Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 10 cze 2010, 23:27
Piotr

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2010, 23:30
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2010, 10:45
To nie ja PiS tam wpycham. PiS sam się tam wepchnął - przejdź się po ulicach i porozmawiaj z ludźmi o różnym wieku z czym im się kojarzy PiS - nadal pamiętane im jest rozpoczęcie agresywnego dyskursu w polityce, warcholstwo i właśnie ultrakonserwatywne podejście do wielu spraw, co jest efektem poparcia aktywnego Radia Maryja.Wilmore, według mnie Twoje usilne wpychanie PiS-u do wora pt"fanklub Radia Maryja" jest błędne.
Solidarni 2010, agitacja TVP, wrzeszczące staruszki bluzgające na PO i TVN, to nie jest tak, że agresja jest tylko ze strony PO w tej kampanii, choć trzeba przyznać, że znów PiS dzięki pracy spin doctorów wszystkich zostawił w cuglach - niektóry zaczęli naprawdę wierzyć w przemianę Kaczyńskiego i zdolność PiS do dyskursu. Już to pokazuje, jak fantastyczną robotę wykonali, Kaczyńskiemu i spółce udaje się wmówić, że czarne jest białe, i to w doskonałym momencie, kiedy porażka w wyborach mogłaby pogrążyć i tak skompromitowane PiS.Przykładem powyższego niech będą występy wrzeszczących staruszków w Łazienkach, porownywanie żałoby PiS-u do praktyk Mao Tse Tunga przez Kutza, czy wczorajsze popisy Palikota, który pod pozorem agitacji prorodzinnej wynajął firme i zagłuszał dużo liczniejszy tłum zgromadzony na wiecu Kaczyńskiego.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 cze 2010, 11:22
Chyba o TVN Ci chodziło, tak? Też nie lubię TVN-u i chyba trudno nie zauważyć, że promują PO na wszelkie możliwe sposoby. Robi to ze mnie wyborcę PiS-u?Wilmore pisze:wrzeszczące staruszki bluzgające na PO i TVP
Cris7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2010, 11:25
Nie, tak samo jak słuchanie Radia Maryja nie robi z nikogo z automatu wyborcy PiS. Tu chodzi o przejęcie dialogu rodem z Rydzyka, który dokonał rzeczy prawdziwie katolickiej - zaszczepił w ludziach niebywałą nienawiść i posłał ich w świat, by ją szerzyli. W ten sposób przed mikrofonami TVN starsi, sędziwi ludzie wylewają żółć, podczas gdy przed mikrofonami TVP zwolennicy PO są w stanie udzielić rozsądnej wypowiedzi.Chyba o TVN Ci chodziło, tak? Też nie lubię TVN-u i chyba trudno nie zauważyć, że promują PO na wszelkie możliwe sposoby. Robi to ze mnie wyborcę PiS-u?
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 11 cze 2010, 11:47
Widzę wyborca PO pełną gębą. Jeżeli PiS jest partią Rydzyka, to PO jest ugrupowaniem ITI i Soloża-Żaka. Pierwsi chwalą Donka i spółke, drudzy ganią PiS. Co do warcholstwa to przytoczę tylko pierwsze z brzegu:Wilmore pisze:To nie ja PiS tam wpycham. PiS sam się tam wepchnął - przejdź się po ulicach i porozmawiaj z ludźmi o różnym wieku z czym im się kojarzy PiS - nadal pamiętane im jest rozpoczęcie agresywnego dyskursu w polityce, warcholstwo i właśnie ultrakonserwatywne podejście do wielu spraw, co jest efektem poparcia aktywnego Radia Maryja.Wilmore, według mnie Twoje usilne wpychanie PiS-u do wora pt"fanklub Radia Maryja" jest błędne.
Nie chodzi mi o to, co partia faktycznie sobą reprezentuje, tylko o to, w jaki sposób jest postrzegana. A PiS zrobił wiele, żeby być postrzegane jako partia ojca Rydzyka.Solidarni 2010, agitacja TVP, wrzeszczące staruszki bluzgające na PO i TVN, to nie jest tak, że agresja jest tylko ze strony PO w tej kampanii, choć trzeba przyznać, że znów PiS dzięki pracy spin doctorów wszystkich zostawił w cuglach - niektóry zaczęli naprawdę wierzyć w przemianę Kaczyńskiego i zdolność PiS do dyskursu. Już to pokazuje, jak fantastyczną robotę wykonali, Kaczyńskiemu i spółce udaje się wmówić, że czarne jest białe, i to w doskonałym momencie, kiedy porażka w wyborach mogłaby pogrążyć i tak skompromitowane PiS.Przykładem powyższego niech będą występy wrzeszczących staruszków w Łazienkach, porownywanie żałoby PiS-u do praktyk Mao Tse Tunga przez Kutza, czy wczorajsze popisy Palikota, który pod pozorem agitacji prorodzinnej wynajął firme i zagłuszał dużo liczniejszy tłum zgromadzony na wiecu Kaczyńskiego.
Co do dyskursu - jest dyskursu polityczny w stylu Tuska, Kwaśniewskiego, Buzka, a jest warcholstwo w stylu Cymańskiego, Kurskiego, Jarosława Kaczyńskiego. Zrównanie jakiejkolwiek partii czy człowieka w Polsce do poziomu PiS pod względem natężenia jadu i ładunku nienawiści to potworne nadużycie, więc nie wciskaj ludziom kitu, że dzielenie jest niezbędne w polityce, bo gromadka z PiS posunęła się w dzieleniu bardzo daleko.
Mateuszek.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2010, 11:51
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 cze 2010, 11:54
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 11 cze 2010, 11:58
Może nie tyle "dobry polityk" co opasły. Ale żarty na bok, Kalisz to Czerwony odpowiednik Kurskiego czy Niesiołowskiego. "Ma krew Blidy na rękach", to ten sam chwyt co "dziadek z Wermahtu", i "POdłości" Niesioła. Pitbull SLD, nic więcej.Wilmore pisze:Kalisz to akurat bardzo dobry polityk i stawianie go w szeregu z Cymańskim, Kurskim, czy Niesiołowskim to świadectwo nieznajomości tych osób.
Mateuszek.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 cze 2010, 13:55
A nie mówiłem. Wrzeszczące staruszki, rzekoma agitacja dziennikarzy to jest kampania PiSu. To jest agresja PiSu. Chociaż PiS nie ma na to żadnego wpływu i nic nie może z tym zrobić. Ale już agresywne wypowiedzi członków komitetu honorowego kandydata, agresywne wypowiedzi posłów partii to nic przecież zdrożnego, bo to nie oni decydują o obliczu partii.Solidarni 2010, agitacja TVP, wrzeszczące staruszki bluzgające na PO i TVN, to nie jest tak, że agresja jest tylko ze strony PO w tej kampanii, choć trzeba przyznać, że znów PiS dzięki pracy spin doctorów wszystkich zostawił w cuglach - niektóry zaczęli naprawdę wierzyć w przemianę Kaczyńskiego i zdolność PiS do dyskursu. Już to pokazuje, jak fantastyczną robotę wykonali, Kaczyńskiemu i spółce udaje się wmówić, że czarne jest białe, i to w doskonałym momencie, kiedy porażka w wyborach mogłaby pogrążyć i tak skompromitowane PiS.
Zrównanie jakiejkolwiek partii czy człowieka w Polsce do poziomu PiS pod względem natężenia jadu i ładunku nienawiści to potworne nadużycie, więc nie wciskaj ludziom kitu, że dzielenie jest niezbędne w polityce, bo gromadka z PiS posunęła się w dzieleniu bardzo daleko.
W ten sposób przed mikrofonami TVN starsi, sędziwi ludzie wylewają żółć, podczas gdy przed mikrofonami TVP zwolennicy PO są w stanie udzielić rozsądnej wypowiedzi.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 cze 2010, 14:57
Jakkolwiek by na to nie patrzeć, to nie stanowimy z Wilmorem jedności. Jedno ja mówiłem, drugie on.A nie mówiłem. Wrzeszczące staruszki, rzekoma agitacja dziennikarzy to jest kampania PiSu. To jest agresja PiSu. Chociaż PiS nie ma na to żadnego wpływu i nic nie może z tym zrobić. Ale już agresywne wypowiedzi członków komitetu honorowego kandydata, agresywne wypowiedzi posłów partii to nic przecież zdrożnego, bo to nie oni decydują o obliczu partii.
Podzieliłby gdyby powiedział, że ci co z nami są ok, a ci co przeciwko to banda ch**a.Każdy polityk dzieli. Jak Polski Zapateromówi, że jest za formalizacją związków homosiów to dzieli, bo ja jestem przeciwko temu, a chłopaczek jest za. Czyli nas podzielił.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 cze 2010, 15:06
Mówisz o PO i np. dzisiejszych słowach Nowaka o jasnej stronie mocy? Czyli jak nie jestem po ich stronie to jestem po złej stronie mocy?Podzieliłby gdyby powiedział, że ci co z nami są ok, a ci co przeciwko to banda ch**a.
Mianowicie, kogo to Pis obsadził na stanowisku, będą w opozycji do tego kogoś i zdobywając popularność poprzez aferalność i kompromitacje danej formacjiPS dobrze, że PiS nie obsadzało ważnych stanowisk czerwonymi
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 cze 2010, 15:11
Tak, mówię dokładnie o tym. To jest retoryka z której znany jest PiS i PO niepotrzebne zaczyna grać w te gierki. Nowak to jednak niezbyt rozgarnięty facet i naprawde nie rozumiem jak nadal ten człowiek może mieć tyle do powiedzenia w tej partii.Mówisz o PO i np. dzisiejszych słowach Nowaka o jasnej stronie mocy? Czyli jak nie jestem po ich stronie to jestem po złej stronie mocy?To normalne, że się takich zwrotów używa, tylko jeśli je używa Kaczyński to dzieli Polaków
![]()
Proszę Cię. A Lepper? A Wasserman? A Kalata? A Karski? A Kryże ?Mianowicie?
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 14 cze 2010, 8:23
gangsteroflove
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 cze 2010, 11:48
red85
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio