FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 812

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 13:21

Ja nie twierdzę, że się nie dało i potwierdzam, że gdyby ktoś wjechał tak w Leo to pewnie życzylibyśmy mu czerwa, dyskwalifikacji, połamania piszczeli i raka mózgu. Może niezbyt dokładnie się wyraziłem, ale pisząc
Mentor pisze:Mimo wszystko nie jestem też w pełni przekonany czy Dani nie mógł jakoś inaczej ułożyć tych nóg.
miałem na myśli właśnie to, że może Alves mógł to wykonać inaczej.

To by chyba było na tyle w tej sprawie. Prochu nie wymyślimy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 19:28

http://www.blaugrana.pl/news/1595/alves ... _faul.html
Brazylijczyk zadzwonił wczoraj po meczu do Toniego Morala, by dowiedzieć się o stan jego nogi. Okazało się, że „nie jest to groźny uraz”, ale najprawdopodobniej uniemożliwi on graczowi Racingu występ w najbliższym meczu z Realem Madryt.

„Nie chciałem mu zrobić krzywdy, ale już w momencie wślizgu było za późno, by cokolwiek zrobić. Od razu wiedziałem, że mocno go uderzyłem i i powiedziałem sędziemu, żeby przerwał grę, bo gracz Racingu wcale nie udaje”
– wyjaśnił Dani.

Po tym jak Dani obejrzał piątą w tym sezonie żółta kartkę, za symulowanie faulu w polu karnym, będzie musiał pauzować w najbliższym spotkaniu ligowym, ze Sportingiem na Camp Nou. Sam zainteresowany ma jednak nadzieję, że zostanie mu ta kartka anulowana. „Nie rzuciłem się tylko straciłem równowagę w wyniku zagrania rywala” – wyjaśnił.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lut 2009, 19:58

Do tego co napisal Mentor warto dodac ze Barca bedzie sie odwolywac do kartki Alvesa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 20:15

W momencie kiedy pisałem tamtego posta jeszcze o tym nie wiedziałem.

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=25517
FC Barcelona ma zamiar odwołać się do komisji dyscyplinarnej w sprawie żółtej kartki Daniego Alvesa, którą zawodnik ujrzał w trakcie niedzielnego spotkania z Racingiem Santander.

W pomeczowym raporcie, arbiter Fernandez Borbalán uargumentował swoją decyzję o pokazaniu żółtego kartonika w 77. minucie spotkania tym, że Dani Alves w jego ocenie "nurkował" w polu karnym rywala. Barcelona tymczasem utrzymuje, że jej obrońca nie stosował zarzucanej mu praktyki.

Piąta żółta kartka

Jeśli kara zostanie podtrzymana, będzie to piąta żółta kartka Daniego Alvesa, która tym samym wykluczy go z występu w jednym spotkaniu. W tym wypadku oznacza to absencję w niedzielnym meczu przeciwko Sportingowi Gijon.
To jest dosyć ciekawa sytuacja otóż w mojej opinii nie warto się od tej kartki odwoływać :P Oczywiście pod kątem przepisów odwołanie ma sens bo Dani nie zasłużył na kartkę w tej sytuacji, ale tak czy inaczej mając cztery kartoniki na koncie niebawem zapewne zaliczy pauzę a moim zdaniem jeżeli kiedyś rzeczywiście ma pauzować to najlepiej właśnie w spotkaniu ze Sportingiem. Szkoda, że w tym samym momencie odpadli nam Pique, Marquez i prawdopodobnie Puyol. Myślę, że to zaważyło na decyzji klubu o złożeniu odwołania.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lut 2009, 20:26

Pewnie ze kontuzja Puyola zawazyla. W tym momencie wyjdziemy w obronie prawdopodobnie tak Caceres-Abidal-Sylwek i sam jestem kto jeszcze? Na Sancheza nie licze wiec obstawiam Keite moze Toure.
Jednego mozna byc pewnym, obrona ktora zagra w niedziele bedzie miala przyjemnosc wystapic pierwszy i ostatni raz w takim ustawieniu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 20:40

Ja tam Sancheza uważam niemalże za pewniaka na Sporting. Osobiście nie jestem do niego przekonany, ale Pep kilka razy już na niego stawiać tak więc w obliczu takich absencji jego występ jest moim zdaniem wysoce prawdopodobny. Na pewno bardziej niż przesunięcie Keity czy Toure na obronę.

Licząc od lewej widzę to tak: Sylvinho, Abidal, Caceres, Sanchez

Nie wygląda za dobrze ( :lol: ), ale tak krawiec kraje jak mu materiału staje.

Jeżeli jednak odwołanie przyniesie zamierzony skutek to Dani pewnie zagra a wtedy może to wyglądać nieco inaczej. Sanchez może pójść na środek a Abidal na lewą za Sylvinho.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 lut 2009, 20:43

Możemy zagrać również systemem 1-3-4-3 z Keitą i Toure . To nie byłby taki zły pomyśl wobec absencji w.w. trójki.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 20:47

Przecież z Keitą i Toure to grywamy normalnie przy 4-3-3 :>

Gra z trójką obrońców jest do przyjęcia kiedy grają naprawdę solidni defensorzy, ale nie wtedy kiedy trzech najlepszych środkowych obrońców jest niedostępnych :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lut 2009, 20:51

ryjowi trojka obroncow wychodzila srednio, wiec pep raczej sie na to nie odwazy.

takie ustawienie to dla mnie niemozliwosc zagrania na zero z tylu. a juz na pewno w waszej sytuacji personalnej. takiego czegos nie bedzie na 100% i to przy calej nieprzewidywalnosci skladu ze strony guardioli.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 lut 2009, 20:55

Jesli juz Sanchez ma grac, to wolalbym, zeby to nie byl srodek obrony. Prawa strona co najwyzej.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 02 lut 2009, 21:14

co wy macie z tym sanchezem? wytlumaczy mi ktos?

gral u nas w dwoch meczach na obronie i nie gral zle

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 02 lut 2009, 21:25

Ale i nie grał dobrze. W grze takiego Caceresa mimo błędów widać ogromny potencjał. A w grze Sancheza nie widać nic.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 21:28

Na boku jak dla mnie może zagrać, ale nie na środku. Nie ma predyspozycji do gry na środku moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 02 lut 2009, 21:50

Zapchajdziura. Jak ma zagrać to tylko na prawej stronie. Na środek się nie nadaje m.in. ze względu właśnie na jego predyspozycje. Z Mallorca grał na środku i było źle, na prawej jako tako sobie radzi.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 lut 2009, 21:58

Mnie podobnie jak Mentora do sie nie przekonal. Na srodek obrony nie ma predyspozycji, na boku jeszcze jakos moze grac. Widzialem go tez w meczu na zywo, gdzie gral w pomocy. Poki co to rzeczywiscie taka zapchajdziura.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”