Ekstraklasa w sezonie 2012/2013 - Strona 9

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 20 lip 2012, 9:08

- Dziś podjąłem decyzję, że nie chcę mieć nic wspólnego z GieKSą - oznajmił Król w "Przeglądzie Sportowym".

To efekt zdecydowanych protestów kibiców GKS Katowice, którzy nie chcieli doprowadzić do fuzji z Polonią Warszawa i w ten sposób awansować do T-Mobile Ekstraklasy. W czwartek obrzucili dom Króla petardami.

- Przekroczyli wszystkie granice. Zapłaciłem za obóz GKS w Kamieniu, ale więcej nie chcę mieć już z nimi nic wspólnego. Kończę całkowicie z finansowaniem tego zespołu, od dziś jest na utrzymaniu miasta. Mój klub to KP, który zagra w ekstraklasie. Trenerem mojego klubu na pewno nie będzie też Rafał Górak, on zostanie w I lidze. W poniedziałek wybiorę szkoleniowca. W klubie zostanie pan Bako, który ostatnio odgrywa zasadniczą rolę w zespole z Warszawy - opowiada Ireneusz Król.

Nie wiadomo jednak, gdzie zagra nowotwór. W Katowicach nikt go nie chce.

- Najwyżej przeniosę drużynę w inne miejsce, Śląsk jest duży. Na 99 procent w Sosnowcu. Zastanawiam się też, czy wszystkim nie utrzeć nosa i jeszcze z tą Polonią nie wrócić do Warszawy na Konwiktorską. Tylko że mam tam za daleko, nie mam do tego klubu żadnego sentymentu, wszystkie interesy robię na południu kraju i za granicą, więc z Warszawą nic mnie nie łączy - mówi Królak.

Ostateczne decyzje mają zapaść w poniedziałek.

- Wtedy podejmę decyzję z panem Baką, co robimy. Znajdziemy piłkarzom jakiś ośrodek do treningowy, poszukamy miejsca na obóz. Mogliby pojechać do Kamienia, ale to nie ma sensu, po co mam ich narażać na reakcje kibiców. Będą trenować sami, tylko jeszcze nie wiem gdzie - opowiada następca Józefa Wojciechowskiego.
Cyrk jakich mało.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 lip 2012, 9:35

Jest dobrze. W środę manifestacja kiboli pod Urzędem Miasta. Ireneusz Król mięknie i zaczyna zmyślać o spaleniu auta Mirosława Sznaucnera czy obrzuceniu jego domu petardami hukowymi.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 lip 2012, 10:41

Robi się duże prawdopodobieństwo, że Cracovia Kraków ponownie "utrzyma" się w lidze :rotfl4: W poniedziałek możemy się dowiedzieć bardzo dużo.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 20 lip 2012, 10:47

Chociaż nie oglądam zbyt często meczy Ekstraklasy to Cracovi bym nie zdzierżył znowu. To jest drużyna która powinna być wchłonięta przez czeluście drugiej ligi i pozostać tam na wieki.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 lip 2012, 9:20

To powinno być karane...Przeciez aktualnie stal sie czeski film. Niby padla informacja, ze beda anulowac transakcje. Wojciechowski chce uniewaznienia bo Krol sie nie wywiazal. Krol mowi, ze fuzji z GKSem nie bedzie i bedzie gral w Sosnowcu :lol: albo zagra na nosie i wroci do Wawy... ale to daleko od jego domu.... Mogl zostac bohaterem katowic, dofinansowujac Giekse - ludzie by go na rekach nosili a teraz .... jak bedzie fuzja z Sosnowcem to dopiero bedzie wysmiewany.
Ogolnie podobno Wojciechowski wynajal jakis autobus tym zawodnikom jacy pozostali i gdzies maja jechac... Krol podal nazwisko szkoleniowca.
Nie wiem po co mu to. nie ma nic... kibicow, stadionu. On tego nie rozumie :think: Az dziw bierze, ze tacy ludzie potrafia sie dorobic kokosow - chyba, ze to jakis szwindel i chce przepuscic kase przez klub

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lip 2012, 10:38

za chwile połączą się z Man City i Kuny, Yaye i inne Maria trafią do Katowic

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 lip 2012, 17:01

Sytuacja jest komiczna. Przynajmniej teraz wiecie, że Józef Wojciechowski w porównaniu do Ireneusza Króla jest lepszym biznesmenem, bo przynajmniej interes potrafi zrobić i kibicom Polonii Warszawa zostawić prawa do nazwy i herbu klubu. Gołodupiec z Centrozapu gorzej niż dziecko. Codziennie cuda wymyśla. W poniedziałek manifestacja kibiców. Na szczęście wszyscy po stronie kibiców są i mamy nadzieję, że miasto nam pomoże.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 lip 2012, 21:56

Ireneusz Król zdecydował się porzucić próby stworzenia nowego zespołu - KP Katowice. W Ekstraklasie zagra zatem Polonia Warszawa, której Król będzie nowym prezesem - poinformowała stacja Orange Sport.

Król niedawno odkupił udziały w warszawskim klubie od Józefa Wojciechowskiego i miał doprowadzić do fuzji z GKS-em Katowice, w Ekstraklasie miał występować natomiast twór o nazwie KP Katowice.

Kibice znanego katowickiego klubu mocno jednak protestowali przeciw planowanym "połączeniu" ich klubu z KP Katowice i grą w Ekstraklasie na licencji Polonii. - Skoro tyle osób chce, by zespół został w stolicy, to zabieram zabawki, przenoszę się do Warszawy i gram jako Polonia. Zrobię wszystko, by jako Polonia grać w Ekstraklasie - powiedział Król w "Przeglądzie Sportowym".
:lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6648

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 lip 2012, 12:54

Ej, zaraz, bo czegoś tu nie łapię. Jakim prawem Król chce grać jako Polonia Warszawa, skoro to Wojciechowski ma prawa do nazwy, herbu i barw? :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8711
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 lip 2012, 13:10

No będzie musiał je odkupić od Józka, proste.
Zrobię wszystko, by jako Polonia grać w Ekstraklasie

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 23 lip 2012, 17:26

Polska Grupa Energetyczna nie będzie już wspierała finansowo piłkarskiej drużyny GKS Bełchatów. Zarząd PGE wypowiedział warunkową umowę sponsorską, która miała obowiązywać do końca sezonu 2012/2013.

- Umowa została wypowiedziana z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia - poinformowała PGE.

O decyzji sponsora prezes bełchatowskiego klubu Marcin Szymczyk dowiedział się w poniedziałek, gdy odbierał z PGE wypowiedzenie umowy. W rozmowie z PAP powiedział, że decyzja koncernu energetycznego była dla niego dużym zaskoczeniem.

- To dla nas fatalna informacja. Nie ukrywam, że bez finansowego wsparcia PGE znajdziemy się w bardzo trudnej sytuacji. Zastąpienie takiego sponsora, i to w tak krótkim czasie, jest niezwykle trudne - powiedział Szymczyk.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 lip 2012, 21:42

http://www.90minut.pl/news/193/news1932 ... lonii.html

Moze mi ktos to lopatoligicznie wyjasnic ? Zgubilem sie w tym wszystkim. Jaki Szymanek ? Jakie zgrupowanie ? Przeciez Polonii mialo nie byc... To w koncu KSP zostaje w Ekstraklasie ? Co w koncu z Gieksa ? Jaka ta nasza pilka jest pojebana, to klekajcie narody...

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 lip 2012, 21:47

Dr.Football1

Nie dziwię się sam na początku nie wiedziałem o co im dokładnie chodzi....KSP zostaje w ekstraklasie - zmienił się tylko właściciel Wojciechowski zastąpił Król a Gieksa walczy o I ligę - spina budżet

Jednym zdaniem - wszystko po staremu :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 lip 2012, 21:48

Aha dzieki demon. To w sumie konczy sie to wszystko jako takim happy endem :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6648

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 lip 2012, 22:46

Franz to dobrze opisał w temacie o kibicach :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”