Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 85

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 sie 2017, 14:31

Spurs szybko znaleźli nowego Kyle'a Walkera :D

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 17 sie 2017, 20:40

Ponoć Davinson Sanchez w KFC za 28 mln euro + 14 zmiennych.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 lut 2018, 17:12

Bardzo apetycznie zapowiada się dwumecz Tottenham - Juve. W Turynie przypomnieli sobie jak się strzela bramki a Koguty złapały naprawdę wysoką formę, zasłużone wygrane z MU i Arsenalem, remis na Anfield gdzie w drugiej połowie zgnietli The Reds.

Pisałem niedawno, że to najlepiej zorganizowana ekipa w Premier League i ostatnio faktycznie tak wyglądają. W każdym meczu, są długimi momentami w stanie w pełni przejmować pełnię kontroli. Zdarza im się też w każdym meczu na chwilę przysnąć dlatego pojedynek z Juventusem zapowiada się tak ciekawie.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 mar 2018, 22:37

Wracajcie do LM jak będziecie mieli jaja.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 mar 2018, 22:43

Szkoda, że nie ma na forum żadnych kibiców Kogutów, tak mielibyśmy się teraz z kogo pośmiać :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 mar 2018, 22:44

Tak marny klub ma w ogóle w Polsce fanów?

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 07 mar 2018, 22:45

Wielki Poch? heh dobre sobie. Dziś spierdolił po całości.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 mar 2018, 22:47

BeBaD pisze: Wielki Poch? heh dobre sobie. Dziś spierdolił po całości.
Cytując klasyka. "Jak na warunki jakimi dysponuje to wykonuje tam kapitalną robotę".

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 mar 2018, 22:49

:roftl3:

Liczę, że wszyscy ci tak surowi oceniający jednego managera po niepowodzeniu, będą równie konsekwentni przy niepowodzeniach innych. Żartowałem. Wiem przecież, że tak nie było i nie będzie :roftl3:

Świetny, znakomity mecz. Spursi nie mają się czego wstydzić.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2018, 22:52 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 07 mar 2018, 22:50

Delpiero14 pisze: Cytując klasyka. "Jak na warunki jakimi dysponuje to wykonuje tam kapitalną robotę".
tak spoko, stworzył dobrą drużynę no ale kurde nikt mi nie powie że nie miał dziś narzędzi żeby wyeliminować Juventus. Miał i to lepsze niż Allegri, spierdzielil sprawe i tyle.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 mar 2018, 22:51

Nie no, ja ogólnie do Tottenhamu nic nie mam, ale mieli obowiązek strzelić drugą bramkę wobec obrazu gry. Zgadzam się, że dobry mecz, chociaż zdecydowanie bardziej w pierwszej połowie. Druga to raczej zrywy fajnej piłki w końcówce.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 mar 2018, 22:52

Jakby Tottenham miał dobrze nastawiony celownik to Juve mogło srogo dzisiaj przegrać. Ile piłek minęło bramkę Buffona na centymetry

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 mar 2018, 22:54

BeBaD pisze: tak spoko, stworzył dobrą drużynę no ale kurde nikt mi nie powie że nie miał dziś narzędzi żeby wyeliminować Juventus. Miał i to lepsze niż Allegri, spierdzielil sprawe i tyle.
Ogólnie to chyba wyszedł też brak doświadczenia po stronie Tottenhamu. Tak szczerze mówiąc to gospodarze byli lepsi, panowali nad meczem, Juve grało koszmarnie i ni stąd ni zowąd strzeliło dwie bramki z niczego. Nikt się tego nie spodziewał, chyba również z Tottenhamem na czele. Potem coś próbowali zdziałać, ale na darmo, zabrakło szczęscia. No cóż, bywa.

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 07 mar 2018, 22:56

A ja też nie rozumiem czemu ktoś miałby się śmiać z Totków, pokazali piękną piłkę w tym sezonie w LM, po drodze rozbijając Real i Borussię w fazie grupowej oraz narobili ogromnych problemów Juve. Jak dla mnie mogą być z siebie dumni, dali z siebie maxa. Jak wzmocnią obronę i utrzymają trzon zespołu to kto wie co będzie w następnych latach. Napewno będę im bardziej kibicował niż PSG czy City na arenie międzynarodowej.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 07 mar 2018, 23:20

Ouch.

Ale coś w tym jest. Tak jak pierwsza połowa była w pełni pod dyktando Tottenhamu, tak człowiek wcale nie był pewny końcowego triumfu Spurs. To dobra ekipa póki co na ligę, ale na Champions League to jeszcze o ten jeden schodek za wysoko i dziś dostali od Juve lekcję. Wystarczy chwila nieuwagi i wynik się wali, a cały włożony trud idzie na marne. Na przykład z przodu Alli prezentował się zdecydowanie poniżej jakiegokolwiek poziomu. Son był znakomity, nie tylko strzelił bramkę, ale był bliski wyrównania na 2-2 i dużo walczył, MOTM po stronie Tottenhamu. Kane nie był wprawdzie tak produktywny jak zawsze, ale i tak nieźle sobie radził będąc krytym przez Chielliniego. Nawet Eriksen coś tam próbował i przynajmniej było go widać.
Tak samo nie podobał mi się Dembele, który formę stracił po tym, jak Pochettino go pochwalił na konferencji prasowej. Od tamtego czasu Mousa popełnia więcej błędów i jego występy nie powalają. Wystawienie obok niego Diera też było fatalnym pomysłem. Anglik totalnie nie pilnował pozycji, większość meczu spędził na prawej stronie i spowodował masę strat. Nie wniósł nic do gry.
Przed Pochettino jeszcze dużo pracy, ale mimo wszystko wydaje mi się, że po dzisiejszym meczu nie muszą chodzić ze spuszczonymi głowami. Jasne, ten wynik ich na bank nie zadowala i rywalizację dało się wygrać. Ale przede wszystkim muszą z tego wyciągnąć wnioski. To jest Liga Mistrzów, to jest faza pucharowa, nie żadne przelewki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”