GRUPA F - Nowa Zelandia, Paragwaj, Słowacja, Włochy - Strona 12

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: GRUPA F - Nowa Zelandia, Paragwaj, Słowacja, Włochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 cze 2010, 18:10

I to są prawdziwe sensacje a nie tam porażka Hiszpanii ze Szwajcarią. Mistrz i Wicemistrz na ostatnich miejscach w grupach, bez wygranej i po blamażach z takimi tuzami jak RPA, N. Zelandia czy Słowacja. Piekny turniej - pogrom faworytów (oby jutro Hiszpania też się pożegnała) i pełna mobilizacja u wszystkich - beznadziejna Słowacja podnosi się z gruzów i ogrywa Italię.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 24 cze 2010, 18:10

Włosi wcale nie stworzyli sobie tylu szans. Obudzili sie na ostatnie 15 minut swojego pobytu na mundialu i to wszystko. Przez reszte meczu wszystko kontrolowała Słowacja, ktora wreszcie zagrała z jakims zacięciem prezentując forme z eliminacji. My jeszcze musimy troche poczekać na takiego Stocha w Fener, Hamsika z Napoli czy Weissa(dzis nie gral ale w poprzednich 2 meczach jedyny ktoremu sie cos chcialo), no i oczywiscie Skrtela. Trzeba sie cieszyć że sąsiedzi awansowali! :D
Lippi raczej nie mogl powolac wielu lepszych od tych ktorych powołał. Balotelli jest zmanierowany, a Cassano tez by pewnie cos odwalił. Po prostu Włosi nie mają nowej generacji i to sie mści. Jeszcze raz brawo Słowacja

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 cze 2010, 18:11

A mi sie wydaje, ze tam niekoniecznie musial byc spalony, jako ze Slowak zostawil noge, ktora w tym wypadku wyznaczla linie spalonego. Nie jestem tez pewien sytuacji z wybiciem Skrtela. Webb sedziowal slabo. Bardzo powazny blad to brak czerwonej kartki dla Muchy. Ona powinna pojsc z automatu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2010, 18:12

Niech mi nikt nie mowi ze Wlosi zawiedli. Cel osiagneli bo zajac ostatnie miejsce w takiej grupie to mistrzostwo swiata.

Poza tym to [*]

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 24 cze 2010, 18:13

Europa daje na tych mistrzostwach dupy.Niemcom i Hiszpanom też nie daję większych szans na przeciwko Argentynie czy Brazylii.Poza tym - jak pokazuje statystyka - czas na tytuł dla Ameryki Płd. (a to oznacza,że...w Brazylii zwycięży europejska ekipa).

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 cze 2010, 18:13

arek_ahig pisze:A mi sie wydaje, ze tam niekoniecznie musial byc spalony, jako ze Slowak zostawil noge, ktora w tym wypadku wyznaczla linie spalonego. Nie jestem tez pewien sytuacji z wybiciem Skrtela. Webb sedziowal slabo. Bardzo powazny blad to brak czerwonej kartki dla Muchy. Ona powinna pojsc z automatu.
Pepe też mógł wylecieć za kosę, gdzie dostał żółtą kartkę. Czysty but w nogę bez walki o piłkę.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 24 cze 2010, 18:15

maciek_88 pisze:
rbortniczuk pisze:Hurrraa! nie wiem jakiego świata oni byli mistrzami
Świata, w którym nikt nie potrafił im strzelić gola z gry. To pięknie pokazuje regres włoskiej piłki w ciągu 4 lat.

Trzeciak znów w formie. Iaquinta - Quagliarella.
Nie przesadzajmy, to była tylko i wyłącznie zasługa Buffona. niczego wielkiego 4 lata temu też nie pokazali.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 24 cze 2010, 18:18

rbortniczuk pisze:Nie przesadzajmy, to była tylko i wyłącznie zasługa Buffona. niczego wielkiego 4 lata temu też nie pokazali.
aaa...właśnie - Marchetti :suicide:

Awatar użytkownika
Lewan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lewan » 24 cze 2010, 18:18

arek_ahig pisze:Bardzo powazny blad to brak czerwonej kartki dla Muchy. Ona powinna pojsc z automatu.
Mi to wyglądało że został kopniakami wepchnięty do siatki, tam też mu się jeszcze dostało. Jeśli dla niego czerwo to dla tamtego pana też. Pomijam że zachował się tak jakby go uderzył Gołota z lat 90tych

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 cze 2010, 18:24

Nie wyobrażam sobie co czuli Słowacy w swoich drewnianych domkach nasłuchując wieści Johannesburga.
Był to chyba największy mecz w historii tej reprezentacji. Gorąco im kibicowałem.
Janek Mucha niestety więcej dzisiaj pajacował.
Fajnie że Kopunek strzelił gola zaraz po wejściu :) ciekawe co czuł przed przerwą gdy był tak bliski debiutu na MŚ a został cofnięty. Teraz to jest najmniej ważne

focie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy pan na 4 zdjęciu nie podobny do Chielliniego ? :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2010, 18:27

Urugwaj, Argentyna, Paragwaj i zapewne Brazylia wygrają swoje grupy. Nie ma co mówić, dobrze są te reprezentacje przygotowane. Niestety Chile tego nie życzę.
Ciężko będzie po tym Mundialu znajdować dużo pozytywów. Poziom jest słaby i sporo się musi zmienić w dalszych fazach, żeby zamazać ten obraz.
Włochom przed pierwszym spotkaniem wielu nie wróżyło sukcesu na tym Mundialu, sam nie widziałem ich na pierwszej pozycji w tabeli, ale nie spodziewałem się, ze nie wyjdą choćby z grupy. Finalistów już nie ma. Włosi sami są sobie winni, bo z taką grą jak z Nową Zelandią nie zasłużyli na awans. Całe szczęście, ze nie było powtórki z wczoraj i "wielka" reprezentacja odpadła.
Brawo dla Paragwaju, choć dzisiaj nie potrafili postawić kropki nad "i"

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 cze 2010, 18:27

kaczy pisze: Czy pan na 4 zdjęciu nie podobny do Chielliniego ? :roll:
Kielon 15 lat później :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 cze 2010, 18:31

Słaby mecz .. do 80 minuty :lol: potem działo się więcej niż przez całe 80 minut co trochę wynagrodziło mi te zmarnowane 80 minut. Na reszcie Włosi odpadają i juz nikt nie powie, że SerieA jest mocna, bo to liga mistrzów świata, dziś pokazali jacy są silni. Skończyć fazę grupową za Nową Zelandią to tak jak Chłopaczek pisze - mistrzostwo.
Lippi ponoć nie chciał być gorszy od Domenecha i też Weissowi ręki nie podał :roll:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 cze 2010, 18:33

Sam bylem krytykiem tej kadry, ale przez mysl mi nie przeszlo, ze Wlosi moga nie wyjsc z tej grupy, bardzo slabej grupy, mozliwe nawet, ze najslabszej.

Sygnalem ostrzegawczym byl wystep na Pucharze Konfederacji, zostal jednak zignowany.

Lippi nie ma jak sie bronic. Bramki Di Natale i Quagliarelli do konca pograzyly odchodzacego selekcjonera.

Oczywiscie nie wszystko jest jego wina.

Jakies plusy? Kilku mlodych zdobylo cenne doswiadczenie, kilku weteranow z kolei (nie)godnie pozegnalo sie sie z kadra mam nadzieje.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2010, 18:40

fieldy pisze: Na reszcie Włosi odpadają i juz nikt nie powie, że SerieA jest mocna, bo to liga mistrzów świata, dziś pokazali jacy są silni.

Sila Serie A opiera sie na obcokrajowcach,a Wlosi sa jedynie jej uzupelnieniem i tlem dla Brazilijczykow,Argentynczykow,Holendrow itd. To moja ulubiona liga,wiec odwaze sie i powiem: Jest mocna ! :P

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”