O futbolu na luzie... - Strona 6998

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2418

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 30 sie 2026, 14:02

cloner pisze:
30 sie 2026, 13:42
:roftl3: Tak nas boli, że... boli brzuch ze śmiechu. Przecież CF Montreal to poziom Widzewa.
podkreslanie tego ktorys juz raz w ciagu paru godzin wskazuje, ze chyba jednak boli. zwlaszcza ze doslownie nikt nie napisal, ze MLS to mocna liga

ja np. po prostu lubie poogladac co on tam znowu nawywijal, zwlaszcza ze z reguly nie jest to suche nabijanie statystyk, tylko kawal dobrego futbolu. na tle przeciwnikow niedopasowanych do messiego poziomem, co pokazal chocby ostatni mundial, ale zawsze

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 316

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 30 sie 2026, 14:11

Chlopaczek pisze:
30 sie 2026, 13:45
1234 pisze:
30 sie 2026, 13:19
przekladajac to na skoki ktore uwielbiam - to tak jakby adam małysz albo kamil sztoch po karierze w pucharze swiata poszedl skakac do fis cup i tam sobie przeskakiwał juniorów i skoczków z panstw egzotycznych xd
I prosto z tego przeskakiwania juniorow pojechaliby na IO skad by przywiezli zloty i srebrny medal.
Ta odpowiedź to chyba najlepsze podsumowanie porównania którego użył. I całkowicie w punkt.
piotrcies pisze:
30 sie 2026, 13:54
Gole strzelone w USA =/= jakościowo te w Europie.
Nikt przecież nie mówi że to to samo. To wręcz oczywiste że nie. No ale chyba można a nawet warto podkreślać jak 39 letni fenomen tej dyscypliny dalej dokłada co się da na swojej sportowej emeryturze a czasem nawet i jakieś ciasteczko. Można i myślę że uzasadnione jest także jaranie się tym.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2808
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 sie 2026, 14:28

Ależ nikt nie kwestionuje tego, że jest to liga ogórków :) I niech sobie będzie. Mimo tego że gra w takiej lidze to ba MŚ pokazał się z dobrej strony co dowodzi temu, że nadal w piłkę umie grać. A, że na emeryturę poszedł tam .. no Lewy też poszedł - czyli zdobytych bramek w Chicago mu nie liczymy!

A swoją drogą ciekawe czy nasz @Herskogląda Lewego w USA? :)

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 299
Kibicuję: Juventus

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 30 sie 2026, 15:14

Podobno Tottenham może wydać na niego nawet 100 milionów euro. Ten klub jest pojebany 😀

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 sie 2026, 15:16

Trzymam kciuki za spadek

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 422

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 30 sie 2026, 16:54

Nieźle może wyglądać bilans bramek Chelsea na koniec sezonu, dzisiaj 4 bramki i 6 dużych okazji z 25% posiadania piłki, 7-4 po dwoch pierwszych meczach.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2492
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 30 sie 2026, 18:01

Przyjemna pierwsza polowa. Drugie tyle poprosze w drugiej.
1) Bellingham forma mutant, podtrzymuje Mundial. W ofensywie TOP plus praca w pressingu.
2) Malaga na ten moment to wyglada jakby tam mialo braknac argumentow do utrzymania, niestety.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2808
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 31 sie 2026, 18:24

Leo Messi właśnie zakończył reprezentacyjną karierę 😢

"Po czasie, jaki upłynął od finału, i po głębokim przemyśleniu sprawy, chcę ogłosić, że kończę karierę w reprezentacji narodowej...
To była bolesna decyzja – i w głębi duszy wciąż boli – ale rozumiem, że nadszedł ten moment. Przysięgam, że zawsze dawałem z siebie wszystko – nie tylko w ostatnich latach, gdy wygrywaliśmy wszystko, ale i wcześniej; zawsze walczyłem i zostawiałem serce na boisku dla tej koszulki, by dawać Wam radość i sprawiać, że dzięki futbolowi czuliście dumę z bycia Argentyńczykami.

Czas nieubłaganie płynie, pewne rozdziały się zamykają, a ten boli mnie szczególnie mocno. Kocham, kochałem i zawsze będę kochać bycie częścią reprezentacji. Dałem z siebie wszystko; nie mam już nic więcej do zaoferowania, a poza tym nadchodzi świetne młode pokolenie zawodników, którzy zasługują na to, by tu być.

Dziękuję za całą miłość i wsparcie przez te ostatnie 20 lat. Będzie mi bardzo brakowało Waszego dopingu słyszanego z boiska. Teraz będę jednym z Was, kibicując i wspierając drużynę z zewnątrz – zarówno w chwilach dobrych, jak i złych (a zwłaszcza w tych złych).

Dziękuję mojej rodzinie za to, że zawsze przy mnie trwała i towarzyszyła mi w tej podróży – tak pięknej, a zarazem tak trudnej. Dziękuję każdemu trenerowi, koledze z drużyny i działaczowi, z którymi dzieliłem tę drogę. Zabieram ze sobą niezapomniane wspomnienia i chwile.

Odchodzę ze spokojem i dumą, że wraz z kolegami z drużyny zapewniłem Wam momenty, o których kiedyś tylko marzyliśmy. Przeżycie tego wszystkiego razem z Wami było niesamowitym doświadczeniem. Kocham Was!

Dziękuję Ci, Boże, za to, że uczyniłeś mnie Argentyńczykiem.

Naprzód, Argentyno!

*Napisałem te słowa 21 lipca, dwa dni po finale. Dziś, po tym, co spotkało mojego tatę, jestem o tym przekonany jeszcze bardziej niż wcześniej."

Nie będziecie się już musieli z nim męczyć ;)

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1532
Kibicuję: od czasu do czasu

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 31 sie 2026, 18:26

Bradley Barcola dziesiątym najdroższym transferem w historii. W TOP 10 są również tacy goście jak Joao Felix, Elliott Anderson, Morgan Rogers czy Alexander Isak :pijemy:

W ogóle w czołowej dwudziestce więcej niewypałów/potrzebujących czasu niż transferów, które się okazały dobrymi.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 31 sie 2026, 19:05

Ilka pisze:
31 sie 2026, 18:24
Leo Messi właśnie zakończył reprezentacyjną karierę 😢

"Po czasie, jaki upłynął od finału, i po głębokim przemyśleniu sprawy, chcę ogłosić, że kończę karierę w reprezentacji narodowej...
To była bolesna decyzja – i w głębi duszy wciąż boli – ale rozumiem, że nadszedł ten moment. Przysięgam, że zawsze dawałem z siebie wszystko – nie tylko w ostatnich latach, gdy wygrywaliśmy wszystko, ale i wcześniej; zawsze walczyłem i zostawiałem serce na boisku dla tej koszulki, by dawać Wam radość i sprawiać, że dzięki futbolowi czuliście dumę z bycia Argentyńczykami.

Czas nieubłaganie płynie, pewne rozdziały się zamykają, a ten boli mnie szczególnie mocno. Kocham, kochałem i zawsze będę kochać bycie częścią reprezentacji. Dałem z siebie wszystko; nie mam już nic więcej do zaoferowania, a poza tym nadchodzi świetne młode pokolenie zawodników, którzy zasługują na to, by tu być.

Dziękuję za całą miłość i wsparcie przez te ostatnie 20 lat. Będzie mi bardzo brakowało Waszego dopingu słyszanego z boiska. Teraz będę jednym z Was, kibicując i wspierając drużynę z zewnątrz – zarówno w chwilach dobrych, jak i złych (a zwłaszcza w tych złych).

Dziękuję mojej rodzinie za to, że zawsze przy mnie trwała i towarzyszyła mi w tej podróży – tak pięknej, a zarazem tak trudnej. Dziękuję każdemu trenerowi, koledze z drużyny i działaczowi, z którymi dzieliłem tę drogę. Zabieram ze sobą niezapomniane wspomnienia i chwile.

Odchodzę ze spokojem i dumą, że wraz z kolegami z drużyny zapewniłem Wam momenty, o których kiedyś tylko marzyliśmy. Przeżycie tego wszystkiego razem z Wami było niesamowitym doświadczeniem. Kocham Was!

Dziękuję Ci, Boże, za to, że uczyniłeś mnie Argentyńczykiem.

Naprzód, Argentyno!

*Napisałem te słowa 21 lipca, dwa dni po finale. Dziś, po tym, co spotkało mojego tatę, jestem o tym przekonany jeszcze bardziej niż wcześniej."

Nie będziecie się już musieli z nim męczyć ;)
schodzi z reprezentacyjnej sceny bedac na szczycie zamiast terroryzowac swoich rodakow do usranej smierci? nietypowo ;)

piekna to byla przygoda. co nocek dla jego wystepow pozarywalem to moje, do burzliwych dyskusji na forumku i w realu tez bede mial sentyment. jako fanboj mialem lata chude, musialem czasem przemykac szkolnymi korytarzami po kryjomu, ale niespodziewanie w momencie jak messi mial juz 34 lata na karku maszyna ruszyla i skonczylo sie tak jak powinno

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4034

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 31 sie 2026, 19:59

Zygmunt-1 pisze:
31 sie 2026, 18:26
W ogóle w czołowej dwudziestce więcej niewypałów/potrzebujących czasu niż transferów, które się okazały dobrymi.
Im wyższa kwota za piłkarza, tym większa presja na nim ciąży. To błędne koło, ale tak jest.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 sie 2026, 20:10

Zrobil dla Argentyny co mogl bo jak czlowiek sobie wspomni jakie ulungi zazwyczaj mial w tej reprezentacji to naprawde kyrie eleison.

Obrazek

Zreszta teraz zobaczymy te Argentyne bez Messiego i niech bog ma ich w swojej opiece.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 31 sie 2026, 20:13

:roftl3:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 31 sie 2026, 20:39

Chlopaczek pisze:
31 sie 2026, 20:10
Zreszta teraz zobaczymy te Argentyne bez Messiego i niech bog ma ich w swojej opiece.
to co, chyba nico paz wsiadzie za kierownice? zobaczymy, ile on warty

ciekawe czy ktos sie odwazy wziac dyche na plecy od razu

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 299
Kibicuję: Juventus

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 31 sie 2026, 22:42

Salah trafił do piekła, ten Trabzonspor to jest tragedia. Z jednej strony mógłbym współczuć, aczkolwiek sam tak wybrał, bo jednak hajsik.

A mógł wrócić do Serie A 😎

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”