AS Roma (zbiorczy) - Strona 100

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 15 gru 2006, 15:59

no i ladne jaja :P

Mamy to co chcielismy :P
Tak powazniej...ciekawe..nawet bardzo, bo kibice Lyonu, tez nie skacza z radosci...boja sie bo maja kogo :twisted: Ktos tu napisal o nieprzewidwyalnosci Romy ma racje w 100%...Ale to jest liga mistrzow ze wszystkim trzeba sie liczyc...bo czy czegos Romie z pilkarskiego punktu widzenia brakuje?! w czyms juz mozna nas skreslic, przed losowaniem? Bramkarz? Obrona? Pomoc? Napad?...watpie..jesli wszyscy zagraja tak powinni, nikt ie wyleci ze skladu... jestesmy w stanie przejsc Lyon..baaa nawet twierdze ze mozemy dwa mecze wygrac...nie tracac bramki....witaj prawdziwa LM :twisted:

Forza Roma :!:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 gru 2006, 16:00

Jarzinho pisze:Trudno oczekwiac zmian w Lyonie skoro funkcjonuje wysmienicie
I tak funkcjonując przejdzie Rome bez problemów.

Lyon może zajść jeszcze dalej aniezeli rok temu.

Dziś sa bardzo dobra drużyną na pewno top 3 europy.

Ale zeby Lyon świecił triumfy np. wygyrwając LM, potrzeba im "takiego magicznego czynnika" Barcelona go ma nazywa sie Ronaldinho i dzieki temu jest obecnie najlepszą drużyną (bez tego jest "tylko" bardzo dobrą)

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 15 gru 2006, 17:02

Jestem kibicem Romy, szanse na awans - myślę, że obiektywnie - oceniam na jakieś 33%. Cóż, chyba wylosowaliśmy najgorzej jak się dało... Wolałbym nawet Chelsea od OL, no ale w LM słabych drużyn nie ma... Skoro jednak Milan potrafił wyeliminować Lyon, to myślę że Roma też jest w stanie tego dokonać ;]. Zwłaszcza, że ASR to drużyna nieobliczalna. Pozostaje trzymać kciuki i liczyć na szczęcie - FORZA ROMA!!!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 gru 2006, 17:39

Dwumecz na pewno interesujący, ale ma wyraźnego faworyta, który powinien sobie poradzić. Powinien, nie musi :P

Lyon nie ma słabych pumktów i to jest ich największą siłą. Świetny bramkarz, solidna obrona, skuteczny atak i przede wszystkim niezawodna druga linia, która potrafi zdominować każdego rywala, a także niewiele ustępująca pierwszej jedenastce ławka rezerwowych :]

Lyon budował swoją siłę parę lat, ale teraz jest już naprawdę mocny i przed Romą wyzwanie bardzo ciężkie :roll: Włosi mają swoje atuty w postaci takich graczy jak Totti, Mancini, De Rossi... to wszystko gracze z najwyższej półki, lecz Lyon nie jest gorszy.

Teoretycznie Olympique powinien wywalczyć awans do ćwierćfinału, Roma jednak łatwo skóry nie sprzeda :]

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 15 gru 2006, 17:48

Byłby to największy sukces w historii klubu
jestes tego pewny ?

fanom Lyonu gratuluje awansu do 1/8...

Knursen ASR
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Forza Roma!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Knursen ASR » 15 gru 2006, 17:57

Pojedynek Romy z Lyonem zapowiada się bardzo ciekawie. Faworytem dwumeczu jest oczywiście OL, ale myślę że Roma będzie walczyła jak równy z równym. Mam nadzieje że w przerwie zimowej Roma zasili swoje szeregi dobrymi piłkarzami, mam tu na myśli napastników. Chodzą plotki że do Romy może przyjść Tavano z Valencii, i mam nadzieje że tak się stanie, ponieważ prezentuje swoją grą odpowiedni poziom. Wracając do meczu to wierze że Romie uda się zwyciężyć z Lyonem.
FORZA ROMA[/img]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 15 gru 2006, 18:20

Knursen ASR pisze:swoje szeregi dobrymi piłkarzami, mam tu na myśli napastników. Chodzą plotki że do Romy może przyjść Tavano z Valencii, i mam nadzieje że tak się stanie, ponieważ prezentuje swoją grą odpowiedni poziom.
A co to da? I tak by nie mogl grac w LM.

Szkoda Romy, bo losowanie, o by nie mowic nie przychylne. Chyba jedna z najgorszych opcjii dla Romy, i mysle ze Lyon spokojnie awansuje, choc od razu zaznaczam Rzymianie nie są bez szans.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 gru 2006, 18:53

vakabayashi pisze:Ale zeby Lyon świecił triumfy np. wygyrwając LM, potrzeba im "takiego magicznego czynnika" Barcelona go ma nazywa sie Ronaldinho i dzieki temu jest obecnie najlepszą drużyną (bez tego jest "tylko" bardzo dobrą)

Magia, to raczej moze Eto'o i jakis jego rodzinny szaman. :roll:
Tak bez Ronaldinho Barcelona jest zaledwie bdb, a z najlepsza. Tylko i bez Ronaldinho Barcelona pokazała, ze potrafi wygrywac z kazdym. Koniec zeszłego seoznu i poczatek tego to pokazał. 11 pilkarzy decyduje o zwyciestwie nigdy nei 1. Siła OL własnie jest cały zespoł, ktory jest bardzo wyrównny, a czy oni nie maja swojego magika. Nie wiem, mozna zaryzykowac i powiedziec ze Juninho badz Malouda. Druga linia jest ogormnie wyrownana i mocna. Diarra, Juninho, Kim, Malouda, Tiago i przedewszystkim objawienie Toulalan, a w napadzie FRED tu wszystko przekłada sie na poszczegolnych zawodnikow i dlaetgo zaden z nich tak nie błyszczy.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 778

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 15 gru 2006, 19:48

Dla kogo objawienie dla tego objawienie kto obserwuje lig ę , wie ze to jest bardzo dobry zawodnik juz od 2-3 sezonów . Nie było to takie zupełnie najgorsze losowanie dla Lyonu , chyba mimo wszystko wolałbym Barcę póki jest osłabiona. Wydaje mi się że w przypadku jednej jak i drugiej druzyny kluczowe może okazać sie uzupelnienie braków bo wbrew pozorom Lyon jeszcze nie gra swojego :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 gru 2006, 20:14

j1mmy pisze:Dla kogo objawienie dla tego objawienie kto obserwuje lig ę , wie ze to jest bardzo dobry zawodnik juz od 2-3 sezonów . Nie było to takie zupełnie najgorsze losowanie dla Lyonu , chyba mimo wszystko wolałbym Barcę póki jest osłabiona. Wydaje mi się że w przypadku jednej jak i drugiej druzyny kluczowe może okazać sie uzupelnienie braków bo wbrew pozorom Lyon jeszcze nie gra swojego

Objawienie napewno, bo jednak grajac w Nantes nie mial okazji pokazac sie w Euriopie. Wiadomo w Ligue1 kady wiedzial jak gra, a ze jest w Lyon'ie to mowi samo za siebie. OL kupuje najlepszych zawodnikow z własnej ligi. Teraz cała Europa juz go zna i wie jak gra. Czyli śmiało mozna uznac za objawienie.
Barca osłabiona tak jest teraz tylko w lutym baedzie raczej napewno cały skład. Być moze tylko Messiemu moze sie przeciagnac jak to mialo miejsce ostatnio powrot.

BarArsLyo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarArsLyo » 15 gru 2006, 20:24

Moje skromne zdanie na ten temat...
Myślę, że Lyon wygra mimo wszystko z AS Romą. Mają mocniejszy skład i większe ogranie w europejskich pucharach. No i zapewne pamiętacie poprzednie sezony w wykonaniu Ol. Lyon czy może świetne mecze przeciwko Realowi Madryt :D
Moje typy:
Roma-Lyon 1:1 i Lyon-Roma 2:1
:wink:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 15 gru 2006, 23:21

Roma wylosowała kiepsko, ten dwumecz pokaże na co naprawde ją stać. A stać ją na wiele, co udowodniła wiele razy w lidze - musi tylko trafić z formą. FORZA ASR!!!

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 16 gru 2006, 21:37

Poczytalem se troche zagranicznych stronek o Romie i przybywam z duza porcja newsow ... a jakze by inaczej :P ... o mercato 8)

Na pierwszy ogien wywiad z Amelia:
“Liverpool or Milan? I don’t want to choose right now, as I am happy at Livorno. In any case, my dream would be to return to Roma,” said the goalkeeper
Grazie Marco :P ... jakze boli mnie fakt ze tacy zawodnicy jak Amelia czy Bovo graja poza Rzymem :roll:

Przeczytalem tez bardzo ciekawy wywiad o Montelli w Il Romanista. Zawarta jest w nim proba wyjasnienia obecnej sytuacji w Romie :roll: Dlaczego w pewny sposob Spal upokarza Vicenzo kiedy w to w dwoch ostatnich meczach ( Valencia i Lazio ) karze mu sie rozgrzewac cale spotkanie i nie wpuszcza go ani na minute ... zawodnika ktory w derbowych meczach z Lazio strzelil juz 8 bramek :? Spal tez dodaje ogia do oliwy wypowiedzaimi typu:
"I want to treat Montella well but let’s say that people do not know what is really going on
.” [tlum] :arrow: Chce traktowac Monetlle dobrze ale powiedzmy ze ludzie wiedza co sie naprawde dzieje :roll:
Jedynyna pewna rzecza w tym wszystkim jest fakt ze obaj panowie odbyli ze soba kilka dyskusji i ze Montella wyrazil zyczenie odejscia. Pojawia sie coraz wiecej spekulacji... a to ze Spal nie jest zadowolony z reakcji Vicenzo na jego uwagi podczas treningow ... a to innym razem ze Spal chowa do niego uraze jeszcze od czasow wspolnej gry w Empoli kiedy to Luciano konczyl kariere i byl bardzo zazdrosny o wschodzaca gwiazde Monetlle wlasnie. :roll: Prawda jest tez fakt ze Prade usilnie probuje sprzedac Vicenzo do Fulham :?

Jaka dalszy ciag tego artykulu mozna dodac doniesienie hiszpanskiej Marci ktora tweirdzi ze dzialacze Valencii i Romy sa juz po slowie i od stycznia Tavano bedzie gral w Romie na zasadzie polrocznego wpozyczenia z opcja wykupu :) Szkoda tylko ze niestety Francesco nie bedzie mogl w tym sezonie wyspeowac w LM w barwach Romy :roll: Ale mimo wszystko jest do bardzo dobra informacja majac na uwadze kolejny news :
Mirko Vucinic requires surgery for a new knee injury.
Tak jest :evil: ... to samo lewe kolano ktore bylo kontuzjowane przed MS znowu wymaga operacji :? niewiadomo jeszcze kiedy jest przewidzany zabieg i ile bedzie po nim pauzowac

W prasie pojawila sie takze wypowiedz trenera Palermo Francesco Guidolina ze transfer Carraciolo w styczniu jest kategorycznie wykluczony.

No i oczywiscie nie moglo zabraknac cotygodniowej pozyczji czyli :
Il Milan alla carica: arriva uno tra Mexes e Chivu?
Nasilenie sie tego typu wypowiedzi jest spowodowane przedluzajaycmi sie negocjacjami w sprawie nowych kontraktow dla w/w zawodnikow ... ale mimo wszytsko smialo moge powiedziec PLOTA :P

FORZA ROMA :twisted:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 17 gru 2006, 10:54

co do LM: Roma trafila najgorzej jak mogla (moze ew MU bylby jescze gorszy).. Lyon to maszyna do zabijania.. ostanio Milan ledwo co ich wyeliminowal a byl wtedy w najwyzjesz formie..

Ja nie mam zludzen szanse sa bardzo male .. ale wiadomo to jest pilka wszytsko sie moze zdarzyc jak Romanisci zagraja na 101% swoich mozliwosci to moze sie udac.. szczegolnie licze na trojke mistrzow swiata Perrotte De Rossiego i oczywiscie Francesco. Na ich barkach powino spoczac pociagniecie zespolu. Ozdoba tych starc powina byc rywalizacja Totti vs. Juninho.

FORZA ROMA

co do sytacji na wlasnych smieciach to niestety zdolowala mnie ostanio kontuzja Vucinica. Najlepszy przyklad jak kontuzje moga niszczyc utalentowanego zawodnika. Ale mam cicha nadzieje ze jescze pokarze w Romie na co go stac !

Veni Vidi Vucinic !

no a dzis juz zyje meczem z Palermo FORZA MAGICA !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 gru 2006, 11:21

Goofii Milan: intrigo Oddo, Galliani in pressing su Chivu e Mexes To jest podobna sytuacja co z ... Ronaldinho, prasa jest na tyle "mądra" że wie iż negocjacje umów tych piłkarzy trwają od x czasu i nie ma nowych konkretów - porozumienia - [nowych umów], wiec jest temat :P Zdziwił bym sie gdyby prasa tego nie "ruszyła" :P

A prawda jest taka że tylko zdanie piłkarzy sie liczy, i oni zdecydują jak Chivu od 3 lat - bo z tego co czytałem Milan zaproponował dwójce stoperów Romy umowy "marzenia", w pierwszym sezonie zarobia ok. 3 miliony euro a za przedłużenie jest przewidziana podwyżka. Przedłużyć mogą już po roku gry na Giuseppe Meazza nawet do 4 milionów euro. Sprawa z Oddo też jest ciekawa bo Lotito 3 miesiące negocjował, negocjował i podją decyzje że da mu blisko 1,5 miliona... tylko że reakcja Milanu była szybko = 2,5 miliona euro. I Lotito musi wrócić do negocjacji. Jeśli Massimo nie odejdzie to podwyżke w Lazio [znaczną] zagwarantuje mu Milan :wink:

Lyon to maszyna ale na nie korzyśc Romy przemawia, nie tylko fakt że mistrz Ligue 1 jest pewny siebie, ale także fakt że czują respekt przez Romą. Ten zespoł jest budowany od 2 lat pod kątem Champions League. Ostatnio nie byli gorsi niż Milan w dwu-meczu, ba nawet mieli awans w 75 minucie na Giuseppe Meazza, ale błady i zimna krwe Shevy a potem już sznuta Inzahiego sprawiły że ze stanu 1:1 robi sie raz dwa 3:1 i po tematcie. A prawda jest taka że oba kluby zasłużyły na awans.... Choć Lyon to dla mnie był murowany połfinalista to teraz nie wiem co o tym myśleć. Piłkarską jest lepszy, ale chyba sami nie chceli trafić na Roma. Bo to dwa mecze w których z całą pewnościa Rome stać na dyktowanie warunków. Jeśli Roma bedzie w gazie to może sprawić im nie lada kłopot. Na pewno ten pojedynek bedzie ciekawy i ładny dla oka, bo obie ekipy maja kim grać...

Mirko na deskach :? Kuźwa ale szkoda gościa, był typowowany jak "strzał w 10 mercato", chyba Roma dziekuje Bogu że go wypożyczyła [tylko] ale po tym co pokazał w Lecce trzeba wierzyć ze jeszcze pomoże Romie tak jak potrafi. Narazie zaliczył kilka bezbarwnych spotkań ale nie ma co pech go nie omija :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”