FIFA U-20 World Cup - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 cze 2007, 22:57

Panowie zwyciestwo zwyciestwem, ale i tak za 5 lat kilku dzisiejszych przegranych Canrinhos bedzie grało w czołowych klubach świata, a Polacy beda się dobijali do bram klubów w Austrii bądź ekipy, ktora walczy o awans do Premiership.
Jednak z innej strony kiedyś kazdy bedzie mogł powiedzieć wygrąłem kiedyś z Brazylią.
Mnie osobiście podobała się gra Marciniaka, Krychowiaka, Bena i w drugiej połowie Cywki. Oczywisice reszta także grała dobrze. Taktycznie zespół był ułozony świetnie.
Troche słabo w napadzie, Brazylia miała takie luki, że spokojnie mozna było ich kontrować, a tak Janczyk prawie zakiwał się dzisiaj na śmierć, Janoszka troche tracił, a Małeckiego w okolicy pola karnego z piłką nie widziałem.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 30 cze 2007, 22:59

Małeckiego w okolicy pola karnego z piłką nie widziałem.
Pewnie dlatego że po czerwonej kartce został przeniesiony do pomocy :roll:

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 30 cze 2007, 23:09

Świetnie Polacy, pokazali, że 'Brazylijczyki' są do ogrania :!: :) Cieszyło mnie zaangażowanie z jakim grali nasi zawodnicy, piękna bramka Krychowiaka, na pewno mamy w sklądzie kilku ciekawych zawodników :wink: , trochę Jańczyk mnie denerwował, bo za każdym razem jak miał pilkę się kiwał, mógłby podaćchociaż raz, ale po tych kiwkach wywalczyl kilka rzutów rożnych :wink:

Również uważam że sędzia zbyt pochopnie wyrzucil Króla, po 26 min. czerwona ? :? Przy pierwszym faulu powinien był dostać pouczenie a nie kartkę.. No i jeszcze doliczone ponad 5min. :? W młodzieżowych mistrzostwach żeby grali prawie 100 min. ? Przecież wiadomo, że od razu skurcze się pojawiają itd., nie powinien sędzia tyle przedłużać wg. mnie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 cze 2007, 23:28

brylancik pisze:Pewnie dlatego że po czerwonej kartce został przeniesiony do pomocy

O to jest naprawde poważny argument. Najpierw jako napstnik pozniej jako pomocnik, skrzydłowy mial zabronione pojawianie ise pod polem karnym. :wink: Dobre sobie. Starosta to musi być dopiero ewenement u Ciebie, bo to obrońca a chetnie sobie biegał pod pole karne... O [k****] zawalił cała filozofie gry.
Juv pisze: Przy pierwszym faulu powinien był dostać pouczenie a nie kartkę..
Ja osobiscie nawet nie wiem kiedy dostął pierwsza żółtą kartkę. :?

Co chwilę Polacy wybijają przed siebie. Nie narzekamy, chwalimy.

z czuba dało dzisiaj rade. :P

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 30 cze 2007, 23:47

Na fifa.com są wszystkie mecze w niezłej jakości:) Oglądam USA - Korea i powiem wam że ciężko będzie wyjść z grupy, dwie dobre, szybko grające drużyny. Szczególnie Korea, USA jest jak najbardziej do ogrania, ale trzeba zagrać tak jak z Brazylią:) Korea jest strasznie dynamiczna, choć słabsza w defensywie, za to USA dobrze zorganizowane, ale na pewno nie są lepsi technicznie od Polaków, co mówił MLSoccer, ogólnie prezentują jednak bardzo zbliżony poziom do Polski.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 cze 2007, 23:58

Szkoda jednak, że Grosicki i Korzym nie pojechali te mistrzostwa. Obaj są w tym momencie raczej lepsi od Janczyka, który dziś zaprezentował się całkiem poprawnie.

Zobaczymy jak nasi spiszą się w meczach z teoretycznie słabszymi przeciwnikami niż Brazylia. Nie będzie już można nastawić na obronę i liczyć, że jeden strzał się odda i mecz będzie wygrany.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 01 lip 2007, 0:03

Zico_FCI pisze:Szkoda jednak, że Grosicki i Korzym nie pojechali te mistrzostwa. Obaj są w tym momencie raczej lepsi od Janczyka, który dziś zaprezentował się całkiem poprawnie.

no powiem ze janczyk dzisiaj ladnie szarpal nawet lepiej od maleckiego :lol: ktory nie zaprezwntowal sie zbyt dobrze :cry: ale tez tragedii ze strony patryka nie bylo.

mozna bylo rpzewidziec ze brazylijczycy nas zlekcewaza i dzieki temu przy dobrej (w meczu nawet bardzo dobrej) grze mozna pokusic sie o niespodzianke. trzeba bylo zaciesniac gre bo w brazylii te wszystkie gwiazdeczki maja wiecej miejsca na boisku i dlatego tak swietnie tam graja. a co do pato to gral tak sobie ale jak juz dostal pilke to niezle potrafil pokiwac. najlepszy z kanarkow i tak byl jednak l.lima.

komentarz w TVP byl dzis taki sobie. szpakowski moze joncy buty czyscic. i to zdanie oddaje poziom komentarzu w publicznej. chodz dzis i tak bylo calkiem poprawnie.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 lip 2007, 0:08

mi gra janczyka sie nie spodobala. nie bylo tragedii, bylo w sumie poprawnie, ale dosc irytujace byly jego dryblingi, ktore zazwyczaj konczyly sie na pilkarzach brazylii. mam wlasnie wrazenie, ze taki grosicki jednak zrobilby ten zwod lepiej i oddal strzal.

no, ale wygrali, wiec nie ma co narzekac.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2007, 0:10

wania89 pisze:ale trzeba zagrać tak jak z Brazylią
Trzeba zagrać właśnie zupełnie inaczej niż z Brazylią. Tutaj czerwona kartka całkiem pokrzyżowała nam szyki i musieliśmy się głównie bronić. Oddaliśmy jeden celny strzał z rzutu wolnego i zdobyliśmy bramkę. Potem już przyjmowanie Brazylii i umiejętna defensywa, co w ostateczności dało nam zwycięstwo. Z USA i Koreą musimy już zagrać bardziej otwarty futbol. Dziś mógłby on nas mimo wszystko zgubić, nawet gdybyśmy grali w pełnym składzie, ale w kolejnych meczach trzeba zagrać inaczej. Oczywiście nie zapominając o taktyce i grze obronnej, ale musimy też dużo więcej atakować. Taka gra jak z Brazylią w tamtych meczach nie da nam sukcesu, chyba że znów przesądzimy wszystko jakimś stałym fragmentem gry. Liczę na zupełnie inny obraz gry w następnych meczach, że w końcu nasi gracze ofensywni będą mieli większe pole do popisu i zapewne tak właśnie będzie :wink:

Co do Janczyka to dryblował głównie dlatego, że musiał. Nie miał wsparcia u kolegów, którzy bardziej byli skupieni na obronie.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2007, 0:12 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 01 lip 2007, 0:11

bagg pisze:mi gra janczyka sie nie spodobala. nie bylo tragedii, bylo w sumie poprawnie, ale dosc irytujace byly jego dryblingi, ktore zazwyczaj konczyly sie na pilkarzach brazylii.

ja wlasciwie tylko o 1 mam do niego pretensje. kiedy to bylo 2 na 2 i malecki byl co prawda daleko ale juz wbigal w 16-tke a dawid wolal z calej sily kopnac w kolano luzao i wywalczyc rog. a gdyby poszedl wtedy w prawo to moglby albo grac do Malego albo strzelac. na 95% byloby 2-0. poza tym te jego kiwki byly dosyc uzasadnione bo od 26min nie bylo za bardzo z kim grac w przodzie.

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 01 lip 2007, 0:26

Trzeba zagrać właśnie zupełnie inaczej niż z Brazylią
Oglądałeś mecz do 27 minuty? Bo o taką grę mi chodziło w następnych meczach, agresywną i otwartą:) Jak do tego momentu nie grali tak jak mówię, to jestem kobietą, albo oglądaliśmy inny mecz:D Później nie było wyjścia, trzeba było się bronić. ponadto bramka padła przed czerwoną kartką.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 lip 2007, 0:36

Wygrac z Brazylia w noge lub siatkowke to zawsze jest cos.Brawa dla chlopakow.
Przed meczem nie wierzylem podobnie jak buki ze moze sie nam to udac.Polacy pokazali charakter jaki jest wymagany gdy gra sie prawie 70 minut w 10 na 11.

Slowko odnosnie Pato.Zawiodl dzisiaj chyba wiekszosc osob zainteresowanych jego gra.Z drugiej strony nie wiadomo bylo na co naprawde go stac a oczekiwania wobec nastolatka o ktorego bija sie czolowe kluby Europy byly ogromne.W meczu z Polska sobie zbytnio nie pogral szczegolnie w drugiej polowie bo nasi nie zostawiali mu wiele miejsca i skutecznie odcinali od pilek.Gdy ja jednak mial to dwa razy w pierwszej i raz w drugiej stworzyl zagrozenie.
Trzeba poczekac co pokaze w kolejnych spotkaniach.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2007, 1:17

wania89 pisze:Oglądałeś mecz do 27 minuty?
Pewnie, że oglądałem. I musimy grać właśnie tak, jak do tego czasu, ale w poprzednim poście tego nie zaznaczyłeś, że mamy grać tak, jak do 27' :P Zatem wniosek nasuwa się sam - tak jak w całym spotkaniu, a tak nie mamy grać :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 lip 2007, 2:17

Brawo Polacy :!: Na szczęście nasi nie przegrali meczu już w szatni a wyszli na boisko i nie przestraszyli się głównych faworytów do mistrzostwa :!: Zagrali z pełną determinacją, twardo w obronie i zostawili na boisku serca dzięki temu zdobywając komplet punktów który ustawia nas w bardzo komfortowej sytuacji przed kolejnymi meczami. A wielkie gwiazdeczki z Brazylii powtórzyły 'sukces' starszych kolegów i będą musieli się wziąć ostro do gry żeby nie oglądać mistrzostw czy to na TVP2 czy Eurosporcie :P
A teraz chciałbym spojrzeć w oczy tym piłkarzom którzy olali mistrzostwa i tym samym stracili szansę do takiego świętowania. Trzeba mieć nieźle poprzewracane w głowie żeby wpaść na taki pomysł a dziś to nie o nich a o ich kolegach mówi cały piłkarski świat od Zakopanego po Gdańsk, od Bugu po Odrę :P No i zapewne jeszcze kilku managerów :wink:

W drugim meczu który było mi dane obejrzeć w niemal całym wymiarze czasowym Korea zremisowała z USA 1:1. Zremisowała mimo że momentami tak potrafiła rozegrać piłkę że buzia sama się otwierała :o Koreańczycy jak to Koreańczycy grali szybko, z zaangażowaniem i byli wszędzie a co ciekawe grali też z głową. Naszym teoretycznie powinno grać się z nimi ciężej niż z piłkarzami USA ale Brazylijczycy też nie grają jak jakiś czołg miażdżący wszystko co napotka na swojej drodze czyli jakoś siłowo a właśnie taką szybką piłkę. No i jakoś sobie z nimi poradziliśmy choć momentami było baaardzo gorąco :zgon: Teraz w kolejnych meczach znowu trzeba zagrać z takim zaangażowaniem i zgromadzić kolejne punkty bo po dzisiejszym meczu już nam nie wypada nic nie ugrać :naughty:

Do boju Polsko ooo Obrazek

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 01 lip 2007, 8:53

Chlopaczek pisze:Slowko odnosnie Pato.Zawiodl dzisiaj chyba wiekszosc osob zainteresowanych jego gra.Z drugiej strony nie wiadomo bylo na co naprawde go stac a oczekiwania wobec nastolatka o ktorego bija sie czolowe kluby Europy byly ogromne.
Zawiódł to mało powiedziane zagrał bardzo kiepsko jak przyjmował piłke to ta mu odskakiwała na dobry 1 metr od niego i jakis taki spanikowan

Brazylijczycy w tym meczu zagrali fatalnie, dryblowali kiedy nie powini, kazdy z nich starał sie wejsc samemu z pilka do bramki, nie maja druzyny

jak dalej Brazylijczycy nie beda miec druzyny to pożeganją sie z turniejem bardzo szybko

Wygrana z brazylia ładnie wyglada w tv w newsach, ale poczkajmy co z tego bedzie za 4-5 lat gdzie bedzie grał Fojut a gdzie Lima.

mimo to gratuluje sukcesu,zycze dalszych :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”