Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1048

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 sty 2014, 2:50

Jednak Waltera, choc do tego momentu rozczarowal mnie najbardziej w obecnym sezonie Serie A, nie skreslalbym tak latwo. Moratti na odchodne zakontraktowal naprawde bardzo dobrego fachowca i mysle, ze dopiero letnie mercato okresli czy wrocicicie do czolowki czy nie, ale nie bez znaczenia bedzie rola samego Thohira. Jestescie w tej chwili placem budowy i dopiero co zmieniliscie wlasciciela. Musi uplynac troche czasu poswieconego na dyskusje o przyszlosci druzyny jak i same dzialania prowadzace do wyznaczonych celow zanim wszystko zacznie sie zazebiac.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 sty 2014, 3:17

Ale nikt go nie skreśla. Dalej chcę mu ufać i myśleć że wie co robi. Niestety jego decyzje personalne i zachowawcza taktyka budzą coraz więcej wątpliwości. Co do Thohira... Nie oczekuję kokosów. Może ustabilizuje finanse klubu, ale nie liczę na wielkie nazwiska i szastanie gotówką. W przeciwieństwie do Juve Inter nie potrafi skorzystać z okazji. Nie zakontraktuje Pirlo czy Pogby, nie kupi Vidala czy Teveza po promocyjnych cenach. Trzeba zmian również w zarządzie. Branca musi odejść, a na jego miejscu musi pojawić się ktoś z zapałem i charyzmą. Drużyna dalej jest jedną z najstarszych w Serie A, to też ma znaczenie. Jest tyle rzeczy do zrobienia a jednak od takiej firmy jak Inter należy się spodziewać gry o najwyższe cele. Zmarnowano trzy lata myśląc że jakoś to będzie. Przepuszczono mnóstwo okazji do zrobienia dobrych i wcale nie kosztownych transferów. Wszystko teraz się mści.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 sty 2014, 20:36

Carrizo - Andreolli, Samuel, Campagnaro - Zanetti, Guarin, Mudingayi, Kuzmanovic, Nagatomo - Kovacic - Milito

Taktycznie bez zmian, więc skoro postawowy skład zagrał taki piach z Lazio, to czego spodziewać się dziś po zmiennikach? :roll: Liczę tradycyjnie na dobry występ Kovacicia, może Milito coś ukłuje. Belfodila ni ma nawet na ławce, czyżby jednak wypożyczenie?

Edit: O, nie zauważyłem że jest Botta na ławce :spoko: Mam nadzieję że wejdzie w drugiej połowie.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 09 sty 2014, 22:54

Żenady ciąg dalszy. Po meczu będą pewnie komentarze w stylu "zagraliśmy dobry mecz, brakło szczęścia", "stanowimy jedność, musimy iść naprzód" itp.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 sty 2014, 23:01

Obraz nędzy i rozpaczy... Pierwsza połowa tradycyjnie przespana ale to już standard, tak chyba będzie do końca świata. Inter style. Mazzarri gra odważniej dopiero gdy trzeba gonić wynik. Cóż, teraz przynajmniej można w ciszy i spokoju skupić się na lidze. Champions League? Będziemy walczyć do końca :boruta:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 sty 2014, 23:05

Fatalnie to wyglądało, nic ciekawego z przodu, już wiem czemu na ławce siedzi Kovacić, bo był dzisiaj bardzo niedokładny i podejmował wiele złych decyzji. Zwieńczeniem meczu była petarda Ricky'ego w trybuny :? Teraz jaja musi pokazać nasz azjatycki właściciel, bo jeśli nie kupimy nowych wahadłowych i obrońcy to raczej więcej niz 5. miejsca nie osiągniemy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sty 2014, 0:23

Meczu nie oglądałem, ale... panowie ileż można przegrywać, no dajcie spokój. Poczatek sezonu był naprawdę udany, ale z meczu na mecz coraz gorzej to wygląda. Specem nie jestem, ale te wyniki mnie niepokoją.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 sty 2014, 4:34

cloner pisze:Meczu nie oglądałem, ale... panowie ileż można przegrywać, no dajcie spokój. Poczatek sezonu był naprawdę udany, ale z meczu na mecz coraz gorzej to wygląda. Specem nie jestem, ale te wyniki mnie niepokoją.
Efekt nowej miotły, chyba tak to można określić. Teraz Inter równa do poziomu z zeszłego sezonu. Kogo winić bardziej? Nie wiem, ale pora na ruch zarządu. Z tą kadrą ugramy max szóste miejsce.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 10 sty 2014, 10:16

2 lata temu Inter wygral turniej NextGen czy jakis pilkarz z tej generacji jest wprowadzany w tym sezonie do skladu? Chyba nie? Dla porownania taki Ajax robi to bardzo śmiało.

sklady z finalu:

Ajax (4-3-3): 1 Van der Hart; 2 Nieuwpoort, 3 Veltman, 4 Denswil, 5 Dijkis; 8 Rits (20 Hasnaoui 105), 6 Sporkslede, 10 Klaassen; 9 Schoop (18 Gravenberch 58), 7 De Sa (17 De Bondt 75), 11 Fischer.
Inter (4-2-3-1): 1 Di Gennaro; 2 Pecorini, 5 Kysela, 4 Spendlhofer, 3 M'Baye; 8 Crisetig, 6 Duncan; 7 Romanò, 10 Bessa, 9 Longo; 11 Livaja (14 Alborno 75).

na grubo zaznaczylem tych co grali w meczu z Milanem(wybralem ten jesienny mecz na SanSiro dla porownania i ci i ci grali z Milanem)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 sty 2014, 11:19

Jeśli chodzi o naszą ekipę to M'Baye, Crisetig, Duncan siedzą na wypożyczeniach i coś tam grają, Longo na początku miał być wielką gwiazdą, ale zawodzi na kolejnych wypożyczeniach i raczej nic z niego nie będzie. Livaji połówka karty należy do Atalanty, gdzie na początku nieźle strzelał, ale w tym sezonie ledwie jedna bramka. Bessa, czyli jedna z gwiazd tego turnieju, złapał kontuzję i po niej chyba nie doszedł po siebie. Di Gennaro to też podobno utalentowany gracz, ogrywa się gdzieś na wypożyczeniu, o reszcie mam małe pojęcie.

Jeśli o mnie chodzi to myślę, że z naszych murzynków, czyli M'Baye i Duncana, mogą być dobrzy rezerwowi, reszta chyba nie zrobi większej kariery...

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 10 sty 2014, 12:00

No przepraszam, ale wg mnie Longo w Interze nigdy nie dostał poważnej szansy.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 sty 2014, 12:07

nie dostał, bo być może był za słaby. Miał niezły początek w Espanyolu, ale potem już było kiepsko. W tym sezonie ledwie kilka minut spędzonych na boiskach Serie A w barwach Hellas Verona. Ma 22 lata i małe szanse na zrobienie kariery.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 sty 2014, 23:24

Przed nami półmetek sezonu. W 19. kolejce zmierzymy się z Chievo i mam nadzieję, że zgarniemy 3 punkty i zakończymy pierwszą część sezonu z dorobkiem 34 punktów. Co ciekawe zeszłoroczny trener, nazywany przez niektórych z was WF-istą, w analogicznym czasie uzbierał 35 punktów. Widać, że lata doświadczeń, wyrobiona marka we Włoszech i przyjemne lanie wody na konferencjach prasowych nie są gwarantem sukcesu. Nie rozumiałem wyboru takiego trenera przed sezonem, nie rozumiem też teraz. O jego sukcesach (a raczej braku) pisałem kilka miesięcy temu i nie będę się powtarzał. O jego taktyce - specyficznej i nie odnoszącej sukcesów w Europie także wspominałem. Dziwicie się, że jesteśmy na 5. miejscu? Ja się cieszę, bo gdyby Milan, Lazio i Udinese grali na miarę swoich możliwości to także i ich plecy byśmy oglądali.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 10 sty 2014, 23:53

Martin Pellegrino pisze:Co ciekawe zeszłoroczny trener, nazywany przez niektórych z was WF-istą, w analogicznym czasie uzbierał 35 punktów.
A ile uzbierał w drugiej połowie, hmm?

Z dupy wzięte są takie porównania. Wiadomo, że Inter pierwszą połowę zeszłego sezonu miał dobrą, a wszystko zaczęło się walić w drugiej połowie, więc z porównaniami się wstrzymaj do końca sezonu.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 sty 2014, 8:06

A ile piłkarzy miał dostępnych w drugiej połowie sezonu, hmm? Moim zdaniem to jest jedyny i najlepszy moment by porównać obu trenerów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”