FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 991

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2009, 20:05

Mentor pisze:Mam zacząć regularnie cytować Roncero w Waszym temacie?
Możesz wklejać. Tomas jest spoko ziom :P

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 26 wrz 2009, 21:56

Po meczu...
Wellington powinien odpocząć kilka tygodni od futbolu.
Pierwsza połowa słaba, dopiero po wejściu Ibry coś ruszyło. W drugiej połowie Barca zdominowała mecz. Ale bardzo nie podobało mi się to co wyczyniali na boisku piłkarze(?) Malagi i sędzia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 wrz 2009, 22:04

Kolejne 3 punkty mozna dopisać i to cieszy, martwia urazy :?: Czygrynskiyego i Henryego. Oby w przypadku Titiego to nie było nic poważnego, bo wiadomo, ze w przodzie rotacji jest malo, nie ma Bojana, a Andres narazie nie jest przygotowany na 90 minut. Keita gra bez przerwy podobnie Xavi.
Co do meczu szarpany, nerwowy. Nie bylo tak dobrze jak z Racingiem, niepewna wg. mnie postawa w pierwszej polowie pomocnikow, ktorzy przy pressingu przeciwników nie potrafili opanować przez kilka minut sytuacji. Dodatkowo sedzia jak to w La Liga był do dupy i gwizdał wymyslone przez siebie faule, a jak juz doszło do czegoś to chyba tego nie widział. Dzieki jego ocenie sytuacji na boisku kartki dzisiaj zarobili- Toure, Zlatan czy Pique. Bardzo źle sie oglada takie spotkania, gdzie sedzia przeszkadza. Szkoda niewykorzystanych sytuacji Leo, Keita i Zlatan takze mieli swietne okazje. Ibra kolejny mecz - kolejna bramka oby tak wyniki spotkania otwierał do konca sezonu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 wrz 2009, 9:33

Wedlug mnie mecz dosyc dobry w naszym wykokaniu, Malaga praktycznie nie miala zadnej okazji na zdobycie gola,a my powinnismy ich strzelic wiecej, jednak skutecznosc slaba. Jak mowi Jarzinho - martwia urazy Henry`ego (dzisiaj go nie bylo w pierwszych minutach, bez formy jest) i Jezusa. Ibra zaczyna grac jak prawdziwa 9 w Barcelonie, zaryzykuje nawet teze , ze juz opanowal to lepiej niz Henry. Co prawda wczoraj raz zmarnowal setke, ale minute pozniej juz wyorzystal :p Messi zaliczyl kolejna genialna asyste.

Sedzie rzeczywiscie byl slaby, Welington to jednak niezly skurwysyn. Mam nadzieje, ze komisja po obejrzeniu tasmy z maczu da mu odpoczac kilka kolejek, zeby Pepe nie czul sie poszkodowany.

Jest dobrze.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 27 wrz 2009, 10:58

Skandaliczne sedziowanie. Kolejny raz. Czy mnie to dziwi? Nie. Madryt musi byc mistrzem.
Facet w czerni(a moze w bieli?) gwizdze urojone faule, niedyktuje karnego na Ibrze gdy cala akcje ma jak na dloni, a szczytem wszystkiego jest sytuacja gdy Wellingtonem, ktory uderzyl w twarz Pique a kartki zebrali za to wlasnie Pique i Ibra(juz nie wspominam o zagraniach Dudy czy Wellingtona ktorzy juz wczesniej powionni wyleciec z boiska).
Dla przypomnienia, byl to sedzia ktory w zeszlym sezonie po meczu Bilbao-Madryt(ktory sedziowal, zreszta w sposob dramatyczny) powiedzial slynne slowa: "Barça jest znacznie lepsza, ale odnoszę wrażenie, iż liga musi być 'żywa' i że to Real musi zdobyć mistrzostwo". Villarliga w całej okazałości.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2009, 11:20

Sędziowanie rzeczywiście fatalne, ale dajmy sobie spokój z teoriami spiskowymi. Dla mnie to żałosne i tyle.

Welington ['] Takiemu to najlepiej by było zrobić przeciąg w kolanie żeby więcej się na boisku nie pokazywał.

Nie było lekko, ale daliśmy radę. Pierwsza połowa raczej słaba. Dobrze, że wszedł Zlatan bo gra z Titim w obecnej formie to jak gra w '10'. Nie mniej jednak kontuzji Francuza szkoda bo pola manewru się zawęża.

Słabo również Toure, ale to co mnie najbardziej u niego denerwuje to doskakiwanie z pyskiem do arbitra. Tak jest zawsze i od zawsze za co często dostaje kartki :/ Ależ ja nie lubię takiego zachowania...

Murawa jednak w beznadziejnym stanie o czym niektórzy wspominali przed meczem, ale myślałem, że będzie lepiej. U mnie pod blokiem gra się codziennie a boisko wygląda dużo lepiej.

Cieszył oko Puyol, który wczoraj był nie do przejścia w obronie. Świetne zawody.

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 27 wrz 2009, 11:40

Mecz ciężki, Malaga postawila poprzeczke dosc wysoko. Sędzia był tragiczny, nie wyobrażam sobie zeby Welington nie dostał jakiejs kary. Na plus wystep kapitana (cudny wczoraj byl), Zlatana, Pedro nawet niezle. Pique juz 2 gol :D szkoda ze nie trafil przy swojej drugiej sytuacji. Nie podobala mi sie wczoraj gra Titiego (cos trzeba z nim zrobic, jakies indywidualne treningi czy co, bo strasznie kaleczy) i Toure. Ale najważniejsze ze sa 3 pkt.

Za tydzien o ile sie nie myle gramy z Almeria, a Real z Sevilla, wiec bedzie swietna okazja zeby zdobyc przewage punktowa nad Królewskimi. Mam nadzieje ze wszystko ulozy sie tak jak tego oczekuja cules.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 wrz 2009, 11:59

Skandaliczne sedziowanie. Kolejny raz. Czy mnie to dziwi? Nie. Madryt musi byc mistrzem.

:boruta:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2009, 12:02

Mnie też śmieszą spiskowe teorie o sędziowaniu (pojawiają się z obu stron - dopóki Real wygrywa dopóty kibice nie będą narzekali), ale takie posty sobie odpuść. Chcesz się wypowiedzieć> Śmiało, ale post zawierający tylko emotę to post nadający się do usunięcia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 wrz 2009, 12:15

Meczu nie oglądałem, ale Ibra zadziwia mnie regularnością w strzelaniu bramek. To ostatnia rzecz, której się po nim spodziewałem. Raczej sądziłem, że raz strzeli 3, a potem przez dwa mecze nic. :wink:

Kto da linka do tego co zrobił niejaki Wellington? :>

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 wrz 2009, 12:21

Ibracadabra czary mary ...o Eto powoli zapominamy. Kolejny raz mnie dziwi Ibra i jak tylko zacznie wiecej biegac i stosowac pressing to bedzie bardzo dobrze a tak jest tylko dobrze.

Titi chyba troche odpocznie od pilki. A w perspektywie naszej ofensywy to zla wiadomosc.

PS: Za tydzien wracamy na fotel lidera

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 27 wrz 2009, 12:36

To jedna, moim zdaniem najbardziej chamska zagrywka Weligtona w meczu - ta na Pique.
Ten facet powinien sobie dac na wstrzymanie. Najśmieszniejsze jest to, że to Pique zarobił karton. :lol:

http://hotfile.com/dl/13618043/4cbbf72/ ... n.wmv.html

btw: Prawidłowa pisownia nazwiska tego pacana to Weligton, nawet mister Ohlowski się motał podczas spotkania.
Widac, kto lubi giwery :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2009, 12:42

Ibra nie będzie biegał jak Eto'o. Zapomnij o tym Bienias.

RealFan --->

Weligton show 1:45 i 6:25

4:50 kolejny zamach na Leo chociaż to chyba było przypadkowe no i nie Weligton. No i oczywiście 6:59 jeszcze jedna próba na Alvesie tym razem.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 wrz 2009, 13:36

Mentor pisze:Mnie też śmieszą spiskowe teorie o sędziowaniu (pojawiają się z obu stron - dopóki Real wygrywa dopóty kibice nie będą narzekali), ale takie posty sobie odpuść. Chcesz się wypowiedzieć> Śmiało, ale post zawierający tylko emotę to post nadający się do usunięcia.
Czasami jedna emota znaczy więcej niż słowa. Bo pewnych głupot inaczej jak emotą się skomentować nie da.

Btw. Ten pajac za to stanięcie na nogę Messiego, powinien dostać bana na tyle meczów co Pepe :!:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2009, 14:17

Ano powinien, ale na pewno tak nie będzie. Ciekaw jestem czy w ogóle dostanie jakąś karę :roll:

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=28991
Delgado Ferreiro, sędzia wczorajszego meczu Malagi z Barceloną, nie tylko nie panował nad boiskowymi wydarzeniami, ale wydaje się też, że w ogóle nie wiedział co dzieje się na placu gry.

Arbiter stwierdził na przykład, iż w 55. minucie meczu Gerard Piqué zastąpił Leo Messiego, podczas gdy wszyscy, oprócz niego oczywiście, widzieli że Katalończyk wszedł za Dmytro Czyhrynskiego. Nawiasem mówiąc, Messi raczej nie jest podobny do Ukraińca.

Ale to nie jedyny ciekawy wpis Ferreiro w meczowym protokole. "W 30. minucie gracz z numerem 22, Eric Abidal, ukarany został żółtą kartką za ostentacyjne protesty w sprawie mojej decyzji". Również wszyscy na świecie widzieli, że kartkę otrzymał Touré, a nie francuski obrońca.
Obrazek
"Mimo wczorajszego zwycięstwa, wciąż nie jestem pewien kto był gorszy:

Rywal czy arbiter?

Arbiter do piłkarza: No już, nie przesadzaj".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”