Roger w reprezentacji - Strona 9

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 12 maja 2008, 21:18

czasem inaczej sie nie da bo ktos i tak ci to zarzuci :wink:

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 12 maja 2008, 21:32

Ciekawa dyskusja. Zgadzam sie z Wilmorem, skoro Roger dostal obywatelstwo, to w swietle prawa jest Polakiem tak samo jak i reszta. I jesli Benhakker bedzie chcial to go wystawi, a reszta sposrod 40 milionow ekspertow nic na to nie poradzi. Jedyne co ludzie swoim pier****niem moga zrobic, to zepsuc atmosfere wokol reprezentacji i jeszcze bardziej podjudzic zawodnikow. Dudka i Bak juz przeBąkiwali w mediach, ze nie chca Rogera w kadrze, teraz w swietle calej nagonki moze byc wiecej takich glosow.
Sam bylem nieco sceptycznie nastawiony do wyjazdu Rogera na Euro, ale skoro Benhakker go bierze, widocznie widzi w tym jakis sens. Powinnismy sie z tym pogodzic i koniec. Chociaz rowniez uwazam, ze pierwszenstwo w otrzymaniu szansy na gre powinien miec Radek Majewski, ta impreza moze byc dla niego bardzo wazna, nabierze bezcennego doswiadczenia.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 maja 2008, 21:33

:rotfl4: a wy nadal w koło o tym samym :roll: Żeby przypadkiem zwieracze ze złości wam nie puściły z powodu Rogera w reprezentacji Polski.

Aha organizuję akcję aby zwolnić Benhałera bo na stanowisku reprezentacji Polski żądam Polaka. Czuję się zdradzony i oszukany :!: Podpisujecie się :?: Swoją petycję zamierzam przedłożyć Jurkowi Killerowi :twisted:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2008, 21:34

Wilmore pisze:Roger zagra świetnie na Euro i wszyscy, od Mendeza czy piwusa począwszy

Czy ty naprawdę jesteś tak ograniczony w myśleniu. Już kilka razy napisałem, że nie będę go czcił itd ja go wogóle na Euro nie chcę.
To jest repra Polski a nie jakaś międzynarodówka. On sie czuje Brazylijczykiem nie Polakiem i jakis tam papierek (zresztą niesprawiedliwie w trybie przyspieszonym, gdy normalni ludzie pracują latami i nie mogą dostać papierka) tego nie zmieni.

Szkoda, że ty oraz Bienias nie potraficie zrozumieć pewnych rzeczy... no ale cóż...

Don Leo mówił, że w Polsce jest bardzo dużo talentów a bierze do kadry Brazylijczyka :cry: trochę to przykre... zresztą Leo wiele mówi inaczej i inaczej działa np. na Euro pojadą nie za zasługi ale ci piłkarze, którzy grają w klubach i są w formie. Co zrobił z niektórymi dobrze wiemy :/

Podobnie jak TS BORYS też mam szacunek do Legii - klubu, który coś dla polskiej piłki zrobił. Do Rogera także. Ten cały potest nie jest przeciw niemu ale przeciw międzynarodowej kadrze.
Możemy nie wygrać żadnego meczu ale byle grali Polacy. POLACY.

Co do Podolskiego, albo Klose itp nie można ich porównywać oni mają podwójne korzenie - ojciec i matka z innych narodowości, to jest z lekka co innego bo mogli by grać i dla nas bo są zresztą Polakami. No Podolski to może troche na wyrost :P

Yukasz ty nadal udajesz 15-latka czy masz tyle lat i piszesz jakieś farmazony, które nic nie wnoszą a takie głupoty piszą dzieci na onecie - moze zmienisz stronę :?: Chyba, że uważasz, że Leo gra w reprezentacji albo nie wiesz o co biega lub nie widzisz różnicy
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 21:44 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 12 maja 2008, 21:36

Co do Podolskiego itp nie można ich porównywać oni mają podwójne korzenie - ojciec i matka z innych narodowości, to jest z lekka co innego bo mogli by grać i dla nas bo są zresztą Polakami
Jego rodzice sa Polakami, zarowno matka jak i ojciec :P

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 12 maja 2008, 21:37

A napiszcie może, dlaczego według was nie jest on Polakiem? Bo nie urodził się w Polsce, hymnu nie zna, czy jak? Bo troszeczkę wasze zarzuty brzmią jak rasizm.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2008, 21:42

PubuśBubuś pisze:Bo nie urodził się w Polsce, hymnu nie zna, czy jak? Bo troszeczkę wasze zarzuty brzmią jak rasizm.

A dlaczego ty nie jesteś Niemcem?? Bo nie urodziłeś się w Niemczech, bo nie znasz hymnu, a moze jak poznasz to bedziesz nim? Buhehe

To tak jakbys sie zapytał czemu jesteś kaleką umysłowym... ty tego nie zrozumiesz bo.... jesteś kaleką umysłowym :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 maja 2008, 21:50

jak sie bawimy dalej w miedzynarodowke to ja w kadrze nie chca Baka Francuza i Krzynowka Niemca, Smolarka Holendra i Rogera Brazylijczyka. Polska dla Polakow.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 12 maja 2008, 21:52

PubuśBubuś pisze: Bo troszeczkę wasze zarzuty brzmią jak rasizm.
A co ty z Wybiórczej jestes??Odrazu napisz że kibole znowu niszczą Polski futbol

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 maja 2008, 22:01

A nie lepiej sprowadzić do nas jakiegoś Bojana za Żurawskiego, albo Vidica za Bąka ? Bienias jak znajdziesz jakiś talent który nie grał jeszcze dla swojej normalnej reprezentacji to daj znać.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2008, 22:13

O właśnie Bienias z Hondurasu daj znać. Będziemy Ci bardzo wdzięczni i może nareszczie "nasza" kadra wygra MŚ albo EURO. Ale postaraj sie szybko coś znaleść (podpowiedz - Cueto) bo czas ucieka do MŚ 2010 w RPA

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 maja 2008, 22:16

MENDEZ - po prostu podobnie jak Anglicy nie chcę aby obcokrajowiec prowadził naszą reprezentację (choć nie wiem czy Angolom już przeszło czy nadal nie). Mamy tylu trenerów że na pewno jakiś kandydat by się znalazł. A zatrudnienie obcokrajowca jest dla mnie jak ujma na honorze.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 maja 2008, 22:19

Yukasz pisze:Mamy tylu trenerów że na pewno jakiś kandydat by się znalazł.

Szkoda że żaden nie jest w połowie tak dobry jak Leo. Więc mnie nie obchodzi kto trenuje ważne by dobrze wykonywał swoja robotę co najmniej dobrze ;) Co innego piłkarze oni nas reprezentują oni grają z orzełkiem na pierwsi i dlatego piłkarze reprezentujący kraj powinni być Polakami , a nie Brazylijczykami z polskimi obywatelstwami :D
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 22:22 przez majer13, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 12 maja 2008, 22:20

Yukasz pisze:Mamy tylu trenerów że na pewno jakiś kandydat by się znalazł. A zatrudnienie obcokrajowca jest dla mnie jak ujma na honorze.
Wydaję mi się, że gadasz suchara i próbujesz tych co opowiadają się przeciw obcokrajowcą do kadry zawstydzić lub w jakis sposó "porobić" ale problem Twój polega na tym, ze jest mała różnica pomiędzy trenerem a piłkarzem - wiesz jaka, inaczej nie pisałbyś tych żałosnych prowokacji (onet.pl przy. red.)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 12 maja 2008, 22:27

MENDEZ
Ja nie jestem Yukasz, ale mnie zaintrygowało to co mówisz. Ja osobiście nie widzę różnicy między trenerem, a piłkarzem. Jeśli rozpatrujemy sprawę na zasadzie, że kadra to jakiś tam element narodowej dumy. To tak samo uderza w tą dumę pierwotna narodowość Rogera jak i obywatelstwo Leo. Dla mnie tutaj nie ma żadnej różnicy. Jednak skoro to takie proste i oczywiste dla Ciebie to mi pokaż tą różnicę.
Kubańczyk pisze:
PubuśBubuś pisze: Bo troszeczkę wasze zarzuty brzmią jak rasizm.
A co ty z Wybiórczej jestes??Odrazu napisz że kibole znowu niszczą Polski futbol
Gazeta Wybrana brzmi lepiej.
A co do rasizmu. PubuśBubuś - rozumiesz słowo rasizm?

Zablokowany

Wróć do „Polska”