AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 721

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lis 2009, 22:49

Znakomicie Ronaldinho - wracał, starał się mimo braków fizycznych (w porównaniu do najlepszej formy), Seedorf lepiej w drugiej połowie, ale i tak słabo. Ogólnie zespół gorzej się prezentował, niż w drugiej połowie w Hiszpanii, powinien był Leonardo wprowadzić Abate i Flaminiego w drugiej połowie, szkoda tych zmian niewykorzystanych, bo naprawdę nie muszą grać w kółko Pato, Ronaldinho, Pirlo czy Seedorf. Borriello pokazuje, że na ten moment jest numerem jeden, i kiedy zespół odzyska świeżość (co przy tej kadrze będzie niebywale trudne), to może bardzo ciekawie się zaprezentować.
Mam nadzieję na jednego ofensywnego pomocnika/skrzydłowego w zimie, najlepiej za drogiego na Milan Suareza, bo ktoś musi zluzować Pato i Ronaldinho, przez te obciążenia oni nigdy nie pokażą najwyższej dyspozycji.
Milan robi niezwykle powolny postęp w dyspozycji, ale jak wspominał ktoś powyżej - dyscyplina taktyczna (mimo tego, że dzisiejsze ustawienie trafione nie było w 100%) w wykonaniu niektórych jest powalająca, piłkarze grają zupełnie inaczej, niż można się po nich częstokroć spodziewać, Leonardo - choć jako piłkarz nie był nigdy topowy - wyraźnie wzbudza respekt u zawodników, co niezwykle cieszy - tego nam częstokroć brakowało za Carlo.
Z niecierpliwością czekam na zimę, gdzie sam Beckham będzie znakomitą alternatywą na (mam nadzieję!) pozycje Seedorfa i Pato. Inteligentna rotacja trenera na wiosnę powinna zacząć przynosić oczekiwane efekty. Teraz nadchodzi aż 5 dni odpoczynku i mecz z Lazio w Rzymie - który zawsze będzie ciężki, nawet mimo dyspozycji Rzymian. Fajnie byłoby zobaczyć Abate za Seedorfa, Gattuso w pierwszym składzie za Ambrosiniego...

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 03 lis 2009, 22:55

swietne zawody w naszym wykonaniu, zagralismy nawet lepiej jak na bernabeu.

zasłuzylismy na zwyciestwo, drugo połowa zdecydowanie pod nasze dyktando. zabraklo troszke szczescia.
no i coz tu duzo pisac.. sedzia nas strasznie wykochał :boje się:
to tak na gorąca. coz teraz wystarczy ograc marsylie u siebie i mamy awans :!:
Forza 250 mylionow !

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 03 lis 2009, 23:31

Graliśmy w 10. Seedorf na ławę! No qfa. Raz na jakiś czas jeszcze typowi wyjdzie (mowa tu o pojedynczych akacjach) jakiś mecz, ale na chwilę obecną i w sumie też przyszłą, pana Seedorfa miejsce będzie na ławce w klapkach, jak na derbach. Bez urazy do gościa, ale właśnie tak powinna wyglądać druga część sezonu w wykonaniu Seedorfa jak w pojedynku z Interem.
Clarence wchodzisz!
Co? Ja? :o
Gdzie moje korki?^^

Tyle tylko, że lipę mamy na ławce, bo ciężko znaleźć kogoś na jego miejsce. Abate jakoś bardziej bym widział jednak bardziej w destrukcji, ale od razu piszę, że sam pomysł Abate za Seedorfa na bank nie byłby gorszy od samej gry tego drugiego. 8)

Co innego jak wróci Beckham. Anglik będzie chciał się wykazać przed MŚ. W reprezentacji buja się po prawej stronie. Nie ma więc co też zabierać mu zajawki do gry na skrzydle. Aczkolwiek raz na jakiś czas można by go wpierdzielić do środka.;]
Jak dla mnie to fajnie byłoby chociaż raz zobaczyć Pato jako ofensywnego pomocnika. No nie wiem. Chociaż jeden teścik na tej pozycji jakimś głupim pomysłem też by raczej nie był.;]

Co nie zmienia faktu, że poza bocznymi obrońcami potrzebujemy kogoś w miejsce Seedorfa. Jego czas minął. Ciao Clarence.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 lis 2009, 6:51

Nie widziałem całego meczu ale oglądając obszerny skrót uważam że powinniśmy wygrać ale remis nikogo nie krzywdzi.
Dida pokazał znowu kiepską interwencje po strzale z dystansu, w drugiej połowie też źle sparował piłkę. Boje się że do czasu aż będzie stał w bramce nasi rywale będą dużo uderzać z daleka a to zawsze powoduje zagrożenie i zamieszanie.
Nie wypowiem się o poszczególnych piłkarzach ale z powtórek podobał mi się Ronaldinho ( karny perfekcyjny ) i Pato. Pirlo też ładną piłkę rzucił przy nieuznanym golu. Dlaczego sędzia nie uznał bramki ? Odp na pewno znają komentatorzy z TV N :P Pato świetnie się zachował. Pippo dlaczego nie strzelił w końcówce chyba sam nie wie, może oddech Raula w tym meczu go sparaliżował.

Ogólnie Milan na plus. Szanse na awans mają 3 drużyny, trzeba uważać. Marsylia pokazała że jest groźna, dobrze że mamy ją na San Siro.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lis 2009, 9:27

Szkoda, że nikt z żalących się na sędziego nie widział pod koniec pierwszej połowy czerwonej kartki dla Dinho za chamski i niebezpieczny faul od tyłu na Pepe. Po którym to faulu Brazylijczyk symulował ból kostki i nie dostał nawet żółtka.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lis 2009, 10:49

Dida pokazał znowu kiepską interwencje po strzale z dystansu
Rozumiem, że chodzi Ci o sytuację Kaki? Jeśli tak, to powiedz mi, jak mógł się lepiej zachować? Złapać piłki nie dałby rady i Iker z Buffonem, stąd decyzja o zbiciu jej przyklejonej do linii końcowej była perfekcyjna - a że stał tam Benzema (co tam, że był na spalonym :lol: ) i dobił z ostrego kąta, to akurat nie jest winą Brazylijczyka.
Szkoda, że nikt z żalących się na sędziego nie widział pod koniec pierwszej połowy czerwonej kartki dla Dinho za chamski i niebezpieczny faul od tyłu na Pepe.
Tak, najlepiej wyrzucić go od razu za to, że biegał w czerwono-czarnej, a nie białej koszulce.
Żółta - tak, tym bardziej, że wczoraj był wyjątkowo agresywny jak na siebie, ale czerwona to żart. Zwłaszcza, że naskoczenie to było bardziej śmieszne, niż straszne - Brazylijczyk nie miał specjalnie możliwości w jakikolwiek sposób skrzywdzić Portugalczyka. :wink:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 lis 2009, 11:42

Wilmore pisze:a że stał tam Benzema (co tam, że był na spalonym :lol: )
Przestan ogladac spotkania Milanu na justinach itp. wynalazkach ze slaba jakoscia, bo juz nie pierwszy raz piszesz bzdury jak powyzej. Spalonego to chyba tylko ty widziales, bramka Benzemy zdobyta prawidłowo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lis 2009, 12:05

Wilmore pisze:Złapać piłki nie dałby rady i Iker z Buffonem, stąd decyzja o zbiciu jej przyklejonej do linii końcowej była perfekcyjna - a że stał tam Benzema (co tam, że był na spalonym :lol: ) i dobił z ostrego kąta, to akurat nie jest winą Brazylijczyka.
Spalonego na 100% nie było. W pewnym momencie też doszły mnie słuchy, że coś nie halo z tą bramką, ale zobaczyłem powtórki z odpowiednim zatrzymaniem i wszelkie wątpliwości zostały rozwiane.

Dida raczej błędu tam nie popełnił. Rykoszet dodatkowo utrudnił interwencję.

Dinho solidnie zapracował na kartkę, ale chyba nie na czerwo chociaż może gdybym zobaczył jakąś kompilację z jego zagraniami to opinia by się zweryfikowała bo pamiętam, że grał dość ostro.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lis 2009, 13:18

Spalonego na 100% nie było. W pewnym momencie też doszły mnie słuchy, że coś nie halo z tą bramką, ale zobaczyłem powtórki z odpowiednim zatrzymaniem i wszelkie wątpliwości zostały rozwiane.
Masz jakieś? Bo ta kiepska, rozmyta jakość na telewizji N zupełnie nie pozwoliła mi zobaczyć odpowiedniej powtórki, żeby stwierdzić z całym przekonaniem, że spalonego nie było. Przeciwnie, powtórki z N wskazywały właśnie na bramkę po spalonym. :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 lis 2009, 14:26

Wilmore pisze:Przeciwnie, powtórki z N wskazywały właśnie na bramkę po spalonym. :)
:haha:
na N-ce to nawet wyznaczyli linie spalonego w studiu pomeczowym. Ja jestem szczesliwym posiadaczem n-ki i powtorki jednoznacznie pokazywaly, ze o zadnym spalonym nie moglo byc mowy . Przestan wiec brnac w klamstwa.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 lis 2009, 15:22

Jak dla mnie sytuacja Benzemy czysta, spalonego tam nie było.Czy Dida popełnił przy strzale błąd może mały tam był rykoszet mógł ją zbić za linie końcową a miał pecha i wpadła ona pod nogi Benzemy.

Natomiast dzisiaj na siłe próbowałem doszukiwać się czegoś nie zgodnego z przepisami z bramką Pato ale gol jak najbardziej prawidłowy zresztą zawodnicy też dzisiaj w wywiadach mówili że nie wiedzieli o co chodziło sędziemu.

Jak dla mnie Ronnie wczoraj mógł dostać max żółtą kartkę.Gdzie tam czerwoną widzieliście :?: Nawet zawodnicy Realu nie interweniowali do sędziego gdy ten wskazał że był faul.

Można było ten mecz wygrać ale 1 punkt też nie martwi.Real wczoraj było groźny tylko z dystansu i to jeszcze były często strzały nie celne.Nie zrobili na mnie żadnego wrażenia.Dużo lepiej na tle Milanu prezentowało się nawet Napoli.

Kaka bierze na siebie często bardzo dużo, chce sam wygrać mecz tylko że tak to on potrafił 2-3 sezony temu a teraz po prostu nie ma na to umiejętności(formy).

Warto też zaznaczyć od czego się zaczeła bramka Realu.Prosta strata w środku pola Seedorfa :? Irytuje mnie te jego chodzenie z piłką co raz bardziej.Oczywiście potrafi też przyspieszyć i ciekawie rozegrać jednak więcej jest chodzenia i tracenia głupich piłek.Oby David był w formie :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lis 2009, 10:25

ponoc transfer Adiyiaha moze sie nie odbyc bo agent zada od 1,5 - 2 mln pensji dla swojego podopiecznego(co jest "lekka" przesada)...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lis 2009, 15:22

Skąd znasz takie liczby? We Włoszech mówi się o okolicach miliona euro.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 lis 2009, 16:03

Na AcMilan.pl tak piszą. Chłopak na prawdę chce bardzo dużo zważywszy na swój wiek i to co pokazał bo król strzelców między swoimi młodymi równieśnikami to nie król strzelców w Serie A albo LM.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”