z obrońcą, a schowany za nimi. tak więc twierdzenie że spalony był "sporawy" to są jakieś jaja :mrgreen:

tak przy okazji, gol według zegara telewizyjnego padł w 39 miucie, a w statystykach jest że w 40. ciekawe co na to bukmacherzy jesli ktoś obstawiał wynik, gola do którejś tam minuty? pewnie odwołań nie ma i tak :won:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony 13 mar 2013, 8:31 przez fan zębatego R10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 mar 2013, 8:29

Co za naród... Barca wygrywa. Pomocy sędziego brak. Wynik piękny, gra dobra, przeciwnik może nie w czasach świetności, ale jednak wielki klub.

Zaraz się zlatują i albo się cieszyć nie pozwolą, albo przeciwnika zbagatelizują albo pomocy sędziego się doszukują...

Rozumiem MGigsie, że gdyby MU strzeliło w 10 dwie bramki Realowi i awansowało to byś się przesadnie nie cieszył i nie dał byś się ponieść emocjom, bo to przecież tylko awans do 1/4 i wielu tego doświadcza?
Nie chcę mówić o tych, którzy nie doświadczyli w tym roku, czy w poprzednim, czy przez wiele lat z rzędu ale powiem tylko, że po ostatnich kilku meczach wczorajszy wynik i gra sprawiły wielką, wielką radość bo nie tylko zapewniły nam awans, ale były przełamaniem po ostatnich wpadkach (wiem, Deportivo - ale nie zaliczam), prognostykiem, że znowu może być lepiej. Messi się przełamał a wszyscy zawodnicy się ruszali. Mnie tam zwycięstwo w takiej sytuacji i okolicznościach bardziej cieszy niż ogolenie kogoś w 1/4.

I może przyjmiemy, że każdy sobie sam zadecyduje jakie zwycięstwo jest dla niego ważne? Czy jest to mecz 1/8 LM, 1/4 FA cup, ligowy z Catanią czy z Arką Gdynia?

Awatar użytkownika
fan zębatego R10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan zębatego R10 » 13 mar 2013, 8:35

Emerald pisze:Co za naród...
Zaraz się zlatują i albo się cieszyć nie pozwolą, albo przeciwnika zbagatelizują albo pomocy sędziego się doszukują...
a jak się kto cieszy, to " za bardzo się cieszy" i mu zazywanie narkotyków wkręcają :rotfl4:

ja w pubie oglądałem to jape przy golach darliśmy aż dziadki koło nas podskakiwali z przestraszenia :pijemy:

przed meczem czytałem tutaj posty chyba właśnie bacaQuzyn, i miałem w glowie że to będzie wielki mecz, przełamanie złej passy, i że wogóle barca przejdzie do historii tym meczem jako pierwsza która odrobiła taką stratę z pierwszego meczu, na tym poziomie rozgrywek. :beer:

zadanie wykonane.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 mar 2013, 9:00

ej.
Bienias pisze: Kibice Barcy wierza bo co nam pozostalo? Tak jak wczesniej pisalem w 80% Milan ma awans w kieszeni a Barca podchodzi do meczu w stylu a moze sie uda.
My cules z wiekszym stazem jestesmy pesymistami bo przezylismy 6 lat bez zdobytego pucharu. Pamietamy wiele porazek i nieudanych remontad. Jedank w sercu zawsze wierzymy. Tak wiec cieszmy sie bo jest to chwila historyczna. Tym bardziej dla takich jak ja ktorzy dzis wreszcie moga poczuc pewnego rodzaju zemste za Ateny 94. Teraz my upokorzylismy Milan.
Co za naród... Barca wygrywa. Pomocy sędziego brak. Wynik piękny, gra dobra, przeciwnik może nie w czasach świetności, ale jednak wielki klub.
90% forum przygotowalo sie na hejtowanie Barcy w sumie jak duza liczba polakow a tu zonk. Na fejsie cisza w przeciwienstwie do pierwszego meczu. Barca zagrala swietny mecz, zdeklasowala przeciwnika i sedzia jeszcze jej nie pomogl nie wspominajac o pierwszym meczu. Takich Mirkow czy Ebich musi bolec brak mozliwosci ukucia w Dume Katalonii.

Dobra czas na mecz. mylilem sie nie biorac pod uwage ze Barca moze zagrac swietny mecz. Takiej opcji nie bralem pod uwage. Tym bardziej ze zagramy w defensywie na zero. Praktycznie tylko Masche zjebal gdzie Milan mogl strzelic 1 bramke. Szczescie bylo po naszej stronie. Trzeba pochwalic Busiego. Czyscil az milo a do tego rozgrywal. To jest ewidentnie jego sezon. Najlepszy z pomocnikow a to ma swoj wymiar przy takich tuzach futbolu jak Xavi i Iniesta. Wrocil pressing wrocila Barca. Druga sprawa to gra Villi. Wierze ze Tito otworzyl oczy i zobaczyl ze z nim w skladzie gramy lepiej a taki Messi ma wiecej miejsca. W dodatku jak ma sytuacje to czesto ja wykorzystuje w porownaniu do Pedro czy Alexisa. A wlasnie. Chilijczyk wszedl i kilka pilek zwalil ale uratowal sie dobra asyst do swietnie tego dnia dysponowanego Alby. Troche taktyki i gra wyglada lepiej. Podobalo mi sie to czym chlopaki zaskoczyli defensywe Milanu- strzaly z dystansu.

Sily boskie z Barcelona 8)
FC Barcelona w swojej historii 3 razy grała w trakcie konklawe. Wszystkie 3 spotkania wygrała 4-0. Pierwsze miało miejsce w 1958 roku (konklawe, które wybrało Jana XXIII), kiedy 26 października pokonała Real Madryt 4:0. Drugi mecz odbył się 14 października 1978 przeciwko Las Palmas. Wtedy wybrano Jana Pawła II

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 mar 2013, 9:36

ach, piekny mecz, zapachnialo barcelona guardioli. ktos na szpicy przed messim, maksymalne zaangazowanie i jednak da sie. pilkarze przed meczem nie oszukiwali samych siebie i glosno mowili, ze to mecz sezonu, ciesze sie, ze tak do tego podeszli. pressing byl niesamowity, wszyscy zapieprzali jak dzicy, mniejsza o obroncow, ale nawet messi z villa walczyli o kazda pilke

co do awansu bylem nastawiony sceptycznie, bo potrzebowalismy do niego polaczenia kilku czynnikow - swietnego meczu, skutecznosci i szczescia. jakims cudem dopisaly wszystkie.

barcelona strzelila z pierwszej sytuacji, a jak niang tego nie wykonczyl, do teraz nie wiem. barca grala fantastycznie, ale mysle, ze ten gol podlamalby ich psychicznie i trzech goli raczej juz by nie strzelili. przyznal to mascherano, ktory po meczu przeprosil za blad, ktory 'mogl zmienic historie'. co do zmiany ustawienia: szkoda, ze roura i spola potrzebowali dwoch przegranych meczow z realem z rzedu, odpadniecia z pucharu hiszpanii i bycia jedna noga za burta ligi mistrzow do uswiadomienia sobie, ze gra bez napastnika na powaznych rywali juz nie dziala. moje modly zostaly wysluchane i villa zagral na szpicy. swietnie to wygladalo, absorbowal stoperow, przez co przy messim nie moglo grac pieciu milanistow. po ostatnich meczach zesmy sie z leo posmiali, co nie, teraz wypada przyznac, ze zagral na poziomie nieosiagalnym dla jakiegokolwiek innego zawodnika. mniejsza o dwa genialne gole, ale podejmowal praktycznie same dobre decyzje, wygrywal przebitki, nie tracil, wymuszal faule, niesamowicie utrzymywal sie przy pilce. avatar wciaz aktualny :)

Awatar użytkownika
Edekkomentuje
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Edekkomentuje » 13 mar 2013, 9:45

Trzeba też zaznaczyć, że z nieba do piekła było blisko. Wczoraj szczęścia Barcie nie zabrakło jak w innych spotkaniach, gdzie były niestrzelone karne, słupki, poprzeczki itd. Oczywiście nie awansowali dzięki szczęściu, bo byli lepsi, zdecydowanie lepsi. Kapitalny Messi, to on pociągnął drużynę swoimi bramkami. Ostatnio myślałem, że w Barcie nauczono piłkarzy wszystkiego tylko nie jednej rzeczy, strzałów z dystansu. W tych dwóch sytuacjach nie było już kombinowania, wchodzenia do bramki z piłką, nadarzyła się okazja, to Argentyńczyk uderzył. Dodatkowo Iniesta zagrał kapitalnie, prowadził grę, szybka grę, która nie była tak żmudna i przewidywalna. Barcie być może był potrzebny taki bodziec. Teraz już nie mogli kalkulować, oszczędzać się, tylko trzeba było wcisnąć tyle bramek ile się da. W końcu jakieś inne nastawienie do meczu, to my musimy, a nie na odwrót.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 13 mar 2013, 9:45

Bienias pisze:My cules z wiekszym stazem jestesmy pesymistami bo przezylismy 6 lat bez zdobytego pucharu. Pamietamy wiele porazek i nieudanych remontad. Jedank w sercu zawsze wierzymy. Tak wiec cieszmy sie bo jest to chwila historyczna. Tym bardziej dla takich jak ja ktorzy dzis wreszcie moga poczuc pewnego rodzaju zemste za Ateny 94. Teraz my upokorzylismy Milan.
Ja też doskonale pamiętam początek tego tysiąclecia w wykonaniu Barcy i co najciekawsze właśnie wtedy coś mnie ku tej drużynie pociągnęło. Właśnie w tym strasznie słabym okresie Barcelony, a mimo to wierzyć nigdy nie przestaję. Nie chcę nikomu nic tłumaczyć, ale jestem przekonany, że Wy wszyscy sceptycy nie doświadczyliście wczoraj czegoś takiego jak ja :)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 13 mar 2013, 10:08

Teraz my upokorzylismy Milan.
2:4 w dwumeczu biorąc pod uwage siłę obu zespołów i to, ze po losowaniu milan był przez wszystkich skazywany na pożarcie to faktycznie upokorzenie niesamowite, włosi powinni zmienić zawód albo najlepiej popełnić masowe samobójstwo ze wstydu

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 mar 2013, 10:23

No właśnie. Żadne upokorzenie. Niestety nie ma porównania do '94 bo wtedy obie drużyny były niezwykle silne, to był finał i to my byliśmy faworytami.
Teraz też my byliśmy faworytami, składy Milanu i Barcy dzieli przepaść i to była 1/8 finału w której jeden mecz przegraliśmy.

Rewanż za upokorzenie jakiego doznalśmy w Atenach jeszcze nie nadszedł.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 mar 2013, 10:31

rekinho patrze przez pryzmat meczu na CN bo w pierwszym to Milan nas zjadl.

Emerald moze dla ciebie nie nadszedl. Ja mam rewanz trwajacy przez ostatnie lata. 3x raz wyeliminowalismy Milan a na deser czworeczka.
Jezeli oczekujesz rewanzu na podobnych warunkach co w Atenach to zycze ci zeby go twoje dzieci doczekaly.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 mar 2013, 10:58

Bienias pisze:
Jezeli oczekujesz rewanzu na podobnych warunkach co w Atenach to zycze ci zeby go twoje dzieci doczekaly.
Czyli zakladasz, ze Milan lub Barcelona przez wiele lat nie dojda do finalu?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 mar 2013, 11:14

Bienias. Ja nie powiedziałem, że oczekuję za tamto rewanżu. Właściwie to nie oczekuję tym bardziej, że jak sam powiedziałeś - mała szansa żebym się doczekał.

Od tamtego czasu przez wiele lat czekałem na każde podwinięcie się nogi Milanu, ale już dawno mi przeszło i Milan bardzo szanuję i nawet można powiedzieć, że darzę ich sympatią.
Natomiast ostatnie lata to nie są dla mnie żadne rewanże. To jest pisanie historii a piękną historię pisze się z pobudek wyższych niż zemsta :)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 mar 2013, 11:24

btw Balotelli napisał coś ciekawego na twitterze po meczu ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”