Grupa E - Holandia, Dania, Japonia, Kamerun - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Grupa E - Holandia, Dania, Japonia, Kamerun

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2010, 14:41

Robin zrobiłbym największą przysługę schodząc z boiska bo gra beznadziejnie. Znowu nie trafiłem ze zmianami [']

Mam nadzieję, że to ta pogoda i wysokość tak wpływają na grę Holendrów, ale z drugiej strony czy w kolejnych meczach będą grali na niżej położonych stadionach? Tak czy inaczej grupa łatwa więc wyjdą bez problemów, ale potem to już koniecznie będą potrzebować Robbena.

[EDIT]

No i kto wie czy gdyby nie wuwuzele to Robin nie wyleciałby z czerwem :lol: [']

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 cze 2010, 15:18

Oprócz nowych nazwisk piłkarzy, dowiedziałem się przed chwilą, że Danny De Zeuuw to przedstawiciel holenderskiego nowego pokolenia. Rocznik 83 rzecz jasna. A że Morten Olsen to kolega Włodka Lubańskiego, to zapamiętam na całe życie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 cze 2010, 15:19

Jak dla mnie Holandia nie zaimponowała znając ich potencjał ale myślę ze widać jak cholera że brakuje im Robbena jak powietrza.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2010, 15:21

No na Włodka trzeba uważać bo ma znajomych w gangu.

Straszne męki, ale udało się Holendrom wygrać. Robin :lol2: ['] Padaka do sześcianu, ale pozytyw jest taki, że po jego zejściu gra zaczęła wygląda lepiej. To jak w tym kawale o uciekaniu przed lwem z szyną na plecach, którą można zrzucić żeby się lepiej uciekało :P

Cholernie mi się podobał Elia. Mam nadzieję, że w meczu numer trzy zagra od pierwszej minuty bo w drugiej kolejce pewnie jednak nie da rady.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 14 cze 2010, 15:24

mentor-jak tam prezentowal sie VAN DER WIEL,co ma byc podobno zmiennikiem alvesa w barcelonie za 12 baniek?
wart tej ceny?
jak dosrodkowywal? probowal dryblingu? robil rajdy ?
i jak prezentowal sie w grze obronnej-wslizgi,gra 1 na 1 itp

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 cze 2010, 15:26

Van der Wiel atakował próbował rajdów i czasem piłkę wrzucił ale myślę że Alves lepiej gra ofensywnie.

btw. o mało bym nie zapomniał kto to kur** jest "Kojt" ??

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2010, 15:29

Zawiedli dzisiaj van Persie i van der Vaart,ze swietnej strony pokazal sie Elia,ktory kilkoma rajdami na lewym skrzydle ozywil gre Holendrow i zrekompensowal nam troszke brak Robbena :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 cze 2010, 15:30

Kolejny niemrawy mecz, jakiego nie spodziewałbym się po Holendrach. Chociaż jakiś dziwny skład mieli, bo połowy nazwisk wypowiadanych przez Szpakowskiego nie kojarzę :lol: Szczęśliwy gol po strzale samobójczym i sielanka na całego. Straszny minimalizm panuje jak dotąd na tych mistrzostwach. Pilnować tyłów, a z przodu może coś wpadnie. Taką filozofię gry się w niższych ligach w Polsce wyznaje, a nie na mundialu! Dobrze, że Elia wszedł i rozruszał trochę tą grę, bo wyglądało to fatalnie.

Już kiedyś wspominałem, że van der Wiel nadawałby się na zmiennika dla Alvesa w Barcelonie i zdania nie zmieniłem.
Mentor pisze:Pogoda i wysokość pewnie robią swoje
Zawsze się jakieś wytłumaczenie znajdzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 cze 2010, 15:32

Poprawnie, ale niczym się nie wyróżnił.

W defensywie nie miał zbyt wiele do roboty więc nie sposób za bardzo ocenić jego. W ofensywie trochę próbował, ale w sumie niewiele. Podobnie zresztą jak Gio po drugiej stronie a to jest dziwne bo jak oglądałem Holendrów w sparingach to gra wyglądała inaczej.

Do tej pory widziałem go raptem kilka razy i nie wygląda najgorzej, ale czekam na więcej spotkań z jego udziałem. Na pewno ma papiery na to, aby być (potencjalnie) solidną alternatywą dla Alvesa, ale musi jeszcze pokazać jak gra w obronie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2010, 15:33

emdżej pisze:Chociaż jakiś dziwny skład mieli, bo połowy nazwisk wypowiadanych przez Szpakowskiego nie kojarzę
:lol:

Robin słabiutko, do tego powinien wylecieć za drugą żółtą, ale sędzia uwierzył, ze nie słyszał gwizdka :lol: Van der Vaart też fatalnie, Elia się fajnie pokazał, choć pewnie jakby Robin wszedł w końcówce, to też by lepiej zagrał i byłoby widać róznicę.
Najlepszy Włodek, który nie mógł zrozumieć dlaczego van Persie szukał uderzenia lewą nogą zamiast strzelać prawą :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 cze 2010, 15:34

tragiczne spotkanie, nie wiem czy nie najgorsze... w pierwszej polowie zasnalem. van Persie :lol: dramat, pilkarz w ogole nie przydatny druzynie, strzela fochy (vide historia z Sneijderem) przez wieksza czesc sezonu kontuzjowany, a gdy dojdzie do formy zagra 3-4mecze i znowu out. Jak ktos zdecyduje sie go keidys jeszcze gdzies wytransferowac, to niech lepiej puknie sie w czolo, pilkarz nie wart sporych pieniedzy
Holandia nie ma typowego snajpera jak kiedys Ruud, czy inni. Chyba ze ten Elia bezie dostawac szanse. Ogolnie slabiutka grupa

W ogole caly ten mundial jakis dziwny, mimo ze mecze sa to nie czuje ze jest mundial :shock:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 cze 2010, 15:40

Ja mam nadzieje ze był to jeden ze słabszych meczy Kjeara w karierze bo dosc bacznie mu sie przygladalem i zobaczylem dosc przecietnego obronce ktory zaimponowal jedynie 2 dobrymi długimi piłkami...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 cze 2010, 15:41

Kjaer nie grał źle. Starałem się zwracać uwagę na jego grę i w sumie tylko przy bramce na 2:0 dał dupy, kiedy Kuyt go wyprzedził.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2010, 15:42

ja też chciałem zobaczyć co prezentuje ten znakomicie [ponoć] zapowiadający się obrońca i mnie nie zachwycił, choc Holendrzy nie cisnęli jakoś strasznie.

Le Guen nie wystawił Songa w pierwszym składzie :o chyba zaryzykuje i postawię na Japonię.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 14 cze 2010, 15:43

W ogole caly ten mundial jakis dziwny, mimo ze mecze sa to nie czuje ze jest mundial :shock:
dokladnie, niewiele kibicow z Europy+trabki=brak atmosfery mistrzostw

Wlaczylem w koncowce, niezly strzal Sneijdera w poprzeczke, szkoda ze nie wpadl. Poulsen po samoboju smial sie jakby celowo to strzelil :D

Bardzo dobrze ze Song nie gra, oby Fabregas tez posiedzial troche minut na lawce w czasie mistrzostw.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”