FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 90

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 16 mar 2006, 19:24

Dos Santos jak narazie jest świetny- widziałam go w finale MŚ U-17 i miał duży udział w pokonaniu Brazylii (inna sprawa, że Brazylijczycy grali nie najlepiej). cieszę się, że to zawodnik właśnie Barcy, ale zgadzam się, że nie można jeszcze mówić, że jest piłkarzem na miarę Gaucho.
przecież nawet o Messim, który wiele już udowodnił nie można jeszcze powiedzieć, że będzie wielkim piłkarzem, którego zapamiętamy. kto wie jak potoczy się jego kariera.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 16 mar 2006, 19:42

Niggaz pisze:Kartka dla Edmilsona została anulowana i będzie mógł on zagrać z Sociedadem w najbliższej kolejce.
I bardzo dobrze, choc ja sam, przyznam sie szczerze, ze watpilem w odwolanie tej kartki.

A wracajac jeszcze do meczu Milan-Barca, to umieszczam kilka ciekawych fotek:
ObrazekObrazek
Niecodzienna zmiana :lol: :
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 16 mar 2006, 19:44 przez Fernando, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 16 mar 2006, 19:42

Ostatnio pojawiły się spekulacje dotyczące zainteresowania Barcelony Chivu :] Rumuński lewy defensor z pewnością jest bardzo dobrym zawodnikiem, ale tu pojawia się to samo pytanie, które "nurtuje kibiców Realu w przypadky Ashley Cole'a - czy warto kupować za wielkie pieniądze piłkarza, który przez większy czas leczy kontuzje niż gra? Oczywiście, tego że jest naprawdę świetnym obrońcą, uniwersalnym i tak dalej nikt mu nie zabierze, ale od czasu opuszczenia Ajaxu to najczęściej widzą go w szpitalu na rehabilitacyjnym niż na Stadio Olimpico 8)

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 16 mar 2006, 19:51

Przeczytałem na jakiejś stronie ,że o Sergio Aguero starał się Villareal. Nawet złożył oferte ale została odrzucona. Na jakiejś stronie Interu czytałem ,że Inter też jest zainteresowany ściągnieciem Sergio Aguero. Znalazłem kilka filmików, niektóre słabej jakości. Ale widać ,że gra bardzo dobrze.

Znalazłem też dane o nim. Tylko ,że jest to w zagranicznym języku chyba Argentyński: http://elkunaguero.blogspot.com/2006/01 ... guero.html

http://juanlu.interfree.it/Aguero.wmv Ten ostatni filmik jest najlepszy.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 16 mar 2006, 19:54

yazid^ pisze:Ostatnio pojawiły się spekulacje dotyczące zainteresowania Barcelony Chivu.
Za Chivu przemawia przede wszystkim ogromny uniwersalizm. Jego transfer zalatalby teoretycznie, wszystkie luki w defensywie. Rumun stanowilby alternatywe dla zaawansowanych wiekowo Gio i Sylvinho, a oprocz tego wprowadzilby wieksza rywalizacje na pozycji stopera (obecnie wszyscy srodkowi obroncy graja non-stop w pierwszej "11"). Ponadto przy czestej absencji Motty, Christian moglby z powodzeniem wypelnic braki na DM. Za jednym zamache Barca wypelnilaby wszystkie braki w defensywie. Niestety na niekorzysc transferu Chivu, wplywa spora podatnosc na urazy (mozliwe, ze w Hiszpanii ulegloby to zmianie :roll: ), a takze duze przywiazanie tego gracza do obecnego klubu (czyt. AS Roma).

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 16 mar 2006, 20:07

Ale Rumun chyba nie posiada paszportu UE i dotego Roma chciała by zapewne sporą sumke, nie tylko Blaugrana walczy o jego względy, Juve, Milan także chcieliby mieć w swoim sklądzie Chivu. Choć nieco obniżył loty, bo naprawde zapowiadał się na świetnego gracza i stać go na wiele nie zawsze gra na światowym poziomie, szkoda ze nekają go kontuzje bo jest w dosć młodym wieku a to źle wroży. Jednak byłby napewno wielkim wzmocnieniem. Tylko czy nie okazał by się drugim Walter'em Samuel'em :?: :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2006, 20:10

Z tym Chivu to zgadzam się z Wami w 100% w zasadzie. Zawodnik świetny i chętnie bym go widziałem w Barcelonie, ale zdolnego do gry :roll: Akurat jeśli chodzi o samo wyciągnięcie go z Romy to IMHO byłoby to wykonalne za znośne pieniądze. Trochę strach go jednak kupować bo z tymi kontuzjami to nigdy nie wiadomo. Widać wyraźnie, że o uraz u niego nie trudno. Sam nie wiem...

Co do Aguero to plota. Można między bajki włożyć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 mar 2006, 23:31

Niggaz pisze:Dobrze, że wiesz skąd się wzięli tacy piłkarze jak Gio czy Sylvinho
Petit, Overmars :wink:
Niggaz pisze:a niebawem także Henry
nad czym ubolewam, a to wydaje się coraz bardziej realne :?
ja tego nie przezyje :?
yazid^ pisze:Rumuński lewy defensor z pewnością jest bardzo dobrym zawodnikiem, ale tu pojawia się to samo pytanie, które "nurtuje kibiców Realu w przypadky Ashley Cole'a - czy warto kupować za wielkie pieniądze piłkarza, który przez większy czas leczy kontuzje niż gra? Oczywiście, tego że jest naprawdę świetnym obrońcą, uniwersalnym i tak dalej nikt mu nie zabierze, ale od czasu opuszczenia Ajaxu to najczęściej widzą go w szpitalu na rehabilitacyjnym niż na Stadio Olimpico
wczoraj podczas meczu musiał zejśc - kontuzja :?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 17 mar 2006, 7:30

Karmelinho15 pisze:Tylko ,że jest to w zagranicznym języku chyba Argentyński

Wystarczy skoczyć przez granicę i już można gadać po brazylijsku... :gracz:
yazid^ pisze:Ostatnio pojawiły się spekulacje dotyczące zainteresowania Barcelony Chivu

No właśnie, Chivu to bardzo solidny zawodnik, ale tak jak napisał Fernando - bardzo podatny na kontuzje.
Fernando pisze:Rumun stanowilby alternatywe dla zaawansowanych wiekowo Gio i Sylvinho, a oprocz tego wprowadzilby wieksza rywalizacje na pozycji stopera

No nie wiem. Sprowadzenie Chivu jako zapchaj-dziury na lewą obronę? Oczywiście wiem, że on właśnie na tej stronie zaczynał, ale w Romie gra najczęściej stopera i nie wiem czy sens miałoby przywracanie go do jego dawnej pozycji. Co do "bycia alternatywą dla Gio i Sylvinho" to bym nie przesadzał zbytnio...Rumun piłkarsko jest chyba lepszy od wspomnianej dwójki... :wink:

Co do stoperów to Barca ma dobrych w zasadzie tylko dwóch zawodników, którzy grają na tej pozycji najczęściej czyli Puyola i Marqueza. Reszta nie spełnia wymagań i jeśli doszedłby Chivu to rywalizacja byłaby naprawdę zacięta...
Niggaz pisze:Akurat jeśli chodzi o samo wyciągnięcie go z Romy to IMHO byłoby to wykonalne za znośne pieniądze

Oczywiście! Roma to nie jest jakiś potentat finansowy, żeby mogła sobie pozwolić na tylko kupowanie w okienkach transferowych. Zwłaszcza, że ostatnimi czasy poważnie zainteresowana jest sprowadzeniem Iaquinty z Udine na którego trzebaby wydać trochę kaski. Transfer Chivu jak dla mnie więc zupełnie realny.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 17 mar 2006, 12:04

Bardzo dobra wiadomość :
Możliwe, że Leo Messi zagra w meczu z Benficą (28 marca). Podobno jego 'rehabilitacja' przechodzi lepiej niż sie spodziewano :) i całkiem prawdopodbne jest że zagra w tym meczu.
Źródło : www.fcbarcelonaclan.com, powołująca sie na Mundo Deportivo.
Jak coś to tutaj jest cały 'artykuł'. Jest w nim jeszcze mowa o niby nowym kontrakcie Messiego, ale jego ojciec dementuje te informacje.

Jakby tak sie stało, byłoby bardzo dobrze, ważne żeby Messi sie jak najszybciej wykurował i jak najszybciej dołączył do drużyny.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2006, 12:10

To akurat żadne zaskoczenie z tym Messim :P Wiele osób przewidywało, że jego leczenie może przebiegać bardzo pomyślnie. Młody organizm szybko się regeneruje. Jak dla mnie to nie musi koniecznie z Benficą grać. Niech wejdzie kiedy będzie już na 100% gotowy do gry. W rewanżu pewnie będzie już do dyspozycji.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 17 mar 2006, 17:05

Przeczytałem na forum BO baaaardzo ciekawą wypowiedź, jeszcze ciekawszego człowieka - otóż stwierdził on, że "Chivu nie jest jakoś podatny na kontuzje" :lol2: Rozśmieszony nieco tą wypowiedzią, udałem się na oficjalną stronę Romy, aby zobaczyć ile meczów Rumun rozegrał w barwach tego klubu na przestrzeni niemal 3 lat :] Okazało się, że Chivu zanotowal dokładnie 59 występów w Serie A na 105 możliwych. Do tego dochodzi jeszcze 8 występów w Coppa Italia i PUEFA w tym sezonie, nie wiem jak sytuacja prezentuje się w poprzednich latach, ale widać czarno na białym, że Chivu traci wiele spotkań. Piłkarzem jest dobrym, nawet bardzo dobrym, ale kontuzje nigdy nie pozwolą mu wspiąć się na szczyt. Choć bardzo tego bym chciał, no, może niekoniecznie w FCB :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2006, 17:28

Yazid^ a to ciekawa sprawa bo autorem jest nie kto inny jak Samoth a na dodatek jego wypowiedź jest komentarzem do mojej :roll: :wink: Zaraz pozwolę sobie przytoczyć podane przez Ciebie statystyki (ufam Ci, że są prawdziwe :P ) i zobaczymy co napisze dalej bo zaskoczył mnie.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 17 mar 2006, 17:30

Wiem, że to on dlatego tym bardziej zadzwił mnie ten post. Pomijając już różne opinie na jego temat, wiedzę posiada dużą i rozbawił mnie ten post o Chivu. Zresztą, Samoth vel Gromek vel góró jest fanem tego piłkarza, może stąd się to bierze :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2006, 17:39

Yazid^ zaobserwuj odpowiedź Kumana :wink: Można się było spodziewać czegoś takiego.

Musiałbym poszukać ile dokładnie urazów miał Chivu na przestrzeni ostatnich lat. Bo akurat złamanie nogi to olbrzymi pech i długa absencja a wcale nie świadczy o podatności na kontuzje w sumie. Pauzował sporo ogólnie, ale ciekaw jest tak często dotykają go urazy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”