Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2009, 12:26
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 12:31
przepraszam już nie będeMentor pisze:Pamiętaj Maximus_ o tym jaką postawę wobec Samuela prezentuje od dłuższego czasu Laporta i spółka. Cała ta przykra sprawa nie jest spowodowana tylko i wyłącznie finansowymi zachciankami Kameruńczyka. Zarząd też jest winny i to nie mniej w moim odczuciu. Napiszę o tym szerzej przy innej okazji. Najlepiej po zakończeniu całej sprawy.
Kaski poczytaj temat. Dlaczego mamy dla każdego zainteresowanego powtarzać wszystko od nowa co kilka postów?
Kaski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2009, 12:42
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 10 lip 2009, 12:46
Sam bym tego lepiej nie ująłMentor pisze:Napiszę krótko teraz bo i tak mam chwilę czasu do zagospodarowania.
Klub chciał się pozbyć Samuela już przed rokiem. Sam Guardiola powiedział wtedy, że nie liczy na Ronaldinho. Deco i Eto'o właśnie. Dwóch pierwszych odeszło a Kameruńczyka sprzedać się nie udało. Tu jest pierwszy błąd moim zdaniem. Po tak jednoznacznej deklaracja (nie chcemy Cię tutaj Samu) w całej sprawie Eto'o zaszły już pewne nieodwracalne szkody. Wtedy należało go sprzedać i tyle. Kameruńczyk został i zagrał ogółem bardzo dobry sezon. Został mu rok kontraktu a więc klub miał dwa wyjścia - sprzedać albo przedłużyć umowę. Przedłużenie umowy prawie zawsze wiąże się ze wzrostem zarobków. Zwłaszcza w takiej sytuacji w jakiej znalazł się Samu było to oczywiste. Piłkarz musiał wiedzieć jednoznacznie czy klub zmienił zdanie (jednak pozostajesz kluczowym elementem zespołu) a sygnałem potwierdzającym byłaby propozycja przedłużenia kontraktu na kolejne lata wraz z odpowiednią podwyżką. Oczywiście tutaj sytuacja była delikatna ponieważ drabinka płacowa w klubie ustawiona jest dość konkretnie a więc na dużo większe pieniądze niż dotychczas Kameruńczyk nie mógłby liczyć, ale mimo wszystko należało negocjować. Moim zdaniem klub źle to rozegrał. Wysyłanie propozycji przedłużenia kontraktu na dotychczasowych warunkach poprzez sms-a w ostatniej chwili (kilka godzin przed konferencją agenta) to kpina, żeby nie użyć ostrzejszych słów. Tutaj zarząd zawiódł mnie okrutnie i załapali u mnie minusa. Nie posiadam wiedzy na temat wymagań finansowych Samuela (poza tym, że są one wysokie) więc nie wiem czy było w ogóle o czym gadać, ale tak czy inaczej obie strony są winne całej sytuacji. Można a nawet trzeba było to rozegrać inaczej. Teraz oczywiście jest już za późno i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko trzeba ratować co się da. Nigdy nie kryłem mojej olbrzymiej sympatii do Kameruńczyka, ale kibicuję Barcelonie a więc dobro klubu jest dla mnie priorytetem. W tej chwili najkorzystniejsze dla klubu jest sprzedanie Samuela w tym okienku i temu rozwiązaniu kibicuję.
Podobno 15 lipca w Paryżu ma się odbyć konferencja prasowa samego zawodnika. Czuję, że będzie gorąco. Nie zdziwię się jeżeli usłyszymy trochę przykrych, cierpkich słów.
Maximus_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 10 lip 2009, 13:24
Zdrajca Figo przeniósł sie do Realu .Maximus_ pisze:A 25.07 jest kolejna "rocznica"Bardzo zła
Wiecie jaka ?
Killerbean
Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 10 lip 2009, 13:26
liam
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maximus_ » 10 lip 2009, 13:36
Killerbean pisze:Zdrajca Figo przeniósł sie do Realu .Maximus_ pisze:A 25.07 jest kolejna "rocznica"Bardzo zła
Wiecie jaka ?
Maximus_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lip 2009, 13:54
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2009, 14:08
Rozumiem, że nie czytasz regularnie newsów o Barcelonie bo niby po co miałbyś to robić, ale nie dziw się zatem, że jesteś słaby zorientowanyliam pisze:Poza tym nie słyszałem, żeby jakiś piłkarz stanął w obronie Eto'o (jeżeli się mylę proszę mnie od razu poprawić).
Przyszłość Eto'o w Barcelonie jest niepewna. Z czego wynika problem?
Wiemy, że Eto'o jest wielkim zwycięzcą i profesjonalistą. Daje nam wiele na boisku i jest świetną osobą w szatni. To jest problem pomiędzy Samuelem a Txikim, Pepem i prezesem. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 lip 2009, 14:39
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 10 lip 2009, 14:54
Może Pep po prostu wierzy w eksplozje talentu Bojana i być może(jak dojdzie i zostanie) Keirrisona ??mistyk pisze:Wszystko ladnie i pieknie, ale odejdzie Eto`o, przyjdzie Villa i dalej mamy problem w ofensywie. Dalej nie ma zmiennika dla Messiego i Henry`ego. Jesli Eto`o odejdzie, to trzeba kupic dwoch zawodnikow z topu.
Cloud
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 lip 2009, 14:56
Jak dojdzie Villa i odejdzie Eto`o? Czy jak Eto`o przedluzy kontrakt i do tego przyjdzie Villa? Bo to jest ogromna roznica.Cloud pisze:
Zresztą według mnie jak dojdzie Villa, to trzeba kupić jeszcze pomocnika, i lewego obrońce, i kadra kompletna.
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 10 lip 2009, 16:16
liam
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2009, 16:24
Obecny w Las Rozas Joan Laporta powiedział, że Barcelona zamierza wzmocnić pozycję napastnika, niezależnie od tego czy Samuel Eto'o zostanie, czy odejdzie do innego klubu. "To nie zależy od sytuacji Eto'o. Wydaje się, że sekretariat techniczny ma zamiar wzmocnić tę pozycję. Są interesujące opcje, jak Villa czy Forlán", powiedział prezes.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 11 lip 2009, 9:20
Cloud
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio