Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 907

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 sie 2013, 14:14

Przespaliście okienko to nie dziwota,że trudno pozyskać kogoś kto da wam ten skok jakościowy.Z resztą sytuacja w której obaj w United nie są niezbędni nie oznacza,że ich cena rynkowa jest niższa.50mln. za dwie gwiazdy Premier League to nie są jakieś kosmiczne pieniądze w dzisiejszych czasach.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 sie 2013, 14:16

Oczywiście, że sa, ale rozumiem, że patrzysz na temat inaczej. Ba, byłbym w szoku gdyby było inaczej :) Gwiazdą to był van Persie - radze popatrzeć na cenę transferu. Gwiazdą to był nawet Berbatov jak go kupowaliśmy, ale FFS 30 mln za Fellainiego? Ani gość nie jest mistrzem w defensywie, ani nie wyróżnia się w ofensywie. Po prostu solidny zawodnik, ale do gwiazd daleko. Bądźmy powazni.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2013, 14:18 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 sie 2013, 14:18

30 mln za Afro i 20 za LB to odpowiednie kwoty- no.. k bez zartów za 29 letniego lewego obrońcę ? I za afro który miał klauzule 23 mln?

Oficialnie- Bilbao potwierdza oferte za Herrerę.Tylko dalej brakowałby nam zmiennika dla Carasa. Bardzo lubie Bainesa ale Evra nie jest dużo gorszy a w grze kombinacyjnej jest lepszy. Wole zaoszczędzić 20 mln, dac szanse Fabio i albo naskoczy albo odejdzie i złożyć oferte za Shawa. Nie róbmy żartów z takimi ofertami,szanuje i lubie Everton ale to nie jest ekipa z topu . Ryba ja wiem że dla fana City kasa nie gra roli i za w miare dobrego gracza płacicie ogromną kase ale MU to inny klub dlatego mam nadzieje że sa alternatywy dla Belga i Anglika. 50 mln Pachnie Liverpoolem za czasów Roya.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 sie 2013, 14:20

Była klauzula Fellainiego, która IMO odpowiadała jego wartości, nie wiem czemu z niej nie skorzystano ale po skakaniu wokół Fabregasa z czym Moyes się nie krył teraz znowu się wygłupiamy będąc zmuszonymi zapłacić prawdopodobnie więcej za Belga niż ten miał w klauzuli jeszcze miesiąc temu. Ręce opadają. Nieporadność to chyba właściwe słowo określające to co robimy w tym okienku, przez długi okres myślałem, że jest jakiś sensowny plan ale teraz widać, że to wszystko było robione bez głowy a teraz desperacko próbujemy ratować twarz. Jak to się skończy nie wiem, na ten moment katastrofalnie rozgrywane okienko w naszym wykonaniu.

Co do wartości, Baines może i byłby warty 20 mln ale tylko wtedy gdyby był z 5 lat młodszy. Płacenie 20 mln za bocznego obrońcę, który zbliża się do trzydziestki mając w składzie dobrze grającego Evrę to jakiś żart. Tzn. rozumiem jeśli Everton na tyle by go wycenił bo to dla nich gracz nieoceniony ale nie zrozumiałbym gdybyśmy wciąż byli zainteresowani przy takiej cenie bo w żadnym wypadku Leighton w United niezbędny nie jest. Co do Fellainiego to faktycznie w tym sezonie nie będzie już tak widoczny bo pewnie dostanie inną rolę ale jak słusznie zauważył P47ryk po MŚ raczej na wartości nie powinien stracić.

Fellaini i Herrera to różni gracze, Bask jest piłkarzem, który jakby wypalił może nam ułożyć grę i grać zamiast Carricka. Fellaini z kolei daje siłę w środku i poprawia odbiór ale rozgrywać pod nieobecność Carricka nie będzie, wtedy musiałby się wziąć za to ktoś z grona Giggs/Clev/Anderson. Mimo wszystko uważam, że zarówno Hiszpan jak i Belg mają przyszłość na OT.

MGiggs, Herrera właśnie byłby zmiennikiem dla Carricka.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 sie 2013, 14:24

Morrowie- tylko Herrera nie da nam tyle w odbiorze co MC.Jesli wypadnie MC to jak zestawisz środek pola?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 sie 2013, 14:30

W odbiorze Herrera akurat nie jest zły i może się tu jeszcze bardziej rozwinąć. No sorry, MGiggsie ale drugiego kolesia takiego jak Carrick, który będzie i prowadził nam grę i robił cały odbiór to nie znajdziemy. Kto wie może Moyes próbuje ściągnąć i Belga i Herrerę. Teraz przekonamy się na ile jest zdesperowany, 30 mln to ogromna kwota ale nie wierzę, że Baskowie go puszczą poniżej klauzuli 36mln choć drugiej okazji żeby tak zarobić na zdesperowanym gigancie szybko mogą nie mieć.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 sie 2013, 14:31

MGiggs pisze:Morrowie- tylko Herrera nie da nam tyle w odbiorze co MC.Jesli wypadnie MC to jak zestawisz środek pola?
Wiem, że pytanie nie do mnie, ale się wtrącę. Odbiory może zapewnić Jones. Sprawdza się też w środku jako typowy plaster, przecięcie akcji i oddanie piłki komuś innemu odpowiedzialnemu za rozegranie.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 30 sie 2013, 14:35

MGiggs pisze:Jesli wypadnie MC to jak zestawisz środek pola?
Dlatego cały czas jest mowa że do środka potrzebujemy dwóch zawodników.
1. Silny zawodnik który bardzo pomoże w dominacji środka pola z niezła grą zarówno z tyłu jak i z przodu, taki box to box. Tutaj w to miejsce powinniśmy ściągnąć :afro: kiedy była aktywna klauzula, bo nie wiem czy chłopak jest warty ok. 30 mln. Z drugiej strony jesteśmy trochę pod ścianą jeśli chodzi o to okienko więc kto wie czy nie sypniemy powiedzmy 27-28 kawałków.
2. Zastepstwo dla Carasia i tutaj pojawia się nazwisko Hiszpana, pograłby ze dwa sezony jako zmiennik Carricka, z czasem dostając coraz więcej szans w pierwszej 11 o co przy napiętym terminarzu spokojnie zdałoby egzamin i za 2-3 sezony nie musimy się martwić jak Michael będzie już bliżej końca.

Pytanie jest jedno czy wydamy ok 60mln na dwóch środkowych pomocników ? Myślę że jeśli chodzi o walkę na wszystkich frontach, a szczególnie tym europejskim jest to niezbędne. Jak się skończy zobaczymy. Lepiej wydać 60mln na w/w zawodników niż 50 na duet z Evertonu ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 sie 2013, 14:35

Tyle, że Jones to raczej półśrodek, w takich okolicznościach robimy z niego zapchajdziurę na 3 pozycje a chyba nie do końca o to chodzi bo jak ktoś jest do wszystkiego to wiadomo do czego jest. W wyjątkowych okolicznościach spoko ale jak zaczniemy robić z Jonesa DMa tylko dlatego, że przespaliśmy okno to szkoda chłopaka.

Ktoś pewnie przyjdzie, widać, że coś drgnęło a oferty rzędu 30mln za gracza takiego jak Herrera pokazują, że już zaczyna się jakaś desperacja. Za kogoś IMO przepłacimy w tym oknie ale ktoś chyba na OT trafi chyba, że Bilbao i Everton się postawią.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 sie 2013, 14:42

Jedno jest pewne, klauzuli za Herrerę nie zapłacicie, bo wyszłoby wam z podatkiem w okolicach 50 mln. :lol: Pozostaje pytanie, czy Bilbao będzie chciało w ogóle negocjować, bo z nimi to różnie bywa. Bayernowi poszli trochę na rękę i ostatecznie przyjęli okolice 40 mln., ale perypetii to tam było całkiem sporo. W pewnym momencie ludzie z Bilbao chyba nawet telefonów nie odbierali z Monachium.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 sie 2013, 14:45

Po raz kolejny napiszę, to może ktoś się do tego ustosunkuje - w necie często można przeczytać, że klauzula Belga w styczniu znów będzie aktywna, ergo można poczekać.

A Bainesa wcale nie potrzebujemy. Pamiętajcie też że jego staty są podkręcone rzutami wolnymi, od których speca już mamy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 sie 2013, 14:54

Dla mnie Herra wyklucza Felsa- przecież Bask będzie kosztował z ,,dodatkami,, ponad 40 mln grubo...

LB jest zbędny jeśli mamy dać ostateczną szanse Fabio ma lewej obronie. Beda ciekawe te ostatnie dni...

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 30 sie 2013, 15:37

No to jak nie checie Fellsa i Bainesa to trudno. Nawet jak chcecie ich obu, a nie chcecie płacić kwot, które interesowałyby Everton to macie problem. Jak nie wykupiliście Fellainiego, gdy obowiązywała ta klauzula to Wasz problem i Wasz błąd. Tylko irytujące jest to, że robi się taka atmosfera, Martinez w zasadzie nie wie na czym stoi, nie wiadomo czy rzeczywiście któremuś z tej dwójki co do łba nie strzelił, a nie ma już za wiele czasu na szukanie następców, zwłaszcza dla Bainesa. Za duży smród w mediach koło naszej drużyny się robi.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 sie 2013, 16:12

Chcemy ale za normalną kase bo jeśli kwota 40 mln funtów jest kwota mała to naprawde mija się to z celem bo zaraz się okaże że Fels jest wart tyle ile dała Barca za Cesca :lol: .Myślę że co do Belga kluby się dogadają a Martinez weznie swojego pupilka z Wigan za 15 mln jak podaje prasa od dawna,może Barrego. Baines moim zdaniem zostanie bo naprawde 20 mln nikt za niego nie da a Wy nie znajdziecie następcy.

Możliwe że się lekko wykosztujemy na Herrerę Felsa i w sumie takie okienku uznałbym za dobre.Moyes odszedł z Evertonu wzial cały sztaba a teraz chce 2 najlepszych graczy.... niech odpuści LB- gra nie warta świeczki.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 30 sie 2013, 16:12

Zwlekanie z transferami spowodowało, że inne kluby mogą sobie windować cenę w górę ile chcą. Każdy wie jak bardzo potrzebujemy kogoś do środka i każdy chce na tym zarobić, co w tym dziwnego? Saga z Fellainim i Bainesem nie ma końca. Gdybym był kibicem Evertenu bardzo irytujący był by fakt, że nie wiadomo na czym w zasadzie klub stoi. Jest 30.08, a więc kto sprzeda tak ważnych zawodników wiedząc, że nie zdąży już sprowadzić nikogo na ich miejsce? Żaden racjonalnie myślący menager/właściciel klubu na pewno nie pozwoli na taki błąd. Ander Herrera to bardzo obiecujący zawodnik. Pytanie tylko czy warto wywalić na gościa tyle kasy. Przypomina mi się jak swego czasu to Anderson miał być takim złotym strzałem. I nie był. Pewnie, że fajnie by było go kupić i to lepsza opcja niż Fellaini. Na pewno miałby przy kim się uczyć i jak się patrzy z takim potencjałem ogarnąłby środek od strony organizowania akcji i dyktowania tempa gry. Baskowie nie są łatwym negocjatorem. Czytałem, że kwota może wybić się nawet na 50 milionów. A to już przesada bo nie jesteśmy klubem lubiącym aż tak szastać kasą, tym bardziej że nie wiadomo jaki będzie efekt takiego transferu. Szczerze mówiąc to wątpię w jakieś transfery bo jest za późno. Herrera jest na ustach od jakiegoś czasu, wydaje mi się że to taka spina typu ,,kupmy aby było". W tym wypadku wolę już rotować młodymi zawodnikami, a jak Moyes się zadomowi i ogranie sytuację, spróbować kupić kogoś w zimie.

Losowanie LM trzeba zapisać na plus. Patrząc po innych grupach mamy dużego farta. Ale to tylko papierowe dywagacje. Przeglądając kadrę Szachataru można mieć wrażenie, że na poważnie stawiają sobie cele w LM. Inni też prezentują dobry poziom. Bayer Leverkusen z najlepszym strzelcem ligi Kisslingiem czy Sociedad to rywale na których możemy wychodzić z założeniem 'jakoś się wygra', dlatego mam nadzieję, że motywacja na ten sezon jest duża i nie będziemy lekceważyć rywala. Swoją drogą, zastanawia mnie jak Moyes będzie dobierał składy na te mecze. Grając średnio co 3 dni, trzeba będzie dokonywać sporej rotacji. Myślę, że przy obecnym składzie to Januzaj i Zaha mogą mieć pole do popisu i grać sporo końcówek. Po ostatnim meczu z Chelsea widać, że brakuje kogoś kto weźmie ten zespół do kupy i pociągnie grę, biorąc ciężar na siebie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”