kobiety i piłka nożna...pośmiewisko czy oryginalność? - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 10 kwie 2005, 12:04

futbolowa pisze:Kobieta w męskim zespole to już lekka przesada.
Dobrze wychowany przeciwnik nie wjechałby jej w nogi [że tak powiem].
Poza tym - właśnie - to jest twardy sport, wymagający dużej ilości testosteronu ;)
Ale jeśli kobieta gra przeciwko kobiecie wiadomo, że zobaczymy mniej agresji ;)
Ogólnie jestem na 'tak', ale w profesjonalnym futbolu z odpowiednim podziałem - kobiety-mężczyźni.

Zgadzam się z tą wypowiedzią w 100% w tym sporcie trzeba mieć zamiłowanie PN jest najbardziej popularnym sportem wśród męszczyzn a dla kobiet chyba siatkówka i niech tak zostanie....
Dziewczyny boją się chyba siniaków...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2162
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 kwie 2005, 12:17

Wiesz... Te grające z pasji, z miłości do futbolu na pewno olewają to, że się ubrudzą, albo że zostaną im siniaki. Wiem po sobie ;)
Poza tym niewiele dziewczyn lubi aktywnie spędzać czas. Jak ja widzę na wf-ie 5 dziewczyn ćwiczących i 20 ze zwolnieniem to już jest lekka przesada. No, ale cóż... To mężczyźni mają w genach ducha rywalizacji ;)

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 10 kwie 2005, 13:42

Z mojego miasta jest reprezentantka Polski do lat 19.Widząc po jej stylu chodzenia, zachowania, wyglądu, to naprawdę za kolorowo nie będzie miał jej mąż.Kurą domową nie zostanie :lol:.Po drugie naprawdę dobija jej styl zachowania, o facie byś powiedział pozer lub cfaniak, ale o niej :> ? Zachowuje się tak jakby szukała zaczepki nawet z kolesiami.Poprostu BABA z JAJAMI :lol:.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 02 paź 2005, 16:54

Uchi_UfFy pisze:Kurą domową nie zostanie
I bardzo dobrze :P
Teraz powinny istnieć kurczaki domowe, czyli mężczyźni :P /a przydałby mi się kiedyś taki, co będzie lubił sprzątać i gotować :P :P ;)/

Szkoda, że temat zamarł, chciałabym wiedzieć ilu jeszcze szowinistów mamy na forum :hardkor: :maruda: :mrgreen: /nie mam tu na myśli kolegi powyżej, żeby nie było ;)/

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 02 paź 2005, 18:48

Jeszcze nie widziałem grających drużyn kobiecych na żywo , zdarzyło się zobaczyć jakiś urywek w TV i tyle .
Interesuje mnie czy kobiety , które grają w piłkę przyjmują pilkę na klatkę piersiową , jęśli tak to czy to nie ma wpływu na zniekształcenie ich biustów bądź późniejsze problemy z pokarmem dla dziecka .
Ciekawie musi wyglądać kobieta stojąca w murze - ciekawe co będzie starała się osłonić ?

8)

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 02 paź 2005, 19:30

ludki spokój... popatrzmy na repr. Niemiec kobiet osiągają więcej niż męska repr.(bo mała konkurencja, trzeba to przyznać). Właściwie gdyby było tyle klubów żeńskich co męskich w tych czasach to możliwe, że też dziewczyny daleko by zaszły. Ale obecnie dziewczyny gdy grają w nogę są często wyśmiewane np. przez sąsiadów i przez np. chłopaków że baba i nie umi grać w nogę bo to sport męski,że powinna siedzieć przy garach itp., albo się boją, że sami zostaną wyśmiani gdy je dziewczyna okiwie :wink: ), ale naprawdę dużo jest dziewczyn co potrafią grać w nogę ale można powiedzieć że się wstydzą przed wyśmianiem.
Niby siatkówka 5 lat temu była uważana za sport męski, a tu proszę role się odwróciły tzw. że już to jest sport męski i żeński.
Tak samo hokej na trawie, niby brutalna gra ale w Polsce gra w nią więcej dziewczyn niż facetów. Naprawdę.

Muszę przyznać, że w ten piątek, nauczyciel z w-f proponował w co chcemy zagrać w ręczą czy w nogę(to nasza była propozycja) :wink: (ale rozgrzewkę już mamy zacząć na przerwie, no to ok,w-f był na ost lekcji tzw.7 czyli chłopaków z klasy już ni było). Aha i dzięki piłce nożnejgrały u nas wszystkie tzw. 22 osoby a nie tak jak zawsze że 5 ćwiczy a reszta BeeSy...
Powybierałyśmy składy i spoko. I okazało sie że niektóre z nas mają talent m.in. do bronienia na bramkarke. Tak samo znalazło się parę dziewczyn co grały na obroniei nie przepościły przeciwnej drużuny do pola karnego.

Dzięki za wysłuchanie
Pozdro. :wink:

P>S do FALA:
nie zniekształcą się wierz mi ;]

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 paź 2005, 20:54

Ja znam dwie dziewczyny ktore graja w kobiecym zespole. Jedna ma 18, a droga 25 lat. Kiedys jak z nimi rozmawialem to zapytalem sie jak to jest ze im podoba sie grac w pilke. Powiedzialy mi ze tak samo jak chlopaki lubia grac, tak samo dziewczyny, chociaz ze jest ich mniej. Ja bylem tylko raz na jednym meczu kobiet i musze powiedziec ze bylem zdziwiony wyskomim poziomem. Poszedlem tam z kolegami zeby sie troche posmiac, ale ani razu nie mielismy powodu do smiechu. dziewczyny graly bardzo dobrze. Nie rozmumiem tych ludzi ktozy mysla ze pilka to jest sport tylko dla chlopakow. :roll:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 paź 2005, 15:29

alex90 pisze:Aha i dzięki piłce nożnejgrały u nas wszystkie tzw. 22 osoby a nie tak jak zawsze że 5 ćwiczy a reszta BeeSy...
U mnie na dźwięk słowa 'piłka nożna' wszystkie nagle dostają okres, mdleją, albo dostają wysypki :P i zazwyczaj gramy w drużynach 3-5 osobowych. A na te kilka osób grać umiem ja i jeszcze jedna panna :? :?
No i oczywiście mamy to szczęście, że jacyś kibice nam się trafią. I muszę przyznać, że jakaś tolerancja jest, bo jeszcze nikt się z nas nie naśmiewał ;)
Ja w życiu się z nietolerancją w tym kierunku nie spotkałam, ale wiem, że jest pełno facetów, którzy się z dziewczyn nabijają. Takie to zazdrosne buraki :P :P
snake pisze:Powiedzialy mi ze tak samo jak chlopaki lubia grac, tak samo dziewczyny, chociaz ze jest ich mniej.
Otóż to :)

Nie rozumiem dlaczego wciąż męską część społeczeństa dziwi, że można tak samo kochać futbol :?

A co do samej nazwy tematu - ani pośmiewisko, ani oryginalność...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 paź 2005, 16:01

Napewno nie jest to posmiewisko gdyż posmiewiskiem dla mnie sa np. pseudofani lub jak kto woli internetowi napinacze.Są to ludzie którzy utozsamiaja z jakims klubem po to aby zwyzywac innych...ale chyba z deka odbiegam od tematu
Oryginalność hmm... nie nazwałbym tego tak raczej rzadko spotykane zjawisko przynajmniej w moim towarzystwie.Przecież nikt nie może zabronic interesować się piłką nozna tymbardziej jesli jest to czyjaś pasja, hobby.
Chodź futbol kobiecy (kilka razy oglądałem) raczej mnie irytował, śmieszył.Jednak jak napisałem wyżej nie mozna pozbawiac kogoś swoich zainteresowań.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 04 paź 2005, 16:12

KaRoLiNa pisze: i nie mam pojęcia czym to jest spowodowane...?Nie chcę nikogo uraźić ale czsem dziewczyna potrafi więcej niż chłopak.

Wiekszosc dziewczyn kompletie nie umie grać w piłkę ale są wyjątki :) U mnie na osiedlu była dziewczyna co normalnie grała w piłkę z chłopakami nikt się z niej nie śmieje tylko chłopaką jest troche głupio jak ich kiwnie :wink: ale ona nawet grała w juniorskiej reprezentacji podobno ( ale to było jak chodziłem do podstawówki czyli około 6 lat temu ) .

A kobieta grająca w męskim klubie to dla mnie pomyłka . Wiadomo ze kobiety są słabsze fizycznie od mężczyzn . Pozatym ciekawy jestem jak by wyglądała sprawa fałli . Ktoś zrobił wślizg czy cos a tu z trybun " DAMSKI BOKSER " albo coś podobnego...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 paź 2005, 16:18

Babel pisze:Oryginalność hmm... nie nazwałbym tego tak raczej rzadko spotykane zjawisko

A ja nie nazywam tego oryginalnością właśnie dlatego, iż wcale nie jest to rzadkie zjawisko. Owszem, w każdej szkole znaleźć można góra dwie, trzy dziewczyny, które swą pasją rzucają się w oczy, ale wiele jest takich, których w ogóle się nie zauważa. Jak bywam na meczach miejscowego UKS-u widze pełno dziewczyn, które grają lepiej niż wszyscy moi kumple razem wzięci :P

Scyzoryk pisze:Ktoś zrobił wślizg czy cos a tu z trybun " DAMSKI BOKSER " albo coś podobnego...
:lol:
To mnie rozbawiło, ale zgadzam się z tym w 100%-ach /może nie od razu 'damski bokser' ;)/. Co porządniejszy facet w ogóle nie zrobiłby wślizgu... A inni baliby się, że babce nogi połamią ;)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 paź 2005, 16:28

futbolowa pisze:ak bywam na meczach miejscowego UKS-u widze pełno dziewczyn
Wiele bywa by pobserwowć urode miejscowych zawodników.U nas na Stal tez przychodza dziewczyny albo razem z chlopakami albo poobgadywac juniorów z SMS
pozdro

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 paź 2005, 16:32

Babel pisze:Wiele bywa by pobserwowć urode miejscowych zawodników.U nas na Stal tez przychodza dziewczyny albo razem z chlopakami albo poobgadywac juniorów z SMS
pozdro
Ale UKS to drużyna żeńska :? :? /dokładnie UKS Gol Częstochowa/

Na piłkę męską chodzę z obstawą w postaci tatusia, więc raczej nie o męską część publiczności mi chodzi ;)
Chociaż na meczach bywa peeeełno dziewczyn, z czego zo 15-ta wie o co w tym wszystkim chodzi...
Ale dla niektórych to idealnie miejsce na znalezienie faceta /szeroki wybór/ i nic się na to nie poradzi :?

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 04 paź 2005, 17:30

A kobieta grająca w męskim klubie to dla mnie pomyłka .
to chyba raczej nie istnieje chyba że na filmach :P bo obecnie są tworzone osobne drużyny. Chyba że na podworku przy bloku to rozumiem... .
U mnie na dźwięk słowa 'piłka nożna' wszystkie nagle dostają okres, mdleją, albo dostają wysypki i zazwyczaj gramy w drużynach 3-5 osobowych. A na te kilka osób grać umiem ja i jeszcze jedna panna
A my (pierwszy raz grałyśmy ale chyba i nie ostatni)chciałyśmy jaja se zrobić :wink: :lol: tzw. jak zaregeaguje nasz kochany teacher z w-f :D :wink: chciałyśmy zobaczyć czy jest to szowinista ale nie, za to jest to porządny gościu :wink: :lol:
Ostatnio zmieniony 04 paź 2005, 17:36 przez alex90, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 04 paź 2005, 17:36

alex90 pisze:Cytat:
A kobieta grająca w męskim klubie to dla mnie pomyłka .

to chyba raczej nie istnieje chyba że na filmach bo obecnie są tworzone osobne drużyny. Chyba że na podworku przy bloku to rozumiem... .
No wiem że nie istnieje ale takie pomysły już były ... więc o to mi chodziło .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”