Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 101

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
skyzief
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skyzief » 21 wrz 2006, 15:10

Jak Gigi powiedzial ,ze Juve wejdzie do Serie A to pozostaje mu tylko zaufac :)

Przy okazji czesc wszystkim nowy tutaj jestem ;)

E tam nowy. Pozdro 600 (kont). // K.J.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 wrz 2006, 15:51

Sawyer szczególności psychika odgrywa role u tych ...doświatczonych graczy. O dziwo. Bo taki Boijnov czy Paro i kilku innych to dla nich szansa nawet na zapleczy. A jak to musi odbierać Trezeguet Del Piero czy Buffon ? Bo u młodych to jeszcze nie problem on dostali szanse a to że Juve wróci do elity to nie ulega wątpliwośc. Zresztą pamietam ze Boijnov miał papiery na gre - kosztował ok 13 milionów euro [Z Lecce do Viola] teraz ma okazje odnaleść sie i odrazu zadbać o przyszłosc [bo jak zacznie wymiatać to do wykupią]
Jarzyna pisze:Pozdro 600 (kont)

Dj 600 kont :lol: :twisted:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 wrz 2006, 16:02

Dla tekich graczy jak Balzaretti, Palladino, Paro, Bojinov to, ze Juve jest w swego rodzaju dar od losu ... :lol: tak jak piszesz... taki Balzaretti czy Chiellini to nie maja juz rywala w postaci Zambrotty i ten rok bedzie dla nich okazja na zostanie "gwiazda" Juventusu ... filarem obrony, podobnie z Bojinovem czy Paro (juesli bedzie dostawal szanse gry).

Mam nadzieje ze po powrocie do Serie A ,Bojinov zostanie, ale wiesz.... :roll:

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 21 wrz 2006, 16:05

Zaza ja mam nadzieje ze JUVE wykupi Bojinova bo juz nie raz popkazał odkąd jest w JUVE ze potrafi grac :) byłby to bardzo dobry zastępca Trezegola bo niewiadomo co on postanowi po zakonczeniu sezonu a nie daj Boże w styczniu...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 wrz 2006, 16:21

Sawyer no własnie nie ma już takiej rywaliazja ale sami moga być pewniejsi - młody to pewnie wyjdzie na dobre. Tym bardzie jak później klub im zaufa. Nie wiem czy pamietasz ale kiedyś były takie plotki że Viola kupiła Bługara za kase ... Juve. Tylko teraz to chyba nie aktualne bo wtedy w gre wchodziło rozliczenie Maresca Miccoli wiec po tematcie.

Samo to że zgodził sie grac w Juve nawet w serie B może świadczyć o tym ze Juve sie dogada z Viola.

Boijnov chyba najwiecej zawdziecza w karierze Zdenkowi Zemanowi. Ostatnio po meczu Juve wygrnym 3:0 - Bługar w wywiadzie dla TV połączył sie z Lecce gdzie był Zdenek po meczu :] I gadali sobie - ile młody szczeliłeś :P itd.

Grand nawet chyba bardziej przypomina Del Piero w stylu gry. Z bramek które strzelał w serie A pamietam że nie grał jak Trezeguet jak typowy sęp - snajper - a właśnie cofał sie po piłke rozgrywał itd. Zreszta kilka wolnych strzelił takich ze hoho. Był drugim po Javierze Ernesto Chevantonie odkryciem Zdenka w Lecce, i za każdego Lecce zarobiła najmniej na Vucinici a ma chyba najwiekszy talent.

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 21 wrz 2006, 16:28

Zaza ja nie napisałem ze jest taki sam tylko ze go bycmoze zastapi a to ze przypomina bardziej Del Piero niz Trezegola to chyba lepiej nie sądzisz??

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 wrz 2006, 16:40

Lepiej - nie lepiej to zależy w kim by w przyszłość tworzył atak. Ale ja sądze ze łatwiej znaleść napatników że sznuta snajperską niż takich bardzie kreatywnych, wiec to mu może tylko pomóc, ma petarde w nodze bo to też juz pokazał :twisted: Swoją drogą chyba za wczesniej został sprzedany do Violi, za szybko spadł na niego ten cieżar. Przeciesz pamietam jak był porównwany itd a potem sie zaciął. Chyba za wcześniej wypłyna na szerokie wody. :wink: Zobaczymy co teraz pokże w Juve.

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 21 wrz 2006, 17:28

jak narazie nie idzie mu najgorzej 8)

Nie nabijaj. // K.J.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 wrz 2006, 17:39

Grand możliwe ,ze zostanie bo przeciez Del Piero wiecznie nie bedzie gral i bramek strzelal... a po co Juve mialoby szukac daleko nowego napastnik skoro bedzie pod reka :wink:

Zaza pisze:Samo to że zgodził sie grac w Juve nawet w serie B może świadczyć o tym ze Juve sie dogada z Viola.

No jak narazie ja mam taka nadzieje, ale zobaczymy jak bedzie mu szlo dalej ... On pewnie liczy na to, ze zastapi Del Piero :wink: i wbije sie do pierwszego skladu od poczatku sezonu w Serie A .... Dobrze by bylo 8)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 21 wrz 2006, 18:47

Ja jeszcze przed tym nieszczęsnym werdyktem pisałem, że degradacja może wyjść Juve tylko na dobre. Nastąpiła zmiana pokoleniowa i teraz o obliczu Juventusu stanowi kilku młodych i bardzo zdolnych piłkarzy.
Przecież taki Paro, Bojinov czy Balzaretti nie mieliby zbyt wielu okazji na grę w Serie A. A teraz grając na zapleczu wyrobią sobie markę i miejsce w składzie, zdobędą olbrzymie doświadczenie i staną się prawdziwymi liderami Bianconerich. Dechamps umiejętnie połączył doświadczenie z młodością i stosować będzie raczej rotację w składzie. Pewnie zdaje sobie sprawę, że mecze w Serie B wymagają większej siły fizycznej. Mamy bardzo wyrównaną kadrę i piłkarze wstawiając kogoś z ławki drużyna za bardzo nie ucierpi. Wtedy w czasie gdy inne drużyny złapią zadyszkę, Juve wciąż będzie zdobywać punkty.
Uważam także, że inauguracyjny remis z Rimini bardzo dobrze zrobił dla tej drużyny. Wiedzą teraz, że tutaj nie ma łatwych meczy, wszyscy będą grali z wielkim Juventusem nie na 100, a na 200%. Zresztą sami zawodnicy w wypowiedziach mówią, że są zdziwieni taką determinacją i wolą walki przeciwników. Nawet po zwycięstwie z Crotone nie można być w pełni zadowolonym, bo ta drużyna wciąż się dociera, musi się do końca zgrać. Sądzę, że prawdziwy, potężny Juventus objawi się nam dopiero w połowie tej rundy.
Teraz należy czekać na zmniejszenie punktów karnych i wtedy awans będzie o wiele bliżej.
FORZA JUVE :!:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 21 wrz 2006, 20:27

No i macie racje, sprowadzenie Bojinova było bardzo dobrym ruchem. Alex już sie starzeje, długo nie pogra na wysokim poziomie, a Bojinov ma wszystko, bo go zastąpić :) To prawda, że bardziej przypomina Alexa, na boisku. Tak jak Zaza mówi, Bułgar lubi się cofać po piłki i porozgrywać ;) Tak grał w Fiorentinie i tak gra w Juve. Pokazał się już w tym sezonie z dobrej strony, pozostaje się tylko cieszyć, że akurat z napastnikami problemu nie mamy póki co :] Ale jeśli chodzi o przyszły sezon... Bo teraz, Bojinov jest na wypożyczeniu, ale nie znalazłem nigdzie informacji, czy Juve może go wykupić po roku, bez żadnego 'ale' :> czy czasem Viola nie będzie mogła zablokować tego transferu :>
Ja jeszcze przed tym nieszczęsnym werdyktem pisałem, że degradacja może wyjść Juve tylko na dobre. Nastąpiła zmiana pokoleniowa i teraz o obliczu Juventusu stanowi kilku młodych i bardzo zdolnych piłkarzy.
W sumie, to konieczność w obecnej sytuacji, bo po prostu nie ma nikogo innego, kto mógłby grać za nich, ale zgadzam się, już wcześniej mówiłem, że w Balzarettim czy Chellinim widzę następce Zambro. Nie mówię tu o takiej klasie, jaką prezentuje Zambro, bo jest wielki i taki piłkarz nie trafia się często, ale młodziany mogą w przyszłości stanowić o sile Juve w Serie A, jeśli nic się nie zepsuje i Roman znów nie zgłosi się po Chelliniego :P Niech się chłopcy ogrywają, aczkolwiek nie wszystkim wróżę gre w podstawowym składzie... Bo np taki Palladino, nie pogra sobie raczej, mając takich konkurentow, jak Alex, Trezegol czy Bojinov. Podobnie Paro... jak dla mnie, on nie ma 'tego czegoś' :P W Serie B pogra, ale na Serie A, to już raczej DD poszuka kogoś innego, tak myślę. Ale nie ma co wybiegać myślami tak do przodu, Ci piłkarze jeszcze nie pokazali na co ich stać i może (a nawet na pewno :P) za wcześnie wyciągam takie wnioski ;)

Cieszy mnie też wypowiedz Camora, że zamierza zostać... nie popadam jednak w euforię, bo już wielu mówiło, a wiemy jak było :roll: Poza tym Marchionni też sobie poradzi :) Zobaczymy, na ile wiarygodna była ta wypowiedz.

Co do obecnej formy Juve, to cieszy wreszcie pewne zwycięstwo, ale w naszej grze wciąż czegoś brakuje... Musimy jeszcze poczekać na stabilizację formy, no i jak już ktoś wcześniej wspomniał, zawodnicy muszą sobie pewne sprawy poukładać w główkach. Zanim to się stanie, przyjdzie nam jeszcze stracić kilka głupich bramek, a nawet punktów. Aż żałuję, że nie udało się sprowadzić jakiś konkretnych obrońców... bo Boumsong, to za mało. Niby strzelił bramkę, ale jakoś nie jest 'pewnym punktem'. O awans, jestem raczej spokojny, bo jeszcze kilka punktów nam zwrócą :P ale w Serie A, z taką obroną, z taką linią pomocy, raczej nie będziemy walczyć nawet o eliminacje do LM :roll: Ale to wszystko jeszcze przed nami, poczekamy i zobaczymy co się stanie :)

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 21 wrz 2006, 21:34

Ja jeszcze przed tym nieszczęsnym werdyktem pisałem, że degradacja może wyjść Juve tylko na dobre.
Piłkarze JUVE grając w Serie B nauczą sie a moze inaczej podszkola sie grac z prawdziwym poswięceniem jak to powiedizał jeden z piłkarzy Rimini po meczu z JUVE ze meczu w Serie B bez poświęcenia i walki nie wygrasz i ja mysle tak samo nie tylko odnosnie meczu w Serie B ale i we wszystkich meczach tak i w Serie A jak i LM i innych meczach 'o pkt' :)
WG mnie w Serie B mozna sie nauczyc grac 'z pierwszej' piłki gdyz tak jak juz powiedzieliscie gra sie tam pressingiem i to wymusza szybkie podania nawet bez zastanowienia i to napewno wyjdzie na dobre :)
Serie A, z taką obroną, z taką linią pomocy, raczej nie będziemy walczyć nawet o eliminacje do LM
dlaczego nie?? ja uwazan inaczej, jednak trzeba znalzezc tą równowage pomiędzy obrona-pomoc-atak i nawet LM bedzie realana muszą sie zgrac mamy na to cały sezon ...:)
Podobnie Paro... jak dla mnie, on nie ma 'tego czegoś' Razz W Serie B pogra, ale na Serie A, to już raczej DD poszuka kogoś innego, tak myślę.
uwazam podobnie jak ty na miejsce Paro trzeba znalezc kogos bardziej ogranego, z większym doświadczeniem[ taka mała sugestia z mojej stronyZanetti jako DP a za OP Christian Wilhelmsson jego gra podobała mi sie na MŚ ale boje sie ze bedzie taki jak Ibra :(]

Co do obecnego sezonu to nie mam wątpliwości ze juz za niecały rok bedziemy grac w Serie A :)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 21 wrz 2006, 22:36

dlaczego nie?? ja uwazan inaczej, jednak trzeba znalzezc tą równowage pomiędzy obrona-pomoc-atak i nawet LM bedzie realana muszą sie zgrac mamy na to cały sezon ...Smile
Równowagę?? Tak. Zgranie?? Rówznież. Ale nie z takimi zawodnikami i to trzeba powiedzieć otwarcie. W Serie B jesteśmy mocni, ale w A, będzie inaczej. Patrząc na obronę, można powiedzieć, że mamy dwóch klasowych obrońców- skrajnych, ktorzy już grywali z powodzeniem w Serie A. A środek?? Liczysz, że Boumsong się odrodzi i z Kovacem będą w stanie zatrzymać Pippo, Kake, Crespo, Tottiego i innych?? A ławka??
Pomoc?? Camor (jeśli zostanie), Nedved prawdopodobnie zakończy kariere, a już na pewno nie będzie w życiowej formie. Marchionni i kto jeszcze?? Paro?? GG?? C. Zanetti nie dorasta do pięt swojemu bratu i nie wyobrażam sobie, by oni mieli stanowić o sile Juve, walczącego o puchary, nie mówiąc o scudetto. To nie wystarczy na Inter, Milan, Rome. A poziom się wyrównuje- Viola, Palermo :> teraz jest dobrze, ale jeśli wybiegniemy myślami do przodu, to już tak kolorowo nie będzie i jeśli chcemy osiągnąć coś w Serie A, to będą potrzebne przemyślane transfery. Poki co podtrzymuję więc swoje zdanie :)
Grand pisze:Piłkarze JUVE grając w Serie B nauczą sie a moze inaczej podszkola sie grac z prawdziwym poswięceniem jak to powiedizał jeden z piłkarzy Rimini po meczu z JUVE ze meczu w Serie B bez poświęcenia i walki nie wygrasz i ja mysle tak samo nie tylko odnosnie meczu w Serie B ale i we wszystkich meczach tak i w Serie A jak i LM i innych meczach 'o pkt' Smile
WG mnie w Serie B mozna sie nauczyc grac 'z pierwszej' piłki gdyz tak jak juz powiedzieliscie gra sie tam pressingiem i to wymusza szybkie podania nawet bez zastanowienia i to napewno wyjdzie na dobre Smile
Zgoda, ale mówisz, jakby w Serie B piłkarze mieli stać się jakimiś terminatorami :P Umiejętności takich grajków, jak powiedzmy Kovac, GG, Zanetti, nie zmienią się nagle, z powodu gry w II lidze :roll: oni przecież już są obyci w świecie. To samo się tyczy młodszych... ograć się mogą, ale Paro nie stanie się nagle drugim Nedvedem, Guzman nie zacznie nagle grać jak Trezeguet. Zgranie, to jedno, ale umiejętności, to drugie ;) Zdobywają doświadczenie, ogranie, ale poziomu umiejętności, aż tak bardzo nie podniosą. Zwróć uwagę, jaki mieliśmy skład jeszcze pare miesięcy temu. Jaki skład ma Inter, Milan, Roma?? Ci, którzy teraz grają w podstawowym skłądzie, jeszcze niedawno byli ledwie rezerwowymi, teraz grają 'z konieczności' jakby. Nie graliby, gdyby został Zambro, Canna, Vieira, Emerson i inni. Ba! nie mieliby nawet szans, żeby z nimi rywalizować o miejsce w składzie. Zauważ, jak silna jest Serie A. GG, Zanetti, Kovac czy Boumsong, na dzien dzisiejszy nie mają się co równać do tych największych klubów w Italii, i nie sądzę, żeby się to za rok zmieniło ;) Latka lecą... Del Piero, Nedved- oni są już u schyłku kariery. Nie wiadomo co będzie z Trezegolem, z Camorem czy Buffonem. A i pamiętaj, że długa i 'klasowa' ławka, jest w dzisiejszej piłce kluczem ;) Za rok wcale nie musimy być tak bardzo silniejsi, niż jesteśmy teraz. Wręcz przeciwnie. Potrzebne będą zmiany personalne i to nie jedna, ani nie dwie IMHO ;) a poza tym, budujemy drużynę od nowa. To też potrwa. Jeszcze dużo pracy zarówno przed piłkarzami, jak i przed trenerem i działaczami. Może nawet przede wszystkim przed działaczami :P ;)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 23 wrz 2006, 15:40

Znamy już skład Juve na mecz z Modeną (16.00)

JUVENTUS: Buffon; Zebina, Kovac, Boumsong, Balzaretti; Camoranesi, Zanetti, Paro, Nedved; Del Piero, Trezeguet

Ławka: Mirante, Birindelli, Chiellini, Giannichedda, Marchionni, Bojinov, Zalayeta

Zebina wraca do składu Juve po około półrocznej przerwie .... ciekawe jak zagra :roll:

Ciezko jest sie przyzwyczaic do tego ze co tydzien widzimy inna "11" :wink: Capello miał żelazny skład i rzadko kiedy zmienial podstawowoych graczy :roll: Dider robi innaczej no ale ... w Serie B innaczej nie mozna :wink: Chwała mu za to.

Paro :roll: wprawdzie bramke strzelil, ale jego wystep nie był jakis "super" ciekawe co dzis pokaze (szkoda ze meczu "nie ma" w TV :/)

W ataku znów super duet choc mam nadzieje ze Bojinov wejdzie na jakies 20 minut :twisted: , David odpoczywal tydzien temu, pozniej w sparingu strzelil 4 bramki, zobaczymy co dzis pokaze.

Modena to rywal napewno lepszy niz Vicenza czy Crotone, ale kazdy inny wynik niz 3 pkt. bedzie porażką :!:

FORZA RAGAZZI :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 23 wrz 2006, 16:10

maestro pisze:C. Zanetti nie dorasta do pięt swojemu bratu
To on ma brata, ktoremu nie dorasta do pięt?

EDIT. Wygrana 4-0 cieszy(meczu nie widzialem). I teraz sobie przypomnialem jak większośc się ze mnie śmiala, jak pisalem że Juventus będzie wszystko równo kosił, a Del Piero z Trezeguet będą walczyć o korone krola strzelców. I co, blado wam? :boruta:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”