Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 96

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 21 lip 2010, 23:19

Chlopaczek pisze:Moze to final Ligi Mistrzow byl?
Był finał meczu mistrzów krajów. Emocje niczym w LM :lol:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 lip 2010, 23:20

Wilmore pisze:To było aż żenujące. Przynajmniej nikt już Wiśle Levadii wypominać nie będzie, bo Lech do LM podszedł tak samo nieudolnie.
Będzie będzie, szczęście czy nie ale przynajmniej ten jeden stopień przeszli.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6579

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 lip 2010, 23:25

Wilmore pisze:To było aż żenujące. Przynajmniej nikt już Wiśle Levadii wypominać nie będzie, bo Lech do LM podszedł tak samo nieudolnie.
Zawsze można wypominać i Lechowi, i Wiśle. Jeżeli chciałbyś wykorzystać kompromitację Lecha (bo to była kompromitacja) do wybielenia kompromitacji Wisły - proszę bardzo, masz do tego pełne prawo ale jednak Lech awansował, a Wisła... no sam wiesz co Wisła.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lip 2010, 23:38

szczęście czy nie ale przynajmniej ten jeden stopień przeszli.
Żadne szczęście, Lech był lepszy, tak jak Wisła rok temu była lepsza, po prostu awans po 120 minutach i karnych, dodatkowo u siebie nie potrafiąc dokończyć rywala słabego, to kompromitacja identyczna jak obijanie poprzeczki i odpadnięcie z półamatorami z Estonii. I to nie jest żadne wybielanie - po prostu identycznie żenujący poziom.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 21 lip 2010, 23:44

Gra bez napastnika!? Kpina i tyle. Ustawić 10 z tyłu i dać jednego świeżego młodziaka z ławki tam co mieli niechby szarżował a co... no ale dobrze, że wygrali w tych karnych.

Peszko ma zakusy się wypromować do silnych lig europejskich, a to dobre. Grajek który jedynie biega wzdłuż w tę i z powrotem, do tego łapie mnóstwo fauli. Przy tym zero dryblingu. Jedyne co posiada to szybkość. Ale i to wątpliwe bo naciskany gubi i fauluje. Nie wiem skąd te zachwyty.

Wilk, następny As, wszedł na rywala którego już skurcze łapały a nie wiem czy przebiegł więcej niż 5 metrów z piłką (?) + za jeden dobry wślizg :P

Stilic wolny jak keczup.

Wichniarek drugi mecz na +

Reszty nie komentuje bo kto oglądał to sam widział.

No ale podsumuję tylko, jak oni mają mieć siły do presingu jak się każe zapieprzać wszystkim obrońcom pod pole karne rywala i z powrotem w b. wielu akcjach tak było. To samo tyczy się graczy z przodu tyle że w drugą stronę boiska, akurat to mniej widoczne bo dziś jeden napastnik tylko był. Aha, wiem, to nowoczesny futbol. Super. Moim zdaniem to głupota bo później sił brakuje w akcjach w swoim nominalnym sektorze. Co innego się parę razy podłączyć na przewagę, a co innego jak każdy jest wszędzie a nie ma nigdzie nikogo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lip 2010, 23:49

jak oni mają mieć siły do presingu
Spoko, siły przyjdą, teraz są jeszcze na zmęczeniu przygotowawczym. Problem Lechitów jest taki, że przyjdą wtedy, gdy prawdopodobnie nie będą już grać w Europie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6579

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 lip 2010, 0:07

Podobno kursy na jutro na Ruch po meczu Lecha skoczyły z 1,1 do 1,5 :lol:

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 22 lip 2010, 0:07

nie wiem czy mi się przywidziało czy Mentor ma sobowtóra wśród wiary Lecha, ale w jednej z migawek kibicowskich po obronie Kotorowskiego widziałem go w tłumie lechitów w wyróżniającej się żółtej koszulce :twisted:
albo czas rzucić to zielsko... :afro:

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 22 lip 2010, 0:13

A więc tak... po pierwszym kwadransie uważałem że skończy się na 3:0... potem było coraz gorzej. Na duuży plus zagrał Wichniarek. Dużo zasuwał Kriwiec, ale też dużo piłek gubił (niestety karnego nie trafił). Peszko i Djurdjević słabiutko, no i ta gra bez napastnika... Karnych chyba nie powinnienem był oglądać... nie na moje neerwy. Ale przynajmniej jest awans i jakieś szanse na puchary.

P.S. czemu jak Wojtkowiak podszedł do karnego to przez chwile było od kibiców ,,wyp***, wyp***" ? (albo coś w tym stylu) raczej zbyt to nie pomaga.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lip 2010, 0:15

:lol:

Nic mi nie wiadomo o moim sobowtórze, ale to bez znaczenia - nie rzucaj zielska :wink:

Meczu oczywiście nie oglądałem, ale z tego co niektórzy piszą to gdyby nie fatalna skuteczność mogłoby się obejść bez kompromitacji. Prawda to czy może jednak wynik po 90 minutach dobrze oddawał przebieg gry?

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 22 lip 2010, 0:18

Pierwsze 15minut to tak 3:0 - 4:0 dla lecha powinno być, ale potem taak spuścili z tonu że to 0:1 była naprawdę całkiem sprawiedliwe

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 22 lip 2010, 8:00

yx666 pisze: P.S. czemu jak Wojtkowiak podszedł do karnego to przez chwile było od kibiców ,,wyp***, wyp***" ? (albo coś w tym stylu) raczej zbyt to nie pomaga.
To bylo do dzialacza azerskiego zespolu, ktory zostal wyrzucony na trybuny

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 lip 2010, 11:41

Przegrać u siebie z mistrzem Azerbejdżanu i prześlizgnąć się w karnych - dno coraz bliżej. Ale tak to jest jak się Ligę Mistrzów zaczyna z jednym napastnikiem. Ale tak czy inaczej takiego rywala to powinno się z palcem w nosie pokonać. Tak jak kiedyś Widzew z Neftczi wygrał 8:0. Strach pomyśleć co z Lechem może zrobić Sparta.

P.S. Ruch w kolejnej fazie zagra w Sosnowcu. Jeszcze nam tu hanysów potrzeba, jakby z krakusami za mało zamieszania było.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 22 lip 2010, 12:15

MaWiK pisze:albo czas rzucić to zielsko...
Tylko nie pal tego co ZaZa.

Dymitry
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dymitry » 22 lip 2010, 15:00

Niestety, ale z roku na rok Polska piłka staje się coraz mniej atrakcyjna. Nie chciałem krytykować Poznaniaków po pierwszym meczu na arenach europejskich, bo to ich mały powrót i mogli być wystraszeni, ale to co zobaczyłem wczoraj zasługuje na krytykę. Jeżeli Mistrz Polski ma problemy z klubem z ligi azerskiej to nie wyobrażam sobie jaki pogrom może być w meczu ze Spartą. Przed chwilą zobaczyłem najnowszy ranking lig. Polska liga sklasyfikowana jest poza czołową 50! Zajmuje dopiero 67 miejsce a liga czeska 28. Chodź mam małe zastrzeżenia co do realności tego rankingu (Nie sądzę, aby ligi z tak egzotycznych piłkarsko krajów były lepsze od naszej Ekstraklasy). Wróćmy do wczorajszego meczu. Początek dobry, poznańska lokomotywa rozpędziła się, ale niestety tylko na 10 minut. Potem było tylko gorzej. Głupie straty piłki, nieprzemyślane podania, strzały oraz coraz śmielsze poczynania reprezentantów klubu z Azerbejdżanu. Do tego męczarnia w rzutach karnych..., do których nie powinni dopuścić. Na szczególną krytykę zasługuję Sławomir Peszko, głupie strzały, głupie szarże z piłka, głupio wykorzystany rzut karny. Nie dziwie się, że nie wyszedł w tym roku z poza poznańskiego podwórka bo on się nie nadaje na ligi zachodnie.
Kolejny mecz to rywalizacja ze Spartą. Początkowo można było cieszyć się z losowania, ale niestety na kogo byśmy nie trafili, to III runda to jest koniec przygody w LM. Po 90 minutach wiedziałem, że to nie jest walka o LM, ale o szanse grania w IV rundzie eliminacyjnej Ligi Europejskiej.

Jedyny pozytyw to dobra postawa bramkarza, ale z czego się cieszyć jak na jego bramkę strzelali tacy piłkarze...

Jeżeli Lech przejdzie do IV rundy to przeproszę wszystkich fanów za tą krytykę, ale moim zdaniem zasłużoną.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”