Jeśli o samym zawodniku mowa, to jest Argentyńczykiem, który był szkolony w Barcelonie. Nie zrobił tam kariery i mam wrażenie, że nie klepał tylu podań ilu chcieli. On jest snajperem. Warunki fizyczne średnie (ale jest bardzo młody), jest natomiast bardzo dynamiczny, bardzo dobrze ułożone uderzenie i talent do znajdowania się w sytuacjach bramkowych. Bardzo ciekawy zawodnik i jeśli włoskie klubu już teraz są skłonne płacić za niego zdecydowanie ponad 10 mln € to muszą być pewni, że chłopak to faktycznie "nowy Batistuta". Ja takiej pewności nie mam, bo on jest na samym początku seniorskiej piłki. Tak naprawdę zszokował wszystkich dwa razy. Raz strzelając dwa gole JUVE, gdzie prócz tego nie był w ogóle widoczny na boisku, więc wszystko co pokazał w tym meczu znajdziesz w skrótach, oraz w potyczce z Pescarą, gdzie strzelił 4 gole. Pescara jak gra w defensywie chyba każdy wie (poziom drugoligowy i to też nie najwyższy), w dodatku to był dla niego dzień konia, gdzie okazje bramkowe wręcz same do niego przyłaziły. Z całą pewnością piłkarz bardzo ciekawy, ale moim zdaniem jest jeszcze za wcześnie by trafił do takiego zespołu jak Inter. Choć skoro przyszedł już też bardzo młody Kovacić, to może po prostu Inter postanowił stawiać na takich chłopaków w przyszłym sezonie? Czyli wściekle utalentowanych, ale na samiutkim początku kariery. Strama do tego się nadaje. Właśnie wiadomo czy będzie trenował Inter w przyszłym sezonie?
Słuszna uwaga, bardzo dobrze wychodzi do prostopadłych piłek. Trzyma linię, ma start do piłki.fajnie współpracuje z pomocnikami wychodząc do piłek