Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 76

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 23 sty 2010, 11:10

Jo właściwie został wywalony z drużyny przez Moyesa. Najpierw bez wiedzy sztabu wybrał się do Brazylii w czasie świąt (kiedy w Anglii dalej grało się w lidze), co zostało mu w zasadzie przebaczone, ale po tym jak nie pojawił się na treningu bodajże w ostatni poniedziałek miarka się przebrała i Moyes powiedział mu chyba, że nie ma już tutaj po co wracać. Moim zdaniem - dobrze. W tym sezonie nie robi nic pożytecznego dla drużyny, bramek prawie nie strzela, a na boisku tylko mocno poprawia statystykę spalonych.
W pierwszym sezonie, zwłaszcza na początku, jego gra wyglądała bardzo przyzwoicie i obiecująco, ale po wakacjach gra totalne dno, a po tym jak opuścił drużynę w tak ważnym momencie to jestem pewien, że nikt z kibiców Evertonu za nim płakać nie będzie.

Może rzeczywiście lepiej mu leży liga mniej kontaktowa, agresywna i dynamiczna. Ale po tym co widziałem ostatnio to wydaje mi się, że jest po prostu słaby, a przynajmniej w tej formie.

A tak na marginesie to jest to już drugi piłkarz, który Everton zmienił na Galastaray w tym okienku. Pierwszym był Neill za jakieś 750 tys Ł.

A skoro już mowa o transferach to Everton najprawdopodobniej wypożyczył Philippe Sanderosa z Arsenalu do końca sezonu. Podoba mi się ten ruch Moyesa, bo wydaje mi się, że piłkarz ten jest znacznie lepszy niż Neill, który popełniał sporo błędów, a Moyes wciąż zmuszony był do wystawiania go w pierwszym składzie obok Heitingi.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 sty 2010, 11:50

Senderos to taki drugi Silvestre, czy Titus Bramble sprzed kilku lat. Więcej zepsuje niż pomoże :lol:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 23 sty 2010, 12:02

Nie ulega wątpliwości, że Rio Ferdinand z niego nie jest, ale to w końcu reprezentant Szwajcarii i jeden z najlepszych piłkarzy swojego klubu. Całe lata reprezentował Arsenal, doszedł z tym klubem do finału Ligi Mistrzów i po prostu jest znacznie lepszy niż Neill, a którego Moyes był zmuszony do wystawiania w pierwszym składzie na środku obrony. Jak wróci Yobo z PNA, Jagielka wyleczy kolano, a przypominam, że w do składu w tamtym tygodniu po kontuzji powrócił Distin, a i ciągle jest Heitinga, to nie wierzę, żeby Sanderos wygrał z nimi wszystkimi rywalizacje i grał w pierwszym składzie. Ale jest to solidny rezerwowy. I lepszy on niż wystawianie Hibberta lub Neville'a na środku obrony, jak to już nam się niestety dość często zdarzało w ostatnich dwóch sezonach.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 sty 2010, 12:33

metol pisze:nie wierzę, żeby Sanderos wygrał z nimi wszystkimi rywalizacje i grał w pierwszym składzie.
Czy w takim razie taka sytuacja ma sens dla samego zawodnika? Po co iść na wypożyczenie jeśli ma się na ławce siedzieć? Trochę tego nie rozumiem i sądzę, że Senderos lepiej by zrobił wybierając Celtic, gdzie miałby pewne miejsce w wyjściowej jedenastce.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 sty 2010, 12:35

Przejście Senderosa do Celticu byłoby kontynuacją obsadzania na środku obrony przez Szkotów największych drewniaków dostępnych na rynku.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 sty 2010, 12:42

Z defensywą Celticu jest tak źle, że nawet Senderos byłby tam wzmocnieniem. McManus już od dawna jest bez formy, Loovens gra w kartkę, Caldwella już nie ma (i całe szczęście), O'Dea już się chyba nie rozwinie. Tylko tych nowych Josa Hooivelda i Thomasa Rogne'a jeszcze w akcji nie widziałem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 sty 2010, 12:55

metol pisze:ale to w końcu reprezentant Szwajcarii i jeden z najlepszych piłkarzy swojego klubu.
:o

Żartowałeś, prawda :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sty 2010, 12:56

Już nie róbcie z Senderosa inwalidy jakiegoś. Na czołowy klub Premier League jest za słaby, ale w Celtiku i w lidze szkockiej były poważnym wzmocnieniem i pewnie by się wyróżniał. Nie ma świetnej techniki, ani balansu ciała :lol: ale jak coś leci w jego kierunku, to wybić potrafi, potrafi nawet wyprowadzić piłkę do pomocnika stojącego niedaleko :lol: .
Nie zapominajmy, ze gdy Arsenal doszedł do finału LM, bez straty gola - to właśnie Senderos grał na stoperze :)
Na Celtic jak znalazł, choć ja słyszałem, że już z Evertonem jest po słowie.

edit: Senderos w Evertonie, dziś bedzie na Goodison, oglądał mecz z Birmingham

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 23 sty 2010, 13:32

Duch pisze:
metol pisze:ale to w końcu reprezentant Szwajcarii i jeden z najlepszych piłkarzy swojego klubu.
:o

Żartowałeś, prawda :>
Tfu, miałem na myśli reprezentacje, wcale nie Arsenal. Został chyba nawet wybrany najlepszym piłkarzem swojego kraju gdzieś całkiem niedawno. O to mi chodziło.

Tak, Sanderos jest już oficjalnie wypożyczony do Evertonu. Mam nadzieję, że nieco przesadzacie co do jego braku umiejętności i na Goodison się sprawdzi. Zresztą już nie jeden piłkarz trafiał tutaj jako ten 'niesprawdzony', a tutaj często potrafił pokazać na co naprawdę go stać. Świetnym przykładem może być Pienaar czy Arteta, a może nawet Saha po którym mało kto spodziewał czegoś dobrego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sty 2010, 13:37

Saha zawsze chyba był ceniony, ale przez jego podatnośc na urazy mało kto wierzył, ze zacznie regularnie grać i strzelać.
Senderos był chyba wybrany piłkarzem roku przed MŚ, bądź ME. Nie pamiętam dokładnie, ale taki tytuł kiedyś dostał.

Jeśli chodzi o Arsenal pojawiało się też nazwisko Sahy ... Everton ponoć Huntelaara obserwuje :think: myślę, ze za drogi jak dla The Toffees.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 sty 2010, 13:39

Szkoda, że Senderos trafił do Evertonu. Liczyłem na to, że zobaczę go w barwach Celtów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 sty 2010, 13:44

Huntelaara obserwuje teraz pół Europy i on się może pojawić byle gdzie, bo Milan chce go oddać na wypożyczenie, a nie sprzedać. Stąd mogą się pojawiać propozycje nawet mniejszych ekip, jak Everton czy Wolfsburg.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sty 2010, 13:47

To nie wiem na co Wenger czeka. Bo potrzebujemy akurat napastnika do końca sezonu. Napastnika, który nie musi walczyć w 2 linii o piłki, a stać i czekać na podania, co zdaje sie Holendrowi nieźle wychodzi.

Odnośnie Senderosa, wole właśnie ze zostanie w lidze. Ciekaw jestem jak bedzie sobie radził w Evertonie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 sty 2010, 13:51

Mi się wydaje, że to nie ktoś czeka na Huntelaara, a Milan dopina ostatnie kwestie związane z załatwieniem kogoś w razie zastępstwa - podejrzewam, że jeśli Huntelaar ma zostać faktycznie wypożyczony, na co są jednak duże szanse, to po derbach Mediolanu i dopiero wtedy, gdy Milan zagwarantuje sobie zastępstwo. Także jeśli w ogóle Huntelaar ma gdzieś zostać wypożyczony, to na początku przyszłego tygodnia.
stać i czekać na podania, co zdaje sie Holendrowi nieźle wychodzi.
Tak. W staniu i czekaniu Huntelaar pokonałby pomnik. W tym jest mistrzem.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 23 sty 2010, 14:21

fieldy pisze:Saha zawsze chyba był ceniony, ale przez jego podatnośc na urazy mało kto wierzył, ze zacznie regularnie grać i strzelać.
Senderos był chyba wybrany piłkarzem roku przed MŚ, bądź ME. Nie pamiętam dokładnie, ale taki tytuł kiedyś dostał.

Jeśli chodzi o Arsenal pojawiało się też nazwisko Sahy ... Everton ponoć Huntelaara obserwuje :think: myślę, ze za drogi jak dla The Toffees.
Tak, ale mówiło się o tym, że przez jego kontuzjogenność zakup takiego piłkarza jest nieopłacalna i bezsensowna, zwłaszcza że najpewniej nie jest najmniej zarabiającym piłkarzem w klubie. No i w dodatku nie jest już taki młody. No, ale pokazał wszystkim, że dalej na wiele go stać i póki co utrzymuje się przy względnym zdrowiu.

Huntelaar jest rozpatrywany jako piłkarz dostępny do wypożyczenia, bo o transferze definitywnym rzeczywiście mowy być nie może. Everton ma małą lukę w ataku po oddaniu Jo i Huntelaar jest całkiem dobrym pomysłem w mojej opinii. Gdyby doszło do wypożyczenia to Moyes, by pozyskał piłkarza o całkowicie odmiennej i wyjątkowej charakterystyce, bo już od dawna nie miał do dyspozycji wysokiego napastnika, dobrze grającego głową.

Zresztą w ataku też jest permanentny problem z kontuzjami. Yakubu dalej nie jest w formie, a poza tym gra teraz z Nigerią w Afryce na PNA, Vaughan'owi też regularnie się łamie i chyba wciąż brakuje ogrania, Saha wiadomo - w każdej chwili może wypaść, a Anichebe dalej leczy zerwane wiązadła w kolanie. A w tamtym roku zdarzało się nawet, że w wyjściowym składzie nie było ani jednego napastnika i najbardziej wysuniętymi piłkarzami byli Cahill czy Fellaini (choć akurat drużyna radziła sobie i tak znakomicie). Jak mówiłem kiedyś - w tym klubie piłkarzy chyba nigdy dość, przy tak wąskiej i łamliwej kadrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”