Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 87

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 07 lip 2006, 13:46

W miniony piątek niezmordowani paparazzi uwiecznili na fotografii moment, kiedy właściciel Newcastle United - Freddy Shepherd i żona Davida Beckhama - Victoria w tym samym momencie opuścili jeden z londyńskich hotelów. Przypadek? Być może, ale podobno zauważono również jak z tego samego hotelu - awaryjnym wyjściem - wymyka się Becks.

Zdarzenie to wywołało - jak nie trudno się domyśleć - lawinę spekulacji na Wyspach. Brytyjskie media nie mają wątpliwości, że zanim piłkarz opuscił hotel, prowadził potajemne negocjacje z Shepherdem
za http://www.realmadrid.pl/

Panowie oby to byla prawda. Jak zelfix odejdzie to sie znieczule alkoholem na caly tydzien :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lip 2006, 13:49

2 głownych sędziów bym nie chciał, pewnie częsciej piłka by się od nich odbijała :lol: natomiast pomysł z chipem, lub zapisem video [jak w hokeju] jest chyba całkiem rozsądny.
Przeciwnicy zapisów mówia, ze to spowalnia akcję, powoduje niepotrzebne pauzy w meczu, ale ciekawe co mówiliby gdyby ich drużyna dostała po dupie niesłusznie, gdyby taki zapis video mógł uratować ich drużynę.

To co proponuje Sepp jest jest anoralne, mniejszyć liczbe graczy ? :shock: pfff już nie mielibyśmy diamentów czy innych choinkowych systemów/ustawień :P byłaby choinka bez czubka :D głupio by wyglądała :twisted:

ograniczenia praw bramkarzy tez wydaje się bezsensowne, łapać w rękę tylko w polu bramkowym ? nie wyobrażam sobie takiego meczu.

trudniej byłoby typowac wyniki, gdyby padały hokejowe wyniki.
jeszcze dojdzie do tego, że na lodzie w hali zaczną grac, coby piłka miała lepszy poślizg :badziewie:

jedynym rozsadnym pomysłem wydaje się byc podniesienie limitu żółtych kartek na mundalu do 3 [po 3 piłkarz dostawałby bana :lol: ]

Bo 2 to trochę mało, jak na nowoczesny futbol
assurbanipal pisze:Panowie oby to byla prawda. Jak zelfix odejdzie to sie znieczule alkoholem na caly tydzien
ja juz się znieczuliłem, po wczorajszym dniu, mi sie należało :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 lip 2006, 18:23

FIFA ogłosiła w piątek listę 23 zawodników nominowanych do "Drużyny Gwiazd" piłkarskich mistrzostw świata w Niemczech.

Kandydaci do "Drużyny Gwiazd" FIFA:
bramkarze:
Gianluigi Buffon (Włochy), Jens Lehmann (Niemcy), Ricardo (Portugalia);

obrońcy: Roberto Ayala (Argentyna), John Terry (Anglia), Lilian Thuram (Francja), Philipp Lahm (Niemcy), Fabio Cannavaro (Włochy), Gianluca Zambrotta (Włochy), Ricardo Carvalho (Portugalia);

pomocnicy: Ze Roberto (Brazylia), Patrick Vieira (Francja), Zinedine Zidane (Francja), Michael Ballack (Niemcy), Andrea Pirlo (Włochy), Gennaro Gattuso (Włochy), Luis Figo (Portugalia), Maniche (Portugalia);

napastnicy: Hernan Crespo (Argentyna), Thierry Henry (Francja), Miroslav Klose (Niemcy), Francesco Totti (Włochy), Luca Toni (Włochy).

Przecież to jakaś kpina jest. Gdzie jest Grosso ? :evil:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 lip 2006, 18:28

Przecież to jakaś kpina jest. Gdzie jest Grosso ?
no to prawda, tez bym go dodal

w ogole - co w pomocy robi Ballack czy Figo :lol:
a w ataku Totti ? ja bym go nie nominowal :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 18:29

no i zapytaj co tam robi Ballack, Figo, Henry...i nawet Klose..ktory raczej nic nie pokazal, oprocz strzelania bramki Kostaryce i Ekwadorowi;)

Maxi Rodriguez?! nie ma... Grosso?! nie ma...

ehh :?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2006, 18:39

Ballacka to juz przed mistrzostwami na pewno wsadzili.
Figo to chyba tylko z przyzwoitosci tam usadowili.
Crespo i Henry to tylko za gole.
Totti to ma chyba dobre kontakty z Blatterem.
A od Ze Roberto tez sie lepsi znajda.

Gdzie jest:
Mascherano
Grosso
Miguel
?

Zreszta to nie wszyscy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lip 2006, 18:46

Zico_FCI pisze:napastnicy: Hernan Crespo (Argentyna), Thierry Henry (Francja), Miroslav Klose (Niemcy), Francesco Totti (Włochy), Luca Toni (Włochy).
dzieciol pisze:Henry...i nawet Klose..ktory raczej nic nie pokazal, oprocz strzelania bramki Kostaryce i Ekwadorowi;)
Corinthians pisze:Crespo i Henry to tylko za gole.
Totti to ma chyba dobre kontakty z Blatterem.

Dobra tylko ze akurat w przypadku napastnikow musieli kogos nominowac a wyrozniajacych sie napastnikow bylo jak na lekarstwo :!:

dzieciol, zgoda niec wielkiego nie pokazali ale Toni, Totti rowniez :!:
WYdaje mi sie ze powinien tam znalezc sie Ronaldo :!: badz co badz pobil rekord :!:
dzieciol pisze:Maxi Rodriguez?!
powinien tam byc :!:

Rado8
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rado8 » 07 lip 2006, 19:04

Zico_FCI pisze:FIFA ogłosiła w piątek listę 23 zawodników nominowanych do "Drużyny Gwiazd" piłkarskich mistrzostw świata w Niemczech.

Kandydaci do "Drużyny Gwiazd" FIFA:
bramkarze:
Gianluigi Buffon (Włochy), Jens Lehmann (Niemcy), Ricardo (Portugalia);

obrońcy: Roberto Ayala (Argentyna), John Terry (Anglia), Lilian Thuram (Francja), Philipp Lahm (Niemcy), Fabio Cannavaro (Włochy), Gianluca Zambrotta (Włochy), Ricardo Carvalho (Portugalia);

pomocnicy: Ze Roberto (Brazylia), Patrick Vieira (Francja), Zinedine Zidane (Francja), Michael Ballack (Niemcy), Andrea Pirlo (Włochy), Gennaro Gattuso (Włochy), Luis Figo (Portugalia), Maniche (Portugalia);

napastnicy: Hernan Crespo (Argentyna), Thierry Henry (Francja), Miroslav Klose (Niemcy), Francesco Totti (Włochy), Luca Toni (Włochy).
Akurat co do obsady bramkarskiej nie mam jakiś wątpliwości. Zaczynamy już od obrony. Jakoś Terry mi nie wpadł w oko na tym mundialu. Bardzo dobzre na mundialu pogrywali z obrońców Fabio Grosso, Lucas Neill, Miguel i William Gallas, a choćby jednego nie ma tutaj.

Co najmniej zastanawiające. W pomocy mam wątpliwości do Ballacka, który na mundialu zagrał słabo, poniżej oczekiwań. Luis Figo w najważniejszym momencie zawiódł - z Francją. Ze Roberto na tym mundialu był ustawiony na def. pomocniku i grał bdb, ale rozumiem tutaj niektórych użytkowników, bo oglądając Brazylię byli zapaterzni w Kakę, Ronaldo, Robinho czy innego Juninho z Ronaldinho. Normalne ;) Zastanawia mnie to gdzie jest Riquelme, Mascherano właśnie i ... Cristiano Ronaldo. Tak, tak. Portugalczyk na tych mistrzostwach mnie zaskoczył, choć mogę się mylić, gdyż nigdy C.R nie ceniłem i nie lubiłem, a z Francją zagrał bardzo dobry mecz, najlepszy jaki oglądałem w jego wykonaniu i mogę być zaślepiony tą nie lada niespodzianką ;) Choć jeden z trójki Mascherano - Riquelme czy Cristiano Ronaldo mógłby być. A....! Zapomniałe o Maxi Rodriguezie! Już nie mówię o tym woleju, bo to był majsztersztyk, ale MR grał na tym mundialu bdb i FIFA tutaj mnie bardzo zadziwiła. Cenię MR od momentu, gdy dla Espanyolu strzelił 15 goli i piłkarze z Montjuic byli wysoko w tabeli. Teraz mogą o czymś takim pomarzyć. Ale do rzeczy ;)

Obsada ataku jest kompletnie ... z dupy. Totti? Dali go, bo Włochy w finale, a On strzelił wątpliwego karnego z Australią, a przecież Francesco gra tylko w porządku na tym mundialu. Crespo - no może być, choć wolałbym Ronaldo, w końcu rekord to rekord. Henry? Za finał i za gola z Brazylią - tylko za to, bo gra na mundialu słabiutko. O Tonim nie wypowiadam się, bo był murowanym kandydatem do korony strzeleckiej, a tu tylko 2 gole i to z 2 metrów z 'ogórami' z Ukrainy. Klose - też bym wybrał. Gole i asysty. Znakomita forma na mundialu. Szczerze to właśnie Mirek nadaje się do tej całej kadry mundialu z napastników, bo ogólnie to mistrzostwa bramkarzy i obrońców.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2006, 19:11

To już nawet nie jest śmieszne a żałosne. Oni chyba ustalili to jeszcze przed rozpoczęciem Mundialu bo innego wytłumaczenia nie widzę. Połowa jak nie więcej spośród tych nazwisk nie powinna się tam znaleźć. Brakuje natomiast tych, którzy naprawdę na to zasłużyli swoją grą.

Radziu wreszcie napisałeś więcej niż dwie linijki :lol: :P

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 21:25

czeher pisze:dzieciol, zgoda niec wielkiego nie pokazali ale Toni, Totti rowniez
bym polemizowal...wiesz 4 asysty i bramak...czlowiek wraca po kontuzji, po ktorej nie jeden zakonczyl by kariere, i znajduje sie w bardzo silnek kadrze, gdzie z meczu na mecz wraca do formy....man nadzieje ze w finale bedzie apogeum jego powrotu...a kogo jak nie jego?! masz jakies inne propozycje?! (to nie ironia..tylko normalne pytanie)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 21:27

dzieciol pisze:no i zapytaj co tam robi Ballack, Figo, Henry...i nawet Klose..ktory raczej nic nie pokazal, oprocz strzelania bramki Kostaryce i Ekwadorowi;)
Najlepiej cala reprezentacje Wloch wpisac. Co do Klose to miejsce dla przyszlego Krola Strzelcow chyba sie nalezy... A czy strzelal on bramki Kostaryce, Ekwadorowi czy Wietnamowi to co to ma do rzeczy...
Corinthians pisze:A od Ze Roberto tez sie lepsi znajda.
ZE byl jednym z najlpeszych zawodnikow swojej reprezentacji. Oczywiscie ze sie znajda lesi... z nazwiskiem.
Corinthians pisze:Gdzie jest:
Mascherano
Chyba w domu, bo Argentyna nie gra juz.

Tez uwazam ze troche przesadzone sa te nominacje...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2006, 21:31

Martinho pisze:Najlepiej cala reprezentacje Wloch wpisac.
A Ty bys caly Bayern tam wpierdzielil. :roll:
Niewazne czy gral slabo czy dobrze, wazne, ze z Bayernu. :lol:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 21:33

Martinho pisze:A czy strzelal on bramki Kostaryce, Ekwadorowi czy Wietnamowi to co to ma do rzeczy...
ma do rzeczy!!! wszyscy sie burza ze USA bylo tak wysoko w rankingu Fifa..bo wygywala z samymi bambusami... przeciwnik tez gra role...
taki przyklad:

Piechna strzela full bramek w lidze Polskiej
Torres, przecietnie...ktory lepszy...wg Twojego rozumowania Piecha..i co beirzemy Piechne do Barcelony?!

Martinho pisze:Najlepiej cala reprezentacje Wloch wpisac.
no...napewno lepiej niz rep Niemiec...
Bo kto gra w Finale?!...nie zaprzeczysz chyba...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 21:34

Corinthians pisze:A Ty bys caly Bayern tam wpierdzielil.
Niewazne czy gral slabo czy dobrze, wazne, ze z Bayernu
Skad mozesz to wiedziec :?: Ja sie nie wyklocam ze brakuje tego czy tamtego Wlocha. Ciekawe dlaczego Ty Mascherano chciales wpierdzielic

dzieciol

Nie poronuj pilki klubowej z reprezentacjyjna.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 21:42

Martinho pisze:Nie poronuj pilki klubowej z reprezentacjyjna.
ale to jest dokladnie to samo...poszedlem Twoim tokiem myslenia...to ze ja w A klasie strzelam 4 bramki w spotkaniu nie jest nawet rownowazne jednej asyscie w 1 lidze...juz nie mowie o ligach zachodnich...przeciwnik w ocenianiu zawodnika odgrywa decydujaca role...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”