Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 70

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 maja 2009, 23:26

Muchas Gracias Diego za Ligę Mistrzów.
Asteniu - kwalifikacje LM to jeszcze nie sama LM...a z tak chimeryczną drużyną jak Atletico to może być różnie po przerwie letniej...szczególnie,że Forlan to nie Aguero - raczej odejdzie,gdy trafi się intratna oferta (najmłodszy nie jest - zarabia u was w granicach 60k tygodniowo - a taka Barca czy MC spokojnie mogą mu dać 100-120k...).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 maja 2009, 23:30

jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby forlan odszedl z druzyny, ktora na 99% zagra w fazie grupowej cl i bedzie miala spore szanse na runde pucharowa, tylko po to zeby grac w angielskim sredniaku. nawet, gdy MC uczynilby go pilkarzem zarabiajacym na poziomie cristiano.

nie jest juz najmlodszy, wiec tym bardziej nie bedzie go ciagnelo do takich klubow.

ale gdyby taka barcelona sie postarala to pewnie by odszedl.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 maja 2009, 1:28

Gratulacje. Szczerze jestem zadowolony z Waszej postawy i nawet pomimo kolejnej akcji Forlan > Eto'o nie mam nic przeciwko Waszej (wreszcie) bardzo dobrej grze. W moim odczuciu od lat jesteście ekipą na miarę europejskich pucharów i fajnie, że możecie brać w tym udział.

Forlan :rydzyk: Gdyby był te kilka lat młodszy to widziałbym go w Barcelonie. W obecnej sytuacji pozostaje 'tylko' szacunek. Plotki o Diego w Barcelonie można włożyć między bajki.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 maja 2009, 2:00

Zapodajcie linka do gola Diego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 maja 2009, 2:06

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 maja 2009, 2:16

:beer: dziękówa.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 31 maja 2009, 4:05

MazurXIII pisze:Asteniu - kwalifikacje LM to jeszcze nie sama LM...a z tak chimeryczną drużyną jak Atletico to może być różnie po przerwie letniej...
Asteniu pisze:Teraz jeszcze jeden mecze z Finami, a później wakacje i bardzo ciężkie eliminacje do Ligi Mistrzów. Mam nadzieje że się uda (oby nie Arsenal).
MazurXIII pisze:szczególnie,że Forlan to nie Aguero - raczej odejdzie,gdy trafi się intratna oferta (najmłodszy nie jest - zarabia u was w granicach 60k tygodniowo - a taka Barca czy MC spokojnie mogą mu dać 100-120k...).
Trafiłeś w samo sedno, bo ponoć Diego zarabia 3 mln euro na sezon, co daje tygodniowo około 60 tys euro. Ponoć MC jest w stanie dać za niego 36 mln euro (klauzula odstępnego) i 6 mln euro za sezon, jednak tak jak ktoś tutaj dobrze powiedział Forlan nie ma tam po co iść (nie licząc kasy). Najprawdopodobniej zostanie w Atletico, zresztą jeżeli wierzyć prasie to Atletico szykuje dla niego nowy kontrakt gdzie miałby zarabiać coś około 4,5 mln euro na sezon.
RealFan pisze:jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby forlan odszedl z druzyny, ktora na 99% zagra w fazie grupowej cl i bedzie miala spore szanse na runde pucharowa
Nie zapeszaj, bowiem Atletico na 100% zagra z jakimś bardzo dobrym klubem, może to być nawet Arsenal, Olympique Lyon czy AC Milan (jeżeli zajmą czwarte miejsce). Ponadto to Shakhtar czy Sporting Lizbona to także kluby które są w stanie wyeliminować Atletico, więc te 99% to zdecydowanie przesada. Myślę że 65 % to taka w miarę realna ocena.
RealFan pisze:ale gdyby taka barcelona sie postarala to pewnie by odszedl.
Jestem bardzo ciekawy co wówczas by zrobił Forlan, gdyby Barca dała 36 mln euro (chodzi o to aby Atletico nie miało już nic do gadania). Nie był bym zły gdyby odszedł do Barcy, bo rozumiem że pokusa gry razem z Iniestą, Xavim czy Messi była by strasznie kusząca.
Mentor pisze:Gratulacje.
Sammyy pisze:Gratuluję.
Dziękuje (chociaż nie wiem czy są one do mnie kierowane :P )
Bienias pisze:
Zajebiście tutaj w tym filmiku słychać kibiców : Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo Uruguayo. I po co Diego miałby odchodzić z Atletico :P Tak się zastawiam czy bardziej byłbym smuty po odejściu Aguero czy Forlana.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 31 maja 2009, 7:53

nie ma co świętować, Atleti musi wzmocnić drużynę, głównie linię obrony. Prawdopodobny jest transfer Asenjo na bramkę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 maja 2009, 10:41

Asteniu pisze:Nie zapeszaj, bowiem Atletico na 100% zagra z jakimś bardzo dobrym klubem, może to być nawet Arsenal, Olympique Lyon czy AC Milan (jeżeli zajmą czwarte miejsce). Ponadto to Shakhtar czy Sporting Lizbona to także kluby które są w stanie wyeliminować Atletico, więc te 99% to zdecydowanie przesada. Myślę że 65 % to taka w miarę realna ocena.
ty pesymisto :P jak zostana w klubie najwazniejsi pilkarze i ktos ciekawy sie pojawi to powinnicscie awansowac. moze mnie fantazja poniosla, ale ja chciec 4 hiszpanskie (no w tym wypadku 3 i jeden katalonski :lol: ) kluby w fazie grupowej i nie brac pod uwage innej mozliwosci :P

bramkarza to atletico tak bardzo nie potrzebuje. leo franco nie jest zly. gorzej jak widze tych przecietniakow na obronie.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 31 maja 2009, 15:52

RealFan pisze:ty pesymisto :P jak zostana w klubie najwazniejsi pilkarze i ktos ciekawy sie pojawi to powinnicscie awansowac. moze mnie fantazja poniosla, ale ja chciec 4 hiszpanskie (no w tym wypadku 3 i jeden katalonski :lol: ) kluby w fazie grupowej i nie brac pod uwage innej mozliwosci :P
No najważniejsze będzie aby utrzymać obecny skład. Wzmocnienia pewnie jakieś będą, jednak żadnych wielkich transferów nie będzie, no chyba że odejdzie ktoś ważny, bo ponoć za wiele kasy to nie ma. Więc wole utrzymać obecny skład + parę małych zmian.
RealFan pisze:bramkarza to atletico tak bardzo nie potrzebuje. leo franco nie jest zly. gorzej jak widze tych przecietniakow na obronie.
Gregory Coupet odchodzi, bo chce jeszcze gdzieś pograć. Leo Franco odchodzi, bowiem kończy mu się kontrakt, a wraz z wprowadzeniem w Atletico planu oszczędnościowego chciano mu zarobki znacznie obniżyć na co on nie wyraził zgody i do podpisana nowej umowy nie doszło, tak więc bramkarza trzeba kupić i jeżeli wierzyć Hiszpańskiej prasie, to Sergio Asenjo jest już zawodnikiem Atletico Madryt, a wszystko ma zostać ogłoszone po powrocie Atletico z Finlandii, czyli gdzieś 3-5 czerwca. Właśnie teraz przeczytałem że wczoraj Leo Franco pożegnał się z kibiciami. Trochę smutno się robi, bo był on zawsze w 101% profesjonalistą i mimo iż wybitnym bramkarzem nie był to z pewnością do bardzo solidnych można było go zaliczyć i nie raz ratował na dupę.

Właśnie teraz widzę taki tytuł newsa : <b>"Abramovich to deliver £50M Aguero to new Chelsea boss Ancelotti.</b> Mam nadzieje że jeżeli to prawda to Aguero odrzuci po raz kolejny ofertę Chelsea. Ostatnio w każdym wywiadzie powtarzał że chce zostać w Atletico, bo świetnie się tutaj czyje, kibice go bardzo szanują, klub się rozwija itd. Ponoć Giannina Maradona namawia Aguero do pozostania w Madrycie, bowiem bardzo podoba jej się w stolicy Hiszpanii.

Hahaha, teraz przeczytałem fajnego newsa, o to jego fragment :
The problem, however, lies with wages. If Barca offer him a contract with reduced wages, as some are suspecting they might, Eto'o will study offers from Milan, Manchester City, Chelsea and Atletico Madrid.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 31 maja 2009, 18:05

DIEGO FORLAN ZE ZŁOTYM BUTEM !!! PIERWSZY ZAWODNIK ATLETICO KTÓRY ZDOBYŁ TĄ NAGRODĘ !!!

URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO URUGUAYO

Dzisiaj Marc Janko nie zdobył żadnej bramki. Tak więc Forlan dołącza do takich zawodników jak : Eusebio, Jardel, Gomes, McCoist, Henry, Georgescu oraz Gerd Muller którzy zdobyli tą nagrodę dwa razy, jednak w nowej formule Złotej Piłki to tylko Henry i Forlan zdobyli ją dwukrotnie. Za rok będzie trzecia nagroda !!!

BRAWO DIEGO !!!

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 cze 2009, 16:34

http://sport.onet.pl/74318,1248685,1981 ... omosc.html

Podoba mi się jego zachowanie. Nie smęci głupot o miłości etc. tylko jasno mówi, że jak dostanie więcej kasy to odejdzie, jak porównywalna to nigdzie się nie rusza bo dobrze mu w Atletico. Zdecydowanie wolę to niż gadki o wielkiej miłości do klubu by potem odejść za kilka srebrników więcej.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 cze 2009, 18:12

Asteniu - wygląda na to,że jeśli Forlan dostanie te 100-120 k w np.MC to chętnie przywdzieje ich koszulkę...a na grze w LM to mu aż tak bardzo nie zależy jak na $...chyba,że powyższe to naciąganie faktów :) W sumie należy podziwiać takie postawienie sprawy - nie smęci,że kibicował Atleti od dziecka,zostanie tu na zawsze etc.,tylko jasno mówi o tym,jak ważne są pieniądze...w sumie mu się nie dziwię :roll:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 01 cze 2009, 18:32

Póki co Forlan w Atletico zarabia około 3 mln euro na sezon. Ponoć szykowany jest dla niego nowy kontrakt, gdzie ma zarabiać około 4,5 mln euro na sezon, co jest naprawdę niezłą kasą. Najwięcej w Atletico zarabia Aguero, zgarnia około 5-5,5 mln euro na sezon. Znowu "ponoć" MC jest w stanie dać Forlanowi 6 mln euro. Niby różnica między 4,5, a 6 mln jest, jednak wątpię aby Forlan chciał odejść (zważywszy na jego wiek) do klubu który nie zagra w LM. Tak więc póki co jestem dość spokojny, jedyne co mnie martwi to FC Barcelona, bo to była by bardzo kusząca oferta, przede wszystkim ze względu na aspekt sportowy.
MazurXIII pisze: W sumie należy podziwiać takie postawienie sprawy - nie smęci,że kibicował Atleti od dziecka,zostanie tu na zawsze etc.,tylko jasno mówi o tym,jak ważne są pieniądze...w sumie mu się nie dziwię :roll:
Kiedy Forlan przychodził do MU to wówczas Atletico też nim było zainteresowane. Kiedy ochodził do MU to także nim było Atletico zainteresowane, a sam Forlan już po transferze do Villarrealu przyznał że bardzo zależało mu na grze w Atletico, jednak nie mógł on nic na to poradzić, bowiem oba kluby nie doszły do porozumienia. Wygląda na to że do trzech razy sztuka :wink:

A tutaj bramka Diego Forlana z ostatniego spotkania z Almerią :

http://www.soccerclips.net/videos/atlet ... ia-forlan1

I jeszcze bramka Aguero bo również bardzo ładna :

http://www.soccerclips.net/videos/atlet ... ia-aguero1

Edit : Właśnie przeczytałem na stronie Katalońskiego dziennika że ponoć parę osób z bliskiego otoczenia Diego przyznał że odejdzie on z Atletico tylko wówczas kiedy zgłosi się po niego FC Barcelona. Niby Atletico chce 25 mln euro (chociaż Enrique Cerezo przyznał że nie sprzeda go za mniej niż 36 mln euro), a Barca oferuje 18 mln. Do rozliczenia mogli by wejść tacy piłkarze jak : Hleb, Gudjohnsen czy Caceres. Z kolei jego agent przyznał że czeka on na ofertę z Realu Madryt.

elmundodeportivo donosi że i Forlan i zarząd Atletico chcą aby Diego nadal grał w Atletico.

49 bramek w PD zdobytych w tym sezonie przez parę Forlan - Aguero stawia ich na pierwszym miejscu w historii Atletico jako najbardziej bramkostrzelna para. W ciągu dwóch sezonów obaj zdobyli 85 bramek, co daje 53% zdobytych wszystkich bramek przez Atletico w ciągu tego okresu.

Ponadto Diego jest drugim zawodnikiem w historii Atletico który zdobył bramki w kolejnych ośmiu meczach Primera Division. Pierwszym był Pruden Sánchez który uczynił to w sezonie 1940-1941. W ciągu ostatnich 17 meczy PD, Forlan zdobył 20 bramek (czyli od przyjścia nowego trenera Atletico, Able'a Resino).

W sumie wiadomo już prawie na jakie drużyny może trafić Atletico Madryt w IV rundzie eliminacji do LM.

Arsenal, Lyon, Shakthar, Sporting oraz Panathinaikos. Z tym że ostatnia trójka zagra w III rundzie el. do LM i jeżeli odpadną to wówczas w IV rundzie możemy zobaczyć takie ekipy : Sparta Praga Dinamo Bucarest, Twente Enschede, Dinamo Moscow or Sivaspor.

Jest szansa że Atletico będzie rozstawione, jednak tylko wówczas kiedy Shakthar, Sporting oraz Panathinaikos odpadną w III rundzie co jest mało prawdopodobne aby wszystkie te trzy kluby odpadły.

Fajnie by było trafić na Sparte Prage. Do stolicy Czech mam zaledwie 250 km, więc można by było pojechać na taki meczyk.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 cze 2009, 2:45

Ostatnio się pojawiło kilka 'śmiesznych" plotek o możliwym transferze Maxiego do Spurs. Osobiście jakoś nie bardzo w to wierzę, ale podobno agent Maxiego był w Londynie ostatnio.

Wiesz coś Asteniu dokładniej na ten temat ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”