Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 920

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 15 wrz 2013, 18:40

Obrazek

N1. 8)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 16 wrz 2013, 12:03

Kurcze, przypadkiem przez cały weekend byłem poza domem (a wyjechałem na parę godzin...) i nie mogłem obejrzeć meczu MU, a szkoda, bo byłem bardzo ciekawy debiutu Fellainiego. Jeszcze nadrobię sobie MOTD, ale korzystając z okazji obejrzałem krótką kompilacje na yt z debiutu Belga (tutaj: ). Po przestudiowaniu jej, wydaje mi się że powinniście być z niego zadowoleni, choć nie zagrał żadnych magicznych zawodów, ale był pod grą i chyba dobrze rozprowadzał piłkę + jeden naprawdę dobry strzał, który mógł Wam dać gola. Stąd pytanie: jak wrażenia?

Następnego spotkania postaram się już nie odpuścić, chyba że będziecie grać równolegle z Evertonem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 wrz 2013, 13:06

Federico Macheda został wypożyczony na miesiąc do Doncaster. Tego to miotają gdzie się da. Myślę, że wszyscy w MU nie mogą się doczekać przyszłego roku, kiedy Włochowi wygaśnie kontrakt. Swoją drogą ciekawi mnie ile on zarabia. Wie ktoś?

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 16 wrz 2013, 13:24

£10,000 :?:

Nie wiem na ile to aktualne...

http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... w-contract

lub tu

http://matchincome.com/2012/12/21/feder ... or-income/

Federico Macheda Weekly Income: €13,250 (Euros)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 wrz 2013, 15:37

Debiut jak debiut- na tle beznadziejnego Ando zagrał b.dobrze. Ogólnie dobry debiut ale mecz byl dość łatwy w tym momencie, podawał precyzyjnie , świetny strzał i 1 świetny przerzut , oczyiscie każda górna pilka jego w środku pola. Ogólnie pozytywnie choć to tylko CP grające w 10. Mam nadzieje że wyjdzie na City.Możliwe że na Leverkusen.
Co do Machedy- nie wierze w niego. Gwiazda 1 akcji.Nie dał rady na kolejnych wypożyczeniach .Po prostu coś mu 1 raz wyszło i koniec.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 wrz 2013, 16:59

MGiggs pisze:Co do Machedy- nie wierze w niego. Gwiazda 1 akcji.Nie dał rady na kolejnych wypożyczeniach .Po prostu coś mu 1 raz wyszło i koniec.
W sumie to gwiazda dwóch akcji :lol:

Oglądałem tylko skróty, ale zarówno Januzaj jak i :afro: wyglądali bardzo dobrze. Jutro się więcej okaże co do Fellainiego, Januzaj pewnie nie zagra, ale chętnie bym go zobaczył chociaż na ławce. Ciężko mi uwierzyć, że zagrałby gorzej niż Valencia czy Young. Czekam na powrót Naniego i Rafaela - doda nam to dużo ożywienia na flankach.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 wrz 2013, 19:50

#MUFC starting XI: De Gea; Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Fellaini, Kagawa; Rooney, Van Persie

#MUFC subs: Lindegaard, Fabio, Evans, Anderson, Young, Cleverley, Chicharito

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 wrz 2013, 20:00

Benisz-Smalling :bicz: :bicz:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 wrz 2013, 20:03

Szykuje sie ciekawy mecz, aż się zastanawiam czy nie oglądać dwóch meczy na raz. Szkoda tylko, że nie ma Gonzalo Castro, bo to świetny grajek i Leverkusen bez niego sporo traci.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 wrz 2013, 21:35

Póki co, gramy bardzo powoli. Valencia nie potrafi się wkręcić w grę, dużo strat ma jak na skrzydłowego. Za to Rooney w pełnym gazie, ta akcja z prawej strony około 30 minuty- mistrzostwo. Fellaini też szuka gry, praktycznie cały czas się pokazuje. Ale tutaj trzeba strzelić jeszcze z 2 gole, żeby wyluzować, bo 1:0 nie jest jakimś wymarzonym wynikiem (choć zawsze do przodu).

E: po II połowie.
Pewne zwycięstwo United. Nie ma co rozpatrywać tej drugiej straconej bramki, Vidic się trochę zagalopował. Leverkusen nie miał prawa niczego więcej już osiągnąć taką grą, a my mogliśmy pocisnąć jeszcze z 2-3 bramki. Tyle, że nie było spiny, rozważna gra, fajnie grał Fellaini ( i tutaj się przyznaję, :afro: całkiem dobrze wpisuje się w ten zespół), widać że jeszcze szuka sobie miejsca w tym zespole, ale jest gitara. Natomiast jestem bardzo zadowolony z tego jak zagrał Valencia, celnie podawał w II połowie i łanie pocisnął wszystko z kontry. Inna sprawa, że ten Benisz grał takie wapno, że ułatwiał zadanie przy wrzutkach. Rooney-RVP nakręcają golę dla zespołu, mam nadzieję, że ich współpraca będzie tak dalej wyglądać. Tylko tak Anglik może odkupić winy za jaja w okienku transferowym. Na razie nie jesteśmy jakimś liderem, faworytem tych rozgrywek czy coś takiego. Nie ma co napinać się, tylko grać dalej swoje tak jak dzisiaj. Ta grupa jest cholernie wyrównana i każdy mecz się liczy. Szczerze mówiąc, bez względu na to co się teraz u nas dzieje i jak gramy w lidze, to liczyłem że bardziej się ta 'trzecia siła Bundesligi' popiszę. Smuci mnie ten Kagawa, nie umie się odnaleźć w akcjach, w BVB był pod napastnikiem, a teraz ewidentnie nie potrafi grać tego co w dojczlandzie. Brakuje mu tych cech za które go się ceniło (patrz. to co mówił Klopp). No i jeszcze bym dodał plusa defensywie. Co prawda drugi gol na konto Serba, ale tak to bardzo fajnie i pewnie czyściliśmy (choć nie było aż tak dużo tej roboty). Ogólnie wszystko fajnie, czekamy na mocniejszych rywali.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 wrz 2013, 23:17

Jakby to powiedział Kamil- izi.

Leverkusen słabo ale trzeba przyznać że graliśmy dobrze- dużo walki biegania i pressing. Wspaniale Roo, Świetnie Carrick. Ogólnie to tylko Kagawa i Small zagrali słabiej.
Para Afro Carricka jak na 1 mecz bardzo fajnie- widac było treme belga, czasami miał głupie straty ale siła odbiór walka i polki kasowanie akcji było na wysokim poziomie .
Bardzo fajnie LAV ale Benisz to jest poprostu dramat. 3 pewne punkty teraz wyjazd do Doniecka.

Roo 2 gole 1 asysta 97% celnych podań.Gdyby nie Torresowal byłoby jeszcze lepiej.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8348

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 wrz 2013, 13:43

Kagawa miał kilka fajnych momentów w pierwszej połowie (fajne zagranie do Rooneya przed pole karne, dobre podanie do RVP między obrońcami, kilka razy ładnie urwał się rywalom), ale jest to jeszcze ten optymalny samuraj, na którego mocno liczę. Ładny debiut od pierwszej minuty Fellsa, fajnie ustawiał się w defensywie, zgarniał sporo piłek, generalnie nie do przepchnięcia jest :wink:
Mecz na luzie, Valencia w gazie, nietrudno mu było jednak wykorzystać jeden z największych atutów - dośrodkowanie (czasami odnoszę wrażenie, że ten atakowany przez sześciu rywali i tak szukałby dośrodkowania, a czasem trzeba akcję zwolnić i wycofać piłkę, jak to zrobił RVP przy pierwszym golu), skoro Boenisch w ogóle do niego nie doskakiwał i zostawiał sporo miejsca.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 wrz 2013, 14:03

Wynik fajny, gra w miarę luźna, ale na cięższego przeciwnika mogłoby to nie wystarczyć. Nie wiem, jakoś tak nie potrafię zachwycić się tą naszą drużyną. Niby jest dynamika, ale już ze skutecznością różnie. Fajna współpraca w ataku, ale jak w obronie będziemy częściej robić takie numery, to znowu czekają nas piękne spotkania z mnóstwem bramek i kichą w statystykach :D Kagawa nie zachwyca, Valencia potrafi się otrząsnąć z marazmu i zrobić coś dobrego, Roo w gazie, :afro: bardzo waleczny. Nie jest źle :) Oby wystarczyło na derby.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 wrz 2013, 14:07

piotrcies pisze:Kagawa miał kilka fajnych momentów w pierwszej połowie (fajne zagranie do Rooneya przed pole karne, dobre podanie do RVP między obrońcami, kilka razy ładnie urwał się rywalom), ale jest to jeszcze ten optymalny samuraj, na którego mocno liczę.
Miałem wrażenie, że właśnie wychodzi bokiem to, że Kagawa mało gra w tym sezonie. On właściwie wszystko robił wczoraj dobrze, ale indywidualnie. Problemy się zaczynały, gdy przychodziło do jakiejś klepki, czy przyspieszenia akcji jakimś prostopadłym podaniem. Odnosiłem wrażenie, że brak mu zgrania i zrozumienia z partnerami.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8348

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 wrz 2013, 14:17

Cris7 pisze:Miałem wrażenie, że właśnie wychodzi bokiem to, że Kagawa mało gra w tym sezonie.
Fakty będą bezlitosne, Young wszedł wczoraj i miał duży udział przy czwartej bramce :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”