AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 966

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 gru 2010, 3:28

jordan20 pisze:kim jest pierwszy z lewej i prawej ?
Po lewej Yepes po prawej Montelongo.

Obrazek

Juz sie nie kopia :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 gru 2010, 8:26

Juz sie nie kopia :)
Nie taki Zlatan straszny jak go malują :) Jak Zlatan strzelił bramkę z Bologną to Rodney pierwszy bieg z gratulacjami.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 gru 2010, 14:53

Każdy zastanawiał się ile to Milan musiał będzie dać odprawy dla Ronniego. Galliani zagrał z nowu jak najlepszy dyrektor sportowy w Europie. Krzyknął 8 milionów euro i Paris jest zainteresowany :wink: . Oczywiście 8 milionów nikt nie zapłaci skoro chłopakowi za pół roku się kończy kontrakt ale każda korzyść finansowa z tego transferu będzie kolejnym sukcesem Łysola na rynku transferowym.

We Włoszech media ciągle podają że Milan rozgląda się za pomocnikiem. Niech Galliani robi swoje a wszyscy będziemy zadowoleni :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 gru 2010, 18:27

Ibra bohaterem także w Dubaju! Kiedy robił pompki, to natrafił nosem na nowe złoże ropy naftowej!
Jedna z lepszych satyr, która pojawiła się na polskiej stronie Milanu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 sty 2011, 15:17

Skład na dzisiejszy mecz prawdopodobnie będzie wyglądał tak:
Abbiati - Abate, Nesta, Silva, Antonini - Strasser, Ambrosini, Gattuso - Seedorf - Robinho, Pato
Strasznie cieszy występ Strassera, który prawdopodobnie wyjdzie również w meczu z Cagliari w pierwszej jedenastce, skoro kontuzjowani są Flamini, Boateng i Pirlo. Liczyłem na Cassano od pierwszych minut dzisiaj i z Cagliari, ale Allegri będzie go pewnie powoli wprowadzał i jeszcze parę tygodni pomęczymy się z Holendrem w pierwszym składzie. Dwa eksperymenty będą bardzo ciekawe dziś - występ Strassera i pozycja Pato jako wysuniętego napastnika. O grę obu dziś jestem spokojny, zobaczymy, czy wespną się na taki poziom, który zrobiłby różnicę też na Sardynii. ;)
Coraz więcej plotek o Tonim, odejściu Ronaldinho, Constant podobno jest już dogadany, a o wzmocnieniach obrony poza Mexesem nic. Całe szczęście Galliani jest takim specjalistą, że brak plotek nie oznacza braku transferu. :wink:

A jednak wg. LGdS inne składy mają zagrać:
Pierwsza połowa: Roma; Oddo, Nesta, Yepes, Antonini; Strasser, Gattuso, Thiago Silva; Seedorf, Cassano, Pato.

2 połowa: Abbiati; Abate, Sokratis, Bonera, Zambrotta; Ambrosini, Montelongo, Merkel; Ibrahimovic; Beretta, Robinho.
Ciekawe, ciekawe.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sty 2011, 14:14

CAGLIARI: Agazzi; Pisano, Canini, Astori, Agostini; Nainggolan, Conti, Lazzari; Cossu; Nenè, Matri.
MILAN: Abbiati; Abate, Bonera, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Seedorf, Ambrosini; Merkel; Pato, Robinho.
Czekałem i się doczekałem. Seedorf na pozycji Pirlo, Merkel w pierwszym składzie, sam nie wiem, czy jest on w stanie dać więcej zespołowi od Strassera na innej pozycji. Dziwi tylko Nesta na ławce, a Bonera w pierwszym składzie. Ciekawy skład i na pewno mecz będzie bardzo interesujący, bo przeciwko ciekawej linii pomocy Cagliari ze świetnym Cossu wystawiamy eksperymentalne zestawienie.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 06 sty 2011, 14:35

Wilmore pisze:
CAGLIARI: Agazzi; Pisano, Canini, Astori, Agostini; Nainggolan, Conti, Lazzari; Cossu; Nenè, Matri.
MILAN: Abbiati; Abate, Bonera, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Seedorf, Ambrosini; Merkel; Pato, Robinho.
Czekałem i się doczekałem. Seedorf na pozycji Pirlo, Merkel w pierwszym składzie, sam nie wiem, czy jest on w stanie dać więcej zespołowi od Strassera na innej pozycji.
Dziwny wybór Allegri'ego. Widzę, że Merkel wyrasta na jego małego pupilka. Jak dla mnie Strasser ma lepszą dystrybucję piłki, więcej rutyny i dużo lepsze przygotowanie fizyczne. Cóż, ale to nie ja prowadzę treningi, należy zaufać Max'owi. Liczyłem, że wreszcie zobaczę Sierra-Leończyka w pełnym wymiarze czasowym, ale z ciekawością poobserwuję Niemca ze wschodu. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sty 2011, 14:42

Również nie mogę się doczekać Strassera w pierwszym składzie, jednak jestem przekonany, że obecność Merkela jest wynikiem przemyśleń taktycznych - Milanowi brakuje ruchu z przodu, który zagwarantuje raczej Merkel, niż Seedorf, i przy linii pomocy Cagliari wydaje mi się, że to on będzie lepszym rozwiązaniem. Gdybyśmy dziś grali z Udinese, to pewnie zobaczylibyśmy Rodneya w pierwszym składzie, bo on prawie na pewno w ogóle wejdzie na boisko.
Ściskajmy kciuki za zdrowie Pato. ;)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 942

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 06 sty 2011, 14:43

Nesta wczoraj na treningu doznał jakiegoś urazu i Max mówił, ze raczej nie uda mu się zagrać przeciwko Cagliari. No ale jak siedzi na ławce to w sumie jest tam niepotrzebny, lepiej jakby jakiś w pełni zdrowy zawodnik był na rezerwie. Liczę na dobry mecz, Cagliari u siebie jest groźne, ale powinno być zwycięstwo. Może Astori znowu pomoże :)

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 06 sty 2011, 14:51

Nebula RN pisze:Może Astori znowu pomoże :)
Hehe, chłopak popadłby w niezłe kompleksy, a może kiedyś się jeszcze nam przyda. :P Podobnie jak Matri. Dzisiaj w duecie z Nene mogą być groźni.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 06 sty 2011, 15:56

Póki co gramy bez jaj. W ogóle nie widać Robinho. Pato coś szarpie, ale pozostaje bez wsparcia. Młody Merkel po obiecującym początku zupełnie zgasł. Seedorf puffa sobie niczym w sparingu... :? Najlepszy Milanista w pierwszej połowie, w moim odczuciu - Antonini. Cagliari potrafi się odgryźć i jak nie zmienimy nastawienia w przerwie może być niewesoło.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 sty 2011, 16:52

Strasznie ciezko bedzie dogonic Milan. Nawet jak zdarzy im sie taki mecz jak dzis gdzie nie pokazuja nic (a zdarza im sie dosc czesto) to Ibrahimovic czy Cassano beda im takie mecze wygrywac pojedynczymi zagraniami. Chyba dwóch obecnie najlepszych graczy Serie A. Inter strasznie dal dupy, ze przepuscil Cassano za grosze, skoro chca dawac 20 milionow za Sancheza. Serce sie kraje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sty 2011, 16:58

Całkowicie niezasłużone zwycięstwo. Chyba najgorszy mecz pod wodzą Allegriego. Nawet z Ceseną mieliśmy więcej szans na bramkę.

Seedorf to co dziś wyprawiał przechodzi ludzkie pojęcie. Ciągłe podanie do tył, masa strat. Chłopie jedź już do Ameryki.

Cassano wszedł i zrobił swoje. Widać, że kondycja jeszcze nie 100%, ale powinno być z meczu na mecz coraz. Po to My go zatrudnili, żeby nam wygrywał takie mecze.

Strasser pokazał się dziś z ładnej strony. Bramka to tylko wisienka na torcie. Mocno pracował w środku pola. Widać, że chłopak ma potencjał i jest gotowy na mecze ze średniakami Seria A.

Oby następne mecze inaczej wyglądały.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 06 sty 2011, 16:58

Babel pisze:Chyba dwóch obecnie najlepszych graczy Serie A
Czekaj chłopie, Cassano na razie zagrał 20 minut po 2(?) miesiącach przerwy.

Uff, wygraliśmy to. Wynik przy takich absencjach jakie mieliśmy bardzo dobry. Gra kiepska ale cieszy asysta Antonio i bramka wychowanka :wink: Niestety Pato i Robinho pokazali, że razem grać to oni raczej nie powinni. Ani jeden ani drugi nie umie porządnie zastawić piłki, nie mówiąc już o skuteczności, pomimo słabego meczu mieli przecież kilka dobrych okazji do strzelenia i nic. Dobrze, że Ibra wraca.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 sty 2011, 17:05

Ale do tych ostatnich dwóch miesiecy gral praktycznie regularnie cały rok, wiec mysle ze nie myle co to jego osoby. Chcialbym sie mylic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”