Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 88

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 maja 2006, 20:44

Brak Franka wydaje się logiczny, ale obecność Brożka ( :shock:) i Dudki już nie. Od Dudki choćby Kłos bardziej zasłużył... jakie Darek ma ogranie na międzynarodowej imperezie? Nie można brać zawodnika, który nie gra w sparingach, nie jest championem w lidze i nie wiadomo jak sprawdza się na międzynarodowej arenie! Martwi mnie brak Saganowskiego, powołałbym jednego mniej pomocnika (Radomski? Giza? Kosowski? do odstrzału - jest w czym wybierać), szczególnie, że Jeleń jedzie tam jako pomocnikowonapastnik, tak jak Smolarek (Ebiego mógł zakwalifikowac jako napastnika, byłoby jeszcze śmieszniej :lol:). Cieszę się, że nie ma Rząsy...

Już godzę się z obecnością pupili: Mila, Radomski... to są dobra nienaruszalne reprezentacji.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 20:54 przez petru, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 15 maja 2006, 20:46

Berik pisze:No coz...Dudek nie gra i taka prawda.Janas bardzo dobrze zrobil. Nie chcialo mu sie latem dupy ruszac z Liverpoolu to teraz ma. Obsada bramki bardzo dobra. Obrona to samo.

Ty chyba cos piłeś....

czeher pisze:Berik napisał:
ale Brozek? Laughing

nie rozumie tego

Co to ma byc ?! A dlaczego nie Sagan czy Niedzielan... ?!

On chyba coś popił jak ustalał ten skład...

Mila - Nie gra w klubie, i nie umie grac w piłke...
Jelen - Po co on nam, skoro na prawej pomocy może grać Ebi, Kosa i Gorawski ! A w napadzie mogą inni grać...
Giza - Jo sie wos pytom co to jest... !?
Gorawski - W sumie nic do niego nie mam, ale nie zasluzyl na mundial...

Parodia jak dla mnie....

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 15 maja 2006, 20:47

Moglby m ktos powiedziec czy gorawski ostattnio zaliczyl jakies dobre wystepy w russia leagie bo jakos ten wybor zaskoczyl mnie najbardziej

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 maja 2006, 20:49

Akurat Gorawski będzie mocnym rezerwowym. Dopasuje się do poziomu. To znaczy nie mocnym. Przy zenującej grze reprezentacji nie będzie się wyróżniał z tłumu ;).

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 15 maja 2006, 20:52

Koledzy powiedzcie jaka Janas wodke pije bo mam na nia ochote widac ze dobrze do lba idzie :D

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 15 maja 2006, 20:53

Najwyraźniej Janas zapomniał kto uratował Polskę przed jeszcze wyższą porażką z Litwą. Dobra mówił, że ten kto nie gra w swoim klubie nie jedzie (np. Dudek). Ale co tam szuka Mila w takim wypadku :?: Co za niekonsekwencja :!:

Giza też nic pokazał wczoraj, chyba tylko jak się strzela nad bramką...

Uważam, że wielkie świństwo wyrządził Janas Dudkowi i Frankowskiemu...

Ale na szczęście to on i tylko on będzie rozliczany z wyników...

Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 15 maja 2006, 20:54

A teraz opinie ludzi po ogloszeniu skladu przyklad : ...Kogo spotkają Polacy po pierwszej rundzie?..... Kibców na Okęciu !!!!!

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 15 maja 2006, 20:56

Jezu co to się porobiło(ikona której nie widzę).
Bramkarze. Jak mówi nasza wybitna snowboardzistka Janas chyba poleciał sobie w jajo. Brak Dudka to dla mnie szok. Nie lubię tego bramkarza ale jest potrzebny tej reprezentacji. Żaden z tych młodzików nie byl na mundialu i wszyscy mogą się albo spalić albo zabłysnąć.
Do Obrony nie mam jakichś zastrzeżen, inaczej do innych formacji.

Zacznę od pomocy bo atak to w ogóle inna bajka.
Pitr Giza.Cracovia w tej rundzie nie pokazała nic. Może na koniec się trochę obudziła. Giza jakoś szczególnie noie chciał sie wybić ponad nedzna gre Cracovii. na jego miejsce wolałbym już Scherfena bo to piłkarz wg mnie l;epszy. no i niezwykle silnej postury Sebastian Mila. Franek nie strzela-nie jedzie, Dudek nie gra - nie jedzie, Mila- nie gra, jedzie. Widać brak konsekwencji w działaniach Janasa.

No i linia ataku. Wiem, że zbyt dużego pola manewru nie miał, no ale powołując tych pilkarzy- zbłaźnil się. Brożek są lepsi piłkarze od młodego napastnika Wisły. Jeleń kiedy ostatnio strzelił bramkę?.Wolałbym już Piechnę a nie dwóch mlodzików którzy nie wiedzą co to mundial. Gdzie Franek który w każdej chwili może sie przebudzić. Janas mam nadzieję że ci wybacze.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 20:57

meecik_mks pisze:Jelen - Po co on nam, skoro na prawej pomocy może grać Ebi, Kosa i Gorawski ! A w napadzie mogą inni grać...
akurat ciesze sie ze Jelen jedzie, biorac pod uwage napastnikow to on oprocz Zurawia jest chyba najpewniejszy, no Ebi tez
ael rasiak wiadomo, nie mowiac o Brozku, ktory w Wisle gra czasem w kratke zaws w kadrze chlopak nic specjalnego nie pokazal :!: moze byc klopot z strzelaniem bramek
Piotr pisze:Moglby m ktos powiedziec czy gorawski ostattnio zaliczyl jakies dobre wystepy w russia leagie bo jakos ten wybor zaskoczyl mnie najbardziej
mial kontuzje ale juz dochodzi do siebie gral w soattnich meczach
To powolanie rowniez mnie satysfakcjonuje
piwus pisze:Ebiego mógł zakwalifikowac jako napastnika, byłoby jeszcze śmieszniej
I pewnie tak zrobi :!: zwlaszcza gdy Rasiak skompromiytuje sie w mecuz z Ekwadorem

Moj typ to Zuraw Ebi lub Zuraw Jelen

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 maja 2006, 20:58

:shock: Osobiście Janas mnie zaskoczył na maksa. Dobrze że Żurawia powołał. Naprawde z takimi poczynaniami nie wróżne nam żadnych rewelacji a liczyłem na wyjście z grupy :]

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 15 maja 2006, 20:58

Hmm... szkoda Dudka, ale czas pokaże, czy Janas ma rację z powołaniami...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 21:05

robur pisze:Najwyraźniej Janas zapomniał kto uratował Polskę przed jeszcze wyższą porażką z Litwą. Dobra mówił, że ten kto nie gra w swoim klubie nie jedzie (np. Dudek). Ale co tam szuka Mila w takim wypadku Question Co za niekonsekwencja
tu bym się zgodził, skoro agrumentem przeciwn Dudkowi jest to, ze nie grał, to dlaczego Mila jedzie ? Kosowski ?
Może dlatego, że na pozycji Dudka mamy lepszą alternetywę, niż w środku pomocy, gdzie Mila ma występować.

Fabiański dobrze, ze pojedzie, jest jednym z lepszych piłkarzy w naszej lidze. nabierze doświadczenia, w pierwszej chwili byłem w szoku tak jak Olszański, że nie wziął Dudka, ale po chwili odtarło do mnie, ze mamy dobrych bramkarzy, niech się młodzi uczą, Dudek swje już zrobił.

Giza :roll: :roll:

Liczyłem sie z tym, że Franka nie zabierze, ale nie sadziłem, ze weźmie Brożka :shock:
Co do napastników to 3 trafiłem, Myślałem, ze jeszcze Sagana weźmie za Franka, wziął Brożka - niech się młody uczy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 maja 2006, 21:06

Ogólnie myślę, że dobry pomysł Janasa - czyli postawienie na młodych. Chociaż z kilkoma powołaniami się nie zgadzam.

Bramkarze: - Za bramkarzy wielkie brawa ode mnie. Mówi się, że im starszy bramkarz tym lepszy, ja jednak postawiłbym na tych samych zawodników.
Artur Boruc (Celtic Glasgow)
Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion)
Łukasz Fabiański (Legia Warszawa)

Obrońcy: - Zaskoczenie to tylko Dudka ale kto mógłby byćza niego ? Wolę go niż np. Rząse
Jacek Bąk (Al Rayyan)
Marcin Baszczyński (Wisła Kraków)
Michal Żewłakow (Anderlecht Bruksela)
Mariusz Jop (FK Moskwa)
Seweryn Gancerczyk (Metallist Charków)
Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck)
Dariusz Dudka (Wisła Kraków)

Pomocnicy: - Tutaj trochę gorzej to wygląda
Euzebiusz Smolarek (Borusia Dortmund)
Kamil Kosowski (FC Southampton)
Jacek Krzynówek (Bayer Leverkusen)
Sebastian Mila (Austria Wiedeń) >> Niestety to raczej pewniak Janasa był (podobnie jak Rasiak) więc można było go się spodziewać.
Miroslaw Szymkowiak (Trabzonspor)
Radoslaw Sobolewski (Wisła Kraków)
Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń)
Piotr Giza (Cracovia Kraków) >> za niego Bury albi Iwański
Damian Gorawski (FK Moskwa) >> Trudno mi coś o nim napisać (grał on wczoraj ?)
Napastnicy: - Tutaj mamy dwóch pewniaków i dwie niespodzianki.
Maciej Żurawski (Celtic Glasgow)
Grzegorz Rasiak (Southampton)
Paweł Brożek (Wisła Kraów) >> Za niego wziąłbym Sagana
Ireneusz Jeleń (Wisła Płock)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 21:07 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 maja 2006, 21:07

Ludzie spokojnie nie wszyscy naraz :lol:

Tak na goraco to powiem wam ze Janas z Dudkiem zrobil blad ze go nie zabral. Giza to jest to cos ala Sibik za Engela. Pawel Brozek [`] z Gorawskim tez nienajlepszy pomysl...Brawo za Gancarczyka bo to jest dobry obronca.

Wiecej napisze jutro bo tak na goraco to nie chce rozpisywac sie.
:wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 maja 2006, 21:08

Powiedziałbym że Janas oszalał ale się jeszcze wstrzymam.

Kilka odwaznych decyzji jak najbardziej pozytwnych np. brak powołań Dudka, Rząsy.
Widoczny jest brak konsekwencji. Jeśli nie powołał Frankowskiego to w takim razie to samo powinno czekać Rasiaka. Rasiak przecież w tej rundzie. Chyba tylko 2 bramki strzelił, wiec forma raczej podobna. Preciez o powołaniu nie mogą zaważyć bramki przeciw kelnerą z Wysp Owczych. Widocznie mogą. Jakby za Rasiaka pojechał Saganowski to bym zrozumiał. Podobnie Gancarczyk którego wyżej wspomnieni wyspiarze robili w h.. jak wlezie. Zdecydownie lepsze wrażenie na mnie zrobił Wasilewski. Pomijając Mile który chyba jest nieślubnym dzieckiem Janasa po inaczej tego wytłumacze. Janas poszedł vabank lecz cienka jest granica między odwagą, a głupotą
Cenie sobię odwagę, własne zdanie Janasa ale czy przypadkiem nie rozwlił drużyny zamiast ją wstrząsnąć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”