Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 15 maja 2009, 10:40
olson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 15 maja 2009, 11:00
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 maja 2009, 11:22
Bassu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 maja 2009, 19:05
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 15 maja 2009, 19:48
ossy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 maja 2009, 20:43
W moim przypadku uczyłem się około godziny do półtorej dziennie przez tydzień. Czytałem pracę po kilka razy, jednego dnia pierwszą część, potem drugą itp. Nie wkuwałem na pamięć tylko mniej więcej swoimi słowami i jakoś poszło. Wystarczy mniej więcej ogarnąć na tyle, żeby się wiedziało o czym mówi. Takie jest przynajmniej moje zdanie.Cris7 pisze:Panowie(jeśli są panie, to oczywiście też), mam pytanie. Chwalicie się tutaj dobrymi wynikami z ustnego polaka, a ja mam go przed sobą(w pon.). W jakim stopniu byliście przygotowani? Umieliście prace na pamięć, dobrze się w niej orientowaliście, czy może poszliście na kompletny słowotok?
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 15 maja 2009, 21:38
pablisso

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 maja 2009, 22:09
Cris7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 15 maja 2009, 22:31
Hanni
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 15 maja 2009, 23:00
Napisać to ja bym na Twoim miejscu napisał. To już nie chodzi o to, żebyś potem się modlił do tej kartki i wkuwał ją na pamięć, ale na słowotok nie ma co liczyć, zawsze jak sobie uporządkujesz informacje spisując je na kartce to jakoś tak łatwiej to zapamiętać i opowiedzieć z pamięci. A skoro Ci nie zależy na wyniku to nie masz co się stresować, jeśli nie radzisz sobie w publicznych wystąpieniach. Jak podchodzisz na luziku to nie zje Cię taki stres jak tych, którzy idą tam po maksa.Cris7 pisze:Szczerze mówiąc kompletnie mi nie zależy. Wystarczy mi zdana matura. Po prostu się zastanawiałem, czy w ogóle sobie coś pisać. Bo temat dosyć znam i lektury mam przeczytane. Nie czuję się najpewniej w publicznych wystąpieniach. No, ale myślę, że tyle co wiem to wystarczy.
Maro juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 maja 2009, 9:49
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 16 maja 2009, 11:17
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 maja 2009, 11:20
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 maja 2009, 11:27
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 16 maja 2009, 11:29
sudden
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited