miałem na myśli właśnie to, że może Alves mógł to wykonać inaczej.Mentor pisze:Mimo wszystko nie jestem też w pełni przekonany czy Dani nie mógł jakoś inaczej ułożyć tych nóg.
To by chyba było na tyle w tej sprawie. Prochu nie wymyślimy.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 13:21
miałem na myśli właśnie to, że może Alves mógł to wykonać inaczej.Mentor pisze:Mimo wszystko nie jestem też w pełni przekonany czy Dani nie mógł jakoś inaczej ułożyć tych nóg.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 19:28
Brazylijczyk zadzwonił wczoraj po meczu do Toniego Morala, by dowiedzieć się o stan jego nogi. Okazało się, że „nie jest to groźny uraz”, ale najprawdopodobniej uniemożliwi on graczowi Racingu występ w najbliższym meczu z Realem Madryt.
„Nie chciałem mu zrobić krzywdy, ale już w momencie wślizgu było za późno, by cokolwiek zrobić. Od razu wiedziałem, że mocno go uderzyłem i i powiedziałem sędziemu, żeby przerwał grę, bo gracz Racingu wcale nie udaje” – wyjaśnił Dani.
Po tym jak Dani obejrzał piątą w tym sezonie żółta kartkę, za symulowanie faulu w polu karnym, będzie musiał pauzować w najbliższym spotkaniu ligowym, ze Sportingiem na Camp Nou. Sam zainteresowany ma jednak nadzieję, że zostanie mu ta kartka anulowana. „Nie rzuciłem się tylko straciłem równowagę w wyniku zagrania rywala” – wyjaśnił.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lut 2009, 19:58
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 20:15
To jest dosyć ciekawa sytuacja otóż w mojej opinii nie warto się od tej kartki odwoływaćFC Barcelona ma zamiar odwołać się do komisji dyscyplinarnej w sprawie żółtej kartki Daniego Alvesa, którą zawodnik ujrzał w trakcie niedzielnego spotkania z Racingiem Santander.
W pomeczowym raporcie, arbiter Fernandez Borbalán uargumentował swoją decyzję o pokazaniu żółtego kartonika w 77. minucie spotkania tym, że Dani Alves w jego ocenie "nurkował" w polu karnym rywala. Barcelona tymczasem utrzymuje, że jej obrońca nie stosował zarzucanej mu praktyki.
Piąta żółta kartka
Jeśli kara zostanie podtrzymana, będzie to piąta żółta kartka Daniego Alvesa, która tym samym wykluczy go z występu w jednym spotkaniu. W tym wypadku oznacza to absencję w niedzielnym meczu przeciwko Sportingowi Gijon.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lut 2009, 20:26
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 20:40
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 lut 2009, 20:43
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lut 2009, 20:47
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lut 2009, 20:51
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 lut 2009, 20:55