Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 cze 2008, 23:16

Jest pewne że powinni wyj....całą polską reprezentację do kosza i zostawić Boruca tylko.Nie mogą reprezentować Polski tacy nieudacznicy(co to wogóle było polska-niemcy?),pokazali na co ich stać dzisiaj właśnie
Haha czekalem na to!!!! Juz sie zaczyna wyzywanie od nieudacznikow :lol: A przed meczem jakbym powiedzial ze Niemcy wygraja to bys mnie zbluzgal od hitlerowcy i zdrajcy :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 cze 2008, 23:22

Jest pewne że powinni wyj....całą polską reprezentację do kosza i zostawić Boruca tylko.Nie mogą reprezentować Polski tacy nieudacznicy(co to wogóle było polska-niemcy?),pokazali na co ich stać dzisiaj właśnie Sad
Frustraci sa fajni :lol:

Przegralismy to trudno. Mamy przed soba dwa nastepne mecze, ktore trzeba bedzie po prostu wygrac. Ja mam nadzieje tylko taka, ze ta porazka nie spowoduje zbyt duzej utraty wiary w siebie, bo mimo wszystko jestesmy w stanie jeszcze powalczyc. Ciekawe czy Roger wskoczy do pierwszego skladu na nastepny mecz :think: Chyba powinien.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 cze 2008, 23:23

ekhm... kas moralny pozostanie, bo zagraliśmy baaardzo słabo, głównie w obronie gdzie ośmieszeni zostaliśmy już na początku i jeszcze kilka razy. Nasze największe atuty w ofensywie czyli Smolearek, Krzynówek też zagrali baaardzo słabo i tylko Roger pokazał ze wie co to gra w piłkę, nie miał strat, potrafił utrzymać się. Słowem WSTYD że tylko brazylijczyk zagrał w reprezentacji polski. W rep. Niemiec wszystko wyglądało ok. Podolski nas wykończył i jakoś mnie to nie boli bo za polaka go nie uważam...
Ostatecznie narazie byliśmy narazie jedną z najslabszych drużyn do tej pory, szkoda może będzie lepiej...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 cze 2008, 23:29

mistyk pisze:Druzyna Janasa zostawila wedlug mnie lepsze wrazenie po meczu z Niemcami.
Czyli oglądaliśmy inne mecze. Dziś przynajmniej dłuższymi momentami widziałem grę piłką i próbę konstruowania akcji ofensywnych a dwa lata temu to było nawet coś więcej niż obrona Częstochowy i liczenie że uda się dowieźć remis do końca. I dlatego jestem nieco podbudowany naszym występem bo widziałem jakąś grę a nie wybijanie na pałę aby jak najdalej od bramki jak na MŚ. Mimo że nie jest mi do śmiechu to nie jestem też wielce zawiedziony jak niektórzy bo nie uwierzyłem w bajki że jedziemy wygrać Euro, Leo jest cudotwórcą a awans z grupy już uznałbym za sukces (choć ten wciąż jest realny :P ) więc bajecznej piłki z naszej strony się nie spodziewałem. Imo zagraliśmy dużo lepiej niż 2 lata temu a wynik jest gorszy a mogło się skończyć nawet 3:0 czy nawet 4:0 :roll: A najbardziej denerwujące jest to że bramki straciliśmy po naszych błędach choć w jednym przypadku po błędzie sędziego :evil:
A Niemcy dziś nie pokazali nic wielkiego lecz wydaje się że gdyby musieli to cisnęli by nas bardziej a tak nastawiają się na rozegranie sześciu meczów.

PS Sępy dziennikarskie w żywiole :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 cze 2008, 23:35

Yukasz
Ja 2 lata temu wierzylem do ostatniej minuty, do bramki, dzisiaj na poczatku było juz prawie pozamiatane. Janosiki potrafili wybijac Ci tego nie potrafia, a moze sa za dobrzy, zeby wybijac na oslep.

Sorry 2 lata temu raczej mecz nie był bliski 4-0 dzisiaj tak, tam Jelen szarpal, byly sytuacje. Dzisiaj był Roger i sytuacja Żurawskiego. Wali mnie jak dlugo potrafili przytrzymac pilke, skoro nie mieli pojecia co z nia zrobić. trener mowi jedno zawdnicy drugie, załozenia taktyczne grajcie jak sie uda, byle sie utrzymac. Te skurcze to wynik dobrej kondycji i przygotowania.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 08 cze 2008, 23:40

Yukasz pisze:
mistyk pisze:Druzyna Janasa zostawila wedlug mnie lepsze wrazenie po meczu z Niemcami.
Czyli oglądaliśmy inne mecze. Dziś przynajmniej dłuższymi momentami widziałem grę piłką i próbę konstruowania akcji ofensywnych a dwa lata temu to było nawet coś więcej niż obrona Częstochowy i liczenie że uda się dowieźć remis do końca. I dlatego jestem nieco podbudowany naszym występem bo widziałem jakąś grę a nie wybijanie na pałę aby jak najdalej od bramki jak na MŚ. Mimo że nie jest mi do śmiechu to nie jestem też wielce zawiedziony jak niektórzy bo nie uwierzyłem w bajki że jedziemy wygrać Euro, Leo jest cudotwórcą a awans z grupy już uznałbym za sukces (choć ten wciąż jest realny :P ) więc bajecznej piłki z naszej strony się nie spodziewałem. Imo zagraliśmy dużo lepiej niż 2 lata temu a wynik jest gorszy a mogło się skończyć nawet 3:0 czy nawet 4:0 :roll: A najbardziej denerwujące jest to że bramki straciliśmy po naszych błędach choć w jednym przypadku po błędzie sędziego :evil:
A Niemcy dziś nie pokazali nic wielkiego lecz wydaje się że gdyby musieli to cisnęli by nas bardziej a tak nastawiają się na rozegranie sześciu meczów.

PS Sępy dziennikarskie w żywiole :roll:

Zauwaz ze ta druzyna Janas a grala lepiej bo przynbajmniej od poczatku do konca sie bronila a nasi zagrali nijako a jesli uznajesz za dobra gre umiejetnosc utrzymania sie przy pilce 50 metrow przed bramka yo swietnie. Prawda jest taka ze jesli Niemcy chcieli nas zaatakowac to przeprowadzali skladna akcje i wbijali gola. potem sie cofneli i stad ta nasza niby dobra gra. gdyby Niemcy sie uwzieli to by nas osmieszyli

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 cze 2008, 23:41

Martinho pisze:Teraz trzeba ugrac remis z Austria i pokonac slabych Chorwatow.
Ograć słabych Chorwatów :roll: ? Jeżeli ugramy z nimi remis to będzie bardzo dobrze...

O dzisiejszym meczu nie chce mi się za dużo pisać. Zagraliśmy słabo i tyle. Nie miał kto pociągnąć naszej gry do przodu, nie było komu rozegrać piłki. Dopiero po wejściu Rogera nasza gra się troszeczkę ożywiła, niestety, jeżeli nie będziemy biegać i pokazywać się partnerom to nie mamy czego szukać na tego typu imprezach...

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 08 cze 2008, 23:41

Hmm a teraz Ja troszeczkę powiem na temat dzisiejszego meczu.
Cóż,wyszło jak wyszło,trzeba być realistami :wink: Daleko Polsce do czołówki Europejskiej piłki.Nie mówię tu już o Europejskich Pucharach :wink:

Ale zacznijmy od początku.

Mecz mógłby zacząć się jak marzenie,ale Jacuś Krzynówek(grający dzisiaj jak P A R A L I T Y K)trafił z 17?metrów mniej więcej do pustej bramki,ale to nic.Mogliśmy się spodziewać otwartego widowiska.No i takie zobaczyliśmy.Przeważnie ze względu na braki umiejętności polskich zawodników. 8)
Można pochwalić Mariusza Lewandowskiego.Starał się,strzelał,rozprowadzał piłki.Zabrakło asekuracji ze strony innych graczy.Kolejny piłkarz który pokazał jak powinno się grać we współczesnym świecie w coś takiego jak piłka nożna to Roger Guerreiro.
Tak,tak,tak.To NAJLEPSZY zawodnik w dzisiejszym meczu.Wszedł w 2 połowie i zrobił naprawdę sporo ciekawych rzeczy.Dryblował,dobrywał,biegał od obrońcy do obrońcy(niemieckiego).Ogółem pokazał jak powinno się grać.No ale jeden Roger to za mało na takie zespoły jakimi są Niemcy :wink:

Całkowicie zawiódł Ebi Smolarek.Nie wiem co mogło być tego przyczyną.Tak samo Maciek Żurawski.Nasz kapitan.Miał dobrą(świetną?)okazję do strzelenia brami po podaniu Łobodzińskiego,ale spudłował.Poza tym nie pokazał ZUPEŁNIE nic.
Teraz czas na człowieka który mógł ucieszyć miliony polaków już na samym początku :wink: Mowa tu o Krzynówku.Nie wiem czy da się napisać coś dobrego na temat dzisiejszej jego postawy.Zagubiony w dryblingach,straty piłek,niedokładne przyjęcia.Szkoda szkoda że tak zagrali nasi dotychczasowi liderzy.Oby z Austriakami było inaczej.Bo inaczej będzie znów blamaż,jaką to mieliśmy dobrą grupę,i znów nie mogliśmy z niej wyjść.BO jeśli gospodarzy turnieju nie przejdziemy to będzie nieciekawie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 cze 2008, 23:42

Komentarz do meczu bedzie krótki:
- źle sie dzieje z naszą europejską piłką, mecz Polska vs Niemcy, a na boisku najlepszy Brazylijczyk :shock:

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 08 cze 2008, 23:45

RóżA pisze:Ograć słabych Chorwatów Rolling Eyes ? Jeżeli ugramy z nimi remis to będzie bardzo dobrze...
Jeżeli Chorwacja jest słaba to ja chyba nie wiem co oglądałem dzisiaj od 18.Pierwsza połowa to Austria powinna być zjedzona przez CHorwację.Druga diametralnie inna,na korzyść gospodarzy.Bramki jednak zabrakło.I wiecie co?Po dzisiejszych meczach mogę powiedzieć że ciężko będzie Polakom wyjść z grupy.BO jeśli Austria w czwartek zagra z nami tak jak dzisiaj drugą połowę z Chorwacją to w piątek na Okęciu czy gdzieś będziemy witać polskich graczy :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 cze 2008, 23:46

Mam nadzieje ze magiczny Zurawski juz nie zagra w tych Euro. Nie pamietam jednego dobrego meczu tego pilkarza na wie;lkiej imprezie a to jego 3 turniej. Teraz musimy strzelac bramki wiec Roger in Zuraw out

PS: dla nas ME zaczynaja sie od czwartku

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 08 cze 2008, 23:48

Bienias pisze:Roger in Zuraw out
D O K Ł A D N I E.

Roger zrobił dzisiaj sporo wiatru.Po prosu to chłopak który z piłką potrafi więcej niż zwykły polak grający w reprezentacji.TO trzeba sobie powiedzieć Wszem i Wobec

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 cze 2008, 23:48

A ja dziś widziałem jak to przed chwilą powiedział Żurawski - głupio stracone bramki (w tym jedna ze spalonego) od których straty można było się ustrzec. Dwa lata temu to ja siedziałem i modliłem się aby stał się cud i abyśmy dowieźli remis do końca bo na nic więcej nie można było liczyć. Tak cud bo szczęściu zawdzięczamy że nie straciliśmy gola wcześniej a gdyby tak się stało to i tak nic byśmy nie zdziałali bo nie wiedzieliśmy co. I mimo że dziś szybko straciliśmy bramkę i widząc iloma piłkarzami atakujemy na bramkę specjalnie nie liczyłem (choć szanse były) to jednak widziałem momentami to co chciałem widzieć - grę piłką i pomysł w konstruowaniu akcji (oczywiście wszystko przeliczając na nasze realia a nie np Niemców bo nimi pewnie w tym stuleciu nie będziemy) a nie szarpanie jak to napisałeś. A jak chce oglądać obronę Częstochowy to mogę sobie włączyć film a nie oglądać to na boisku. Bo lepiej byłoby wjechać na murawę autobusem niż wybiegać 11 na murawę. A jeśli ktos woli ogladać taki właśnie mecz to sie nie zrozumiemy bo ja wymagam czego innego.
Komentarz do meczu bedzie krótki:
- źle sie dzieje z naszą europejską piłką, mecz Polska vs Niemcy, a na boisku najlepszy Brazylijczyk Shocked
cloner hello, to myślałeś że po co Leo tak nalegał aby Jasio jechał na Euro :?:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 cze 2008, 23:49

RóżA pisze:Jeżeli ugramy z nimi remis to będzie bardzo dobrze...
Jak dla mnie z nimi nam bedzie latwiej grac niz z Austriakami, z ktorymi od razu mowie tak jak mowilem ze z Niemcami przegramy - z Austria nie wygramy. Moze zremisujemy. Z Chorwacja nam sie dobrze bedzie gralo i tu licze ze mozna powalczyc o wygrana.
Marcin87 pisze:Można pochwalić Mariusza Lewandowskiego.Starał się,strzelał
No tak te pseudostrzaly z 40 metrow mogly spowodowac zgon Lehmannna. Ze smiechu.
Marcin87 pisze:To NAJLEPSZY zawodnik w dzisiejszym meczu
No na poczatku zaczal ladnie grac ale potem juz mu tak latwo nie bylo, co nie zmienia faktu ze to wyrozniajacy sie pilkarz w naszej reprezentacji.
Marcin87 pisze:Całkowicie zawiódł Ebi Smolarek
A co mial zrobic jak nie mielismy srodka pomocy ktory by mu dogrywal pilki (klania sie gra defensywnymi pomocnikami). Zurawski to latal za Smolarkiem troche jak Ącki w meczu z politykami :lol:

Powiem wam ze trzeba dac sobie spokoj z Dudka i Lewandowskim w srodku.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 08 cze 2008, 23:51

Martinho pisze:No na poczatku zaczal ladnie grac ale potem juz mu tak latwo nie bylo, co nie zmienia faktu ze to wyrozniajacy sie pilkarz w naszej reprezentacji.
No do czego tu doszło,żeby najlepszy w polskiej drużynie był Brazylijczyk :wink: Mam nadzieję że z Austrią zagra w pierwszej jedenastce.
Martinho pisze: No tak te pseudostrzaly z 40 metrow mogly spowodowac zgon Lehmannna. Ze smiechu.
Starał się.Nie raz widziałem co Lehmann robił z takimi piłkami :wink: I nie tylko pewnie ja 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”