O futbolu na luzie... - Strona 972

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
bl3nd
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bl3nd » 08 sty 2013, 18:49

Dla mnie te plebiscyty mają wartość równą 0. Nie wiem jakim prawem w 11 roku znalazł się Pique, no po prostu nie potrafię znaleźć racjonalnego wytłumaczenia. Jest jedno - gra w Barcelonie. To samo w sumie tyczy się Alvesa. Szkoda, że nie został doceniony Kompany, który w 2012 roku był najlepszym obrońcom w lidze angielskiej i był od Pique o wiele, wiele lepszy. Pirlo jest na 7. miejscu w wyścigu o Złotą Piłkę, a Alonso gdzieś poza 10. i ten drugi jest w "11stce roku", a Włoch poza nią. Gdzie tu sens? :badziewie: Szkoda, że nie wybrano zawodników pod taktykę 3-4-3, bo brak Robina van Persie w "11stce roku" to też jest dla mnie kpina. Koleżka w Arsenalu strzelał, jak na zawołanie, sam wygrywał mecze. Jego bramki dawały bardzo dużo punktów Kanonierom, po transferze do United ta sama forma, z tym, że w LM gra świetnie. I co? I oczywiście nie doceniono tego. On musiał sam w Arsenalu tyrać, a np. Messi bez Xaviego i Iniesty myślę, że nie osiągnąłby tego, co osiągnął... CYRK NA KÓŁKACH jak dla mnie. To tyle o tej całej śmiesznej 11stce roku.

A jeszcze trochę na temat samej Złotej Piłki... Drogba wyżej od van Persiego? Albo Xavi od Pirlo. Sorry, ale każdy patrząc OBIEKTYWNIE nie ustawiłby w takiej kolejności tych graczy. Rok 2012 był dla RvP i Pirlo o wiele lepszym, niż dla Drogby (w dodatku on grał pół roku w Europie...) i Xaviego. O wiele więcej pokazali od nich. Didier i Xavi to wielcy gracze, ale byli słabsi od tych dwóch panów, co wcześniej wymieniłem. Od 2010 roku ta piłka jest dla mnie bez żadnej wartości. Sneijder nie dość, że zdobył wtedy wszystko z Interem, to jeszcze doprowadził Holandię do finału, która przegrała mistrzostwo w ostatnich minutach dogrywki... Nikt na Holendrów nie stawiał, a Wes poprowadził ich tak daleko. Oprócz wielu triumfów, to świetnie grał. A mimo to wygrał Messi. :badziewie: Niech wreszcie określą się, za co przyznają tę nagrodę, czy za triumfy, czy za indywidualności. Każdy teraz kocha Messiego i Barcelonę, dlatego takie są wyniki tych plebiscytów. Bez względu na formę i osiągnięcia i tak każdy zagłosuje na nich. Co Guardiola osiągnął przez połowę 2012 roku? Nic. Nie rozumiem dlaczego był on brany pod uwagę przy wyborze najlepszego trenera... Dużo więcej osiągnął Simeone, czy też Pellegrini, którzy ze słabych klubów zrobili mocne ekipy, mogące stawić czoło najlepszym. Dodatkowo ten pierwszy Pan wygrał LE i Superpuchar Europy.

Tak jak mówiłem na początku: ta Piłeczka jest bez wartości na dzień dzisiejszy. Już dziś mogę obstawić, że Messi czy tam Iniesta wygra ZP za rok 2013. Nikt inny przecież nie zagrozi im, nawet jak rozegra znakomity sezon (patrz: Sneijder).

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 08 sty 2013, 19:02

Widzieliście to? Kilka momentów było podwyższonego ryzyka min. podanie do bramkarza, ale jednak całkiem zgrabna im z tego akcja wyszła. :brawo:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1522
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 sty 2013, 19:05

Doktorek będzie chciał już znać ich imiona, nazwiska, daty urodzenia, miejsce urodzenia, historię rodziny itp ;)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 08 sty 2013, 19:47

cru pisze:Serio nie wiesz co tam Marcelo robi? Kto niby miał byc na jego miejscu, i gral lepiej w zeszlym sezonie? Predzej do Pique i Alonso mozna sie czepic.
za marcelo alba. dobry w zeszlym sezonie w valencii, znakomity na euro z hiszpania z wisienka na torcie w postaci gola w finale, swietny w tym sezonie w barcelonie

pique nie powinien byc, bo w zeszlym sezonie gral slabo i mial sporo kontuzji. w tym sezonie gra bardzo dobrze, ale nie zmienia to faktu, ze jest kilku stoperow, ktorzy duzo bardziej zasluzyli na to wyroznienie

alves tez kompletnie nie zasluguje na miejsce w jedenastce roku

za alonso powinien byc busquets imo

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 sty 2013, 19:59

cloner pisze:A gdzie Pirlo?
W Juve :smoke:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 sty 2013, 20:29

To ja wiem, w reprezentacji Italii też :lol: Tylko czemu go brak w jedenastce? Kompromitacja wybierających, zachowali się jak eurowizja.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 sty 2013, 21:08

Aston Villa przegrywa z Bradford City. Jak może drużyna z Premier League tak grać z czwartoligowcem? :haha:

:(

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 sty 2013, 21:09

Ale wy jesteście smieszni z tymi pretensjami o te nagrody. :lol:
To jest plebiscyt, te wybory. A taki rządzi się swoimi prawami. Najprościej napisać będzie, że wygrali Ci którzy byli najlepsi wg wiekszości elektoratu. Co niekoniecznie musi oznaczać, że rzeczywiście, obiektywnie byli najlepsi. Kwestią otwarta dla mnie pozostaje jedynie jak sprawdzić który z piłkarzy był obiektywnie najlepszy? Jak sprawdzić czy lepszy jest czołowy pomocnik la Liga, czy pomocnik Serie A? Lepszy jest defensor grający w świetnej drużynie, nie mający dzięki temu wielu okazji do popełnienia błędu. Czy defensor grający w słabszej drużynie, mający mnóstwo okazji do wykazania się i co mecz grający na bardzo wysokim poziomie? Innymi słowy, jak obiektywnie powiedzieć, czy lepszy jest Falcao czy van Persi? Lepszy Kompany czy Pique? itd.

Odpowiedź jest prosta. Nie da się tego obiektywnie powiedzieć. Są tylko wybory subiektywne. Taki jest ten plebiscyt. Jego siła polega na tym, że elektorat jest mozliwie liczny i przy tym dosyć kompetentny. Dalej to sa jednak subiektywne wybory tych kilkuset osób do których mieli pełne prawo, ta jak wy macie prawo się z nimi nie zgadzać. Ale oburzać się na nie, wyklinać, pomstować, to przypomina mi sfrustrowanych ludzi, którzy nie moga znieść, że ich ulubiony piłkarz znowu został niedoceniony albo, że wygrał ten skunks z tego skunksiałego klubu, znowu. :lol:

I wcale nie dziwie się, że Messi dostał tą piłkę. Jak w 12 miesięcy strzelił chłopak blisko 100 goli to nawet gdyby grał w drużynie złożonej z apostołów pod wodzą samego Jezusa Chrystusa to ta piłka by mu sie należała.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 sty 2013, 21:22

Magnum pisze:Aston Villa przegrywa z Bradford City. Jak może drużyna z Premier League tak grać z czwartoligowcem?
Nie wiem, ale gdybym kibicował drużynie z PL i ta drużyna przegrałaby z czwartoligowcem (np takim Bredford), to ze wstydu nie wchodziłbym na forum przez kilka miesięcy...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2013, 21:29

Kibice Bradford do kibiców Villi "Are you Arsenal in disguise?" :lol:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 08 sty 2013, 21:30

Co ciekawe w Bradford gra wypozyczony Newcastle prospect prosto z Antypodow - Curtis Good i zbiera znakomite recenzje.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 sty 2013, 22:05

QUE GOLACO TINO COSTA! QUE GOLACO !!

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 sty 2013, 22:08

BarcaQzYN pisze:QUE GOLACO TINO COSTA! QUE GOLACO !!
Ładnie przymierzył, co? :P Ma kopyto, tylko nie zawsze potrafi je wykorzystać.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 sty 2013, 22:11

bartbuks pisze:
BarcaQzYN pisze:QUE GOLACO TINO COSTA! QUE GOLACO !!
Ładnie przymierzył, co? :P Ma kopyto, tylko nie zawsze potrafi je wykorzystać.
Pięknie pocelował :P
Ale już 1:1, może być ciekawie jeszcze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”