Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 10

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 24 lip 2006, 12:09

John Travolta pisze:Diarra za 25? Jeden pomocnik to moze byc za mało. Mozna by sie z Bayernem potargowac i dokupic jeszcze Owena H. przy ewentualnej sprzedarze RvN, ale nie wiem czy Bayern chce tracic trzeciego w tym okienku pomocnika...szczerze wątpie.
To byłaby najlepsza opcja. Sprzedajemy Ruuda do Bayernu, w zamian dostajemy pieniądze i Owena Heargrevesa. Do tego dokupujemy Diarre, bądź Carricka (wolałbym Reo-Cokera) i mamy problem ze środkiem pomocy rozwiązany. Atak przyzwoity - Wazza, Saha, Rossi, Ole i Smith, który powróci na początku września. Obejdzie sie bez wzmocnień, a co mnie cieszy zapwene Rossi będzie dostawał więcej szans by grać. O obronie nie wspominam, bo tam jest rewelacyjnie. Do tego za rok kupujemy dobrego skrzydłowego i skład kompletny.
fieldy pisze:co d Giggsa się zgodze jak najbardziej, ale Manumef coś pisął o tym, ze Alex Giggsa widzi w podstawowym składzie :think: może źle to zrozumiałem.
Alex po prostu wie, że Giggs podoła równie dobrze grze na skrzydle, jak i w środku. Oby tylko nie był zbyt zapatrzony w Walijczyka, bo może się to skończyć źle w przypadku jego absencji.
Morrow pisze:Oficjalnie do tej pory potwierdzono, że złożono jedynie oferty za Carricka i Kuszczaka, no i wcześniej było co nieco o ofercie za Riquelme. Reszta to tylko domysły mediów.
I to mnie dziwi. To znaczyłoby (a te spekulacje zostały potwierdzone przez Ferguosona, działaczy innych klubów czy samych zawodników), że United przymierza sie do kupna DM'a i OM'a. Czyżby światełko w tunelu?
Morrow pisze:Zresztą na jego pozycji może grać Park albo Ronaldo.
Tak, ale w rzeczywistości jeśli Ronaldo gra na prawej stronie obrony, a Giggs bedzie niezdolny do gry (tfuuu, oby nie) do pierwszego skąłdu relegowany będzie Park. Na papierze wygląda to efektownie solidni - Park i Ronaldo na skrzydłąch, jednak kto w razie czego zastąpi jednego z nich? Fletcher? :roll: Eagles? :shock: A moze nierówny Richardson? :? Dlatego w przyszłym sezonie trzeba sieskupić na zakupie skrzydłowego.
Morrow pisze:Niestety tego samego nie da się powiedzieć o Scholesie. Trochę smieszy wypowiedź Quieroza, że Rudy będzie kluczowym piłkarzem w przyszłym sezonie. Na moje oko pozycja do obsadzenia, zaraz po DMFie.
Jeszcze bardziej śmieszny jest komentarz Fergusona w tej sprawie: "Powrót Paula, Alana i Heinze to dla nas trzy wzmocnienia. Traktuję to jako nowe transfery." :roll: Chłopaki o co się czepiacie? Przecież transfery były i to trzy :x
Morrow oczywiscie, po kupnie defensywnego pomocnika trzeba skupić się na sprowadzenu następcy dla Scholesa.
Morrow pisze:Zastanawiający spokój Fergusona odnośnie transferów. Połowa okienka za nami a my nie dokonaliśmy ani jednego zakupu. Tak, tak pamiętam transfer Rooneya w ostatnich chwilach ale MU potrzebuje obsadzenia więcej niż jednej pozycji i nawet przyjście jednego klasowego DMFa nie wystarczy.
Do tego trzeba jeszcze czasu aby dany zawodnik zaaklimatyzował się w klubie i potrafił porozumiewać się i zgrać z partnerami z zespołu. A czas leci...

P.S. Panie Ferguson, jutro moje urodziny. Życzyłbym sobie jakiegoś nowego zawodnika w klubie :wink: W zeszłym roku był Park...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lip 2006, 12:47

Morrow pisze:fieldy Giggs w listopadzie skończy 33 lata i akurat w jego wypadku wiek nie jest przeszkodą bo w trakcie sezonu nie zawodził. Walijczyk może nie gra już tak jak przed kilkoma laty ale nie schodzi poniżej pewnego, wysokiego poziomu. Zresztą na jego pozycji może grać Park albo Ronaldo.
dlatego, ze ma zmienników nie musi grac wq podstawym składzie, o to mi chodzi przez cały czas. Ryan będzie mocnym punktem, ale mimo wszystko rezerowym. Nie wierzę, aby był podstawowym piłkarzem.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 24 lip 2006, 13:52

Jeśli chodzi o Giggs'a to uważam, że bedzie podstawowym piłkarzem. Może nie przez cały sezon, dzięki swojej uniwersalności grać powinien regularnie. Co prawda jest już stary ale poniżej pewnego (wysokiego) poziomu nie schodzi. Tymczasem Ruud Van Niestelrooy wznowił treningi z ManU ! Ale czy pozostanie na Old Trafford ? Jeśli tak, to będzie to ogromne zaskoczenie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lip 2006, 14:22

matt pisze:Ale czy pozostanie na Old Trafford ?
Nie sadze. Pytal sie juz Ferguson i zarzadu o zgode na odejscie i dostal pozwolenie. Nie sadze, zeby teraz sie rozmyslil i zaniechal zmiany barw. A trenuje, zeby byc w jako takiej formie fizycznej i nie musiec pozniej nadrabiac brakow w nowym zespole :P.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 24 lip 2006, 15:22

Olson te źródła które podajesz to nie są oficjalne informacje z zarządu Bayernu tylko to co napisała prasa. Nie wiem czy wiesz ale to co pisze prasa bardzo często mija sie z prawdą.

O'Shea jak dla mnie to swietny zmiennik, na kazdej pozycji gra soldinie, na lewej obronie swego czasu był bardzo solidny, moze grac tez na prawej. Stoper w tym roku juz mu darujemy, ale DMF grał przyzwocie, nie było zadnego błysku ale nie było tez zadnego słabego meczu w jego wykonaniu.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 24 lip 2006, 19:58

Już najwyższy czas pożegnać sie z RvN tylko oczywisicie za ciekawą sumke np. 15 Ł albo niech sie zainteresowani licytują 8) W nadchodzącym sezonie nie mam zamiaru ogladać tego zawodnika w barwach United bo tylko przeszkadza w grze. Choć stzrela dużo goli uważam że jego odejście wpłynie pozytywnie na team :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lip 2006, 22:27

Rossi pisze:Choć stzrela dużo goli uważam że jego odejście wpłynie pozytywnie na team
Po odejsciu Ruuda [do Bayernu mam nadzieje 8) ] na pewno Twoj 'imiennik' bedzie gral wiecej. Z reszta do gry wroca po dlugiej kontuzji Solskjaer [ale czy bedzie w stanie grac jeszcze na wysokim poziomie :think: ] i Smith. Jest tez oczywiscie Rooney i Saha, wiec sadze, ze United nie beda mieli problemow w ataku, o ile znowu kontuzje nie pokrzyzuja im szykow.
Rossi pisze:Już najwyższy czas pożegnać sie z RvN tylko oczywisicie za ciekawą sumke np. 15 Ł albo niech sie zainteresowani licytują
phi, za takie pieniadze to niech go Real bierze 8) :P.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 lip 2006, 22:56

Jol przyznał, że Tottenham raczej nie odrzuci oferty opiewającej na 20 mln funtów za Carricka. Tylko, czy jest sens wydawać takie pieniądze na Anglika, jeśli dokładając kilka milionów można(chyba) mieć Diarrę. Moim zdaniem Malijczyk prezentuje wyższy poziom. Za Carrickiem przemawia doświadczenie na boiskach Premiership. A tak poza tym, to Diarra miał podobno opowiedzieć się dzisiaj w sprawie swojej przyszłości. I nigdzie nie widzę decyzji gracza Lyonu...

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 25 lip 2006, 0:12

Jol przyznał, że Tottenham raczej nie odrzuci oferty opiewającej na 20 mln funtów za Carricka. Tylko, czy jest sens wydawać takie pieniądze na Anglika, jeśli dokładając kilka milionów można(chyba) mieć Diarrę. Moim zdaniem Malijczyk prezentuje wyższy poziom. Za Carrickiem przemawia doświadczenie na boiskach Premiership. A tak poza tym, to Diarra miał podobno opowiedzieć się dzisiaj w sprawie swojej przyszłości. I nigdzie nie widzę decyzji gracza Lyonu...
Dokładnie, Carrick nie jest wart 20 mln, to tylko porządny zawodnik i do tego nie dokonca to co nam trzeba bo nie jest typowym DMF a raczej playmakerem i nie do konca pasuje do klasycznego 4-4-2. Jesli bysmy go kupili to nie rozwiązało by to naszych problemów z pomocą.
25 mln za Diarre to za duzo ale to obecnie najleszpy pomocnik na rynku i gra na poziomie od 3 lat ( Carrick dopiero pierwszy rok ) plus ma doswiadczenie w LM. Kazdy fan MU wie ze juz nie ma czasu na eksperymenty.

Ferguson powiedział ze decyzje o wyporzyczeniach młodych piłkarzy zapadną w ciagu najbizszych dwóch tygodni bo wtedy pownien wiec jak silnym składem bedziemy dystponowali. To moze by ukrty przekaz o zbilzających sie transferach. Jutro konferencja z Torresem, za kilka dni ma ją zwołac Diarra. Moze wielki podójny transfer ? :D Ja jestem za.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 25 lip 2006, 9:51

Oferta za Torresa złożona !! Ale niestety 25 milionów funtów nie wsytarczyło. Athletico odrzuciło oferte. Można więc wywnioskować, że VanTheMan na 100% odejdzie z Manchesteru. 25 milionów funtów jak na początkową ofertę to dosyć dużo, więc widać determinacje w chęci pozyskania Torresa. Miejmy nadzieję, że nie sa to tylko wymysły angielskich gazet, a Torres już niebawem dołaczy do drużyny z Old Trafford.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 lip 2006, 10:43

Carrick to nie jest gracz na miare United!!!
Potrafi zagrać łądna piłke na szybkich napastników i na tym jego zalety się kończą :( Tottenham już sie chyba zdecydował na jego sprzedaż po kupnie Zokory tylko teraz prubują wydusici z MU dużo pieniędzy co zapewnie im się uda :? Ja osobisie zamiast wydawać 20 Ł na Koguta wolałbym dać szanse Jonesowi który nie odbiega od niego zbytnio umiejętnosiciami :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lip 2006, 11:48

Rossi pisze:Carrick to nie jest gracz na miare United!!!
Rossi - witamy :!: oby na dłużej tym razem.
Brakowało nam tych opini o młodych zdolnych 8)

Mówisz, że Carrick nie jest piłkarzem na miarę tegi wielkiego klubu - może i tak, ale czy w takim razie piłkarze pokroju O'Shea, Fletcher, Kieran Richardson [który chyba juz nigdy nie ustabilizuje formy], Roy Carrol [przez okres kiedy bronił, a nie bronił krótko] czy to byli/są piłkarze na miare tego klubu ? Wątpię. A Alex chyba po tylu latach juz nie patrzy na wielkośc piłkara, tylko na sam fakt, aby za dużo nie wydać, a przy tym aby piłkarz pasował do koncepcji. A Carrick na dzień dzisiejszy jest wam bardzo potrzebny, no chyba, że transfery Diarry, Vieiry [a może jakiegoś po prostu pomocnika, o jakim nie słyszałem ] są ciągle aktualne.
Rossi pisze:Tottenham już sie chyba zdecydował na jego sprzedaż po kupnie Zokory tylko teraz prubują wydusici z MU dużo pieniędzy co zapewnie im się uda
no a trzeba było kupować Didiera - kiedy była możliwość, chyba udowodnił wszytskim, jakie ma możliwości, w dodatku ma ogromne serce do walki i jest dużo silniejszy fizycznie niż Carrick.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 lip 2006, 12:12

Richardson, Fletcher O'Shea są to wychowankowie którzy od dziecka są w MU i posiadaja specjalne prawa 8) Carrick ma być najemnikiem za którego zapłacimy 20Ł po jedym średnio udanym sezonie bo przecież nie można powiedzieć że był najlepszy w Tottenhamie. Ferguson prubujue na siłe kogoś sprowadzić czując że grunt mu sie pod nogami opsuwa i wybrał sobie na ofiare tego włąsinie zawodnika. Przed oknem transferowym były zapewnienia że bedzie conajmniej dwóch klasowych pomocników a narazie każdy odrzuca nasze ofery co mnie nie dziwi :? Ja bym chcial osobisiice Bartona z MC ale to tylko marzenia :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lip 2006, 12:17

Rossi pisze:Richardson, Fletcher O'Shea są to wychowankowie którzy od dziecka są w MU i posiadaja specjalne prawa
Becks tez był na specjalnych prawach jako wychowanek - do czasu afery z latającym butem :lol:
Ciekawe kiedy O'Shea dostanie od Alexa po tyłku.
Rossi pisze:Przed oknem transferowym były zapewnienia że bedzie conajmniej dwóch klasowych pomocników a narazie każdy odrzuca nasze ofery co mnie nie dziwi
a mnie trochę dziwi, ManU co pokazał w mininym sezonie [choć tylko w lidze :P] nawet z kłopotami w środku pola, potrafiłz ająć 2 miejsce w lidze, majac w pewnym momencie nawet szanse dogonić Chelsea.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 lip 2006, 12:26

Becks był na specjalnych prawach również jak każdy utalentowany wychowanek ale pózniej prawa wygasły wraz z obniżką forym i ślubem z Victorią.Ferguson nie miał zamiaru na niego stawaić i zrobił według mnie bardzo dobry interes sprzedająx go do realu.

Tamten sezon był "udany" jeśli weżmiemy pod uwage że dwoma środkowymi pomocnikami przez woększą częsici rozgrywek byli Giggs i O'shea czyli podstarzały sprinter ( z całym szacunkiem) i człowiek deseczka 8)

WP. Mała litera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”