AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7445

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 12:37

Akurat Rabiot to prezent od Allegriego 😀 Fofana jak się uda sprzedać to pójdzie do Turcji lub Anglii i niech nawet największą gwiazdą tam zostanie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » wczoraj, 13:22

Jedyną gwiazdą jaką może zostać Fofana to najgłupszego zagrania.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1940

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » wczoraj, 20:17

Gila oficjalnie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » dzisiaj, 8:03

Zrobiłem sobie krótką analizę taktyczną meczów 1/16 MŚ. Systemem z wahadłami i trójką z tyłu grał tylko Paragwaj, nadal klasyczna 4 z tyłu rządzi piłką. To a'propo systemu Amorima.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » dzisiaj, 9:12

Trójka z tyłu zwiastuje katastrofe. Strasznie betonowa taktyka.

Ten cały Amorim sobie na ten moment poradził tylko w Sportingu. W lidze gdzie grają 3 drużyny. Miał dobry skład oraz jechał na Gyokeresie. Nie żebym był pesymistą ale optymizmem jego osoba mnie nie napawa. Z kupowaniem piłkarzy pod jego taktykę uwazalbym, a 70 mln za Ramosa inaczej się nie da wytłumaczyć niz praniem pieniędzy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » dzisiaj, 9:30

Nie jestem wielkim fanem ani Amorima ani 3 z tył, ale nie licząc jednego sezonu Milanu i Napoli od dość długiego czasu we Włoszech drużyny grające 3 z tył wygrywają tytuł i grały 4 razy w finale LM w przeciągu ostatnich 12 lat bodaj. Mamy Atalante, która regularnie grała w LM i dochodziła do fazy pucharowej. Mamy Leverkusen z historycznym sezonem i pewnie więcej przypadków by się znalazło.

To są tylko cyfry. Wszystko zależy od taktyki, graczy i jak oni wyegzekwują to co nakreśli trener. Wiadomo, że im lepsi i mądrzejsi gracze tym lepsze efekty.

Granie trójka maskuje również sporo braków zarówno u stoperów jak i pomocników.

My z pseudo 3 z tych z defensywnym trenerem, bez dobrych grających piłką obrońców, z dwoma praktycznie pomocnikami, bez prawdziwych wahadłowych (jednym) i bez napastników do pewnego momentu walczyliśmy o tytuł i tylko pewnie przez wojnę domową nie awansowaliśmy do LM.

Co do Ramosa - chora kwota, ale warto przeanalizować rynek transferowy napastnik i wyjdzie, że w dzisiejszych czasach to już jej jest nic nadzwyczajnego. O po prostu Milan funkcjonował na innych zasadach.

Jak już było napisane - albo sobie wychowasz top napastnika, albo będziesz grał fałszywą 9 albo będziesz przepłacał za tier2-3 napastników licząc, że któryś wypali. Takie są teraz realia.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » dzisiaj, 10:41

Ogólnie jeśli chodzi o MŚ to po prostu system z 4 z tyłu jest dużo łatwiejszy i każdy się szybko zaadaptuje. Na 3 z tyłu z wahadlami trzeba tygodni treningów na co w ogóle nie ma czasu więc 90% drużyn gra chamskie 4-3-3 tylko z minimalnymi przesunięciami.

Dla mnie Amorim ma czystą kartkę i pasuje mi jego wybór. Problemem w Milanie są transfery i budowa drużyny pod trenera a to się chyba właśnie dzieje

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 262
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » dzisiaj, 10:58

A ja wam życzę, żeby ten Ramos odpalił i strzelił te 20 bramek w lidze. Serie A brakuje ostatnio dobrych napastników, a ten chłopak jest jeszcze młody i może się odrodzić. Oczywiście na ten moment jest przepłacony mocno, ale po dwóch dobrych sezonach zgłosi się np. taka Chelsea i zapłaci za niego +130 baniek 😀

W Amorima nie wierzę, ale Milan musi wrócić do walki o najwyższe cele, świat piłki bez silnego Milanu jest uboższy. Myślę, że Milan i Juventus powinny wziąć na poważnie LE i powalczyć tam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”