Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 82

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 10 maja 2006, 10:06

A tak swoją drogą to mi trochę szkoda, że Mirka Sznaucnera nie sprawdził Janas... Co prawda nie widziałem go w akcji dawno, ale fakt faktem gra w Iraklisie... klub nie najgorszy a podobno Polak nie zawodzi więc warto by było... tym bardziej że jego pozycja średnio obsadzona...

sz3lo pisze:zawodnicy wystepujacy zagranica w drugiej lidze czesto prezentuja wyzszy poziom od naszych pierwszoligowych grajków. dlatego mnie to nie dziwi.

No ale tu mi się Grzesiu nasuwa... jednak ja bym chętniej widział Jelenia, Piechnę czy nawet Chałbińskiego lub Brożka chyba niż Rasiaka... jednak niekoniecznie lepsi... :wink:

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 10 maja 2006, 13:40

Alkoholiko pisze: Skreślam Rasiaka który od 10 miesięcy nie strzelił gola w reprze...i aż dziw bierze ze chą go w lidze Angielskiej!
Nie no trochę żeś przesadził :P Rasiak nie strzelił przecież ostatniej bramki w lipcu tylko z tego co pamiętam to strzelił w lutym :P

Krytykować Rasiaka aż tak to przechodzi ludzkie pojęcie :x

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 maja 2006, 19:26

Alkoholiko pisze:Żurawski jest pewniakiem i nikt pozatym! Janas, wzorem Ericssona, powinien powołać jakiegoś młodego, zdolnego napadziora z młodzieżowej reprezentacji - myśle o Janczyku!
Po pierwsze Walcott nie jest napastnikiem.

Po drugie moim zdaniem powinni jechac najlepsi a nie ci co jada po doswiadczenie bo i tak pewnie na boisko nie wejda...Zreszta Janczyk jest po kontuzji i w Legii gra koncowki na razie...Wiec czemu akurat niego jak juz mlodego brac mamy :?: Bo za Legia jestes :?: :lol:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 10 maja 2006, 22:06

Sznaucner? Zawsze byłem za tym chłopakiem....szkoda ze Janas go zapomina ciagle! Ale po MŚ jak z kadry wypadnie Rząsa to trzeba będzie ogoś szukać na jego miejsce - może Mirek sie nada!

Jestem za Legia....i Walcott jest napastnikiem!!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 maja 2006, 22:10

Alkoholiko pisze:jak z kadry wypadnie Rząsa

Moim zdaniem Rzasa nie bedzie podstawowym zawodnikiem w kadrze... Na lewej stronie zobaczymy najprawdopodobniej Zewlakowa, ktory ostatnio zdobyl mistrza Belgii a od przyszlego sezonu bedzie gral w Olympiacosie ;) Jest to bardzoo dobry obronca wiec nie wiem czemu tak wszyscy narzekaja ze nie ma kogo na lewa strone postawic...
Alkoholiko pisze:może Mirek sie nada

Szale :!: :lol:

Alkoholiko pisze:i Walcott jest napastnikiem

fieldy moze ty przetlumaczysz mu :?:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 10 maja 2006, 22:42

http://www.eufo.de/ - tu Walcott jest napastnikiem!

Pozatym został kupiony jako napastnik i tyle!
Wiem ze jest bardzo, bardzo ofensywnym pomocnikiem....moze grać jako prawy pomocnik....ale został powolany jako napastniki tyle!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 maja 2006, 23:07

Alkoholiko pisze:Walcott jest napastnikiem
to, ze Sven go powołał jako napsatnika, nie oznacza, ż epiłkarz jest napsatnikiem.
Theo jest nominalnym atakującym pomocnikiem, zdobywał dużo goli jako junior, ale nie jest napastnikiem. Oczywiscie może bez problemu wystepowac w ataku, w tak młodym wieku, moga z niego jeszcze obrońce zrobić.
Sven pwoołał go jako napastnika, bo jakby nawet jego nie było - atak kadry na mundial wygladałby jeszcze smieszniej, a w pomocy Theo już w ogóle nie miałby szans zadebiutować

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 10 maja 2006, 23:56

a nie sądzicie ze miast Walcotta mógłby pojechać Defoe?

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 11 maja 2006, 9:04

Martinho pisze:Jest to bardzoo dobry obronca wiec nie wiem czemu tak wszyscy narzekaja ze nie ma kogo na lewa strone postawic...

Nie jest zły z tymże frustrujące jest to, że zawsze piłkę przekłada na drugą nogę zanim dośrodkuje i trochę za łatwo zatrzymać go przez to... a jeśli nowe rozwiązania to ja jakoś bym wolał Sznaucnera za Rząsę, bo się już kończy chłopak jednak...

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 11 maja 2006, 14:46

Alkoholiko pisze:a nie sądzicie ze miast Walcotta mógłby pojechać Defoe?
A czy nie sądzisz, że do tego typu pytań jest całkiem inny temat :roll:

A Polacy sobie trenują codziennie strzały :P Podobno Franek nawet na treningach ma problemy ze strzelaniem bramek, a co dopiero w meczu. Mila również nie potrafi dokładnie piłki dograć. Ja już chciałbym obejrzeć mecz z Kolumbią. Wtedy Janas wystawi najsilniejszy skład i dowiemy się jakie mamy szanse na mundialu. Bo z taką rezerwą to aż wstyd jechać.
Jednak u nas nie jest najgorzej, bo na zgrupowaniu kadry Paragwaju podobno tylko dwóch piłkarzy na razie przyjechało :lol: Biją rekordy. Ciekawi mnie czy z Wyspami Owczymi również będzie taka męczarni :roll:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 maja 2006, 15:28

Widać że trener Janas robi dużą roszadę przed MŚ. Oznacza to że zawodnicy pogubili gdzieś formę ( Smolarek nie strzela ostatnio nota poniżej krytyki, Frankowski to samo) Na pocieszenie jest Żuraw ale on sam meczu nie wygra. Moim skromnym zdaniem na pozycje 2 napastnika dałbym Saganowskiego. Odizolował się od Polski, grając w Portugali ale strzelając gole i grając skuteczny futbol. Do tego na zmienników dałbym Sosina z Frankiem ( co prawda nie strzela ale wierze że odzyska forme). Rasiak dla mnie nie ma racji bytu w reprezentacji na ale to jest moje zdanie. W pomocy jest nawet ok, środek opanuje Szymkowiak i będzie napędzał zespool do grania a z nim troche bardziej cofnięty i wypychający go do przodu Sobolewski. Co do skrzydeł to wiadomo że na prawym Smolarek a na lewym...Krzynówek czy Kosowki? Nie wiem...ale obecnie wole Krzynówka bo Kosowki męczy sie i pod koniec meczu nie daje rady, nie oznacza to jednak że Krzynówek jest lepszy ale jakoś bardziej widze go na lewej stronie. O ile pomoc i atak da sie ustawić to obrona wg mnie będzie piętą achillesową naszego zespołu. Bąk i Jop to pewniacy a co do reszty to nie wiem...no może jeszcze Baszczyński. W bramce 100% miejsca dla Boruca. Drugi bramkarz Kuszczak a Fabiańskiego wziąść żeby chłopak doświadczenia nabrał. Co do innych zawodników to sie nie wypowiadam bo mało o nich wiem;] reszte widze tak jak napisałem ale mówie, to jest tylko moja opcja a wiadomo że inni mogą mieć odmienne zdania;) Pozdro

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 maja 2006, 15:37

BaSSu pisze:Oznacza to że zawodnicy pogubili gdzieś formę ( Smolarek nie strzela ostatnio nota poniżej krytyki, Frankowski to samo) Na pocieszenie jest Żuraw ale on sam meczu nie wygra

Dzisiaj w "Dzienniku podano sklad ataku na mundial. Wg tej gazety na bank pojada Zurawski, Franek i Rasiak, natomiast o 4 miejsce w kadrze walczyc bedzie Sosin z Saganowskim. Odpada Niedzielan ktory juz chyba pogodzil sie z tym ze na mundial nie pojedzie ( nie dostal powolania na mecz z Owcami).

BaSSu pisze:obecnie wole Krzynówka bo Kosowki męczy sie

Poza tym Jacek ma petare w nodze co skutkuje przy rzutach wolnych ;) Moze nastrzelac bramek z wolnych, bo to nasz najlepszy zawodnik wykonujacy wolne.

BaSSu pisze:W bramce 100% miejsca dla Boruca. Drugi bramkarz Kuszczak a Fabiańskiego wziąść żeby chłopak doświadczenia nabrał.

Dudek pojedzie na mundial, malo tego - bedzie naszym 1 bramkarzem ;) Zobaczycie. Wg mnie powinni jeszcze jechac Boruc i Kuszczak. Co do Fabiana to wg mnie ma on jeszcze czas na pokazanie sie w reprezentacji, wieksze szanse na wyjazd dawalbym Kowalewskiemu niz jemu.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 11 maja 2006, 16:19

Martinho pisze:Poza tym Jacek ma petare w nodze co skutkuje przy rzutach wolnych Moze nastrzelac bramek z wolnych, bo to nasz najlepszy zawodnik wykonujacy wolne.
Ja bym bardzie jroli tego najlepszego w stalych fragmentach szukal w Zurawskim.. Krzynowek jest moze dobry ale on uderza bardzo silowo i czesto trzeba szukac pilki za stadionem;)

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 11 maja 2006, 16:26

No myśle ze po mistrzostwach na lewej obronie bedzie grał ktoś z trójki - Sznaucner, Dudka lub Gancarczyk!

a Zewlakow....hm...pamiętacie jak w którymś meczu reprezentacji...pod koniec....po jakiejść nieudanej akcji rzucił sie na kolana i jak małe dziecko mało sienie popłakał i powiedział ze już nie moze....hehe...no to do widzenia!

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 maja 2006, 19:33

Martinho pisze:Dudek pojedzie na mundial, malo tego - bedzie naszym 1 bramkarzem
nie mam nic do dudka i jestem dumny z jego występów w Liverpoolu ( ubiegłoroczna LM) ale nie sądze że powinien on mieć miejsce w kadrze i to jako nr 1. Po pierwsze grzeje ławe w swoim klubie a po drugie jestem niemal pewien że obecnie lepszym bramkarzem ( fakt że nie z tak ogromnym doświadczeniem jak jurek) jest Boruc. On gra regularnie w Celtiku i jest forme( z paromo wpadkami ale to każdemu sie zdarza:]). A to że Dudek zagrał prawie jak stoper :P w meczu z Litwą ( jego wyjścia do piłki aż do połowy boiska :wink: ) i faktycznie pare razy sie popisał nie oznacza WEDŁUG MNIE aby miał on miejsce pierwszego bramkarza. Bo NR 1 powinien być ten który występuje cały czas w swoim klubie. Kuszczaka widziałem dużo razy w akcji i sądze że godnie zastąpiłby Boruca, natomiast Fabiański tak jak mówiłem nadalby sie do nabrania doświaczenia i zobaczenia klasowych drużyn oraz stadionów, co pomogłoby mu obyć się z wielkim imprezami większego pokroju niż mecz z Wisłą ( z całym szacunkiem dla polskiej ligi). Tak więc Dudek na zawsze dla mnie osobiscie pozostanie w pamięci i będe opowiadał o jego wycznach dzieciom i wnukom ( jak bede je miał:P) ale dla mnie jego czas w reprezentacji dobiegł końcaa,natopmiast przyszedł okres pokazania umiejętności przez młode wilki, które są żądne zwycięstw ( przypomne że i tak nie mamy za młodego składu więc doświadczonymi zawodnikami nie będzie problemu)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”