SSC Napoli (zbiorczy) - Strona 11

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Napoli w lidze?

1-2
1
33%
3-4
1
33%
5-6
1
33%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 cze 2011, 16:20

Mala dywersja ze strony Lysego ?
Prawdopodobieństwo tego, że Hamsik trafi do Milanu jest równe zeru.
Ponoc do wyscigu po Marka wlaczyl sie Man City,choc jak na razie to zwykla plotka,zero konkretow.

Z Neapolu odchodza Cribari (tak jak pisalem wczesniej dzialacze Azzurrich beda chcieli zredukowac zbyt duza liczbe srodkowych obroncow),a takze odpowiednio drugi i trzeci bramkarz Iezzo i Gianello.

Wobec trudnej sytuacji River prezydent milionerow Daniel Passarella zadeklarowal:
W przyszłym tygodniu sprzedajemy naszego najcenniejszego zawodnika.
Zapewne chodzi o Lamele. Najglosniej mowi sie o Napoli,choc w kolejce po utalentowanego Argentynczyka ustawionych jest kilka innych klubow wloskich i hiszpanskich.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2011, 16:28

Hamsik jasno stwierdził, że chce jeżeli odejdzie to nie opuści Włoch i między wierszami można wyczytać, że chce do Milanu. Raiola pracuje nad nim nie po to by go opchnąć do City tylko po to, żeby przeszedł do Milanu. City będzie miało tyle dopowiedzenia co w przypadku Sancheza. Pieniądze to niewszystko :)

Łysego nie słuchaj. On już zdementował zainteresowanie każdym piłkarzem, którego gazety podały. Zresztą rok temu było to samo w przypadku Zlatana. Hamsik nie udzielił tego wywiadu, bo mu się tak podobało. Zainteresowanie Milanu jest pewne.

Media podają, że Łysy będzie chciał zaoferować 25 mln plus wypożyczenie El Shaarawy'ego i Kucki, którego miałby wykupić z Genoi.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 cze 2011, 16:37

Łysego nie słuchaj. On już zdementował zainteresowanie każdym piłkarzem, którego gazety podały. Zresztą rok temu było to samo w przypadku Zlatana. Hamsik nie udzielił tego wywiadu, bo mu się tak podobało. Zainteresowanie Milanu jest pewne.
Wiem wiem :) W tamtym roku tez myslalem,ze bedzie u Was cisza,a tu nagle wpadli Ibra i Robson. Lysol to szczwana bestia.
Media podają, że Łysy będzie chciał zaoferować 25 mln plus wypożyczenie El Shaarawy'ego i Kucki, którego miałby wykupić z Genoi.
Kucka idealnie pasowalby do srodka pola Napoli. Moim zdaniem De Laurentis powinien odpuscic Vidala (wydaje sie,ze jego transfer to mission impossible w tym momencie) i powalczyc o Kucke,ktory kosztowalby pewnie mniej od Chilijczyka. Co do twojej oferty mete - ok,poszedlbym na to z jednym tylko zastrzezeniem - Shaarawy wypozyczenie na dwa lata.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 cze 2011, 16:47

a ja bym poszedł klasycznie po włosku. Wypożyczenie z opcją wykupu połowy karty i bym się bujał z Milanem w sprawie "Faraona" do 2014 :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2011, 16:49

De Lauurentiis na Kucke raczej nie ma szans, bo on prawdopodobnie jest przeznaczony dla Milanu, a jak nie to dla Interu.

Co do oferty - narazie to plotki, ale może być w nich coś więcej. Zaraz jak pojawiły się plotki o Hamsiku to dziennikarze spekulowali, że Napoli będzie chciało kogoś kto będzie w stanie choć trochę zastąpić Marka. Wydaje mi się, że El Shaarawy jest niedoruszenia, ale na wypożyczenie nawet dwuroczne możliwe, że Łysy by się zgodził. Ale teraz pytanie czy De Laurentiis chciałby graczy, których za rok musiałby oddać? Znowu z drugiej strony dostaje dwóch graczy i czas na znalezienie własnego gracza bez pośpiechu i bez przepłacenia.

Zainteresowanie Hamsikiem jest pewne. Dziś Hamsik potwierdził, że będzie rozmawiał z De Laurentiisem. Zobaczymy co z tego wyniknie.
a ja bym poszedł klasycznie po włosku. Wypożyczenie z opcją wykupu połowy karty i bym się bujał z Milanem w sprawie "Faraona" do 2014 :wink:
Milan ma połowę karty Faraona i raczej jej nie odda. Zbyt duży talent. Wypożyczenie tak, ale na więcej Napoli raczej nie ma co liczyć.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lip 2011, 15:37

Bardzo ciekawy wywiad z De Laurentisem. 'Inter ma pierwszenstwo w sprawie Hamsika'.
Marek to świetny chłopak, chcę dla niego jak najlepiej. Na tą chwilę nie jest na sprzedaż, powtarzam to cały czas. Dla mnie kosztuje on 100 mln euro. Raiola mówił mi, bym go sprzedał, ale powiedziałem mu, żeby lepiej zajął się własnymi sprawami. Zapytałem też Gallianiego, w jaką grę ze mną gra. Jeżeli kiedyś zdecyduję się rozmawiać z jakimś klubem na temat Hamsika, to będzie to Inter.
Moratti w bardzo grzeczny sposób już trzy lata temu pytał mnie, czy Marek jest na sprzedaż. Odpowiedziałem, że nie. Dwa miesiące temu ponownie, z wielkim szacunkiem, ponowił pytanie. Zapytał: „czy to prawda, że teraz jest możliwe rozpoczęcie negocjacji w sprawie Hamsika?”. Ponownie jednak powiedziałem, że nic z tego. Jego postawa i dobre maniery bardzo mi jednak zaimponowały, dlatego jeżeli w przyszłości zmienię plany, to Inter będzie miał pierwszeństwo do kupna Słowaka.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 lip 2011, 15:43

Wygląda mi to na podjazd pod Berlusconiego by ten wreszcie rzucił na stół określoną kwotę :>
Raiola mówił mi, bym go sprzedał, ale powiedziałem mu, żeby lepiej zajął się własnymi sprawami.
Jeśli faktycznie tak powiedział, to :brawo:
Zapytałem też Gallianiego, w jaką grę ze mną gra. Jeżeli kiedyś zdecyduję się rozmawiać z jakimś klubem na temat Hamsika, to będzie to Inter.
Nie no, to jest zbyt piękne aby mogło być prawdziwe :roll:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lip 2011, 15:52

Niektórzy kibice to juz chyba naprawde sprzedali Sneijdera z Interu. Poki jest Wes, Hamsik w Interze wyglada troche zyczeniowo. Poki co na liscie Morattiego wyzej stoi chyba inny Słowak z Serie A. Ponoc Inter chce pojsc na taki deal, ze Kucka trafi do Interu ale dopiero za rok. Nie wiem, wydaje sie ze Preziosi tylko podbija cene, bo on generlanie rzecz biorac lubi szybkie transfery i nie ma pilkarzy nie na sprzedaz (w przeciwienstwie do De Laurentisa). Jakolwiek wszystkie te plotki dotyczace transferów Interu pojawiajace sie w ostatnim czasie prowadza do konstatacji - Inter wchodzi na rynek.

Osobiscie zdziwiłbym sie gdyby Marek odszedł z Napoli w momencie gdy ta gwarantuje mu niewiele mniej opcji niz Inter i Milan. Wiadomo prestiz, zarobki, ale Hamsik nie gra w jakims Chievo tylko w coraz mocniejszym, bardzo ambitnym klubie i wydaje sie, ze na transfer do lepszego klubu ma jescze czas. A taka LM i liderowanie zespołowi moze go jeszcze bardziej wypromowac.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1383
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 lip 2011, 16:25

Babel pisze:Osobiscie zdziwiłbym sie gdyby Marek odszedł z Napoli w momencie gdy ta gwarantuje mu niewiele mniej opcji niz Inter i Milan. Wiadomo prestiz, zarobki, ale Hamsik nie gra w jakims Chievo tylko w coraz mocniejszym, bardzo ambitnym klubie i wydaje sie, ze na transfer do lepszego klubu ma jescze czas. A taka LM i liderowanie zespołowi moze go jeszcze bardziej wypromowac.
Napoli oferuje niewiele mniej opcji niż Milan?Wolne żarty...Ja rozumiem,że Inter równa obecnie mocno w dół (cała ta szopka z trenerami,zaciskanie pasa przez Morattiego i potencjalna ewakuacja gwiazd),ale nie przesadzajmy...Napoli to takie Villareal czy Sevilla - byli chwilowo blisko topu i tyle...Biorąc pod uwagę grę włoskich drużyn w LM ostatnio będą musieli ostro walczyć o 2 miejsce w grupie...Jak to porównywać do Milanu z naszpikowanym gwiazdami atakiem z aspiracjami na dobranie się do dupy Barcelonie (po wzmocnieniu środka pola oczywiście)? :roll:
Cała ta gra to jest branie pod ch#$@ Berlusconiego - Hamisk wart 100 mln € (więc cieszcie się,że puszczam go za 40),a tak w ogóle to Inter ma pierwszeństwo (kupujcie go szybciej,bo pójdzie do największego rywala).Prawda jest taka,że Raiola mocno namieszał Słowakowi w głowie (co mi się mocno nie podoba - taka taktyka to nie Milan style) ergo De Laurentis może niedługo stanąć wobec otwartego buntu piłkarza...A jeśli nie Hamsik (tak na prawdę na ten transfer naciska mocno tylko Allegri) to dołożenie 10 mln € i spróbowanie z Cesciem,który jest na trochę innym poziomie niż Słowak...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lip 2011, 16:49

Tak prosto na ksiezyc. Jeszcze tylko Ganso, Cesc i juz wygracie z Barcelona. Wiem jakie masz mniemanie o Milanie, ale sa tu jeszcze osoby, które podchodza realistycznie do tematu. Problem w tym, ze jak Napoli osiagnie cwiercfinał LM to osiagnie to na barkach Hamsika i ewentualnie dwóch kolegow i bedzie to wielki sukces projektu, który od poczatku sie opierał na Słowaku. Jesli Milan odpadnie w cwiercfinale to bedzie to odpusz... wroc, bedzie to dla nich wynik na jaki ich stac i nic wiecej. Reasumujac, Marek ma czas by zarobic wielkie pieniadze i grac w najlepszych klubach, byłby skrajnie niecharakterny by odpuszczac Napoli w polowie drogi.

Zreszta juz pisalem, nie wydaje mi sie zeby Moratti sie naprawde interesował Hamsikiem czy Fabregasem. Na rynku włoskim macie teraz pierwszeństwo i to sa fakty.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2011, 16:55

byłby skrajnie niecharakterny by odpuszczac Napoli w polowie drogi.
Byłby też ambitny. Hamsik nie przechodzi do wielkiego Milanu, ale przechodzi do drużyny już znacznie od Napoli lepszej, a ze Słowakiem jeszcze doskonalszej. Dalekiej od wielkości, ale jednak oferującej mu większe pieniądze i perspektywy sportowe. Sprowadzanie wszystkiego do projektu Napoli jest spłycaniem problemu, bo dla samego Hamsika będzie to po prostu rok mniej w futbolu na najwyższym poziomie.
Słowak nie jest już na etapie, w którym albo teraz się zgłosi po niego czołówka włoska, ale jak poczeka, to zgłosi się po niego czołówka europejska. Zgłasza się po niego ekipa, w której przy pomyślnych wiatrach może powtórzyć sukcesy Kaki, albo i go przerosnąć pod tym względem. To nie jest tak, że za rok zgłoszą się po niego jakieś znacznie lepsze ekipy, bo do tych lepszych ekip Milan ma w tym roku, między innymi dzięki transferowi Słowaka, doskoczyć.

Dla mnie temat Hamsika w Interze to dowód na negocjacje Gallianiego z De Laurentiisem. Pewnie zaraz zainteresuje się nim Juventus.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2011, 17:12

Hamsik jest nakręcony na transfer do Milanu i wydaję mi się, że jeżeli odejdzie z Napoli to do Milanu. Raiola go tak nakręcił i na palcu dłoni widać scenariusz transferu a'la Raiola(Co tak jak Mazurowi mi się nie podoba i to może być przeszkodą w transferze do Milanu, ale z drugiej strony tylko tak można wyciągnąć Marka z Neapolu). To nie jest tak, że Marek po prostu chce odejść i czeka na oferty z Anglii, Hiszpanii czy innych ekip. Jasno w wywiadzie można wyczytać, że chce do Milanu.

Hamsik dostaje ofertę z klubu, z którym ma szanse na regularne sukcesy. Już kiedyś pisałem, że Hamsik jeżeli chce być kimś w futbolu to musi odejść z Napoli. On już jest zbyt długo o rok minimum. Z całym szacunkiem dla Napoli, ale są daleko za Milanem i Interem(Możliwości finansowe, pozycja w futbolu na arenie międzynarodowej, możliwości transferowe)i szczytem dla tego klubu prawdopodobnie będzie walka o LM w Seria A. Raiola mu to pewnie uświadomił i dlatego mamy teraz to co mamy. Podzielam zdanie Wilmore o prawdopodobnych negocjacjach Łysego z De Laurentiisem i stąd info o Interze. Niedawno City było w grze.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 02 lip 2011, 17:55

Slabo sie troche patrzy na teksty o dobraniu sie do dupy Barcelonie, po jednym dobrym sezonie zakonczonym mistrzem nie najsilniejszej Serie A, majac olbrzymia dziure w srodku pomocy i duzy znak zapytania czy Taiwo i Mexes ogarna obrone jak powinni. Moze postarajcie sie najpierw umiec sie Tottenhamowi dobrac do dupy, potem Arsenale, City i Bayerny, a na koncu MU Real i Barca.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2011, 17:57

Slabo sie troche patrzy na teksty o dobraniu sie do dupy Barcelonie,
Ale kto poważny tu pisze takie rzeczy?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2011, 18:01

Cru MazurXIII trochę się zapedził.

Z tego co mówi Allegri, Galliani i gracze Milanu wynika, że klub chce powrócić do Europejskiej czołówki i wszyscy są świadomi, że Barcelona jest w tej chwili punktem odniesienia, ale że są też inne kluby, które są lepsze/duże lepsze niż w tej chwili Milan. Stąd wywiady w których Galliani nie mówi, że Milan ma wygrać LM, ale że ma się lepiej zaprezentować niż w ostatnich edycjach. Milan jest w takiej samej sytuacji jak na początku wieku. Kilka słabszych lat, później mistrzostwo, doganianie elity w Europie a później zwycięstwo w LM. Gallaini jest w tym biznesie 25 lat i wie, że w rok czy dwa nie nadrobi się kilku lat straconych.

Hamsik dziś poraz kolejny w wywiadzie potwierdza słowa o Milanie i mówi, że nie może nic obiecać fanom Napoli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”