Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 92

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 wrz 2006, 22:50

Fajnie Bienias tylko że tyle to się mogłem domyślić :roll: Mi chodzi o szczegóły:
Yukasz pisze:jakie rozmiary ma ta flaga Legii :?: Macie jej foto :?:
Yukasz pisze:Ile cos takiego kosztuje
:witam:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 wrz 2006, 14:50

Yukasz pisze:Fajnie Bienias tylko że tyle to się mogłem domyślić :roll: Mi chodzi o szczegóły:
Yukasz pisze:jakie rozmiary ma ta flaga Legii :?: Macie jej foto :?:
Yukasz pisze:Ile cos takiego kosztuje
:witam:
Panorama

Boisko ma długość 105m(?) czyli nie trudno się domyślić, że sektorówka ma ok 100 metrów. Jeśli chodzi o szerokość to jest to chyba ok 22 metrów. Nie wiem za bardzo o jaką cenę Ci chodzi - Cenę materiału ? Chyba się domyślasz, że gotowej to nikt nie kupił ?
Niestety wczoraj Panorama uległa uszkodzeniu :?
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2006, 13:01 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 wrz 2006, 12:16

Yukasz czy ty jetses dzieckiem neo czy leniem do kwadratu ze tak trudno ci w googlach poszukac?
PW nie jest za bardzo uszkodzona ale jak zainteresowani wiedza przez jednego idiote zostala podziurawiona

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 02 paź 2006, 10:00

Życie Warszawy pisze:Właściciele Legii rozpaczliwie szukają kontaktu do Dana Petrescu. Rumuński szkoleniowiec ma zająć miejsce trenera Wdowczyka. Pod jego wodzą legioniści zremisowali wczoraj z Wisłą Kraków 1:1.

Pasmo niepowodzeń Legii spowodowało, że właściciel klubu Mariusz Walter zaczął tracić cierpliwość i rozgląda się za nowym trenerem. Jak udało się nam ustalić, wybór padł na Dana Petrescu. Rumuński szkoleniowiec został zwolniony przed dwoma tygodniami z krakowskiej Wisły. Szybko jednak znalazł pracę w Rumunii. Podpisał dwuletni kontrakt z pierwszoligowym zespołem Unirea Urziceni. Klub jest finansowany przez rumuńskiego potentata działającego w branży paliw Aleksa Andrescu (mówi się o nim „rumuński Abramowicz”), który płaci Petrescu dwa razy tyle co w Wiśle.

– Mam zapis w kontrakcie, że w każdej chwili mogę odejść z klubu – mówi Petrescu. – Bardzo chciałbym zostać trenerem Legii, więc jestem gotowy rzucić pracę w Unirei. Pieniądze też nie są istotne. Najważniejsze, żeby nie dopuścić, aby Wisła została mistrzem Polski. A ja wiem, jak to zrobić. Nie spocznę, dopóki nie ogram 'Białej gwiazdy' – mówi rumuński szkoleniowiec.

Petrescu zostałby szkoleniowcem Legii. Stanowisko dyrektora sportowego powierzyłby natomiast Grzegorzowi Mielcarskiemu, z którym współpracował w Wiśle.
:rotfl2: :rotfl:

Ale byłyby jaja! Czyżby nieoczekiwana zmiana ról (Okuka-Petrescu)?
Musiałoby to zmniejszyć napiecie na kibicowskiej linni Warszawa-Kraków...
:lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 paź 2006, 14:30

A czemu właściciele Legii rozpaczliwie szukają kontaktu z Danem Petrescu, jak mogli zapytać dziennikarza Życia Warszawy gdzie ów się obraca?

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 02 paź 2006, 15:14

deltinho pisze:

Ale byłyby jaja! Czyżby nieoczekiwana zmiana ról (Okuka-Petrescu)?
Musiałoby to zmniejszyć napiecie na kibicowskiej linni Warszawa-Kraków...

Niestety bys sobie avatar musiał zmienić :cry:

A wiecie co jeszcze pisali... ze Mariusz Walter planuje zatrudnic Mourinho :lol: !

Napewno zwolnią Wdowczyka i zatrudnia Dana... Teraz sie moge załozyc z byle kim ze do takiej roszady nie dojdzie nie ma szans!

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 02 paź 2006, 16:22

BartekTS pisze: Niestety bys sobie avatar musiał zmienić
nie masz co płakać - nadal by pozostał moim idolem i avatarek na pewno by został!
BartekTS pisze: A wiecie co jeszcze pisali... ze Mariusz Walter planuje zatrudnic Mourinho
Zestawianie Petrescu z Mourinho nawet w formie żartu jest trochę nie na miejscu.
BartekTS pisze: Napewno zwolnią Wdowczyka i zatrudnia Dana... Teraz sie moge załozyc z byle kim ze do takiej roszady nie dojdzie nie ma szans!
Szkoda. Byłoby chociaż zabawnie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 paź 2006, 16:57

deltinho pisze:Szkoda. Byłoby chociaż zabawnie.
Bardzo zabawnie by było, ale na szczęście jest to rozwiązanie z gatunku SF. Ciekawe czy to są prawdziwe słowa Petrescu. Bo tak bardzo chcieć przyjść do tej niedobrej, kupującej sędziów Legii, to trochę zastanawiające. :think:

Jeśli chodzi o wczorajszy mecz to rzucała się w oczy przede wszystkim tragiczna gra obrony. Praktycznie każdy balon rzucony za naszą linie obrony kończył się tym, że Brożek (aka Włodar 2) wychodził 1 na 1 z Fabiańskim. Fabian też powinien sobie odpocząć kilka meczów bo broni coraz gorzej. A tą bramkę wczoraj jak wpuścił to nie mam pojęcia. Brożek zrobił wszystko jak trzeba, czyli leciutko podał mu piłkę i ciężko było tego nie obronić. Dobrze, że na ławkę został posadzony Roger, bo Kiełbowicz w tym momencie gra podobnie (słabo) ale przynajmniej walczy. Bronowicki w środę najgorszy w Wiedniu a wczoraj chyba najlepszy.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 02 paź 2006, 18:58

Zico_FCI pisze:Jeśli chodzi o wczorajszy mecz to rzucała się w oczy przede wszystkim tragiczna gra obrony.
Ale jak ma grać obrona bez głównego jej ogniwa: Choto, a na dodatek ze słabym Balde i niedużo lepszym Dick'em.
Zico_FCI pisze:Dobrze, że na ławkę został posadzony Roger
Ja odniosłem wczoraj wrażenie, że właśnie po wejściu brazylijczyka Legia się ożywiła. Roger moim zdaniem jest piłkarzem lepszym i w wyższej formie, choć nie szczytowej.

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 06 paź 2006, 7:56

Co do tematu zatrudnienia Dana Petrescu jestem zdecydowanie negatywnie nastawiony. Mam dość ściągania przeciętnych Rumunów. Jako obserwator piłki nożnej nie podoba mi się Rumuńska Wisła. Wolę już tą Polsko-Brazylijską-Zimbabwijską Legię niż Rumuńską. Podsumujmy może transfery Petrescu do Wisły:
-Emilian Dolha: Tu muszę przyznać, że było to dobre posunięcie Dana Petrescu. Rumuński goalkeeper wygryzł Pawełka szykowanego na następcę Majdana
-Hristu Chiacu: Wyróżnił się tylko golem z FC Sevilla i na tym kończy się wyróżnienie tego grajka
-Norbert Varga: Nie widziałem go zbyt często z prostej przyczyny-nie pojawał się na boisku co mówi samo za siebie
Oceniałem tylko graczy z Rumunii ściągniętych do Wisły albowiem jest to potwierdzenie mojej tezy. Kończąc temat Petrescu na jego plus należy zapisać dobre przygotowanie fizyczne Wiślaków. Drugą sprawą jest to, że Cupiał postąpił bardzo nieprofesjonalnie zmieniając trenera nie dając mu pokazać pełni jego możliwości.
Zico_FCI napisał:
Dobrze, że na ławkę został posadzony Roger

Ja odniosłem wczoraj wrażenie, że właśnie po wejściu brazylijczyka Legia się ożywiła. Roger moim zdaniem jest piłkarzem lepszym i w wyższej formie, choć nie szczytowej.
Moim zdaniem Rogerowi potrzebny był taki zimny prysznic w postaci ławki rezerwowych, żeby zrozumiał, że nie jest świętą krową i musi grać na wysokim poziomie aby być podstawowym graczem Legii. Nie wy6jście w pierwszej 11-stce chyba nieco podziałało na ambicje Brazylijczyka

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 paź 2006, 12:32

carlitos pisze:Oceniałem tylko graczy z Rumunii ściągniętych do Wisły albowiem jest to potwierdzenie mojej tezy.
Inaczej. Oceniasz tylko wyrywek działalności transferowej Dana Petrescu, by pasował do tezy.

Wisłą nie miała dyrektora sportowego, transferami zajmował się Petrescu, który mając przez większośc czasu do dyspozycji budżet w wysokości plus minus 0 zł, szukał graczy z ligi, którą zna najlepiej.
carlitos pisze:-Hristu Chiacu: Wyróżnił się tylko golem z FC Sevilla i na tym kończy się wyróżnienie tego grajka
Artur Jędrzejczyk. Wyróżnił się nieporadnością. Na tym kończy się wyróżnienie tego grajka - beznadziejny transfer.

Rumuńska Wisła :roll:.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 paź 2006, 18:17

Carlitos w taki razie Legia zbiera "7 odrzut pomarańczy Kubańskich" jak to mówi Bobo Kaczmarek :lol: Skąd wiesz że te wynalazki wcześniej nie sprzedawały sie gdzie indziej ? Głupio piszesz jesli uważasz że Rumuński trener = Rumuński zaciąg - bo gdyby Dan miał fundusze to może by patrzył w kierunku np. Uzbekistanu - kto wie - wszystko kosztuje :] Bo jeśli On sciagna tak słabych piłkarzy i to za darmo to powiedz czemu Wisła nie przegrała w lidze pod jego okiem ? W tym momencie Petrescu z kontem = 0, sprawił że Legie wygląda jak beniaminek :]

Zresztą chyba tylko Edson sprawia że te zaciągi Legia nie wyglądaja tragicznie. I nie pisz mi "pierwszy sezon" bo zazwyczaj nowy piłkarz wymiata na poczatku - potem już sie odniego czegoś wymaga .. A np. Roger teraz gra jak średniak. Ba czasem irytuje swoją grą. Elton - nie ma tematu - choc trzeba przeznać że wspołpraca z Jańczykiem na Koronie mu wychodziła jak zauwazył "Wieszczu" - tylko jeśli Włodarczyk nie strzelał to Elton co robi ? pij ! a co jeszcze ? Sam widzisz - Alcantara ['] nie wiem co to miało być. Chyba w droga do Warszawy troche kilo mu przybyło. Radović - gdyby nie to że walczy był by nie potrzebny. Edson i ostatnio Dick cos pokazują. O Juninorze nie pisze bo za wcześniej. Pokazał już co nie co ale Claudio Milar z Pogoni też pokazywał :] Szkoda tylko że Wdowczyk znów pewnie zaufa jakiemuś "najemnikowi" jak Bury lewa nogą może krawaty wiązać, tylko trzeba na niego stawiać.

Pomijając temat Quatarry który ostatnio wyrażnie pozdrowił Bereta :wink:

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 06 paź 2006, 19:34

carlitos napisał:
Oceniałem tylko graczy z Rumunii ściągniętych do Wisły albowiem jest to potwierdzenie mojej tezy.

Inaczej. Oceniasz tylko wyrywek działalności transferowej Dana Petrescu, by pasował do tezy.

skoro tak to rozumiesz. Nie staram się pokazać, że Petrescu dokonał samych beznadziejnych transferów
Artur Jędrzejczyk. Wyróżnił się nieporadnością. Na tym kończy się wyróżnienie tego grajka - beznadziejny transfer.
Czy ja zaprzeczam?
Rumuńska Wisła Rolling Eyes
i hiszpanski Liverpool. A dokladnie chodzilo o to ze Petrescu zrobil w Krakowie rumunska kolonie
"7 odrzut pomarańczy Kubańskich" jak to mówi Bobo Kaczmarek Laughing nie uwazam Bobo za genialnego trenera i nie za bardzo wiem o co chodzi w tym cytacie
Głupio piszesz jesli uważasz że Rumuński trener = Rumuński zaciąg - bo gdyby Dan miał fundusze to może by patrzył w kierunku np. Uzbekistanu - kto wie - wszystko kosztuje Krzywy Bo jeśli On sciagna tak słabych piłkarzy i to za darmo to powiedz czemu Wisła nie przegrała w lidze pod jego okiem ? W tym momencie Petrescu z kontem = 0, sprawił że Legie wygląda jak beniaminek Krzywy
Rumunski zaciag dlatego ze Petrescu nie zna polskiego rynku transferowego a zna rumunski. A wygrywala cala Wisla to powiedz mi w takim razie rumuna ktory sprawdzil sie w Wisle oprocz Dolhy ktorego juz zaliczylem in plus. Nie neguje bledow transferowych Legii. Ale raczej nie mam ochoty ogladac Rumunskiej Wisly. I za przeproszeniem z dupy wyjety argument ze nie mial budzetu na transfery bo chocby taki Varga nie byl sprowadzony za darmo.

Zresztą chyba tylko Edson sprawia że te zaciągi Legia nie wyglądaja tragicznie. I nie pisz mi "pierwszy sezon" bo zazwyczaj nowy piłkarz wymiata na poczatku - potem już sie odniego czegoś wymaga .. A np. Roger teraz gra jak średniak. Ba czasem irytuje swoją grą. Elton - nie ma tematu - choc trzeba przeznać że wspołpraca z Jańczykiem na Koronie mu wychodziła jak zauwazył "Wieszczu" - tylko jeśli Włodarczyk nie strzelał to Elton co robi ? pij ! a co jeszcze ? Sam widzisz - Alcantara ['] nie wiem co to miało być. Chyba w droga do Warszawy troche kilo mu przybyło. Radović - gdyby nie to że walczy był by nie potrzebny. Edson i ostatnio Dick cos pokazują. O Juninorze nie pisze bo za wcześniej. Pokazał już co nie co ale Claudio Milar z Pogoni też pokazywał Krzywy Szkoda tylko że Wdowczyk znów pewnie zaufa jakiemuś "najemnikowi" jak Bury lewa nogą może krawaty wiązać, tylko trzeba na niego stawiać.

Bury mial juz niejeden slaby mecz. Roger znacznie ozywil poczynania Legii w meczu z Wisla. Alcantara nieporozumienie. Elton tragicznie nie gra ale nie tego sie spodziewalismy. Ale rownie dobrze mozna by pisac ze Bury to nie wypal bo jak narazie wiecej ma meczow slabych niz dobrych
pozdrawiam Carlitos

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 paź 2006, 19:49

Carlitos ale najważniejsza sprawa o której sam wspomniałeś:
carlitos pisze:Rumunski zaciag dlatego ze Petrescu nie zna polskiego rynku transferowego a zna rumunski.

Bo jeśli Petrescu nie miał funduszy to trudno by szukał w Polsce czy nie wiem np. w Argentynie. Postawił na tych których "zna" - Oni mieli byc uzupełnieniem. I tak postąpił by każdy trener. Od Capello po Benitheza - Przeciesz nikt nie wymagał że Radovanovic bedzie strzelał na zawołanie. On ma pełnić role czołgów :wink: I tak gra żadko. Strzelił 3 bramki ? Zreszta w ataku Wisły był kontuzjowany Kryszał. Nie tylko ale on sie ostatnio najlepiej prezentował. Varga mało gra bo leczył uraz - Burns wygryz Cantoro. Czyli w defensywnych zadań sie wywiązywał. Cleber jak narazie nie może powiedziec złego słowa. Co ważne stoper który ma oczy na miejscu i technike. Na Tweita przyjdzie czas bo wiadomo certyfikach. A Dolha jak narazie wymiata. Choć wskoczył do składu nieoczekiwanie bo Wisła z Pawełkiem nie traciła bramek.

Trzeba popatrzeć na to przez kase ...

Bury ? Nie spłacił jeszcze kredytu zaufanie ale jeśli sie gra że świadomoscią że klub szuka kolejnych najemników :roll: Nie pamietasz poopszedniego sezonu ? grał regularnie - grał swoje i strzelał. Może powiedzieć niewypał bo kosztował spore pieniądze. Tylko jesli ktoś wydaje kase a potem nie stawia na gracza to wybacz. :wink:

Pozdrawiam również :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 paź 2006, 19:58

Zaza a czy: Radovanovic, Burns czy Cleber to są Rumuni ? Chyba nie za bardzo zrozumiałeś posty carlitosa. On napisał o rumuńskim zaciągu. Petrescu zna najlepiej rynek ze swojego kraju i sprowadził takich piłkarzy jak Varga czy Chiacu.

I nie pisz o Legii. Bo co piernik do wiatraka ? On napisał dlaczego nie chce Petrescu na stanowisku trenera Legii i ma do tego prawo. Prawda ?
Ostatnio zmieniony 06 paź 2006, 19:59 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”