FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 975

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 29 sie 2009, 10:20

DREWNIANY SRACZ pisze:Szachtar nie gral nic w ofensywie bo gdyby zagral to mecz skonczylby sie po 45 minutach. Ot i cała tajemnica. Gadania ze mogli grac ofensywniej jest moze i fajne, ale otwarcie gry przeciw Barcelonie konczy sie zazwyczaj laniem.
Ale grajac defensywnie mozna sobie wypracowac bardzo dobra sytuacje z kontry. A takiej bardzo dobrej okazji Szachtar po prostu nie mial. A grajac stricte defensywnie trzeba miec duzo lepsza druzyne. Gdyby nie to ze Barca grala mooocno ponizej oczekiwan mecz nie trwalby do 120 minuty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2009, 10:26

"Zlatan Ibrahi ... Ibrahi ... Ibrahi ... po prostu Zlatan" :lol2: a już się bałem, że jak Szpaq zniknie, to nie będzie zabawnie :]

Zlatan musi się przystosować do gry Barcy, później można będzie go oceniać. Nie każdy piłkarz przechodząc do innej drużyny z miejsca gra najlepiej jak potrafi. W Interze pełnił trochę inną rolę, tu ma głównie strzelać bramki, rozgrywać specjalnie nie musi, cofać też nie. Ale zagrał słabo oczywiście, jak zresztą większość piłkarzy na boisku.
Szachtar dobrze się bronił, ale to było za mało. Messi bardzo aktywny, choć też brakowało mu tego czegoś. Choć jednak akcja [ta po której Srne odepchnął i kartkę dostał] niczego sobie. Jakby strzelił, to byłaby bramka sezonu [póki co :D]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2009, 10:42

Wydaje mi się, że gdyby murawa była normalna to mecz wyglądałby inaczej. Nie tylko Barcelona grałaby lepiej, ale i Szachtar może pokazałby więcej z przodu. Przecież oni mają kim grać w ofensywie a Barcelona jest do ugryzienia. Tyle tylko, że w takich warunkach dużo łatwiej jest się bronić niż atakować.

Mogliby przenieść ten Superpuchar gdzieś indziej albo rozgrywać na podobnych zasadach do finały LM albo LE. Monaco średnio sobie daje radę no i jest za małe.

Messi ma u mnie plusa za wczorajszą nieustępliwość. Biegał i walczył przez cały mecz i naprawdę dawał nadzieję, że może nie dojdzie do karnych.
fieldy pisze:Jakby strzelił, to byłaby bramka sezonu [póki co :D]
Jakby Titi trafił przewrotką po podaniu Zlatana również byłoby miło :P

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 29 sie 2009, 10:49

Jak Titi przykładał sie do tego uderzenia wiedzialem ze nic z tego nie wyjdzie :)

Ogolnie troche nudny mecz ale wazne ze wygralismy teraz odpocząć i 1 mecz z gijon,mozeiniesta juz zagra jakies minuty;d

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 29 sie 2009, 11:01

z tym zlatanem ciekawa sprawa. porownujac do realu, w barcelonie tylko zlatan wchodzi do podstawowej "11" i od poczatku widac, ze ma spore problemy ze zgraniem sie(mozna tu dodac tez problemy fizyczne), a madryt pare dni temu złoił 8 nowymi pilkarzami w skladzie nie tak slaby przeciez rosenborg. to jak to jest z tym zgraniem? łatwiej zgrać 8 wypuszczajac ich razem w boj czy 1 dolaczyc do 10?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2009, 11:13

Z tego co wiem Zlatan jakiś czas nie trenował z powodu kontuzji ręki. To pewnie też nie jest bez znaczenia. W dodatku ja bym nie porównywał po 1 - klasy obu rywali, a po 2 - faktu, że Real grał sobie sparing. Barca grała na poważnie.
Przecież we wcześniejszych meczach Real chyba nie błyszczał ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 sie 2009, 11:25

A mnie zastanawia jedno: czemu ten kolo z Szachtara w tej dogrywce będąc sam na sam z Valdesem nie strzelał?! Tylko stanął, odwrócił się plecami do bramki i dupa zbita...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 sie 2009, 12:28

Boromir pisze:A mnie zastanawia jedno: czemu ten kolo z Szachtara w tej dogrywce będąc sam na sam z Valdesem nie strzelał?! Tylko stanął, odwrócił się plecami do bramki i dupa zbita...
Bo miał piłkę na lewej nodze a tej używa tylko do wchodzenia po schodach.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 sie 2009, 12:31

Nie wierzę, że piłkarz grający w Szachtarze Donieck ma aż takie braki techniczne, że nie umie uderzyć lewą nogą, albo że w takiej sytuacji nie potrafił użyć prawej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2009, 12:38

W Barcelonie też są tacy piłkarze vide akcja Abidala kiedy to powinien dośrodkowywać prawą nogą, ale za wszelką cenę starał się zrobić to lewą i wyszło gówno.

Zlatan 11 dni temu rozpoczął normalne treningi.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 sie 2009, 12:42

Boromir pisze:Nie wierzę, że piłkarz grający w Szachtarze Donieck ma aż takie braki techniczne, że nie umie uderzyć lewą nogą, albo że w takiej sytuacji nie potrafił użyć prawej.
W tym sęk, że chciał się obrócić i użyć prawej nogi, ale prawie 120 minut w nogach sprawiło że ten obrót nie był dość dynamiczny. Poza tym miał Puyola na plecach :boruta:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 29 sie 2009, 12:44

RealFan pisze:Jak Ibra dalej nie będzie umiał się pokazać na pozycji/ustawić/wyjść do podania to będzie jeszcze płacz za Eto'o. Graliście bez prawdziwego środkowego napastnika i przez to nie mieliście sytuacji pomimo dużej przewagi, bo Ukraińcy wcale nie byli nieomylni w obronie i w zeszłym sezonie wygralibyście to po 90 minutach.

Pisałem już o tym krótko po transferze i póki co jestem utwierdzany w swoim zdaniu.
a wy gracie bez srodka pomocy i jakos nie placzesz

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2009, 12:50

Bzdura. Jak już to bez skrzydeł, co jest założeniem taktycznym.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 sie 2009, 12:50

Są zawodowi koszykarze - gwiazdy swoich zespołów biorące za swoją grę dużą kasę którzy będąc sam na sam z koszem z lewej strony wykonują dwutakt: prawa-lewa i rzucają prawą ręką podczas gdy powinni lewa-prawa i rzucać lewą ręką. Mnie wtedy śmiech ogarnia bo to są podstawy basketu. Takich rzeczy uczy się na początku przygody z koszykówką, czyli najmłodsze dzieci :)
Mnie tak uczono (jednak nauka chyba poszła w las :lol: :wink: ) a jak robiłem inaczej to dostawałem kilka zjebów :P No ale jak osoba mieniąca się zawodowym koszykarzem tego nie potrafi to cóż... :haha:
Zatem jak i piłkarz wykonuje takie akcje to mnie to w ogóle nie dziwi.

PS Mecz był tak nudny że nie wytrzymałem do końca :roll:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 29 sie 2009, 13:35

Czyhrynski już się spakował :)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”