Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 92

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 gru 2010, 13:32

Cris7 pisze:Być może każdy o zdrowych zmysłach wie, że Amica jest lepsza w kierowaniu spotkaniami niż Korupter. Tak sobie próbuję to wytłumaczyć.
To ja może zakończę ten temat. Na przestrzeni ostatnich 15 lat, nie było (powtarzam nie było :!: ) w dwóch najwyższych klasa rozgrywkowych w Polsce drużyny, która nie byłaby umoczona w aferze korupcyjnej. A teraz dodam coś od siebie, bo naprawdę jest to trochę żenujące, że co jakiś czas niektórzy wyciągają ów argument, aby dopiec innym. Gówno prawda, bo i Lech, Korona, Arka, Lubin, Górnik, Ruch, a do tego Legia, Wisła, Jaga i inni handlowali. Czy to za kasę, czy za transfer, czy też liga za puchar.

Tylko o tym się nie mówi. Dlaczego? Bo panuje coś takiego jak zmowa milczenia, plotki krążą w środowisku, lecz dowodów brak. Jednak wystarczy porozmawiać z kimś kto ligę zna na wylot. Pytanie, czy jest ktoś czysty, najczęściej kwitowane jest uśmieszkiem politowania. Więc nie pieprzcie o Koruperze, bo Lech kupował hurtowo (może nie tak jak ŁKS w sezonie mistrzowskim, gdzie kupili prawie wszystko), Amica wymieniała sprzęt AGD na punkty (kuźwa prawie jak na Shellu :!: :!: :!: ) - sędziowie, działacze, a nawet dziennikarze zawsze przywozili z wyprawy do Wronek nowy sprzęt! Oni nawet sobie prasę kupili. Dlatego przez tyle lat stawiano ich w niektórych redakcjach za wzór klubu opartego na młodzieży.

Kompleks Lubina w wykonaniu Legii? 0:3 z Lechem i trójak Reissa? Niespodziewane remisy w walce o mistrza? Widzew spada? Nie pytajcie o dowody, bo nawet prokuratura ich nie posiada. To są wszystko historie, które znają wszyscy ze środowiska piłkarskiego w Polsce.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 gru 2010, 17:02

Jezeli Wisla sprzeda Brozkow za 4 banki to uznam to za najlepsze transfery Wisly za ery Cupiala. Na miejscu Pawla Brozka wyjezdzalbym bo lepszej propozycji nie dostanie. Piotr Brozek do chyba jakis dodatek zeby pierwszy mogl sie szybko zaaklimatyzowac. Cena oczywiscie z kosmosu wiec jak sie potwierdzi to turcy beda mega frajerami :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 gru 2010, 17:08

bartbuks pisze:nie było (powtarzam nie było :!: ) w dwóch najwyższych klasa rozgrywkowych w Polsce drużyny, która nie byłaby umoczona w aferze korupcyjnej
a co ja trabie wszem i wobec przez ostatnie 5lat na forum... nizej wcale nie ma lepiej
Bienias pisze:Jezeli Wisla sprzeda Brozkow za 4 banki to uznam to za najlepsze transfery Wisly za ery Cupiala. Na miejscu Pawla Brozka wyjezdzalbym bo lepszej propozycji nie dostanie. Piotr Brozek do chyba jakis dodatek zeby pierwszy mogl sie szybko zaaklimatyzowac. Cena oczywiscie z kosmosu wiec jak sie potwierdzi to turcy beda mega frajerami :lol:
nieszczescia chodza parami :P
widac, ze trabzon jest istnym dobroczynca Wisly - bowiem sowicie placi za zawodnikow bialej gwiazdy - Szymkowiak, Glowacki, Brozki

Wisla zainteresowana Jamajczykiem Sheltonem z Valarengi, ciekawy zawodnik

Czy aby Gunes nie trenowal tez Szymkowiaka?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 gru 2010, 17:11

Bienias nieoficjalnie transfer doklepany, czyli Brożki już 4 stawią się na zgrupowaniu.
czeher pisze:a co ja trabie wszem i wobec przez ostatnie 5lat na forum... nizej wcale nie ma lepiej
Ja wiem, że trąbisz, ale jak widzisz do niektórych nic nie trafia. Niżej? Przyjąłem, że o cyrkach w niższych klasach wiedzą wszyscy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 gru 2010, 17:14

Teraz niech się w Wiśle rozglądają za następcą Pawła Brożka (Piotra zastąpi Paljić), bo mając w kadrze tylko Małeckiego, Riosa, Boguskiego i Żurawskiego ligi nie zawojują. Boguski to bardziej pomocnik, Żurawski jest bez formy i tylko chyba sobie dorabia do emerytury, Rios to wciąż jednak zagadka, a z Małeckim różnie bywa.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 gru 2010, 20:10

teraz mowa juz "tylko" o 2mln

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 30 gru 2010, 20:13

Małecki to bardziej u nas lewe skrzydło, przydałby się jakiś transfer bo bez Pawła leżymy w napadzie, Rios jest na wypożyczniu jak mnie pamięć nie myli więc też po sezonie możemy się z nim pożegnać

ps. jeszcze co do żurawia i boguskiego, żuraw forma tragiczna zapewne dogra sobie sezon i kończy kariere, albo pójdzie do warty a boguski to jak dla mnie mega słabiak, a już na 100% nie skuteczny napastnik, on lubuje się w asystach a nie strzelaniu goli, także pasuje mu lepiej granie za napastnikiem

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 31 gru 2010, 2:12

bartbuks pisze:Ja wiem, że trąbisz, ale jak widzisz do niektórych nic nie trafia. Niżej? Przyjąłem, że o cyrkach w niższych klasach wiedzą wszyscy.
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2010 ... brzeg.html
262. Kotwica Kołobrzeg - Gwardia Koszalin 2:0 (13 marca 2004)
Sędzią tego spotkania znowu był Zbigniew R., którego "karierę" pilotował Ryszard F. (w sezonie 2003/2004 Fryzjer załatwiał temu arbitrowi wysokie oceny obserwatorów, by ten mógł awansować do II ligi. Dodatkowo wręczył "obsadowemu" Jerzemu G. 20 tys. zł. by przypieczętować awans swojego pupilka). Ten mecz był jednym z ważniejszych w trzecioligowej "karierze" Zbigniewa R. Obserwatorem tego spotkania był Marek D. z dolnośląskiego ZPN. Wszyscy trzej panowie na mecz pojechali razem. Fryzjer zapewnił sędziego, że jeżeli Kotwica wygra to dostanie notę 8,5, która da mu awans do drugiej ligi.
Przed meczem wszyscy trzej zjedli kolację i pili alkohol z prezesem Kotwicy. po wygranym meczu arbiter dostał od Andrzeja K. 500 zł. łapówki.
Moje początki na stadionie. Jedno z najlepszych wspomnień. Długo wyczekiwane derby i zwycięstwo. Pełne trybuny, horda kibiców gości, mecz przerywany bo to co chwila ktoś wbiegał na boisko, ktoś zrywał flagi. Po ostatnim gwizdku już nie było litości i w ruch poszły min. długie drewniane ławki. Gdy się co nieco uspokoiło cały stadion opustoszał w minutę i wszyscy wyrwali dzidę na dworzec PKP od strony miasta. Tą rwącą dzicz mam do dziś przed oczami, skopane samochody, przewrócone śmietniki wybite szyby w sklepach, kilkanaście radiowozów do warsztatu.
Przez najbliższy tydzień główny temat dyskusji na osiedlach. Kto ile kostek brukowych powyrywał, kto dostał gumową kulką z shotguna
Takiej rozpierduchy od tamtej pory u nas w mieście nie było :rotfl:

PS. po lewej stronie w linku je4st fajna lista ; )

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 31 gru 2010, 8:19

Wg mnie sprzedaż Brożków to ardzo dobry ruch Wisły , teraz tylko jeszcze niech kupią kogoś za Pawła kto nie będzie szrotem 3 kategorii :D

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 31 gru 2010, 12:57

Wisła Kraków po sprzedaży braci Brożków do Trabzonsporu, może wkrótce stracić kolejnego podstawowego piłkarza. Bliski opuszczenia Białej Gwiazdy jest bowiem Mariusz Pawełek - informuje "Dziennik Polski".

Wicemistrz Polski będzie się musiał rozejrzeć nie tylko za następcami Pawła i Piotra Brożków, ale także za nowym bramkarzem. Z Białą Gwiazdą żegna się podstawowy bramkarza Mariusz Pawełek, ale jego nowy klub nie jest jeszcze znany.

- W sobotę wraz z Mariuszem wylatuję z Polski, by podpisać kontrakt z jego nowym klubem - zdradził lakonicznie Bartłomiej Bolek, menedżer golkipera.

Pawełkiem w ostatni czasie interesowały się kluby angielskiej Championship oraz berlińska Hertha. Podobnie jak w przypadku braci Brożków, w grę wchodzi także kierunek turecki.
Takie gadanie pismaków czy naprawdę jest coś na rzeczy?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8708
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 gru 2010, 13:24

NoName1989 pisze:Takie gadanie pismaków czy naprawdę jest coś na rzeczy?
Prawda. Nowego kontraktu Pawełek nie podpisał i zmienia klub.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 gru 2010, 14:21

ten filmik poprzez tą piosenke czy tez "czarną otoczke" obrazu wyglada jak wspomnienie po zmarlym a nie po wytransferowanym zawodniku

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 31 gru 2010, 14:27

czeher pisze:ten filmik poprzez tą piosenke czy tez "czarną otoczke" obrazu wyglada jak wspomnienie po zmarlym a nie po wytransferowanym zawodniku
Faktycznie wygląda trochę jak melodramat
Kiedy odpaliłem ten film od razu skojarzył mi się z pewną dedykacją z moich 'ulubionych' na youtube

Awatar użytkownika
kotor27
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kotor27 » 01 sty 2011, 12:38

Na liście życzeń Wisły znalazł się Vladimir Bogdanović z Crvenej Zvezdy :!: ponoć spore szanse na zakup tego piłkarza :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 sty 2011, 12:57

rezerwowy CZ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”