Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1069

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
aldoraine
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 26 wrz 2009, 18:49

Mentor pisze:Za niespełna 1,5 godziny będzie okazja pooglądać jak się gra w piłkę więc nie idź jeszcze spać :P
Wydaje mi się że Manchester United już skończył mecz :D
sorry za offtopka:)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 26 wrz 2009, 18:50

popłynąłeś :D

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 26 wrz 2009, 18:50

Jak narazie prezentujemy tzw kupe. Tenerife stosuje zajebisty presing, ciekawe czy wytrzymają tak pełne 90 minut. Benzema traci praktycznie każdą piłkę, Raul marnuje setke. Ronaldo nie widać wogóle.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2009, 18:55

Ale żenada na razie. Tak słabego meczu jeszcze Real w tym sezonie nie grał. Powinni się rozkręcić, ale póki co jest słabiutko.

Drenthe to jest imitacja obrońcy. Nie mogę go oglądać.

Xabi po urazie jakiś nieswój, Raul wszędzie tylko nie na ataku,gdy już tam był to oczywiście spieprzył, a Benzema ciągle schodzi na bok będąc szpicą i jeszcze traci co się da. Granero powinien grać więcej w środku pola, który sobie nie radzi. Esteban ciągle gra z boku i też nic nie może zrobić.

Dawać Kakę, Gutiego i Higuaina, bo mnie krew zaleje. :evil:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 26 wrz 2009, 18:59

no a ja postawiłem ostatnia 100 na Barce i Real

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 26 wrz 2009, 19:33

chyba za dużo narzekamy na niego bo się zdenerwował i 2 bramki strzelił :D

mi jakoś gra Drenthe nie przeszkadza , waleczny jest chłopak a w pierwszej połowie nie miał nawet komu podać więc stąd tyle strat , a na taką Teneryfe jego zdolności obronne są wystarczające ;)

Cassilas :rydzyk:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2009, 20:01

W pierwszej połowie Drenthe był tragiczny. Nie radził sobie z nikim. Nie wiem co mu zrobił Pellegrini w przewie, ale nagle zaczął grać całkiem dobrze :shock:

Brawo dla trenera, że nie czekał ze zmianami, tylko od razy zrobił co trzeba. Kaka' po ostatnim słabszym występie dziś był świetny, właśnie taki jakiego chcemy go oglądać :]

Benzema - od zera do bohatera. Przestał schodzić bez przerwy na boki, zaczął grać w ataku i zrobił swoje.

Iker jeden poważny błąd przy wyjściu do piłki (uratował nas słupek), ale ogólnie występ cudny ;*

Brawa też dla Gutiego, który ożywił grę w środku pola.

Ogólnie mecz bez rewelacji. Pierwsza połowa beznadziejna, druga poza grą obrony jako całości może być.

Nie wiem jak Raul to zrobił, że to Ronaldo, a nie on opuścił boisko. Władca pierścienia przez cały mecz krzyczał do Pellegriniego by go zdjąć, bo jest poza grą, a Chilijczyka coś zagłuszyło. Tylko co?

Higuain dziś nie zagrał, więc z Marsylią pewnie zagra od pierwszej minuty.

Kuźwa boje się o mecz na Pizjuan...

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 26 wrz 2009, 20:05

Kaka zrobił różnice, imo najlepszy mecz tego piłkarza w Realu jak narazie. Spodziewałem się, że po takich jego kilku rajdach gdzie chyba każdy obrońca Tene dostał żółtko zobaczymy jakąś czerwień, ale Brazylijczyk chyba nie chciał bardziej poniżać rywali :P
Casillas również dzisiaj kosmos, jeden karygodny bład zakończony strzałem w słupek rywala, a poza tym to Iker jakiego zawsze chcemy oglądać.
Nie czaje co masz Realfanie do Drenthe, najbardziej waleczny obrońca dzisiaj i pomijając to, że jest lekko narwany (patrz strzał z pełnej kurwy z 3 metrów w 2 połowie) zagrał dobre zawody. Oczywiście bardziej pożyteczny w ofensywnie niż z tyłu, ja oceniam jego występ na plus. Benzema spoko, skuteczny ale konstruowanie akcji nie jest jego mocną stroną w Realu. Raul ['] ciekawe czy Inżynier posadzi go na ławce z Marsylią, bo sam sie o to chyba prosi...

Tenerife w sumie postawiło nam wysoko poprzeczkę, jestem pod wrażeniem gry tego teamu. Z tego co zrozumiałem, ich budżet to 12 mln, a były chwile, kiedy nas dominowali totalnie. Jeżeli tak będą grać w każdym meczu to mogą osiągnąć naprawdę dobry wynik na koniec sezonu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2009, 20:11

Co mam do Drenthe? Poza tym, że w pierwszej części miał duże problemy i ratował się faulami to nic. W drugiej zagrał dobrze i chwała mu za to, bo Tenerife zdecydowanie więcej atakowało jego stroną.

Aaaaaaaaaa już wiem czemu Pellegrini nie zdjął dziś Raula. Kapitan tak dobrze się maskował, że Manuel zapomniał, iż ktoś taki w ogóle gra :lol:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 27 wrz 2009, 6:56

Marsylia i Sevilla, teraz nie można sobie pozwolić na błędy, oby Arbeloa wrócił do gry, mecz jak to ostatnio bywa, beniaminek cały czas nas ciśnie, po przerwie strzelamy kilka bramek, pewne zwycięstwo bez dominacji w grze, na słabych wystarcza, na mocniejszych to wykluczone

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 28 wrz 2009, 10:33

http://www.marca.com/2009/09/27/futbol/ ... 70817.html
plus filmik

pseudo raper i pajac w jednym pokazuje kolejne swoje ciekawe oblicze- naogladal sie widac typa co polamal wasilewskiego i chcial sprawdzic jak pilkarz z teneryfy ma wytrzymala kostke

efekt? 4 miesiace pauzy

zupelnie bezsensowne zachowanie-rozumiem walczy o pierwszy sklad z marcelo i arbeloa,chce sie pokazac ale po co takie wejscie przy biezpiecznym wyniku?
szkoda tylko ,ze komisja dyscylinarna sie tym nie zajmie,bo "to tylko pilkarz malego klubiku z teneryfu"
tyle,ze jesli sytuacja bylaby odwrotna to marca z asem publicznie zlinczowalaby pilkarz z wysp domagajac sie kary pewnie podobnej co dostal pepe
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2009, 14:13 przez jordan20, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 28 wrz 2009, 13:40

tak kończy się gra obrońcy bez podstawowych dla owego umiejętności. można psioczyć a Marcelo, ale wolę chłopaka 100 razy. w meczu z Teneryfą widać było, że piłki najczęściej szły na stronę Roystona, to nie przypadek.

Awatar użytkownika
dominik687
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik687 » 28 wrz 2009, 18:17

jordan20 pisze:http://www.marca.com/2009/09/27/futbol/ ... 70817.html
plus filmik

pseudo raper i pajac w jednym pokazuje kolejne swoje ciekawe oblicze- naogladal sie widac typa co polamal wasilewskiego i chcial sprawdzic jak pilkarz z teneryfy ma wytrzymala kostke

efekt? 4 miesiace pauzy

zupelnie bezsensowne zachowanie-rozumiem walczy o pierwszy sklad z marcelo i arbeloa,chce sie pokazac ale po co takie wejscie przy biezpiecznym wyniku?
szkoda tylko ,ze komisja dyscylinarna sie tym nie zajmie,bo "to tylko pilkarz malego klubiku z teneryfu"
tyle,ze jesli sytuacja bylaby odwrotna to marca z asem publicznie zlinczowalaby pilkarz z wysp domagajac sie kary pewnie podobnej co dostal pepe
Fakt, źle zrobił.
Ale, myślicie że celowo chciał wykluczyć, go na 4 miesiące ?
Tym, bardziej że strona realu podałą że Drenthe kontaktował się z poszkodowanym.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 wrz 2009, 16:38

Porteros
Casillas y Dudek
Defensas
Pepe, Ramos, Marcelo, Drenthe, Albiol y Garay.
Centrocampistas
Gago, Diarra, Guti, Xabi Alonso, Kaká, Granero y Van der Vaart.
Delanteros
Cristiano Ronaldo, Benzema, Raúl e Higuaín.

Z Marsylią nie zagra niestety Lass, który nie zdążył wyleczyć urazu. Niepewne są też występy Ramosa i Gutiego. Jeśli ten pierwszy nie będzie w stanie zagrać (myślę jednak, że zagra) to na prawej obronie wyjdzie Albiol. Natomiast Guti na ławce to chyba dość realna opcja. Największą niewiadomą jest to, kto będzie partnerem Xabiego w środku pola. Czy będzie to Gago, Guti, czy może pierwszy raz w tym sezonie od początku zagra Mahamadou Diarra.

Pellegrini zaczął grać 4-3-3, więc całkiem możliwe, że pomoc uzupełni Granero, co nie będzie aż tak oczywiste gdyby zdolny do gry od początku był Guti.

W ataku pewnie Kaka', Ronaldo i Benzema, lecz obecność Higuaina zamiast Karima też nikogo nie zdziwi.

Stawiam, że zagramy tak:

Casillas - Marcelo, Pepe, Albiol, Ramos - Gago, Xabi, Granero - Kaka', Ronaldo, Benzema a Higuain na 100% wejdzie z ławki. Fajnie też jakby przynajmniej z pół godzinki dostał Diarra :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 wrz 2009, 16:44

Casillas y Dudek
Defensas
Pepe, Ramos, Marcelo, Drenthe, Albiol y Garay.
Centrocampistas
Gago, Diarra, Guti, Xabi Alonso, Kaká, Granero y Van der Vaart.
Delanteros
Cristiano Ronaldo, Benzema, Raúl e Higuaín.
Dlaczego tam wszędzie jest y, a przy napastnikach e? i co to w ogóle oznacza? :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”