Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 903

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2011, 0:24

http://yfrog.com/ke46cgxj

Nasri już nie jest mile widziany w klubie :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 sie 2011, 13:27

Ale Armero wczoraj ślicznie popierdalał :D
Już w zeszłym sezonie czy na Copa America grał bardzo fajnie i liczę, że będzie coraz lepszy.

Odnośnie samego meczu mam mieszane uczucia. Udine miało okazję, ci którzy mieli się pokazać zagrali dobre spotkanie. Dabo i ten Szwed wyglądają na ciekawych zawodników i pewnie to będą kolejne niespodzianki w kadrze Udine, ale już 4-1-4-1 mi się mniej podoba. Dużo bardziej defensywny schemat niż ten zeszłoroczny. No, ale to pewnie wynika z tego, że dla Sancheza nie ma następcy... To już mi się zdecydowanie mniej podoba. Podobnie oczywiście jak pechowy dla Udine wynik, no, ale mimo wszystko są w grze.

A Arsenal wyglądał koszmarnie. Ciężko mi wierzyć, że powrót Wilshera zbawi środek pola, gdzie Udine łatwo przejęło kontrolę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 sie 2011, 14:22

Hm. Fatalnie. Ogólnie to w tej chwili spodziewam się, że nie zakwalifikujemy się. Przynajmniej nie powinniśmy.

Jak będzie wyglądała obrona na Liverpool? Sagna-Koscielny-Squillaci-Vermaelen? :lol: Czy moze Sagna-Koscielny-Vermaelen-Jenkinson? I jedna i druga opcja jest tragiczna. Ogólnie to szkoda gadac, bo przeciez jeszcze Song zawieszony. :lol:

Trzeba sie modlic o powrot Wilshere'a bo z nim w srodku bedzie o niebo lepiej. Inna sprawa, ze ja tez wolalbym oczywiscie Bendtnera niz Chamakha. Nie wiem, co sie z Marokanczykiem dzieje, to jakis koszmar co on gra. Gervinho zawieszony, Bendtner odchodzi, jestesmy w dupie.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 17 sie 2011, 15:18

Trzeba przyznać koledze z góry, że jesteśmy w dupie, i to bardzo czarnej. Środek pola nie istnieje, gra Rosickyego zostawia sporo do życzenia, a i Ramsey powinien grać lepiej. Bardzo dobrze moim zdaniem gra Frimpong, Jenkinson to na pewno nie lewy obrońca, wolałbym, aby Bacary grał na lewej a Carl na prawej stronie obrony. Potrzebujemy kogoś do środka na już, chętnie w naszych szeregach zobaczyłbym Parkera, On pewnie chętnie wróciłby do BPL, a Ciamak to już jakiś czas temu powinien szukać innego pracodawcy, może gdzie indziej by się odbudował, bo w tym momencie to nawet ciężko oceniać jego występ, skoro praktycznie na boisku nie istnieje.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 sie 2011, 16:11

Tak w ogóle to chyba nikt nie pisał, a nie kazdy musi wiedzieć :P

Wczoraj oficjalnie kapitanem klubu został Robin van Persie. Jego zastępcą a więc wice-kapitanem został Thomas Vermaelen.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 sie 2011, 16:23

fieldy wczoraj o tym pisał. :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 sie 2011, 19:26

Magnum pisze:Trzeba sie modlic o powrot Wilshere'a bo z nim w srodku bedzie o niebo lepiej
Tak, tylko nie może być tak, że cała nasza gra w środku boiska będzie się opierała na jednym Jacku. Wszyscy wiedzą jakie ma umiejętności i ile serducha zostawia w każdym meczu dla Arsenalu, ale nie może stawiać tylko na jednego konia. Środek wymaga wzmocnień, szczególnie w świetle ostatnich i przyszłych (Nasri w ciągu kilkudziesięciu najbliższych godzin ma podpisać kontrakt z City) wydarzeń. Song, Frimpong, Ramsey, Wilshere, Ramsey, Rosicky i Diaby to trochę mało. Tym bardziej, że dobrze wiemy jak krucho ze zdrowiem u tych dwóch ostatnich.

Pomoc do jedno. Druga kwestia to obrona. Sezon jeszcze się nie zdążył zacząć na dobre a już straciliśmy Gibbsa, Djourou i Traore. To chyba nie wymaga komentarza. Vermaelen to nasza opoka na środku i tak jak wcześniej spekulowaliśmy o jego możliwym (jakby co) przesunięciu na lewą stronę, tak teraz nie chce o tym nawet słyszeć. Trzecia sprawa to napad. Zatrzymać Nicklasa choćby tupał nogami i biegał po ulicach bez spodni. Chamakh się zepsuł jakiś czas temu i jak widać nikt nie potrafi go naprawić. Ja bym zezłomował.

Czyli trzeba czekać jakichś trzech transferów jak na moje oko, ale wszyscy znamy realia... może Wenger dokona jednego, max dwóch. Ostatnio coraz głośniej o Hazardzie, wraca też temat Velbueny i Cahilla. Ciekawe co się będzie działo w najbliższych dniach :think: Kasa jest, nic tylko ją wydać.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 sie 2011, 12:30

Francuz jedną nogą już w City. Myślę, że jeszcze dzisiaj możemy spodziewać się jakichś oficjalnych wieści.

Jeśli już jesteśmy przy Nasrim. Wpada w ucho :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 sie 2011, 18:15

Dziwne rzeczy się dzieją. Blackburn jest zainteresowane Lansburym, Traore idzie na wypożyczenie do QPR. Le Parisen pisze, że Nasri zawsze uważał Arsenalu za klub w którym wyrobi nazwisko i stąd ucieknie. Niech spieprza.

Co do Traore - dziwna sytuacja bo zostaniemy z Gibbsem i Vermaelenem na lewą obronę. Normalnie myslałbym, że będzie transfer.. ale.. jeśli okaże się, że Wenger chce zaufać Jenkinsonowi to mnie szlag trafi. Jagielki pewnie nie pozyskamy, więc nie wiem co będzie.

odyseusz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: odyseusz » 19 sie 2011, 5:57

Everton ma klopoty finansowe, wiec pozyskanie Jagielki jest mozliwie. Wg chairmana Evertonu, zespol musi kogos sprzedac,by w ogole miec jakies fundusze na ewentualne zakupy. Jagielka podobno spotkal sie z kims od Arsenalu na lotnisku w Manchesterze, ale "zrodlo" tego info to blog.

Paradoksalnie, to po pierwszych paru meczach wyglada tak, ze obrona potrzebuje raczej zmiennikow niz wzmocnien, a atak - wrecz odwrotnie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sie 2011, 13:37

Tak jest, wynikła bardzo ciekawa sytuacja.Jak ktoś chce poczytać to tutaj zapraszam
http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 40128.html

Jeśli chodzi o jutro, Gibbs i Wilshere na pewno nie wystąpią, jednak sa dobre wieści - Djourou ma spore szanse grać. W takim wypadku środek obrony Koscielny-Djourou nie będzie wyglądał tak tragicznie, a Vermaelen mógłby spokojniej pójść na LO. Nie jest to idealny wariant, ale wolę to, niż Jenkinson na LO, bo to będzie jeszcze większa tragedia.

Inna sprawa, że nie wiadomo, czy zagra Rosicky :| Możliwe, że jutro nasz środek pola będzie wyglądał tak: Frimpong - Lansbury- Ramsey :lol: Dwa debiuty w Premier League i jeden też nie dużo doświadczony Walijczyk. Super. To w sumie ciekawe - jak z mocnego środka pola z poprzedniego sezonu stało się ono naszą piętą achillesową i tragedią - a to wszystko przez odejście jednego zawodnika.
Inna opcja to Arszawin w roli atakującego pomocnika, też możliwe. Wtedy prawdopodobnie debiut zaliczy Alex Chamberlain albo Ryo Myiachi. Zobaczymy, może się Rosa wykuruje do jutra.

EDIT: jednak nie. Djourou nie ma, Traore tez nie ma, więc albo zagra Jenkinson na LO albo Squillaci na ŚO i Vermaelen na LO. :lol: Boss mówi też, że Nasri może być w kadrze meczowej :think: Ciekawe. Ponadto, Myiachi jest w kadrze.

odyseusz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: odyseusz » 19 sie 2011, 16:34

Na srodku przydaloby sie jakies konkretne wzmocnienie typu Sneijder czy ktos podobnej klasy. Niestety, wyglada na to, iz Inter znalazl juz alternatywny sposob na rozwiazanie swoich problemow finansowych.

Interesujaca jest natomiast sytuacja na skrzydlach. Gervinho juz pokazal, ze potrafi przejsc przez obrone przeciwnika, brakuje tylko wykonczenia lub ostatniego podania. Jezeli albo Ryo albo Alex (albo obaj, czemu nie) rowniez pokaza, ze oprocz szybkosci maja cos jeszcze wartosciowego do dodania w ataku, to nagle moze sie okazac, ze nie ma miejsca w podstawowym skladzie dla Theo Walcott'a. O ile ja ciesze sie z nowych zawodnikow, o tyle Theo pewnie czuje sie zagrozony. I dobrze, ale pytanie brzmi jak on na to zareaguje. Oby poprzez strzelenie hat-tricka w meczu z Liverpoolem.

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 17:22

Trzeba kogoś zakupić, bo Arsenal musi powalczyć teraz o Angielską ligę ;P.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 sie 2011, 17:32

Jestem ciekawy jaki mroczny plan chodzi Wengerowi po głowie. Wypożyczenie Veli i prawdopodobne wypożyczenie Traore do QPR to jednak jasny sygnał, że ktoś tu robi grunt pod interesy. W innym wypadku dalsze osłabianie i zawężanie kadry byłoby całkowicie niezrozumiałe. Pytanie, kto jest na radarze :think:

Odnośnie jutrzejszego meczu. Ja mimo wszystko patrzę na to wszystko z umiarkowanym optymizmem, nawet jeśli oczami wyobraźni widzę nasz środek pola o jakim jeszcze kilka miesięcy nawet nie śniłem :) Przeboleje wszystko byle na boisku nie pojawili się Squillaci i Chamakh. Vermaelen musi grać w środku, nie ma innej opcji. Ktoś musi trzymać obronę a z nim na lewej będzie masakra. Jenkinson powinien to ogarnąć.
PoGGromca pisze:Trzeba kogoś zakupić, bo Arsenal musi powalczyć teraz o Angielską ligę
Ale w tym temacie pisz posty dłuższe niż jedno czy dwa zdania. O ile masz coś ciekawego do przekazania oczywiście :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”