AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 108

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 kwie 2006, 22:13

Łukasz[ACM] pisze:O Lige Mistrzów będzie bardzo ciężko ale Mistrzostwo należy się nam a nie Turyńczykom bo są poprostu gorsi i grają mówiąc krótko ochydnie i tutaj nie ma żadnej napinki.

Bedzie sie nalezec wam jak zdobedziecie wiecej punktow. Tak to jest tylko pieprzenie frustrata. Nalezy sie nam bo gramy lepiej ble ble ble.

Edit.
Nic mnie nie boli. Bedziecie mieli tyle samo punktow, wygracie serie a, zasluzenie, bo macie lepszy bilans. Co do sedziow, to przypomnij sobie mecz Juve z Cagliari, sedzia jest czlowiekiem.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2006, 22:33 przez Lakier, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 kwie 2006, 22:15

No jasne to Cię boli, w meczach bezpośrednich jesteśmy lepsi ( 3:1 ). To co zagraliście u siebie ciężko nazwać piłką... Co do punktów nie będę liczył ile bylo z " błędu " sędziego i nie zamierzam się o to kłócić i do tego tematu już nie wróce.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 kwie 2006, 22:58

Lakier chyba liczy na Tudora :lol: Pamietaj że jak Milan nie będzie pierwszy w tabeli to nie "przegra z Juve" ... zreszta sam wiesz :] mistrz grający tylko długie piłki - drewniana taktyka z dwomą DM która własnym kibicą na stadionie przyprawia o wymioty :lol: - woreczki nich im Moggi kupi :lol: , kilka ważnych pomyłek jak ta z Cagliari czy a z Udinese gdy aż 3 było na spalonym :lol: czy bezpośredni dwumecz w którym każdy widział jak jest :] Forza Rźemieśniki ? hehe :lol:

Ale spoko - walka trwa - oby nie było wiecej brudów ! :wink:

Łukasz[ACM] luzzz - Jaki Juventus ? :lol: nie znam !

Cafu przedłużył o rok umowa z Milanem :!: Forza Pendolini :] W sumie to i dobrze :) Oby tylko wzmocnili ta flanke a taki gracz jak Cafu bedzie świetnym uzupełnieniem. Małe sa szanse że Massimo Oddo zasili Milan ale kto wie :) Rzymska flanka :) [i środek :wink:]

Ancelotti podał kadre na mecz z Barcą. Nie ma Massimo dla którego jest to koniec sezonu. :( A pozatym sa wszyscy - i zdolni do gry :] Także jest dobrze - dzięki Bogu te urazy nie były groźne [w przypadku Massimo był :(] Wraca też Pippo do gry :twisted:

Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 kwie 2006, 11:29

Dzięń dobry wszystkim :)

Wczoraj Milan kończy swój udział w tego rocznej Champions League na półfinale ... przespałem sie już z tą myśla i nie pozostaje nic innego jak walka o scudetto. Czy była bramka czy nie - co to teraz zmieni ? i tak sędzia w finale był by z Kataloni :lol: Mam za duży szacunek do Dumy Kataloni by nie pogodzić sie z ta myśla. Trudno zapłacilismy za jeden błąd na Giuseppe Meazza. Pozostał nie smak - ale jaki nie skam pozostanie w serie A ? :roll: sami wiecie co mam na myśli dla tego Ancelotti musi teraz zmobilizowac drużyne na maxa. Bo walka trwa :] Walka do końca o scudetto bo jeszcze wiele może się zdarzyć :]

Wczoraj na trybunach Camp Nou był selekcjoner Canarinhos - a Dida został piłkarzem meczu :] [Chyba słuchał co piszemy wcześniej Niggaz] jednak co mnie dziś z samego rana ubawiło do ... plotki [a jak że :]] Plotki mercato - i chyba nie kieruja sie oni odpadnieciem z LM to bo troche nie miał by sensu ....

Tuttomercatoweb: mamamija :lol:

27.04 10.41 - L'Equipe: Milan su Buffon :!: :shock: :twisted:

Czy tez to : :roll:

"Non solo rivalità tra Milan e Barcellona. In occasione della trasferta di Champions League in terra catalana, i rossoneri hanno effettuato un doppio sondaggio per i centrocampisti spagnoli Xavi e Iniesta (piace anche alla Fiorentina), che potrebbero rappresentare delle valide alternative a Pirlo.

Il Milan dovrebbe prendere anche uno tra Oddo (Lazio) e Gallas (Chelsea). In partenza Vogel e Simic oltre a Stam. Con il rientro di Abbiati dal prestito alla Juventus, è ancora da definire il futuro di Dida che ha il contratto in scadenza nel 2007 e se non rinnova a breve, verrà messo sul mercato."

Plus kolonia graczy młodego pokolenia z Ligue 1 :!: Młody Canini czy też nawet Frey :]

Ah to mercato :] co, oni jeszcze wymyśla by było ciekawie ? Plotki o pilkarzach to juz normalka - dochodza działacze ... dobrze że mięsem nie handluja :lol: Albo jednosezonowcami. :lol:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 27 kwie 2006, 11:48

*_Zaza_* L'Equipe pisze raczej cytuje słowa Arsène Wenger'a
"nie wiecie ze od nowego roku Buffon bedzie grał w Milanie a Abbiati w Juve?"
:lol: narazie tak to skomentuje
co prawda Włosi juz sie rozpisuja ile Milan zapłaci za Gigiego (Abbiati plus 30 mln euro) ale to czysta bajka, Juve wycenia jego na 50 mln

No coz zegnamy sie z LM i poraz kolejny komentatorzy oraz goscie w studiu mowia ze ta druzyna sie juz wypaliła ze potrzebne zmiany, czy nie tak mowili po Stambule ? :lol: a my w nastpenym walczymy o finał ;)
Jednak tym razem chyba musza byc zmiany nie mowie ze wielkie ale wystarczy przewietrzyc ławke rezerwowych trzeba jednego do pomocy ktory dawałby dobre zmainy (nawet nie trzeba kupowac bo Foggia wraca :P) no i prawego obronce oraz srodkowego mozna takze lewego.

pozdro
Forza Milan za rok finał nasz :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 kwie 2006, 12:02

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:co prawda Włosi juz sie rozpisuja ile Milan zapłaci za Gigiego (Abbiati plus 30 mln euro) ale to czysta bajka, Juve wycenia jego na 50 mln

No własnie :] A kuknij na inny portal niż Tuttomercatoweb :wink: mamamija :lol:

Zreszta sam widzisz co się dzieje :shock: Nie wiem skąd oni biora takie informacja :) co się bedzie pisało w czasie mercato ... O la Boga :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 kwie 2006, 20:07

Plota na maksa :P Bądźmy poważni :lol:

No cóż, odpadamy z Ligi Mistrzów ale jak to Łysy powiedział " z podniesioną głową ". Honor jest ważny ale wygrana również, wczoraj zabrakło nam takiego błysku który gdzieś się stracił.

Trzeba teraz w tych ostatnich 3 meczach Calcio wywalczyć 9pkt. i nie patrzyć na coraz bardziej kulawą Staruszke z Turynu. Oni sami siebie pogrążą. Mam nadzieje że odbijemy sobie w lidze :]

Forza :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 kwie 2006, 20:46

Po Lidze Mistrzow czas wrocic do ligowej wcale nie szarej rzeczywistosci.

Pisalem ze odpadniecie w polfinale mnie zaboli ale sie mylilem.Wczoraj mialem calkowicie trzezwy umysl niezmacony emocjami smutkiem czy gniewem po meczu.Przyjalem to rozstrzygniecie do wiadomosci nie majac zalu do chlopakow ktorzy dali z siebie wszystko ani do trenera ktory tez zostawil sporo zdrowia skaczac kolo linii bocznej.
Przez caly mecz bylem spokojny patrzylem z radoscia na gre naszych pilkarzy.Z nadzieja na sukces i zwyzke formy Didy ktora zasignalizowal wczoraj oraz z szacunkiem na gre w destrukcji Barcelony.Mecz mnie tak wciagnal ze przegapilem tumult jaki wytworzyl sie pod moim blokiem po tym jak pewien chlopak roztrzaskal sie o chodnik (rodzice mu zabronili wychodzic a ten idiota z drugiego pietra chcial zejsc po jakiejs linie ktora sie urwala za duzo filmow sie naoogladal ale niewazne).

Wracajac do Milanu jestem naprawde zadowolony z ich gry.Obawialem sie wystepu Costacurty ale zagral poprawnie.Dostal zolta kartke ale wina lezy w stracie Pirlo (kolejny slaby mecz ech).Na pochwale zasluzyl za to Seedorf.Chyba najrowniej grajacy nasz pomocnik w tym sezonie.Pomyslec ze pol roku wczesniej krytykowalem go niemal w kazdym poscie :) Przekonalem sie do Seedorfa powoli tez zaczynam przekonywac sie do Ancelottiego.Juz nie jestem pewny tak jak w tamtym roku ze powinien odejsc.Moze nawet nie chce zeby odchodzil?
Nie wiem skad ta zmiana w moim sposobie postrzegania pacynki ale coraz bardziej odnosze wrazenie ze jesli da mu sie odpowiednie klocki szczegolnie w obronie to on je swietnie pouklada ku radosci wszystkich fanow Milanu.

W ten sposob dochodzimy do najwazniejszej sprawy czyli wspomnianych klockow.Niektore sa juz dosc wytarte dlatego trzeba je zmienic na nowe.Na klocki ktore nam dadza szersze mozliwosci budowy struktur taktycznych.Zeby budowla byla stabilna trzeba zaczac od podstaw czyli od obrony.
Nie bede tutaj wypisywal listy zyczen powtarzajac kolejny raz pewne rzeczy.Licze na naszych dzialaczy chociaz musze przyznac ze ostatnio raczej zawodza moim zdaniem.Srednio na 3-4 transfery jeden jest dobry i stanowi o sile druzyny.Za slabo panowie za slabo musicie sie bardziej postarac.Nie mozemy sobie pozwolic na bledy podczas tego okienka transferowego bo taki blad bedzie nasz kosztowac pare bramek straty i jeszcze wiecej punktow.
Wielu pewnie sie ze mna nie zgodzi ale czas na nowa epoke.Odmlodzenie skladu i nawet nie zbudowanie nowej potegi Milanu tylko po prostu plynne jej przeniesienie na nowych wykonawcow (oczywiscie nie wszystkich bo Kaki czy Gilardino sie nie pozbedziemy).Trzeba to zrobic spokojnie nie ma sensu wymieniac polowy skladu.Systematyczne wprowadzanie do pierwszego skladu nowych zawodnikow.Jestem pewny ze sie uda.Sadze ze bedzie jeszcze lepiej niz do tej pory ze nawiazemy do wielkiej druzyny poczatka lat 90.Moze z Marco van Bastenem ktory by laczyl tamta druzyne z ta ktora dopiero ma nadejsc?Moze tak ale sadze ze Ancelotti tez da rade :)

Forza Grande Milan :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 kwie 2006, 0:04

Chlopaczek Twój post brzmi jak jeden z artykułów który ostatnio przeczytałem na podobny temat. A było tych artykułów wszystkich z trzy :wink: Na jeden temat :roll:

Chyba palimy ta samą trawke :] bo moge Ci powiedzieć że co do odpadniecie i emocji miałem podobne odczucie. Zapłacilismy za błedy z Giuseppe Meazza i nie ma co "płakać" gramy dalej o scudetto - do końca walczymy jak na Milan przystało :!: bo Barcelona to beniaminek czy Crvena Zvezda Belgrad mimo ze coś ich łączy :wink: Każdy chyba wierzył do końca w awans bo trudno nie wierzyć w tą drużyne. Ale Katalończycy też pokazali "jaja" trzeba i oddać co ich. Bo jeśli w ostatniej chwili wypada ze składu jeden z najlepszych obrońców świata i Ancelotti decyduje że zagra Billy który grał i wygrywał puchar europy z kolega .. siedzącym na ławce Barcy ... trenerskiej ławce. To nie ma pytań tylko możemy podziekować za walke do końca. Za to że każdy z nas wierzył mimo że jechaliśmy do jaskini lwa odrabiać straty ! Bo jak napisałem przed meczem wszystko jest przeciwko nam - i to sie potwierdził :rol: Przeciesz ta drużyna grała i wygrywala jak żadna inne w europie w przeciągu ostatnich lat. I jestem przekonany że to nie koniec :]

Klocki ? szczerze mówiąc sikam już na to ciepłym moczem, nie od dziś jestem fanem Milanu i Calciomaniemiem [Forza jednosezonowece :lol:] i wiem że to co teraz widzimy i słyszymy to nic w porównaniu z tym co nas czeka. Ostatnio prezydent chyba Udinese pan Pozzo powiedział mądre słowa że na rynku mercato od słów do czynów jest przepaść :lol: Mowa - święte słowa - wiesz co mam na myśli ? że Lego bedą w sprzedarzy za jakiś czas - produckja staneła :lol: Za bardzo mnie kręci piłka i Calcio bym nie miał swojego zdanie na każda sytuacje czy plotke. Ale to jak w życiu dużo mówie i odpowiadam za słowa :P - Zaza Dobra Rada :] Pewnie ja bym podją raz dwa pewne decyzje ale to nie oto chodzi. Dobrze wiesz że czy to Pacynka czy kto inny na amatora nie trafi, pytanie tylko co na to dystrybutor klocków ? :roll: ale na to pytanie poznamy odpowiedz za jakiś czas ...

Forza Grande Milan :!:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 kwie 2006, 15:34

Widze że już opadły emocje po mecz w LM.
Zaza widze że mamy podobne zdania.Uważam że odpadliśmy przez skuteczność na San Siro i jakoś spokojnie oglądałem rewanż wiedząc że sobie sami zgotowaliśmy ten los.Ale zamknijmy temat LM.
Teraz czas na scudetto o które bedzie walka do końca sezonu.Ale każdy czerwono-czarny wieży bo zna możliwoście wielkiego Milanu że jeszcze jesteśmy wstanie dogonić drużyne z turynu.Juve jest kompletnie bez formy grając przez 60 minut w przewadze niepotrafiła tego wykorzystać.W klubie jest nie miła atmosfera dlatego myśle że mecz ze Sieną może być decydujący bo jeśli niewygrają to już mogą nieodnieść zwycięstwa do końca sezonu a to dało by nam mistrza.Jeśli chodzi natomiast o mercato to tylko galliani wie kogo zakupi.Pamiętam że w tamtym roku też mówił abyśmy nieliczyli na jakieś spektakularne transfery a przyszedł Gilardino.Teraz jest podobna sytuacja,podobna gadka i ja ufam łysemu że zakupi odpowiednich zawodników bo pomyłki jeśli chodzi o transfery zdarzają mu sie dość rzadko.Galliani wie kogo chce Carlo i myśle że spełni jego życzenia. :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 kwie 2006, 11:14

Zmienie troche temat :roll: bo już pora :P

Już nie bawem bardzo ważny pojedynek w serie A na Giuseppe Meazza z Livorno. Piłkarze Carlo Mazzone przegrali 8 kolejnych spotkań w lidze :!: po czym wygrali u siebie 3:1 z Palermo w popszedniej kolejce - hatrick Lucarelliego - Jak wiemy Milan w tym sezonie na 17 spotkań - wygralismy 16 :!: tylko jeden weralny remis z Sampdoria [1:1] Rossoneri strzelili na Giuseppe Meazza 46 bramek - tracąc 12 :!:

Livorno na wyjeździe gra słabo - 4 zwycięstwa - 5 remisów - 8 porażek - Bramki 15 strzelonych - 25 straconych.

Bilans bezpośrednich spotkań to 6 wygranych Milanu - 6 remisów - 1 zwycięstwo Livrono - bilans bramek to 28 - 13. Livrono nie wygrało z Milanem od hohoho :P W pierwszej rundzie 3:0 dla Rossonerich na wyjeździe.

Dziś nie będzie łatwo. Bo to zwyciestwo Livrono nad Palermo przyszło dla nas w złym momencie :wink: Piłkarze wiedzą o co grają. Zostały trzy mecze i trzeba je wygrać. Z wypowiedzi gracz wynika ze też mają tego świadomośc. Łatwy to mecz nie będzie bo znając Carlo Mazzone zamuruje bramke na całego. Oby szybko nasi strzelili bramke to już "pójdzie" - Pewnie zagra z przodu trio Gila Kaka Sheva. A w defensywie Jaap zastapi Sandro Neste na środku. Za Clarence zagra Jankulovski. Może Vogel. Chyba że Ancelotti wystawi skład taki jak przewidują Włosi. Bo Wątpie że będą niespodzianki. ewe. Rui lub Vogel - :arrow: Dida - Cafu, Stam, Kaladze, Serginho - Gattuso, Pirlo, Jankulovski - Kaka - Gilardino, Shevchenko.

Kadra rossonerich na pojedynek z Livorno:
Bramkarze: Dida, Kalac;

Obrońcy: Cafu, Costacurta, Kaladze, Jankulovski, Simic, Stam;

Pomocnicy: Aubameyang, Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Serginho, Vogel;

Napastnicy: Amoroso, Gilardino, Inzaghi, Shevchenko.

P.S. Na meczu Siena - Juve będzie wiecej obserwatorów Lega Calcio niż kibiców - miejmy nadzieje że Włosi nie będą musieli sie wstydzić po tej kolejce. I te wszystkie teorie o sprzedawczykach zostana obalone. Mała jest szansa że Juve ten mecz przegra ale oby Calcio nie przegrało :!:

Forza Rossoneri :!:

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 30 kwie 2006, 11:49

*_Zaza_* pisze:Mała jest szansa że Juve ten mecz przegra ale oby Calcio nie przegrało Exclamation
A dlaczego.. przecież zła passa Juve trwa już troche i dlaczego ma być przełamana akurat na wyjeździe... przecież Siena może zaatakować, tez dla niej to jest wazny mecz i walczy o utrzymanie.. dla mnie możliwy remis.. przecież juz w dwóch ostatnich meczach z Lazio i Calgiari ratowali remis w ostatnich minutach :!:
Osobiście oba kluby lubie ale bardziej zalezy mi na rywalizacji do samego konca a nie na tym ze zespol juz na 4,3 kolejki ma zapewnione mistrzostwo :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 kwie 2006, 12:01

Krako wiesz nie mam nic przeciwko temu by trwała nadal ich "passa" - Siena zagra z kontry i liczą na stałe fragmenty gry. Arjon Bogdani głowa może gwoździe wbijać :wink: I to wykorzystaja na pewno :) Oby sędzia nie zapomniał kartek i okularów :wink: Ale pamietać też trzeba że to Siena :roll: Choć u siebie gra 2 razy lepiej niż na wyjezdzie. Forza Siena :!:

Prawda mówiąc wolał bym by Juve grało teraz z Reggina czy Chievo niż z Sieną bo to wszystko o "sprzedawaniu" śmierdzi i do strasznie. Mam nadzieje że same oskażenia okaza się najlepsza mobilizacją dla gracz Sieny.

3 - 4 kolejki przed końcem ? to już w zasadzie nie możliwe :wink: 3 kolejki do konca 3 pkt przewagi Juve nad Milanem. Kalendarz trudniejszy ma Milan ale Juve jak dziś nie zremisuje to na 100% straci punkty z Palermo. Papa ich sprawdzi.

Jednak najważniejsze by dziś Milan pokonał Livrono i to sie liczy :!:

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 30 kwie 2006, 12:12

*_Zaza_* pisze:3 - 4 kolejki przed końcem ? to już w zasadzie nie możliwe Wink 3 kolejki do konca 3 pkt przewagi Juve nad Milanem. Kalendarz trudniejszy ma Milan ale Juve jak dziś nie zremisuje to na 100% straci punkty z Palermo. Papa ich sprawdzi.

Jednak najważniejsze by dziś Milan pokonał Livrono i to sie liczy Exclamation
nie chodzilo mi Akurat o Lige włoska ogólnie np. Lyon, Chelsea, czy Barcelona
*_Zaza_* pisze:Jednak najważniejsze by dziś Milan pokonał Livrono i to sie liczy Exclamation
bez tego daremne byly by nasze przypuszczenia i kalkulacje :wink:
*_Zaza_* pisze:Choć u siebie gra 2 razy lepiej niż na wyjezdzie
i to moze okazac sie kluczem do zwyciestwa :D
:wink:
czekamy na 15.00 :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 kwie 2006, 12:32

Masz racje Krako zanosiło sie że w każdej lidze mistrz będzie znany dużo przed końcem sezonu. Tym bardzie że MŚ też działają na co nie których :roll: A tu prosze. Lyon od dwóch kolejek mistrz - Barca o włos, Chelsea wczoraj - Bayern o włos - PSV już od dawna - Celtic już po fecie - Turcia i derbowa wojna o mistrza do konca :wink: A w Włoszech znów ciekawie. Można na to patrzeć tak: tylko 3 pkt. - albo - aż 3 pkt.

A wiele wyjaśni dzisiejsza kolejka - może nie wszystko wyjaśni ale może dużo. Jednak najważniejsze by Milany wygrał. Bo gdy spiker powie na stadionie Sieny przy stanie 0:0 - np. Gilardino i Milan prowadzi 1:0 z Livrono. To gracze Juve zaczną grać jeszcze bardzie czytelna piłke patrz jeszcze wiecej długich podać i wykopy na zgrania. Siena została "upokożona" już przed meczem. I teraz w ich interesie leży bo zaprzeczyć pewnym teorią... a są w stanie :twisted:

Zobaczymy o 17 : 00 jak to będzie :!:

Pozdrawiam :!:
Forza Milan :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”