Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 109

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 22 gru 2006, 22:32

Nie oglądałem meczu, ale żeby do 80 minuty wygrywać 2-0 i zremisować ? I to w dodatku z Arezzo?? :?

Szczególne brawa dla Boumsonga, najpierw spowodował karny, a potem
przez złe ustawienie przy dośrodkowaniu Juve straciło drugiego gola :/

Przynajmniej kończymy rok jako drużyna niepokonana w lidze :) Z tego trzeba się cieszyć.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 gru 2006, 15:25

Juv pisze:Z tego trzeba się cieszyć.
Nie ma z czego się cieszyć bo Juve gra tak kiepsko, że tracą wpływowego sponsora :? Bardzo w to wątpię żeby w najbliższym czasie znaleźli kogoś kto zapłaci taką masę pieniędzy. Jesteśmy niepokonani, ale trzeba przyznać, że Bianconeri grubo spuścili z rytmu. Najlepszym przykładem jest wczorajszy mecz :shock: Arezzo jest w tym sezonie strasznie słabe, a jednak potrafiło wywieźć punkt z Delle Alpi... Boumsong miał być podstawą obrony, a gra strasznie kiepsko. Juve musi coś zmienić w zimowym okienku bo jeszcze sięokaże, że nie wejdziemy :wink: No nic mają jeszcze czas na powrót do formy i wtedy zobaczymy co będzie dalej

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 23 gru 2006, 15:38

Tomusmc pisze:Juve gra tak kiepsko, że tracą wpływowego sponsora
No z tym to się nie mona zgodzić, nie stracilismy sponsora bo słabo gramy, tylko dlatego, że gramy w Serie B, sponsora obchodzą głównie wyniki drużyny a nie styl gry... Zreszta Juventus nie gra w Serie B po to by kazdego lać po 5:0 tylko gramy zeby awansowac, niewazne jak.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 gru 2006, 15:51

Sawyer pisze:No z tym to się nie mona zgodzić, nie stracilismy sponsora bo słabo gramy, tylko dlatego, że gramy w Serie B
Przez pierwszą część sezonu kiedy dobrze Nam szło nic nie zapowiadało tego, że Tamoil odejdzie. Dopiero jak Juve zaczęło grać słabo firma postanowiła zerwać kontrakt. Zresztą właścicielem jest teraz Moratti to można się było tego spodziewać :roll:
Sawyer pisze:obchodzą głównie wyniki drużyny a nie styl gry
Sam sobie zaprzeczasz. Nie idzie Nam ostatnio i trzeba to przyznać. Nie mieliśmy zwycięstwa 6 meczy pod rząd (jeśli dobrze pamiętam), więc wyniki też wpłynęły na odejście.
Sawyer pisze:Zreszta Juventus nie gra w Serie B po to by kazdego lać po 5:0 tylko gramy zeby awansowac, niewazne jak.
Nie powiedziałem, że mają lać każdego bo i tak nie dali by rady. To, że Serie B jest niższą ligą nie znaczy wcale, że grają tam amatorzy. Mówię o ostatnim meczu z Arezzo, tego nie mogą robić jeśli im zależy

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 23 gru 2006, 16:31

Tomusmc pisze:Dopiero jak Juve zaczęło grać słabo firma postanowiła zerwać kontrakt.
Z tego co ja wiem to byl okreslony jakis termin podczas ktorego mialy sie odbyc rozmowy w sprawie kontraktu...

Tomusmc pisze:Sam sobie zaprzeczasz
Chodziło mi o wyniki ogólnie (czyli np. fotel lidera czy awans do Serie A).

Wesołych Świąt

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 23 gru 2006, 17:33

Jaki zerwany kontrakt? Trzeba postawic sprawe jasno, ze Tamoil zerwal kontrakt od razu po degradacji, potem przystapiono do rozmow o nowych warunkach. Wiadomo o co chodzi, Tamoil chcial za poldarmo reklame na naszych cudownych komorkach, wiec niech spieprza.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 gru 2006, 17:34

Sawyer pisze:Z tego co ja wiem to byl okreslony jakis termin podczas ktorego mialy sie odbyc rozmowy w sprawie kontraktu...
Kontrakt miał obowiązywać do 2010 roku, najwyraźniej była jakaś klauzula, która mówiła o możliwości wcześniejszego zerwania kontraktu.

Wesołych :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 gru 2006, 17:38

Lakier pisze:Tamoil chcial za poldarmo reklame na naszych cudownych komorkach, wiec niech spieprza.

... a te kilka milionów i tak Mikołaj przyniesie :roll:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 23 gru 2006, 18:03

RóżA pisze:... a te kilka milionów i tak Mikołaj przyniesie
Za pol roku Serie A, myslisz ze nikt sie nie znajdzie z wieksza kasą?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 gru 2006, 18:06

Oczywiście że się znajdą, mi chodzi o chwilę obecną :wink:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2859

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 gru 2006, 18:16

Wesołych świąt Juventini:) Oby ten nowy rok okazał się dużo lepszy od obecnego:) Tego Wam i sobie życze ja :D

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 23 gru 2006, 18:19

RóżA pisze:... a te kilka milionów i tak Mikołaj przyniesie

Jezeli przyjales sobie sobie, ze Fiat=Mikolaj, to tak.

Pewnie teraz Juve podpisze z kims kontrakt na poltora roku, bo raczej pewne jest, ze po tym czasie Juve bedzie gralo w pucharach europejskich, co za tym idzie bedzie mozna podpisac bardziej lukratywna umowe.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 gru 2006, 18:26

Lakier pisze:Jezeli przyjales sobie sobie, ze Fiat=Mikolaj

Nie. Wyliczyłem to z innego wzoru:
pieniądze Tamoil > pieniądze Fiata

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 gru 2006, 18:32

Lakier pisze:poltora roku, bo raczej pewne jest, ze po tym czasie Juve bedzie gralo w pucharach europejskich
Co do tego to nie możemy być nigdy pewni. Potęga Juventusu ma być odbudowana w ciągu pięciu lat i każdy musi się z tym liczyć. Spadek Juventusu do Serie B okazał się makabrycny w skutkach finansowych. Mieli strasznie duże straty, które nie pozwoiły im zatrzymać niektórych graczy.

Często jest tak, że drużyna, która wchodzi do Serie A musi się przystosować, a średnio potrzeba na to jednego sezonu. Spójrz chociażby na Fiorentinę, która musiała się odbudować na nowo i gdy weszła do Seria A, musiała walczyć o utrzymanie.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 23 gru 2006, 18:33

Nie. Wyliczyłem to z innego wzoru:
pieniądze Tamoil > pieniądze Fiata

Wzor niepoprawny. Niedostateczny.

Fiat jest bogatsza firma od Tamoil.

Poza tym, chyba nie myslisz, ze nie znajda sie inne firmy, ktore zapragna umiescic swoje logo na koszulkach Juve?
Tomusmc pisze:Często jest tak, że drużyna, która wchodzi do Serie A musi się przystosować, a średnio potrzeba na to jednego sezonu. Spójrz chociażby na Fiorentinę, która musiała się odbudować na nowo i gdy weszła do Seria A, musiała walczyć o utrzymanie.

:roll: Wlasnie, Fiorentina musiala sie odbudowywac na nowo. W Juventusie pozostali gracze z pierwszej druzyny, poza tym Fiorentina nie miala takiego wsparcia finansowego i najwazniejsze, nie miala takie zdolnej mlodziezy. Przeciez taki Palladino z Del Piero, gdy nie maja gorszego dnia, robia taki mlyn w ataku, ze az chce sie spiewac z radosci.

BTW. Warto zapamietac nazwisko Palladino, bedzie lepszy od Del Piero, a przynajmniej mam taka nadzieje :)
Ostatnio zmieniony 23 gru 2006, 18:37 przez Lakier, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”