Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 984

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
ZiEWoL
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZiEWoL » 11 cze 2009, 14:47

Ja mam nadzieje ze te cale zamieszanie wplynie bardzo korzystnie na rywalizacje w tym sezonie i bedzie to walka na sztylety a na koniec sezonu oba hiszpanskie giganty spotkaja sie w finale CL choc tu duzo bedzie zalezalo od tego jak szybko Real stanie sie w miare spojnym monolitem o ile wogole bedzie to mozliwe ....

Duzo szumu wokol transferu i badz co badz wzrasta popyt na Real Madryt a co za tym idzie zyski ida w gore Chinczyki czy inni sezonowcy napewno zasila w jakis sposob kase stolecznego klubu i podreperuja w jakis sposob budzet.... do tego mecze podczas turnee kiedys czytalem wywiad ze Real za ery galakticos potrafil dostac nawet 15 melonow za mecz z azjatami wiec i teraz moze byc podobnie...

Co do Crisa to jaki by nie byl poza boiskiem to na boisku daje duzo strzela sporo bramek i oby to pokazywal w bialej koszuulce...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 cze 2009, 14:57

Fajnie że Hiszpania stanie się ( prawdopodobnie ) nr1 na piłkarskim świecie ( choć wg mnie tego miejsca nigdy nie opuściła a " dominacja angielska " jest raczej papierową aniżeli faktyczną )
To akurat fakt, po tych transferach, La Liga ponownie wychodzi na czoło. I nie będe próbował zaklinać rzeczywistości tak jak co poniektórzy, choćby w drugiej części cytowanego fragmentu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 cze 2009, 15:01

Transfer ronaldo sprawił że Sevill jest już mocniejsza od Chelsea z Atletico od Arsenalu- nie wiedziałeś tego?

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 11 cze 2009, 15:01

RóżA pisze: Teraz pozostaje pytanie- czy będzie szalał jeszcze bardziej (Villa/Xabi Alonso/Silva/Ribery)
Dzisiaj pełnomocnik Chelsea w wywiadzie dla ASa stwierdził że nie pozyskają Villi bo negocjacje Valencii z Realem są zbyt zaawansowane, a sam David chce grać w Realu. Teraz największym problemem będize sprowadzenie Xabiego bo Benitez wie że Real potrzebuje zawodnika potrafiącego rozegrać i odebrać piłkę.

Co do samego transferu Ronaldo to muszę przynać że o wiele bardziej się cieszyłem z Kaki. Boję się żeby to się nie zakończyło jakąś klapa tysiąclecia. Swoją drogą Perez dobrze wie że najbardziej medialnych zawodników musi sprowadzić na samym początku lata żeby koszulki i bileciki na sparingi ładnie się rozchodziły. Ciekawi mnie też fakt co za bank udzielił w takich czasach Perezowi taki kredyt :think: bo coś czuję że rzeczywiśćie te 300 baniek może pęknąć

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 cze 2009, 15:10

Po głębszym zastanowieniu...
hoć wg mnie tego miejsca nigdy nie opuściła a " dominacja angielska " jest raczej papierową aniżeli faktyczną
To właśnie jak na razie La Liga jest papierowym liderem. A sezon pokaże jak to się przełoży na wyniki.
Transfer ronaldo sprawił że Sevill jest już mocniejsza od Chelsea z Atletico od Arsenalu- nie wiedziałeś tego?
Sprawił, że w tej lidze będzie grać 5 topowych graczy na świecie...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 cze 2009, 15:20

Kamil232 pisze:Sprawił, że w tej lidze będzie grać 5 topowych graczy na świecie...
A wyobraź sobie sytuację, w której Barcelona doprowadza do wymiany Eto'o - Ibrahimovic + dokupują Ribery'ego :shock: .

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 cze 2009, 15:21

Mnie ciakwie gdzie była liga hiszpanska jak do najlepszej 4 w LM wchodził Milan plus 3 angielskie , gdzie była w 2008 gdzie były 2 angielskie w finale czy teraz.
Real jest wstanie nawiazac walke ale to tylko Real i Barca a gdzie Seville czy Valencie do Chelsea czy Arsenalu?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 cze 2009, 15:22

MazurXIII pisze:uuu...kibice Barcy już trzęsą portkami?
Mocny Real jest potrzebny Barcelonie i podobnie jest w druga strone. Przynajmniej beda emocje, a być moze La Liga w Lidze Mistrzów nie bedzie wygladała tak jak ma to miejsce teraz.
Co do kolejnych transferów, Perez cos mowil o Hiszpanach, wiec spodziewam sie ze jakis 2 dokupi i pewnie trenerowi Gonzalo z Villarrealu, bo jestem pewny, ze Pellegrini na hasło wzmocnienie srodka defensywy rzucił od razu jego kandydature. Spodziewam sie ze Holenderska kolonie Perez rozgoni po kazdej lidze.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 cze 2009, 15:45

Przykre, że akurat ten pan będzie następcą Zidane'a na czele tabeli rekordów. Cóż, znak czasów.

Ciekawi mnie, jak ma się pozyskanie CR do zapowiedzi Pellegriniego o taktyce bez skrzydłowcyh. Bo póki co, mocno pachnie 4-2-3-1.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 11 cze 2009, 15:59

10 pisze:Przykre, że akurat ten pan będzie następcą Zidane'a na czele tabeli rekordów. Cóż, znak czasów.
Dlaczego przykre?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 cze 2009, 16:02

Bo moze np takiemu Zidanowi buty czyscic zelem :think:

Tak czy owak LaLiga napewno wychodzi na czolo marketingowej wartosci lig, z wartoscia typowo sportowa wstrzymajmy sie

Nie moge doczekac sie satru nowego sezonu <lol2>

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 cze 2009, 16:06

Snipp_ pisze:
10 pisze:Przykre, że akurat ten pan będzie następcą Zidane'a na czele tabeli rekordów. Cóż, znak czasów.
Dlaczego przykre?
Bo, choć prawdę mówiąc - w przeciwieństwie do madryckich pismaków - w nosie mam transferowe rokordy, Mozarta zastępuje DJ Bobo. Ronaldo to bardzo dobry piłkarz, absolutna światowa czołówka. Ale to nie ta klasa co dostojny* Francuz. Przynajmniej ja tak to odbieram.

* "główka Boga" to już zupełnie inna kwestia

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 cze 2009, 16:07

czeher pisze:Nie moge doczekac sie satru nowego sezonu <lol2>
Mecz bedzie transmitowany na trzech kanałach. Na jednym beda pokazywac zachowanie Cristiano, na drugim Kake, a dopiero na ostatnim mecz.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 11 cze 2009, 16:27

10 pisze:Ale to nie ta klasa co dostojny* Francuz. Przynajmniej ja tak to odbieram.
Absolutnie się nie zgadzam. Zidane przechodząc do Realu miał 29 lat, Ronaldo ma 24, a więc teoretycznie większość kariery jeszcze przed sobą. Jestem przekonany, że jeszcze się rozwinie i przeskoczy piłkarsko Zidana, o ile już tego nie zrobił.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 11 cze 2009, 16:31

Nie chodzi mi o piłkarstwo Portugalczyka, a raczej o jego boiskowy sposób bycia. Przecież napisałem wyżej, że Ronaldo to absolutna światowa czołówka, tego mu nie ujmuję.
Zidane to był artysta, CR to zwykły efekciarz.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 16:34 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”