FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1032

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 gru 2009, 18:52

Pedro :rydzyk:

Pep moze miec sluszne pretensje do zawodnikow bo chyba troszke zlekcewazylismy przeciwnika. Pierwsza polowa w naszym wykonaniu mizerna. W drugiej pojawia sie Messi i pozamiatane. Jako ze ten mecz byl tylko formalnoscia pozostaje nam czekac na sobotni final.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 16 gru 2009, 18:59

Wyczyn Pedro naprawdę niesamowity. Fajnie, że były emocje przez tę szybko straconą bramkę. Pozostał już tylko jeden krok!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2009, 19:37

Moze to i lepiej, ze Barca straciła tą bramkę. Lepiej dla samego spotkania oczywiscie, tak chociaż odrobina niepewności byla. Ciezko oglada sie tak tracone bramki, bo sami sobie je zawodnicy strzelaja, Rafa dzisiaj sie nie popisał i to nie tylko jesli chodzi o sytuacje z bramka dla przeciwników. Słabo wyglada w tym sezonie, a poprawy ciagle nie widać.

Pedro wykonał swoja robote, watpliwe, zeby ktoś mogł czegos podobnego szybko dokonać.
Mam nadzieje, ze do finału zawodnicy podejda bardziej skoncentrowani i takiej sytuacji jak dzisiaj przeciwnikowi nie dadza.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 gru 2009, 20:20

To jest niesamowite, że pomimo obecności w Barcelonie tylu gwiazd, to właśnie Pedro ustanowił ten niesamowity rekord. Czapki z głów i czekamy na gole w jeszcze innych rozgrywkach. W końcu już niedługo Mistrzostwa Świata :wink:
Mógł też jeszcze w tym sezonie zdobyć bramkę w Lidze Europejskiej, ale na szczęście nie będzie miał już okazji :lol:

P.S. Trzy bramki wychowanków - to też o czymś świadczy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2009, 22:15

Pedro Rodriguez Ledesma Obrazek

Czapki z głów przed młodym Hiszpanem, który złotymi zgłoskami zapisał się w historii nie tylko klubu, ale i klubowej piłki nożnej w ogóle.

http://www.blaugrana.pl/news/4279/pedro ... torie.html
Pedro tworzy historię

Pedro Rodríguez Ledesma stał się pierwszym piłkarzem w historii, który strzelał gole dla swojej drużyny w sześciu różnych rozgrywkach w ciągu jednego sezonu.

Pedro wykorzystał znakomite podanie Andresa Iniesty, ustalając wynik meczu na 3:1 dla Blaugrany, w półfinale Krajowych Mistrzostw Świata rozgrywanych w Abu Zabi.

Kanaryjczyk trafiał do siatki w pierwszym meczu Superpucharu Hiszpanii, przeciwko Athletic Bilbao na San Mames (1-2), w Superpucharze Europy, przeciwko Szachtarowi Donieck (1-0), w Pucharze Króla w starciu z Cultural Leonesa trafiał dwukrotnie (2:0), w Primera Division strzelił trzy gole, a w Lidze Mistrzów zaliczył dwa trafienia - najpierw w meczu przeciwko Dynamu Kijów na Camp Nou, a następnie przeciwko Interowi Mediolan.

Bliski tego osiągnięcia był Giovanni Silva, który w latach 1996-1999 był zawodnikiem Barcelony. W sezonie 1997/1998 brazylijski pomocnik strzelił dziewięć goli w Primera Division, cztery w Lidze Mistrzów, dwa w Pucharze Króla, dwa w Superpucharze Hiszpanii i jeden w Superpucharze Europy.

Wcześniej Pedro wyrównał osiągnięcia Julio Salinasa, Hristo Stoiczkowa oraz Txiki Beguiristaina, który po wygraniu Pucharu Europy w 1992r., następnego sezonu strzelał w barwach blau y grana gole w czterech różnych rozgrywkach. Ten rekord został wyrównany w 2006r. przez Deco oraz Eidura Gudjohnsena.

Wynik wyżej wymienionych zdołał również osiągnąć Leo Messi, który w tym sezonie strzelał w Primera Division, Superpucharze Hiszpanii, Lidze Mistrzów oraz Klubowych Mistrzostwach Świata, kiedy to tuż po wejściu na boisko, przy stanie 1:1 wyprowadził Dumę Katalonii na prowadzenie.
Poza tym jestem zadowolony z awansu do finału. Mecz oglądałem od 10 minuty i widząc wynik byłem w lekkim szoku. Oglądanie słabej gry i walenia głową w mur nie poprawiło sytuacji, ale ostatecznie zrobiliśmy to co do nas należało.

Wyjściowa taktyka z niewiele ponad jednym napastnikiem (Iniesta to zero napastnika, Pedro to połowa napastnika) jest do dupy. Nie od dziś i nie od wczoraj tak uważam, ale pewnie będziemy tak jeszcze grali. Ciekawi mnie co się dzieje z piłkarzem o nazwisku Henry. Czyżby porzucił profesjonalizm po tym jak wygrał to po co przybył do Barcelony? A może jest już tak stary, że trzeba się z nim obchodzić bardzo ostrożnie? Generalnie jestem zażenowany tym, że nie możemy liczyć na Francuza w tym sezonie.

Ostatecznie wyglądało to tak, że nie było jak dograć piłki w pole karne bo jedyny napastnik (Zlatan) otoczony był chmarą rywali albo grał na skrzydle bo reszta piłkarzy była chuy wie gdzie.

Iniesta z czasem cofnął się do pomocy i tam grał znośnie choć i tak jest cieniem zawodnika sprzed roku. Tak czy inaczej trzeba być upośledzonym umysłowo ślepcem, aby nie zauważyć, że środek pomocy to pozycja na której powinien grać Andresito.

Na finał oczekuję optymalnego składu bo nie mam zaufania do rezerwowych i tyle. Po raz kolejny apeluję również o zakup lewego napastnika w zimie. Henry może już iść do USA na emeryturę jeżeli jakiś desperat chce za niego zapłacić.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 gru 2009, 22:43

emdżej pisze:Czapki z głów i czekamy na gole w jeszcze innych rozgrywkach. W końcu już niedługo Mistrzostwa Świata
Osiągnięcie to nie byle jakie, ale bez przesady z tymi MŚ dla Pedro :wink:

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 16 gru 2009, 23:18

Brawo Pedro! :beer:
Jest już na prawdę solidnym piłkarzem, jeżeli będzie cały czas szedł do przodu - co wg. mnie jest bardzo oczywiste to będzie w przyszłości świetnym zawodnikiem. Co do samego spotkania, nie wiele szczerze mówiąc mogę o nim powiedzieć. Najważniejsze teraz żeby w sobotę zagrać dobry mecz i pozytywnie zamknąć 2009 rok :)

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 17 gru 2009, 10:10

Pedro na mistrzostwa pewnie nie pojedzie, pewnie Valdes tez nie, bo i po co - przy okazji, świetnie wczoraj wybronił setkę.

Niepokojące jest to co wyprawia Rafa, pół biedy jeśli ma obok siebie Puyola lub Pique, ale z Txigrynskim stanowia wybuchową mieszankę. Sam mecz zaczął się niefortunnie, ale z każdą minutą przewaga rosła i bramki były kwestią czasu, a to, że padały dość późno jest winą wystawionego składu - oprócz słabego ataku o czym pisał Mentor, również pomoc kulała, Xavi jest lekko pod formą, podobnie Yaya z Busquetsem. Teraz jeszcze odpadł Iniesta. W finale trzeba zagrać od razu pełnym, najmocniejszym składem.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 17 gru 2009, 13:17

pytanko do tych co oglądali mecz: jak prezentował się IBra?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2009, 13:20

Jak dla mnie dobrze a może nawet bardzo dobrze jeżeli porównamy go do pozostałych. Mówiąc prościej - pozytywnie się wyróżniał.

Generalnie Zlatan wymiata jak do tej pory i nie wiem czy nie jest najlepszym piłkarzem Barcelony w tym sezonie biorąc pod uwagę wszystkie występy. Nawet jeżeli to trochę przesadzona ocena to myślę, że niewiele.

Tutaj dobry skrót wczorajszego meczu --->

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 17 gru 2009, 13:49

Skrót ogarnięty. Bojan ['] - jak można tak spartaczyć dwie doskonałe sytuacje? :( Moim zdaniem powinniśmy go w zimie gdzieś wypożyczyć, bo szkoda, żeby siedział u nas na ławce i grał jedynia w Copa del Rey :/ Ibra - świetna asysta przy golu Messiego. Sam Messi widać łapie forme, ostatnio sporo strzela :D
Mentor pisze:Generalnie Zlatan wymiata jak do tej pory i nie wiem czy nie jest najlepszym piłkarzem Barcelony w tym sezonie biorąc pod uwagę wszystkie występy. Nawet jeżeli to trochę przesadzona ocena to myślę, że niewiele.
Racja, Zlatan robi zajebistą różnice w ataku w porównaniu z Samu. Nie partaczy takich 100% jak Eto'o do tego świetnie asystuje i robi WIELKĄ różnice w rozgrywaniu piłki przed polem karnym. Tak trzymać!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2009, 14:12

Nie będziemy go nigdzie w zimie wypożyczać bo i tak nie możemy narzekać na nadmiar piłkarzy. Musi zostać nawet jeżeli ma grać tylko epizody. Nad jego dalszą przyszłością można się zastanowić po sezonie. Jeżeli rzeczywiście nie będzie u nas dostawał tylu szans ile trzeba to można go gdzieś wypożyczyć, ale tylko pod warunkiem sprowadzenia kogoś innego. Kadra nie może być węższa niż ta aktualna.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 17 gru 2009, 14:13

nie ma szans na odejscie zima bojana-nikt z zarzadu do tego nie dopusci,by w razie kontuzji/kartek ibry nie bylo zmiennika srodka ataku (bo henry jest traktowany jako lewy napastnik)
przekonany jestem za to,ze temat powroci latem-i w razie przyjscia kogos do pierwszego skladu na atak- i wypozyczylbym go na rok gdzies do hiszpanii,bo u nas sobie nie pogra,golym okiem widac,ze stanal w rozwoju,co oczywiscie zwiazane jest z mala iloscia minut

co do ibry to gra swietnie,ale setki tez psuje-chocby mecz z getafe ,z rubinem na wyjezdzie,gdzie trafil w slupek-nie robmy z niego nieomylnego,bo nikt taki nie jest
daje duzo nowych opcji w ataku i z tego sie cieszmy

na sporcie wisi artukul,ze w marcu laporta rusza po cesca,majac przygotowane 45 mln euro-w razie odrzucenia-podobn-jest opcja by dac 30 plus toure
co dla mnie jest idiotyzmem,bo yaya z 25 mln jest wart i taki mcity dalby tyle za niego z pocalowaniem w raczke
jego odejscie wiazaloby sie tez pewnie z daniem 30 mln za masherano,a tego nie chce,bo gosciu poza swietna gra w odbiorze ma niewiele do zaproponowania w grze ofensywnej,a tego wymaga sie od def pomocnika w barcelonie (wobec czego tacy zawodnicy -mimo,ze swietni- jak lass,cambiasso,makelele, nie zagraliby nigdy w stolicy katalonii)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 gru 2009, 14:21

Nie śledzę wszystkich spotkań Realu, ale Lass nie jest chyba aż tak bardzo drętwy w ofensywie. Niemniej mogę się mylić.

Plotki o kombinacjach z wykorzystaniem Toure to normalka. Niedawno przecież pisano, że coś narzeka bla bla bla tyle tylko, że potem temu zaprzeczył i stwierdził, że nigdzie się nie wybiera. Wątpię, aby Pep zgodził się na zaoferowanie Toure komukolwiek. Fajnie jest mieć dwóch takich DM-ów jak Busi i Yaya.

Bojan ma jeszcze mnóstwo czasu (i oczywiście odpowiedni potencjał), aby zaliczyć skok jakościowy, ale u nas będzie o to ciężko bez odpowiedniej ilości minut więc opcji wypożyczenia nie należy skreślać. Inna sprawa, że coraz mnie mi się jawi jako klasyczna 9 na szpicę.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 17 gru 2009, 14:36

w ostatnim czasie w realu def pom gra alonso,a lass jest ustawiony wyzej,ale nie zachwyca kreacja gry - notuje staty na poziomie 3 przechwyty ,10 strat (valencia),7 i 7 (barcelona), 5 i 8 (atletico),6 i 10 (getafe), 6 i 14 (rewanz z marsylia), 5i 5 oraz 6 i 8 z milanem
wieksza ilosc strat niz odbiorow to jak na def pomocnika wynik slaby
rozgrzesza go to ,ze pelle kazal mu grac wyzej,wobec tego pewnie wiecej ryzykuje z podaniami,dryblingami,ale strat ma i tak za duzo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”