West Ham United (zbiorczy) - Strona 10

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Który pierwszy opuści zespół ?

Carlos Tevez
15
20%
Javier Mascherano
21
28%
Obaj równocześnie
19
26%
nigdy nie odejdą
19
26%
Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 01 lip 2007, 19:49

fieldy pisze:Wie ktoś coś wiecej o tym piłkarzu ? Poza tym, ze to wielki talent ?
Wiem tylko tyle, że zadebiutował dokładnie 12 lat po Zizou w kadrze "Tricolores". A tak z czysto sportowych to porównania do Zizou są słuszne bo kariere tak jak Zinedine zaczynał w AS Cannes. Co do jego gry w Ligue 1 to nie za wiele wiem. Z tego co się orientuje to nie był on nominowany do najlepszego gracza ligi. Nasz Jelonek zebrał lepsze noty od niego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lip 2007, 19:55

Podobno chciało go kilka klubów z Rangers i Roma na czele, a kwota nie jest jakas duza... Moze grać na obu skrzydłach(podobno), więc bedzie wzmocnieniem dla Młotów, bo mocno te pozycje nei było obsadzone.
Jednak Eggert szykuje mocna paczkę i beda mam nadzieję wlaczyć o puchary, moze nie LM, ale o Uefa z Arsenalem moga. :lol: Wiele zależy od pozostania Teveza, a coś mi mówi, że Islandczyk tak mu odniesie tygodniówkę, że Argentyńczyk zdecyduje sie pozostać, przynajmniej na następny sezon.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lip 2007, 20:33

West Ham sprzedał wreszcie Nigela Reo Cokera do Aston Villi, podobno za 8,5 mln funtow. Za pieniadze zarobione na Angliku, Młoty wykupiły z Liverpoolu Walijczyka, Bellamy'ego za 8 mln Ł.
Swoja droga na forum Liverpoolu kibic napisał, że Bellamy zawsze był młotem :P

Transfery można uznać za pozytyw, Cokera zastąpi napewno Parker, ktory wg. mnie jest zdecydoanie lepszym zawodnkiem w kreowaniu gry, a i w defensywie sobie radzi całkiem. Inna sprawa, że jeszcze ktoś musi przyjść do środka pomocy i zajmować sie czarną robotą. Bellamy napewno sie przyda, a juz napewno jesli odejdzie Tevez. Jest Ashton, Zamora, Harewood i Noble. To troche mało jesli chce sie walczyć o coś wiecej niż utrzymanie.

Bramkarza maja dobrego, obrona także wyglada nieźle, pomoc i napda także ujdzie. :wink: Hammers moga namieszać.

Piotrek_0011
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotrek_0011 » 07 lip 2007, 20:45

Trzeba tez powiedziec ze przyszedl Faubert z Bordeaux ! Co tez bedzie napewno sporym wzmocnieniem dla Młotów :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lip 2007, 20:10

Poraz kolejny zawiódł mnie nieco Curbs. Tym razem sprzedajac Yossiego do Liverpooolu, naprawde nei wiem kim on teraz chce grać, sam Parker gry prowadzić nie bedzie. Fakt jest Tevez i pewnie bedzie, ale to i tak mało. Ogolnie negatywny dla mnie transfer. Skrzydłą potrzebuja wzmocnienia, moze znowu proci transfer SWP z Chelsea.
Jednak na szczescie Alan sie rehabilituje i wiele się mowi o pozyskaniu Appiah z Fenerbahce. O to jest osoba, ktorą bedzie potrzebował Scott aby miec swobodę.
Czekam nadal na sprzedaż Harewooda, to bedzie pozytyw. :P

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 12 lip 2007, 21:36

Fakt jest Tevez i pewnie bedzie, ale to i tak mało.
Teveza na 99% nie bedzie. Negocjacje z MU sa juz na bardzo zaawansowanym stadium. Dzis jego agent powiedzial ze w srode Tevez przylatuje na testy medyczne do Manchesteru i wszystkie strony sie juz do gadały. Ogolnie sytuacja prawna tego transferu była mocna skomplikowana i sam jej poprostu nie rozumiem do konca, ale wydaje mi sie ze wszystko jest tu dograne. WHU ma niezły skład, ale nic wiecej jak srodek tabeli im raczej nie zostanie, inne ekipy dokonały naprawde niezłych wzmocnien w ogole sie nie osłabiając. WHU wg mnie poprostu zostanie w lidze i nic więcej.

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 13 lip 2007, 12:02

Jarzinho pisze:Skrzydłą potrzebuja wzmocnienia

Po to został kupiony Bellamy, dla klubu na miarę WHU to jednak wzmocnienie.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 lip 2007, 14:48

No to jak miało być tak jest :lol: w WHU kręci sie karuzela transferowa :wink: Po tym jak za 7.5 mln przyszedł Bellamy, z zespołem pożegnali się Konchesky który poszedł do Fulham, oraz Banayon (nie wiem czy dobrze napisałem) którym od dść danwa interesował się Liverpool.
Co do byłego zawodnika LFC to IMO jeśli będzie dobrze sie sprawował, ( w sensie że nie będzie nic odwalał o za boiskiem) to na pewno będzie wzmocniniem Młotów. Ale z tego co sobie rzypomniał to Walijczyk wszędzie gdzie był to miał większe lub mniejsze kłopoty :P W sumie to zawodnicy tacy jak Di Canio czy Bowyer też mieli smykałke do problemów,a dla tego klubu zrobli dużo. Zobaczymy jak to będzie.

O Tevezie nie chce mi sie pisać :lol: :wink:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 18 lip 2007, 13:28

ppp ale minęło troche czasu :wink:

Młoty przegrały ostatni sparing z czeską drużyną Sigma Ołomuniec 1-0 :| W sumie wynik to sprawa drugożędna ale nie wiem jak grali, ale grali bez Teveza, który pewnie odpoczywa po Copa a zawodnicy tacy jak Ferdinand, Boa Morte czy nowy nabytek Bellamy weszli dopiero w drugiej połwie. Chociaż według mnie, po wejściu tych zawodników powinna paść chociaż jedna bramka :roll:
Kontuzji podczas meczu nabawił się Julien Faubert, ale nie wiadomo jeszcze ile będzie pauzował.

Następnym przeciwnikiem anglików będzie Lazio :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 lip 2007, 19:41

Moofasa pisze:Kontuzji podczas meczu nabawił się Julien Faubert, ale nie wiadomo jeszcze ile będzie pauzował.
:evil: Chodza głosy o... 6 miesiachach :!: :!: :!: Jesli jeszcze odejdzie Tevez, moze sie skonczyc naprawde źle. Skrzydła beda wygladać słabo, Bowyer wraca po kontuzji, Yosi sprzedany. Sa jeszcze Etherington i Noble, jednak to malo nawet na walke o UEFA...

Pozytywna sprawa w ostatnim czaise w WH to sprzedaż Harewooda do Aston Villi bedzie tam mogl sobie pograc z Reo.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 lip 2007, 13:15

Jarzinho pisze:
Moofasa pisze:Kontuzji podczas meczu nabawił się Julien Faubert, ale nie wiadomo jeszcze ile będzie pauzował.
:evil: Chodza głosy o... 6 miesiachach :!: :!: :!: Jesli jeszcze odejdzie Tevez, moze sie skonczyc naprawde źle. Skrzydła beda wygladać słabo,
Trzeba było posłuchać Domenecha i nie iść do West Hamu :o Tak na serio, to szkoda chłopaka, bo ma ciekawą przyszłość...

Problem ze skrzydłami? Połowicznie rozwiązany.

"Jak informuje BBC Fredrik Ljungberg został piłkarzem West Ham United. Reprezentant Szwecji kosztował włodarzy popularnych Młotów zaledwie 3 miliony funtów. O godzinie 14 czasu lokalnego odbędzie się konferencja prasowa z nowym zawodnikiem The Hammmers."

IMO bardzo dobre posunięcie. Piłkarz nienajmłodszy i nękany przez kontuzje, ale na pewno wart 3 milionów...I mogący grać na obu flankach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lip 2007, 18:10

Transfer Szweda załatwi sprawe ze skrzydłąmi, ale odejscie Teveza zrobi luke w napadzie. Fakt jest Bellamy, tylko jaki jest Cragi kazdy wie, Ashton to jest ktos, a raczej był, a obecnie nikt nie wie czego sie po nim mozna spodziewać, a nie klamiac Zamora i C. cole to kaliber, ktory moze straszyć.

efi
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: efi » 08 sie 2007, 18:44

Ashton w sparingach prezentował bardzo dobrą formę. Ja liczę, że dojdzie do WHU jeszcze jakiś napastnik, który zastąpi Teveza. Na lewej obronie jest dziura, brakuje dobrego defensora jka chleba. Mam nadzieję, że przejdzie do Młotów Nicky Shorey.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sie 2007, 18:58

Młoty i ich zapedy dość szybko zostały ostudzone. Co tu mowić West Ham wygladał sałbo na tle City, błedne decyzje Alana, nie ma Teveza, wiec nie ma kto ratować mu d... Bowyer i Noble raczej nie pociagna gry, choć Lee nie grał najgorzej, Spector to czysta kompromitacja, bo ten zaowdnik wogole nie powinien grać na tym szczeblu, pozniej Craig i jego forma, Ashton zaprezentował sie zdecydowanie korzystniej wg. mnie, podobnie Boa Morte na lewym skrzydle to niewypał. Zobaczymy jak bedzie z Parkerem w środku, ale on sam wszystkiego nie odworci, szkoda jeszcze Fauberta...

A City, Sven stworzyl naprawde ciekawa paczke. Elano z Petrovem dzisiaj byli znakomici na skrzydłach, dobrze czyscił Didi, a Bianchi i Geovanni dobrze sie wprowadzili, wreszcie ten Corluka, czy jak mu tam, skad on sie wział, jest naprawde dobry, widać, że Szwed az tak bardzo sobie nie odpoczywał. Moga sporo namieszać.. jesli beda grac tak jak dzisiaj.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sie 2007, 19:05

Dyer piłkarzem Młotów... Transfer oczywsicie na plus, bo skrzydła ostatnio wygladały Ljungberg i... Ljungberg. :P Teraz bedzie Szwed i Dyer.

Inna sprawa, że pewnie teraz sie pozabijaja Bowyer i Dyer raz juz sie tłukli na boisku grajac w tej samej druzynie. Dodatkowo jeszcze ten Bellamy. Benitez nie dał sobie rady choc cwaniakował. Zobaczymy Curby robi sam sobie kłopoty.
Na kolejne spotkanie wrocić ma Parker i Lucas, wiec gra powinna wygladać ze strony WH lepiej i oby zagrał Ashton zmaiast... a zamiast byle kogo, wazne by zagrał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”