Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 684

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lis 2010, 18:08

Jak wynika newsa to skandalicznie sie zachowala policja. Ciekawe jak rzeczywiscie wygladala cala sytuacja. Moze pozniej beda jakies rzetelne relacje

ED:
Jak powiedziała rzeczniczka chorzowskiej policji, mł. asp. Justyna Dziedzic, kilkusetosobowa grupa kibiców poznańskiej drużyny usiłowała wejść na obiekt, gdy jego bramy były jeszcze zamknięte. Po sforsowaniu ogrodzenia, doszło do utarczek z siłami ochrony. Fani mieli kamienie i niebezpieczne przedmioty.
czyli jednak fani Lecha nie byli swieci
Ostatnio zmieniony 07 lis 2010, 19:50 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 07 lis 2010, 19:44

Oglądaliście "Czekając na sobotę"? Jest to dokument HBO o realiach polskiej wsi, jeśli macie ochotę na pierwszorzędną patologię to polecam:

http://www.ekino.tv/film,Czekajac-na-so ... 17744.html

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 lis 2010, 20:32

Oglądając ten film w pewnych fragmentach przypomina mi się pewien klasyk ;)

Pamiętacie oksane ? :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 lis 2010, 20:56

Inferno pisze:Oglądaliście "Czekając na sobotę"? Jest to dokument HBO o realiach polskiej wsi, jeśli macie ochotę na pierwszorzędną patologię to polecam:
Dokument bardzo ciekawy i szczerze polecam, choć trochę boli mnie twierdzenie, że to dokument o realiach polskiej wsi... Sam wychowałem się w małej miejscowości, a dorastałem już w stolicy. Fakt, jest część społeczeństwa, która reprezentuje poziom podobny do bohaterów dokumentu, ale mam tam sporą część przyjaciół, którzy pokończyli studia, mają dobrą pracę i żyją na poziomie. Osobiście mam swoje zdanie na ten temat. W mieście też mieszkają tacy ludzie i to nie jest problem wsi. Patologia nie wybiera...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 lis 2010, 21:01

Oglądałem ten dokument. Aż żal był patrzeć na tych ludzi. A najbardziej szkoda mi było tych lasek które uważają to co robią na tej scenie za coś fajnego ala spełnienie marzeń :zgon:
Myślałem że takie rzeczy w naszym kraju to już przeszłość ale jak widać nie koniecznie. Na takiej wsi ludzie mają swój świat i on trochę odbiega od tego światopoglądu jacy mają ludzie w miastach.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 07 lis 2010, 21:06

Pewnie widzieliscie :P?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lis 2010, 21:16

Ten Nokaut to jakas stodola dla bydla. Nawet ten striptiz jest zalosny.
Na takiej wsi ludzie mają swój świat i on trochę odbiega od tego światopoglądu jacy mają ludzie w miastach.
czekajac na sobote w miescie. Chetnie poogladam cpunkow z kasa tatusia i dziewczyny sprzedajace sie temu kto ma lepszy zegarek. Tez mozna zrobic temat.
W wakacje potrafie jezdzic na wiejskie dyskoteki i poziom jest wyzszy nawet niz w naszych nadmorskich klubach

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 lis 2010, 21:20

KajoFC pisze:Myślałem że takie rzeczy w naszym kraju to już przeszłość ale jak widać nie koniecznie. Na takiej wsi ludzie mają swój świat i on trochę odbiega od tego światopoglądu jacy mają ludzie w miastach.
Światopogląd się nie różni, lecz podejście do życia. Jak oglądałeś ten dokument, to pewnie słyszałeś jak jeden z bohaterów mówił, że siostra jego mieszka w Warszawie i studiuje. Jak ktoś chce się wyrwać z małego zadupia, to się wyrwie. Musi mieć ambicje. Ja np bardzo dziękuję rodzicom za to, że sami mnie namawiali od małego, abym uciekał do miasta. Zaufali mi, zainwestowali ogromne pieniądze w to, abym mógł skończyć LO w Wawie, czyli płacili za mieszkanie, internat, dawali na życie i nie bali się, że zostanę ćpunem jak moi koledzy, którzy po tym jak wyrwali się z domu ruszyli w tany-tany.

Jak człowiek chce to osiągnie coś, niestety jak widzisz tacy ludzie wolą pić browar po sklepem, a kasa i tak będzie. Państwo da 400zł zasiłku, a jak za mało to się coś dorobi. Wiecie czemu np u nas jest tak wielki napływ pracowników sezonowych zza wschodniej granicy? Bo dla nich 80 zł dniówki to jest majątek, a Polak przyjdzie zarobi 40 zł dziennie, rzuca o 14 robotę i idzie do domu, bo ma już niezłą dniówkę. I [ch**], przecież do 17 nie będzie pracował, żeby się na nim jakiś jebany pizduś dorabiał. Takie mamy podejście do życia, to nie dziwmy się społeczeństwu. Ostatnio mnie wykładowca wyrzucił z zajęć, bo zaczął tłumaczyć, że Fakt i SE sprzedają się najlepiej z dzienników, gdyż są chodzącą sensacją i ludzie wolą czytać to niż coś ambitniejszego. Zapytałem czemu wprost nie powie, że nasze społeczeństwo z roku na rok głupieje i robi się coraz bardziej ograniczone. Niestety nie odpowiedział, tylko mnie wywalił.
Bienias pisze:czekajac na sobote w miescie. Chetnie poogladam cpunkow z kasa tatusia i dziewczyny sprzedajace sie temu kto ma lepszy zegarek.
Racja. Czasami pójdę gdzieś na imprezę i tak patrzę to aż żal dupę ściska. Ostatnio poznałem dziewczynę i powiem szczerze, że nie spodziewałem się tego co usłyszę. Nie dość, że ładna i ma fajną figurę, to jeszcze inteligentna i rozsądna. Myślałem, że takich już nie ma...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lis 2010, 21:26

Ostatnio poznałem dziewczynę i powiem szczerze, że nie spodziewałem się tego co usłyszę. Nie dość, że ładna i ma fajną figurę, to jeszcze inteligentna i rozsądna. Myślałem, że takich już nie ma...
takich jest duzo ale jezeli sie samemu nie prezentuje pewnego poziomu to sie ich w zyciu nie pozna. Co nie zmienia faktu ze bez tych drugich nie mielibysmy tak duzo przyjemnosci ;)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 lis 2010, 21:33

Warto obejrzeć film Mechanik? Na Polsacie o 23 leci.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 lis 2010, 21:35

oczywiście, że warto. Gdyby Bale zrzucił kilka kg mniej to pewnie nie byłoby go z nami. Ciekawa fabuła, fajne zakończenie. Tylko, że na Polsacie ten film pewnie będzie się dłużył do 2 w nocy...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lis 2010, 21:35

Jak znasz puentę to nie :lol:. Jak nie znasz to można się popatrzyć na żeberka.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 lis 2010, 21:37

Bienias pisze:takich jest duzo ale jezeli sie samemu nie prezentuje pewnego poziomu to sie ich w zyciu nie pozna. Co nie zmienia faktu ze bez tych drugich nie mielibysmy tak duzo przyjemnosci
Nie no racja, ale nie chciałbym aby moja dziewczyna tańczyła w wiejskiej dyskotece z cyckami na wierzchu...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 lis 2010, 21:41

Diamen23 pisze:Tylko, że na Polsacie ten film pewnie będzie się dłużył do 2 w nocy...
Do 01:15. Tragedii nie ma.

Obejrzę chyba. Najwyżej na Was będzie. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”