Liga szkocka i reprezentacja Szkocji (zbiorczy) - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 11 kwie 2005, 23:24

mathiasek12 pisze:
Alkoholiko pisze:Moja 11:

Gordon
Stockdale - Weir - Pressley - Naysmith
Fletcher - Hartley - B.Ferguson - Pearson
McFadden - Miller
co do tego pearson'a to nie wiem jak gra naprawde ale jak gralem celtikiem w fm-ie to mi wymiatal
Zauważyłem na - nie tylko na tym - forum ze jak wymieniamy czasem jakiegoś zawodnika to zaraz jest porównanie jak gra w Championschip Menagerze! Po h*ja takie porównania - nie ma to wogole sensu, nie jest to wogole istotne i jest to bez znaczenia jak on gra w jakiejs grze! Jak dzieciaki graja w takie gierki, a dzieciak matiasek ma pewnie 12 lat - to bez takich porównań, - zenada....swoja droga to 12 latkowie co robia na takim forum? zakładaja tematy z di*y typu: Najlepszy czarnoskóry piłkarz lub kogo kupi Real madryt! Takich farmazoniarzy powinno sie usuwac z forum!!

PS: nie przeklnąłem ani razu więc nie banujcie!!

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 12 kwie 2005, 0:04

No Alkoholiko masz racje !! I zazwyczaj posty tych dwunasolatków nie są dłuższe niż jedna linijka. Chodzi im głownie o nabijanie postów.

Co do reprezentacji Szkocji, to nie lubie ich. Już nie mają sznas na awans do MŚ2006'. Ostatnia impreza na jakiej grali to MŚ 98' i tam odpadli w grupie (o ile się nie myle byli w grupie z Brazylią, Hiszpanią i Norwegią, ale nie jestem pewien). Wydaje mi sie, że przez najbliższe lata Szkoci nic wielkiego nie osiągną.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 12 kwie 2005, 10:02

kama_reda pisze:No Alkoholiko masz racje !! I zazwyczaj posty tych dwunasolatków nie są dłuższe niż jedna linijka. Chodzi im głownie o nabijanie postów.

Co do reprezentacji Szkocji, to nie lubie ich. Już nie mają sznas na awans do MŚ2006'. Ostatnia impreza na jakiej grali to MŚ 98' i tam odpadli w grupie (o ile się nie myle byli w grupie z Brazylią, Hiszpanią i Norwegią, ale nie jestem pewien). Wydaje mi sie, że przez najbliższe lata Szkoci nic wielkiego nie osiągną.
Nie z Hiszpania napewno nie...Hiszpanie...byli chyba w grupie z Paragwajem....a ze Szkocja byli Brazylijczycy, Norwedzy i chyba Marokanczycy....

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 12 kwie 2005, 10:17

Alkoholiko pisze:
mathiasek12 pisze:
Alkoholiko pisze:Moja 11:

Gordon
Stockdale - Weir - Pressley - Naysmith
Fletcher - Hartley - B.Ferguson - Pearson
McFadden - Miller
co do tego pearson'a to nie wiem jak gra naprawde ale jak gralem celtikiem w fm-ie to mi wymiatal
Zauważyłem na - nie tylko na tym - forum ze jak wymieniamy czasem jakiegoś zawodnika to zaraz jest porównanie jak gra w Championschip Menagerze! Po h*ja takie porównania - nie ma to wogole sensu, nie jest to wogole istotne i jest to bez znaczenia jak on gra w jakiejs grze! Jak dzieciaki graja w takie gierki, a dzieciak matiasek ma pewnie 12 lat - to bez takich porównań, - zenada....swoja droga to 12 latkowie co robia na takim forum? zakładaja tematy z di*y typu: Najlepszy czarnoskóry piłkarz lub kogo kupi Real madryt! Takich farmazoniarzy powinno sie usuwac z forum!!

watpie po pierwsze nie mam 12 lat a po drugie ja nie zakladam takich tematow i po trzecie to sam widzisz ten post jes dluzszy niz jedna linijka :wink:
tylko mowilem ze w grze gra dobrze jak inni tak mowia to jakos nic do nich nie masz :x

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 12 kwie 2005, 12:35

mathiasek12 pisze:
Alkoholiko pisze:
mathiasek12 pisze:co do tego pearson'a to nie wiem jak gra naprawde ale jak gralem celtikiem w fm-ie to mi wymiatal

watpie po pierwsze nie mam 12 lat a po drugie ja nie zakladam takich tematow i po trzecie to sam widzisz ten post jes dluzszy niz jedna linijka :wink:
tylko mowilem ze w grze gra dobrze jak inni tak mowia to jakos nic do nich nie masz :x
porównywanie takie sa dziecinne - i tyle - dzieciaki - myslałem ze wypowiadaja sie tu dosrosli ludzie....ale zapomniełem ze przecietny forumowicz ma 13-15 lat! Dobra - nieważne - nie masz 12 boś sie zalogował rok temu-login został a tera masz 13....nieważne!

Kto ogląda lige Szkocka? Podajcie jakiś obiuecujących bramkarzy, młodych....bo widze ze Szkoci nie maja wogole jakiś dobrych nastepców Leightona! Czy Sullivan jeszcze gra w kadrze ?

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 12 kwie 2005, 15:33

Cisza... Nie kłuccie się o byle co !

Alkoholiko napisał :

Matteo z Blackburn
Ferbuson B. z Blackburn
Gallagher z Blackburn
Frredman z Crystal Palace
Weir z Evertonu
Naysmith z Evertonu
Ferguson D. z Evertonu
McFadden z Evertonu
Fletcher z ManU.
Stockdale z Rotherham
Holt z Norwich
Mackay z Norwich
Hughes R. z Portsmouth
McCann z S'oton
Telfer z S'oton
Dobie z West Bromwich
Miller z Wolves
Caldwell z Sunderlandu
Kyle z Sunderlandu
Hutchison z West Hamu
Sillivan z Leeds
Crainey z Leeds
Schearer z Coventry
Pearson z Celtic
McNamara z Celtic
Malcolm z Glasgow
Ross z Glasgow
Ferguson B. z Glasgow
Rae G. z Glasgow
Gordon z Hearts
Hartley z Hearts
Thompson z Glasgow
Dickov z Blackburn
Riordan z Hibernian
O'Connor z Hibernian
Crawford z Dundee Utd.
Quashie z S'oton
O'Neil z Preston
McCulloh z Wigan
Dailly z West Ham
Webster z Heart
Pressley z Heart
McNamee z Livingston
Anderson z Abereen
Marshall z Celtic
Douglas z Celtic

Jak widzicie wszyscy gracze grają na wyspach ! Jeżeli chodzi o Szkotów grających w lidze angielskiej to niestety większość grzeje ławe w swoich klubach, co źle wpływa na ogranie tego zespołu ! Moze w tym drzemie tajemnica niepowodzeń

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 12 kwie 2005, 16:12

Po części masz rację, Adam N. Ale zauważ, że Kosowski też przez większość sezonu siedział na ławce w swoim Kaiserslautern, a w reprezentacji grał, i to na nawet wysokim poziomie (poziomie naszych ligowców :lol: ). :? Więc w większości przypadków masz rację, ale na pewno niektórzy nie zasługują po prostu na miano reprezentanta kraju Szkocja.

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 12 kwie 2005, 16:37

Ale to jest jeden zawodnik, a tam jest ich kilkunastu ! A poza tym poziom naszej ligi jest tak niski, że w Niemczech wystarczy tylko trenować i siedzieć na ławie, żeby dorównywać naszym ligowym zawodnikom grającym w pierwszym składzie, a nawet ich przewyższać ! Liga Angielska i Szkocka mimo że różnią się trochę poziomem, to napewno nie różnią sie stylem ! Twarda wyspiarska gra do końca

PS: Fajnie, że dziewczyny interesują się Piłką Nożną !!! To lubię

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 04 cze 2005, 12:31

Dziś na stadionie Hampden Park odbędzie się mecz :

SZKOCJA VS MOŁDAWIA

A w najbliższą środę Szkotów czeka wyjazd do Bułgarii na kolejny mecz eliminacji !!!

Obstawiajcie wyniki

Szkocja - Mołdawia ( 2 : 0 )
Bułgaria - Szkocja ( 1 : 1 )

OTO Kadra na te mecze :

Ryan Esson (Aberdeen)
Craig Gordon (Heart of Midlothian)
David Marshall (Celtic)
Defenders
Graham Alexander (Preston North End)
Steven Caldwell (Sunderland)
Jackie McNamara (Celtic)
Ian Murray (Hibernian)
Steven Pressley (Heart of Midlothian)
Andy Webster (Heart of Midlothian)
David Weir (Everton)
Midfield
Christian Dailly (West Ham United)
Barry Ferguson (Rangers)
Darren Fletcher (Manchester United)
Paul Hartley (Heart of Midlothian)
Neil McCann (Southampton)
Lee McCulloch (Wigan Athletic)
Brian O’Neil (Preston North End)
Forwards
James McFadden (Everton)
Kenny Miller (Wolverhampton W.)
Lee Miller (Bristol City)
Derek Riordan (Hibernian)
Steven Thompson (Rangers)

wojtas1990
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wojtas1990 » 04 cze 2005, 12:44

reprezentacja szkocji nie zaprezentuje sie na mundialu bo sie nie dostanie heheheheheheheheheeheheheheheheheh

2WP// Piwus

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 04 cze 2005, 13:52

To co z tego ????? Szans matematycznych jeszcze nie stracili, a przygłupów na forum nie potrzeba

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2005, 14:47

Adam N pisze:To co z tego ????? Szans matematycznych jeszcze nie stracili, a przygłupów na forum nie potrzeba
masz racje - szanse jeszcze maja, wystarczy ze wszystkie spotkania wygraja :)
dzis na pewno wygraja, typuje 2-1 dla Szkocji :)

pozdro

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 04 cze 2005, 19:52

Reprezentacja Szkocji wygrała w sobotę z Mołdawią 2:0 i zanotowała dopiero pierwsze zwycięstwo w eliminacjach 2006.
Trzy punkty nie pozwoliły podopiecznym Waltera Smitha opuścić przedostatniego miejsca w grupie 5, chociaż tchnęły nieco nadziei w serca ich kibiców.

Gospodarze długo męczyli się z najgorszym zespołem grupy i gdyby nie dobra postawa bramkarza Craigaa Gordona to mogliby ten mecz przegrać. Prowadzenie dla Szkocji wywalczył jednak w 53. minucie Christian Dailly, który dobił piłkę do bramki, po tym jak Evgheni Hmaruc jedynie sparował uderzenie Lee McCullocha. Zwycięstwo przypieczętował w ostatniej minucie rezerwowy James McFadden, po którego strzale piłka odbiła się od Iuri Priganiuca, co zmyliło Hmaruca.

Szkocja - Mołdawia 2:0 (0:0)

Widzów: 50.000

Szkocja: Craig Gordon; Steven Pressley, David Weir, Graham Alexander, Andy Webster (26-Christian Dailly); Barry Ferguson, Paul Hartley, Jackie McNamara, Lee McCulloch (74-James McFadden); Kenny Miller, Darren Fletcher

Mołdawia: Jewgenij Hmaruc; Genadij Olexici, Jurij Priganiuc, Sergiej Lascencov (46-Alexandru Covalenco), Valeriu Catinsus; Sergiu Epureanu, Vadim Boret, Stanislav Ivanov, Sergiej Dadu, Alexei Savinov (60-Sergiej Covaliciuc); Sergiej Rogaciov (82- Viorel Frunza)

Bramki:
1:0 Christian Dailly 53 min.
2:0 James McFadden 90 min.

Tabela grupy 5 :

M Z R P bramki pkt
1. Włochy 5 4 0 1 9-5 12
2. Norwegia 5 2 2 1 6-3 8
3. Słowenia 5 2 2 1 5-4 8
4. Białoruś 4 1 2 1 9-6 5
5. Szkocja 5 1 2 2 3-4 5
6. Mołdawia 6 0 2 4 1-11 2

PS: Małe sprostowanie - Szkocja oczywiście nie gra z Bułgarią w grupie, mój błąd !!! Przepraszam

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 27 cze 2005, 8:00

Odrabiam małą zeległość !

Białoruś zremisowała w Mińsku ze Szkocją 0:0 w meczu grupy 5. eliminacji piłkarskich mistrzostw świata.

Białoruś po raz kolejny nie potrafiła wykorzystać atutu własnego boiska i tylko zremisowała bezbramkowo ze Szkocją.

Przez większość spotkania przewagę mieli gospodarze. I tylko dobrej postawie bramkarza szkockiego Craiga Gordona goście zawdzięczają czyste konto bramkowe.

Szkoci z rzadka próbowali zaatakować. Najlepszą okazję do strzelenia gola zmarnował na początku drugiej połowy Kenny Miller, który nie wykorzystał dobrego podania Darrena Fletchera i sytuacji sam na sam z bramkarzem Jurijem Żewnowem.

Remis nie zadowolił żadnej z drużyn, gdyż obie pozostały na swoich pozycjach w grupie 5. eliminacji MŚ. Białoruś z siedmioma punktami jest na czwartej pozycji; Szkocja ma jeden punkt mniej i zajmuje piątą lokatę.

Białoruś - Szkocja 0:0
Sędziował: Olegario Benquerenca (Portugalia). Widzów: 20.000.

Białoruś: Jurij Żewnow; Sergiej Sztaniuk, Sergiej Jaskowicz, Sergiej Omeljańczuk, Timofiej Kalaczow; Walentin Biełkewicz, Sergiej Gurenko, Aleksandr Hleb, Denis Kowba (86-Aleksandr Kulczi); Sergiej Kornilenko (61-Wiaczesław Hleb), Witalij Byliga

Szkocja: Craig Gordon; Steven Pressley, David Weir, Gary Caldwell, Andy Webster; Christian Dailly, Barry Ferguson, Graham Alexander, Lee McCulloch (76-James McFadden (76)); Kenny Miller, Darren Fletcher

Tabela grupy 5 :

Grupa E

M Z R P b.b. pkt
1. Włochy 6 4 1 1 9-5 13
2. Norwegia 6 2 3 1 6-3 9
3. Słowenia 6 2 3 1 6-5 9
4. Białoruś 6 1 4 1 10-7 7
5. Szkocja 6 1 3 2 3-4 6
6. Mołdawia 6 0 2 4 1-11 2

Szkocja już ma małe szanse na awans, praktycznie żadne, ale zawsze jest nadzieja

Awatar użytkownika
szeri
Skład B
Skład B

Liga szkocka (Scottish Premiership)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szeri » 27 gru 2007, 23:28

Opinie na temat drużyn występujących w Scottish Premier League

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”