Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 784

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 20 lip 2011, 18:47

kontuzjowany

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 lip 2011, 18:49

Wezmy pod uwage, ze te sparingi sa połpowazne. Bardziej chodzi o powolne wchodzenie w rytm meczowy, trudniej o głebsze konkluzje po takich meczach. Na pewno Alvarez potwierdzil duzy potencjał. Łatwosc z jaka sobie przestawia kolejnych rywali jest co najmniej obiecujaca. Jednak wydaje sie, że razem ze Sneijderem moga grac razem tylko w choince lub 4-2-3-1, w ustawieniu takim jak preferuje Gasp to moze byc ciezko, bo szkoda Sneijdera by grał tak daleko od bramki rywali. On chyba tez sie tam zle czuje. Za to Santon chyba lepiej czuje sie jako prawy/lewy pomocnik niz prawy/lewy obronca w czterosobowym bloku obronny. Poki co prezntuje sie fajnie, ale konkurencja bedzie w osoabach Maicona, Nagatomo czy nowego nabytku Jonathana. Ciekawi mnie Chivu, czy ten chłop ma problem z ocena odległości, bo juz nie pierwszy raz w dziwny sposob mija sie z piłka? Poki co zakladam, ze po prostu lepiej czuje sie po lewej stronie niz na srodku.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 lip 2011, 19:14

Wes w drugiej polowie juz troche lepiej, jak i caly Inter Podobal mi sie znowu Faraoni, szczegolnie przy asyscie na 3-1. Swoja droga gdy przebywa na boisku jednoczesnie z Alvarezem ciezko ich odroznic.

Jestem ciekaw gdzie dokladnie mialby grac Casemiro czy Banega po ewentualnym transferze. Gdy gramy trojka pomocnikow to nie ma problemu, ale gdy przechodzimy do ustawienia czworka w pomocy srodek jest zarezerwowany dla pary Wes-Cuchu (obecnie Stanko). Na prawej flance bedze gra Maicon (obecnie Santon/Nagatomo), zatem Casemiro/Banega na lewej? W zasadzie to jest stara pozycja Dejana lewa pomoc.

No i kwestia Zanettiego. Przekladajac sklady ze sparingiow na podstawowy sklad wychodzi cos takiego:

------------------------JC---------------------
-----Ranocchia----Lucio---Samuel---------
---Maicon---Cambiasso---Sneijder-----X-
-----Alvarez--------Milito--------Eto'o-----

------------------------JC---------------------
--Maicon---Ranocchia----Lucio---Samuel--
------Cambiasso---Sneijder-----X----------
-----Alvarez--------Milito--------Eto'o-----

Wydaje mi sie, ze jednak Gasp jako trener bardziej ofensywny moze widziec Capitano bardziej w obronie niz na pozycji X. Dotychczas graja tam pomocnicy Obi, Muntari, Crisetig i raczej bedzie sie tego trzymal.
Co do Santona to ok, ale taki Faraoni imo nie gorzej wygladal. Dla Davide jest o tyle dobrze, ze jego najgorsza strona czyli defensywa nie jest tak eksponowana.

Oczywiscie rozwiazaniem jest tez powrot do 4-2-3-1 gdzie Wes bierze srodek a Eto-o i Alvarez flanki, ale Gasp nie wydaje sie isc w tym kierunku.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 lip 2011, 19:23

Moze bedzie ze sie czepiam, ale po ubieglym sezonie wg mnie to Milito atakuje pozycje Pazziniego, a nie odwrotnie :wink: Jeszcze jedno, wydaje sie, ze w ustawieniu 3-4-3 na dwóch srodkowych pomocnikach nie ciaży aż tak wiele zadań w kreowniu gry. W moje opinii szkoda tam Wesa, ale jest to ciekawa opcja jesli bedziemy grali przeciw rywalom ewidentnie słabszym lub bedziemy zmuszeni gonic wynik. Ale to moje zdanie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lip 2011, 19:33

Babel pisze:Moze bedzie ze sie czepiam, ale po ubieglym sezonie wg mnie to Milito atakuje pozycje Pazziniego, a nie odwrotnie
Miałem właśnie o tym pisać. Niewiadomo jednak na kogo postawi Gasperini, wszakże Milito to jego człowiek. Na pewno otrzyma kredyt zaufania, jednak jego forma jest chyba największą niewiadomą. Na CA też nie powąchał murawy. Na tą chwilę to Pazzini jest naszą 'dziewiątką'.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 lip 2011, 19:35

Ja sie tylko staram wczuc w skore Gaspa.
Odnosnie taktyki i umieszczaniu Wesa w srodku pola to gyby to ode mnie zalezalo to postawilbym na 4-2-3-1 gdzie Holender uzyskuje najwieksza efektywnosc.
Odnosnie Milito to pamietajmy, ze panowie juz razem pracowali co daje przewage Argentynczykowi, no i Gasp preferuje szybka gre po ziemii co rozniez nie wplywa pozytywnie na slabszego technicznie Giampaolo

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 lip 2011, 19:39

Pytanie ile Gasperini bedzie stawiał na gre po ziemi jesli Milito bedzie pierdzielił sytuacje za sytuacje jak w ubiegłym sezonie. Mysle ze niedługo. Zreszta juz sie nasłuchalismy jak to Pazzini nie pasuje do Interu, podczas gdy on zdazyl strzelic 11 bramek w jedna runde. Wierze w Milito i wierze w Pandeva (o ile nie odejdzie), dla nich zmiana systemu i trenera to moze byc wielka szansa by zaczac od nowa, ale umówmy sie - ich forma to wielki znak zapytania.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lip 2011, 19:49

Maciek (interista) pisze:no i Gasp preferuje szybka gre po ziemii co rozniez nie wplywa pozytywnie na slabszego technicznie Giampaolo
Tyle że Milito bez formy potrafi mieć problemy z opanowaniem prostej piłki, co mogliśmy obserwować w zeszłym sezonie. Zresztą też od strony technicznej nie prezentował się nigdy jakoś wybitnie, to raczej typ target-strikera. No i trzeba pamiętać, że Diego ma już 32 lata i zdaje się być coraz bardziej podatny na kontuzje. Forma w tym wieku również często bywa nierówna. W moim odczuciu Milito już nie osiągnie dyspozycji sprzed dwóch lat, choć chciałbym się mylić.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 lip 2011, 19:57

Jezeli Gasp bedzie chcial stale grac trojka z przodu to troche nam brakuje rezerwowych zawodnikow na skrzydla. Nie wiem jak ten Palacio, czy sie tam nadaje. Szanse dla Gorana na pozostanie rosna, szczegolnie, ze on nie ma ochoty sie ruszac z Mediolanu. Mozna tez poeksperymentowac przy naszej kadrze i postawic na kogos z nominalnych bocznych obroncow.

Szans na odejscie Chivu nie ma zadnych chcoiaz ochote na ogladnie popisow z jego strony mam coraz mniejsza. Jednak przydalby sie jakis solidny zmiennik na srodek, odchodzi prawdopodobie Materazzi. Pozostaja (poza Chivu): Samuel, Lucio, Ranoocchia, Cordoba, ktoremu rowniez blizej juz niz dalej.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 20 lip 2011, 20:01

Materazzi już odszedł. Nie ma go w kadrze na oficjalnej. Polecam ten artykuł: http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... i-leonardo Matrix wyjaśnia powody odejścia. Fajny fragment o Benitezie :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lip 2011, 20:04

Materazziego nie ma już w drużynie. Jakiś czas temu krążyły słuchy, że Ferrari ma wrócić na San Siro. Nie wiem jak się prezentował w Turcji, ale dla mnie jako opcja na ławkę byłby dobry.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 lip 2011, 0:06

Tak jak patrze na te drzewka z 3-4-3 to przychodzi mi do glowy 1 naziwsko-Bale.Facet czulby sie chyba jak ryba w wodzie na lewej stronie :wink:
Chcialbym by saga z Wesem sie zakonczyla bo takie wypowiedzi jak MM niczego dobrego nie zwiastuja, jutro pismaki po 2-3 dniach wolnych znowu rusza z coraz lepszymi plotkami :?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 21 lip 2011, 0:19

Tak troche przed chwila przegooglowalem nazwisko Materazziego i powie mi ktos, jak on to zrobił, że strzelił 10 goli w Serie A w jednym sezonie? Wolne im wykonywał, karniaki, czy serio w powietrzu tak wymiatał? :lol: Przeciez to wiecej niż Anelka i Torres u nas w lidze razem wzieci :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 lip 2011, 0:32

Sezon 06/07 w ogóle był magiczny :] Matrix udany występ na Mundialu przypieczętował świetną grą w Serie A. Nie jest tajemnicą, że zawsze dobrze wykonywał rzuty karne. Z tych dziesięciu bramek bodajże cztery strzelił właśnie z jedenastek :wink:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 21 lip 2011, 11:07

Dziesiec pfff :) , grajac ostatni sezon w Perugii strzelil 15 bramek co do dzis dnia jest absolutnym rekordem strzeleckim wsrod obroncow we Wloszech.

Gole bardzo ladne potrafil strzelac nikt nie zaprzeczy.

Rowniez bardzo wazne jak w finale Mundialu, pieczetujace scudetto czy w pamietnych derbach wygranych 4-3.

Do tego zaliczyl symboliczny udzial w finale LM i stal sie bodajze pierwszym zawodnikiem Interu dzierzacym w tym samym czasie dwa najwazniejsze tytuly w pilce: tak klubowej jak i reprezentacyjnej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”