Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 76

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 lip 2006, 14:29

Martinho pisze:Z TVMK Tallin wygral jak najbardziej zasluzenie bedac zespolem conajmniej o klase lepszym
:think: Może powiesz mi skąd to wiesz. Oglądałeś te mecze ?

Ogólnie bardzo szkoda, że jednak nie wygrała tego dwumeczu Estończycy ale widocznie są słabsi. Jeśli chodzi o szanse Legii na awans do 3 rundy eliminacji to po prostu nie widzę innej możliwości niż wygrana w obydwu meczach. Później już będzie na pewno dużo trudniej ale są wśród drużyn rozstawionych zespoły z którymi można powalczyć. Najważniejsze teraz to wygrać SP, wyeliminować Islandczyków i liczyć na szczęście w losowaniu.
Obrazek

Legia Warszawa pozyskała nowego sponsora. Od najbliższego sezonu będzie nim jedna z największych internetowych firm bukmacherskich Betandwin. W poprzednim sezonie na Łazienkowskiej kibice mogli oglądać reklamę innej firmy z tej samej branży - Ekspekt. Jak się dowiedzieliśmy, logo Betandwin będzie wyeksponowane na spodenkach zawodników oraz na bandach reklamowych. Osoby, które kupiły już karnety na nowy sezon, mogą na nich dostrzec logo Betandwin obok trzech najważniejszych sponsorów klubu: Królewskiego, Adidasa i Seata. W tym sezonie na koszulce meczowej nadal będzie eksponowane logo "Królewskie".

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 lip 2006, 14:46

Zico_FCI pisze:Może powiesz mi skąd to wiesz. Oglądałeś te mecze ?
Widzialem skroty, a poza tym to ze Islandczycy byli zdecydowanie lepsi mozna wywnioskowac po analizie wynikow u siebie i na wyjezdzie.

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 22 lip 2006, 21:59

I po meczu z Wisla Plock.

Ani rezerwowego skladu, ani powazniejszych oslabien (poza brakiem Eltona), a mimo wszystko nie udalo sie - wystarczyla odrobina zaangazowania rywali i podopieczni Wdowczyka sie gubili. Nie watpie, ze z amatorami z Islandii sobie poradza, ale co dalej?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 lip 2006, 22:14

Eeee, i Legia ma do Ligi Mistrzow wejsc? Z taka gra nie wroze im nawet pokonania 2 rundy.
Dobrze, ze Wdowczyk solidnie pojedzie na tych pilkarzach, bo w wywiadzie po meczu juz byl wsciekly. Powiedzial, ze nie bedzie tolerowac zachowania Radovica i Burkhardta, ktorzy chcieli przejsc obok meczu. Podwojna zmiana w 39 minucie to nie jest rzecz czesta, ale Legia naprawde grala tragicznie.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 lip 2006, 22:21

Mecze towarzyskie to nie wszystko. Pierwsze trofeum w Polscve trafia do Plocka :) Nie ukrywam ze jestem zadowolony. Meczu co prawda nie ogladalem bo wolalem naszych siatkarzy, ale wynik cieszy oko ;) Czemu Elton nie gral :?:

Jak na razie Legia to blyszczy w sparingach, a wmeczu o stawke gra kaszane lekcewazac rywala do tego.

Ma ktos bramki z tego meczu :?:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 22 lip 2006, 22:26

Martinho pisze:Czemu Elton nie gral Question
Elton grał cały mecz :wink:

Słaby mecz w wykonaniu Legii, z taką grą mogą pożegnać się z Ligą Mistrzów. Widać wyraźny brak Edsona oraz Hugo, bo obrona Warszawiaków dziś była dziurawa jak ser szwajcarski (szczególnie za sprawą tego młodego środkowego obrońcy). Mam nadzieję że odbudują się do meczu z islandzką drużyną, bo już mam dosyć ciągłych rozczarowań w europejskich pucharach polskimi zespołami.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lip 2006, 22:27

Nie wiem teraz czy francuskie zespoly olały sobie Legię czy sa aż tak słabe :?: Moze inaczej Wisłą Płock moze jest taka mozna po odejsciu Jelenia. Jedno co z tego meczu mozna wywnioskowac to Legia grała padakę a Wisła Mogła i nawet powinna mecz roztrzygnąć już w pierwszej połowie. Co ciekawe Burkhardt nadal nie potrafi ustabilizować formy a skoro nie potrafi tego od kilku sezonów to sie juz tego nie nauczy, czyli marzenia o kadrze pozostaną w jego przypadku nadal marzeniami. Radovicia mozna jeszcze usprawiedliwic, ale nie reszty. Gdyby nie samobójcza bramka to Legia sama by jej nie strzeliła. Naprawde szkoda bo sparingi z PSG czy OM napawały mnie optymizmem a teraz moge stwierdzic, że Legia ma zaległosci i z takim zaangażowaniem i podejsciem do meczy walke o LM mogą już spokojnie odłozyć. :cry: Może lepiej bedzie jak bedzie grał ma flankach Bronek i Edson...
Oczywiście brawa dla Wosły, bo o dziwo rozstanie z Jeleniem dobrze na nich podziałało i teraz nawet ich gra z 2 napadziorami wyglada lepiej :twisted:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 22 lip 2006, 22:31

knockout pisze:(poza brakiem Eltona)
:shock:
grał i to cały mecz.

No cóż. Brak Hugo, Edsona, Janczyka, Brony I Włodeczka pokazał, że brakuje jeszcze kilku grajków, żeby mieć silną i wyrównaną 25 osobową kadrę. Przegrana musi zasmucić Wdowczyka, ale wypisz-wymal przypomina się rozpoczęcie poprzedniej rundy i 0:3 z Koroną na pierwszy ogień. Taki zimny prysznic był bardzo porządany. Czyżby kolejne transfery na Łazienkowską? Po takim spotkaniu to chyba przesądzone.

pozdr
d

i jeszcze szkoda całej tej sytuacji z Miro. Powinien jednak zdecydować się na wyjazd na pogrzeb ojca. Dziś praktycznie nie był obecny na boisku, widać że myślami był gdzie indziej.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 lip 2006, 22:37

Oprócz Łukasza(ah...ta interwencja z pierwszej połowy....) nikt się w zespole Legii specjalnie nie wyróżnił. Kompletnie zawiódł Radovic. Wdowczyk zdjął go w 38 minucie i Szałach pokazal się z niezłej strony. Wykazał o wiele większe zaangażowanie niz Radovic.
A Wisła Płock rozegrała niezłe spotkanie i myśle, że inni pierwszoligowcy będą się po tym spotkaniu obawiać Nafciarzy. Myślę, że ta drużyna może ugrać sporo, jeśli tylko będzie prezentować poziom zbliżony do tego z dzisiejszego meczu.
Aaaa i warto dodać, że w Legii brakowało Jańczyka i Włodarczyka...

O środowy mecz Legionistów bym się specjalnie nie martwił, ale z przebrenięciem trzeciej rundy może być trudiej, zwłaszcza gdy trafią na mocnego rywala.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 lip 2006, 22:50

Cris7 pisze:w Legii brakowało Jańczyka i Włodarczyka
Olbrzymia strata dla Legii. Pewnie dlatego przegrala... :roll: Swoja droga Wlodarczyk dobrze to gra tylko w sparingach wiec nie wiem czy pomogl by Legii ;)

Co do meczu z Islandczykami to glupoty piszecie ze moze sobie nie poradzic z nimi. Po jednej porazce nie mozna tego wywnioskowac. Corinthians i nie siej fermetnu ze moga miec problemy z Hafnarfjoerdurem ;) Lepiej martw sie o swoj Corinthians ktory o ile dobrze pamietam to w 5 ostatnich meczach dostawal w plecy nie strzelajac przy tym zadnej bramki. I nie grajac z jakimis super klubami.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lip 2006, 23:16

Ogladalem tylko 1polowe -
Ale jestem przekonany, ze w srode zobaczymy inna Legie - wg mnie grali troche na pol gwizdka, moze po zwyciestwach w sparingach nad renomawanymi zespolami nie mogli sie zmobilizowac na jakis tam sper puchar z Wisla Plock - Pewnie Wdowczyk zrobil im male trzesienie ziemi w szatni - no ale zobaqczymy w srode - musi byc do przodu
Karny z kapelusza,

Ale widac, ze brak Irka w Wisle dobrze im robi (nawet komentatorzy to podkreslali) nawet [przechodza na system z 2 napaderami - Dosek calkiem ciekawy zawodnik - ciekawe jak sie bedzie prezentowac gdy bedzie w optymalnej formie :!: Widac ze czeksi trener odwala tam kawal dobrej roboty - graja dosc neiwygodna pilke :!: za pare lat moze byc trenerem z najwyzszej polki - moze w tym roku cos ugraja w pucharach np awans do grupy

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 22 lip 2006, 23:23

Martinho pisze:Swoja droga Wlodarczyk dobrze to gra tylko w sparingach wiec nie wiem czy pomogl by Legii ;)
No właśnie, dlatego by pomógł! ;) patrząc na grę Burego trudno nie odnieść wrażenia, że dla niego był to tylko sparing. Reszta zespołu niewiele lepiej. Do tego sparing z Polakami a nie z Francuzami ;)

A tak poważnie to nie trener i kierownictwo klubu nie powinno tolerować takiej postawy. Powinny pójść jakieś kary finansowe. Ale mam nadzieje, że złe dobrego początki (jak pamietne 0-3 z Koroną)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 22 lip 2006, 23:29

Nie wydaje mi się, żeby Superpuchar Ekstraklasy był zbyt małą motywacją dla zespołu. Może Legioniści poczuli się zbyt gwiazdorsko i wyszli na boisko z nastawieniem: "Pokonaliśmy Marsylię i PSG, co to dla nas Wisła Płock?" Jedno trofeum przeszło im koło nosa, ale do środy Wdowczyk ma sporo czasu, żeby przypomnieć im o co chodzi w piłce nożnej. Liczę na ich dobrą postawę z Hafnarfjoerdur'rem (:lol:) i awans.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 22 lip 2006, 23:38

D. Wdowczyk po meczu:

"... Indywidualny błąd Michala Gottwalda kosztował nas utratę pucharu. Nie graliśmy nawet 50% tego, co prezentowaliśmy we Francji. Okazuje się, że jeżeli nie włożymy maksimum koncentracji, mobilizacji i zaangażowania to będziemy mieli problemy. Powiedziałem to moim zawodnikom w szatni. Pierwsze 45 minut przeszliśmy obok meczu.

Nie będę tolerował postawy takiej jak Marcina Burkhardta, który był widoczny tylko przy stałych fragmentach gry. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć postawę Miroslava Radovića, który trafił niedawno do zespołu, ale od piłkarzy, którzy przyszli do Legii dawno wymagam więcej."

Jak już pojechał personalnie po nazwiskach to musi być ostro wkurzony. I dobrze, nawet bardzo dobrze ;) Coś mi się wydaje, że zamiast w środę w pierwszym składzie zamiast Burego zagra Aco.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 lip 2006, 12:57

http://pilka.interia.pl/liga/1/news?inf=773787

"Młody Zidane" (Fakt), "jak w Chelsea Mikel, tak w Legii Nwagou" (ŻW). Niezłe dmuchanie balona.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”