Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 955

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 gru 2012, 23:21

(L)oczkerson pisze:Na lewej natomiast kopiący się w czoło (a raczej w rękę :lol: ) Pereira. Wybitnie mnie nie przekonuje. Jak go oceniacie? Bo ja myślałem, że to będzie fajny transfer, a puki co nie widzę niczego ciekawego w jego grze.
Dla mnie to najsłabszy zawodnik po Jonathanie i Silvestre. Miałem wobec niego duże oczekiwania bo przecież jest ważnym elementem reprezentacji Urugwaju, który zdobył brązowy medal na ostatnich mistrzostwach świata i wygrał Coppę. Sądziłem, że łatwo wygryzie Nagatomo ze składu, który końcówkę ubiegłego sezonu miał słabą i po to zapewne został sprowadzony. Okazało się, że Japończyk czując oddech konkurenta wziął się w garść i ma jak na razie wyższe notowania u trenera i kibiców.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 gru 2012, 23:21

Pereira to na razie taki harpagan. Wiecej siły i gwałtu niz techniki czy taktyki. Trzeba mu dac troche czasu by sie zaadoptowal czy jak tam inaczej, nauczyl sie wloskiej pilki (i innego ustawienia). Zły nie jest, wprowadza konkurencje dla Nagatomo i dzieki temu Yuto gra lepiej. Problem jest na drugiej stronie, bo Zanetti nie w kazdym meczu bedzie dawał jakosc na skrzydle, a klasowego zmiennika tam nie mamy i musi grac tam Nagatomo. No, ale ze jest Pereiera to czasem Yuto moze grac na prawej, a Zanetti w srodku. Mam takie przeczucie, ze Urugwajczyk sie wyrobi z czasem.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 15 gru 2012, 21:24

Na to się patrzeć nie da. :roll:

Zastanawiam się czy Pereira potrafi celnie podawać, Cassano bezproduktywny.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 gru 2012, 21:41

Jak dla mnie to Strama dzis troche przegial z iloscia srodkowych pomocnikow, tym bardziej ze miedzy tym ofensywnym a defensywnymi jest kontakt jak rozmowa z Ełkiem. Rozumiem, ze grajac na dwojke stoperów boczni obroncy maja wiecej zadan defensywnych i nie moga sie za bardzo wlaczac w gre. Rzekomo mamy trzech ludzi do asekuracji i w zasadzie oni przegrywaja walke o srodke pola. Guarin, Cassano i Milito graja sami dla siebie. Korekta na trzech obronców, ewentualnie pozniej na trzech napastnikow, gra na zero z tylu i jakis indywidualny przebłysk Cassano. W innym razie remis bedzie dobrym wynikiem. Swietnym wynikiem.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 15 gru 2012, 22:30

asdadjkakldkadlkadklaslkdkasldlkksadlkladkl !!!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 gru 2012, 22:31

Ale wy jestescie durnowaci. Szkoda slow. Mozna bylo spokojnie to wygrac ale nie slupki lepiej obijac.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 15 gru 2012, 22:32

Czemu sędzia przerwał nam setkę? Czemu Nagatomo nie dobijał z prawej? Za łatwo byłoby?

Klose wesoło wbiegł w trzech obrońców i palnął bramkę. Handanović też mógł lepiej się zachować. Po zawodach.

ps. Kontuzjowany Klose!

Ale Marcin chodziło mi o to, że nawet z kontuzją był w stanie zapunktować.
Brak Interowi jakości, ale nie ma nawet o czym mówić skoro sam się osłabia :)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2012, 22:39 przez MaUser_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 15 gru 2012, 22:34

Kontuzjowany Klose!
Jest na tym świecie sprawiedliwość, choć niewiele ...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 gru 2012, 22:36

Milito chyba faulował obrońce w tej akcji

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 gru 2012, 22:47

Więc mówicie, że Marchetti to irytujący bramkarz?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 15 gru 2012, 22:52

Marchetti rozgrywa jak narazie calkiem udany sezon.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 gru 2012, 22:53

[k****]!

Co za głupia porazka. I to nawet nie chodzi ze porazka, tylko o to ze niesamowicie głupia i dostalismy chyba maksymalna ilosc ostrzezen i nic sie w grze nie zmienilo. Pierwsza polowa tragiczna. Druga juz lepsza, tylko to obijanie słupkow. Pech, ale w sumie słupki to niecelne strzaly, choc Marchetti macza place przy strzale Cassano. I nagle Klose bez krycia zle przyjmuje i co na to obroncy? Nic. Klose wbiegajac wpole karne bez kryjacych obroncow potkanal sie o wlasne nogi i co robia obroncy zeby to sie nie powtorzylo? Nic. Klose trzeciej szansy nie marnuje. Stramaccioni dokonal dobrych zmian, ale chyba przespal moment w którym mozna bylo wesprzec środek pola, bo ze gol Klose wisiał w powietrzu to bylo czuc nawet na Sycylii. Jeszcze ten Coutinho. Alez mnie wkurwil. 93 minuta i chyba 8 pilkarzy Interu w polu karnym, przewaga liczebna i [k****] chyba bylo ich za malo zeby komus oddac pilke :suicide:

A juz mialem chwalic obrone za bardzo dobry mecz. Straszna frustracja po tym meczu.

Edit:
Chodzi mi o zmiany taktyczne, bo z personalnych to bylo tylko wejscie Palacio. Bo Coutinho to juz byla oczywistosc. Jeszcze ten idiotyczny faul Milito. Milito coraz bardziej przypomina Benta czy jakiegos innego Ubiparipa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 gru 2012, 22:56

MGiggs pisze:Milito chyba faulował obrońce w tej akcji
Też tak myślę.

Niespodziankę mamy. Inter lubi takie mecze, gdzie rywal ma inicjatywę i może wyskakiwać z pojedynczymi akcjami zaczepnymi. Tyle, że dziś atak nie miał wsparcia i do wprowadzenia Palacio w ataku działo się tyle co na wieczorach w klubie seniora. Moim zdaniem przez Strame, który niepotrzebnie przeszedł na zbyt defensywne 4-3-1-2. Miał ludzi do bronienia, ale cofniętych zbyt głęboko przez co Lazio z rozgrywającym z głębi Ledesmą i dużo się cofającym Hernanesem łatwo kontrolowało mecz przez pierwszą godzinę. Potem dopiero Inter się zerwał, ale dziś dwie okazje starczyły na dwa słupki, a nie dwa gole.

Inter znów zawala spotkanie po triumfie. Gdy pokonali JUVE dostali bęcki od Atalanty, podnieśli się po kiepskiej serii z Napoli to przegrali z Lazio.Tu przynajmniej rywal mocny i porażkę w Rzymie można wpisać do kalendarza przed sezonem, ale ewidentnie Neroazurri nie potrafią się rozpędzić. Inter jest mocny, ale jakoś nie potrafi przekonać mnie do tego, że są cholernie mocni.

Ostatecznie myślę, że przegraliście zasłużenie. Klose miał za dużo swobody w kluczowym momencie, a pierwsza połowa za strony Interu przespana. Te kilka minut gdzie Lazio już tylko mogło patrzeć czy piłka wpada do bramki czy nie to za mało.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 18 gru 2012, 14:57

ta okładka pokazuje dobitnie jak Inter jest ruchany przez sędziów

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 9736_n.jpg

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 gru 2012, 16:34

To co Calciopoli bis?

Mecz z Juve byl pelen istotnych bledow, ale reszta niczym nie odbiega od normalnych pomylek sedziowskich.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”