Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 111

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 paź 2005, 16:47

fieldy pisze: Cupiał znowu będzie miał kolejnego "trenera non grata" - ciekawe ilu ich jeszcze będzie, jak co pół roku będzie sobie zmieniał trenerów to w Wiśle dobrze nie będzie
Wątpię. Podobno istnieje zapis, ze bez odszkodowania dla Wąsa w przypadku nie wejścia do grupówki PUEFA. Więc nie wiem czemu miałby być nie chciany? Liczka persona non grata dla kibiców, ale z klubem pożegnał się b. kulturalnie.

fieldy pisze:Engela ma podobno zastąpić Zdenek Scasny [niedawno PAO :lol: ]
Udam, że nie widziałem lola :> :glass:.

To, że prawie od razu wyleciał z Aten, nie istotne, bo:
Scasny jest znany z twardej ręki. Gdy rok temu trenował Panathinaikos Ateny od razu poskromił Emmanuela Olisadebe, nakazując mu zapłacić wysoką karę (20 tys. euro) i pisemnie przeprosić zarząd i kibiców.
To jest swietna wadomość. Gwiazdeczki są przepłacone i powinno walnąć się im po kieszenii zamiast rozpieszczać.
ale...
Przed Panathinaikosem prowadził OFI Kreta, Spartę Praga i Viktorię Żiżkov. Ma świetne rozeznanie na czeskim rynku piłkarskim, co dla Wisły jest istotne w obliczu planów przebudowy zespołu
Kolejny najazd Knedlicków :?. Sam mówiłem, że tylko zagranica, ale z Czechami mam traumę. Znowu jestesmy na tym etapie, co za Liczki - może być tylko lepiej.

rado90
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rado90 » 03 paź 2005, 17:24

czemu nie ma nowych newsow na teamt wiselki

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 04 paź 2005, 15:19

rado>>> niestety to nie jest serwis tlyko o Wiśle:) a newsy dzisiaj będą;]

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 04 paź 2005, 23:30

No i proszę Engel dostał kolejną szansę od zarządu :) Jezry Engel jak narazie uratował swoją posadę zobaczymy jak wykorzysta tą szansę. Jak sam mówi już podobno są załatwiane jakieś transfery na zimę ciekaw jestem kto taki przyjdzie i co wniesie do drużyny. Cele jakie sobie postawił to oczywiście mistrzostwo Polski oraz awans do fazy grupowej LM, może tym razem ? :twisted: No cóż jak narazie ten awans przekładają z roku na rok i trzeba przyznać, że jest już coraz to bliżej :) Żeby czasem z Jurkiem nie skończyło się jak z Kasperczakiem, że z końcem połówki sezonu wyrzucą go 8)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 04 paź 2005, 23:46

Bobohawk pisze:No i proszę Engel dostał kolejną szansę od zarządu Smile

Jakies oficjalna wypowiedz zarzadu?

Bobohawk pisze:Jak sam mówi już podobno są załatwiane jakieś transfery na zimę ciekaw jestem kto taki przyjdzie i co wniesie do drużyny.

Byly nie byliby to gracze pokroju Kryszala. Moze sproawdzi Udarvica ? :lol: Swoja droga, czy on nie widzial ze Kryszal gral piach juz w Amice :/

Bobohawk pisze:Żeby czasem z Jurkiem nie skończyło się jak z Kasperczakiem, że z końcem połówki sezonu wyrzucą go Cool

przynajmniej nie beda mu musieli placic emerytury.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 04 paź 2005, 23:58

Lakier pisze:Jakies oficjalna wypowiedz zarzadu?
Czytałem dzisiaj na onecie wypowiedź Engela :)
Lakier pisze:Byly nie byliby to gracze pokroju Kryszala. Moze sproawdzi Udarvica ? Swoja droga, czy on nie widzial ze Kryszal gral piach juz w Amice
Wisła ostatnio się specjalizuje w niewypałach transferowych. Co do Kryszałowicz to wydaje mi się że Jureczek po znajomości załatwił Kryszałowiczowi emeryture ;)

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 05 paź 2005, 14:10

heh.. strzeli Paweł pare bramek w tym roku i juz wtedy niebędzie be tylko cacy;/

a teraz Engela niewywalą, bo niegray dalej w PU;] a wtedy co Kaspra wyrzucili to gralismy jeszcze:D tzn. odpadlismy i wtedy Cupiał miał akurat złego humora i ot co.. a teraz Engel go pozabawiał i ma posade dalej;]

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 05 paź 2005, 20:47

Mazi pisze:heh.. strzeli Paweł pare bramek w tym roku i juz wtedy niebędzie be tylko cacy;/
Tylko, że jak narazie gra piach i nie wiadomo co on tutaj wogóle robi :? Nie wiem czemu Engel akurat w nim widział zastępcę Frankowskiego :roll: Jeżeli do klubu przejdzie jeszcze jakiś nowy napastnik to Kryszał może już zapomnieć o pierwszym składzie. Zresztą teraz Kuźba wraca do formy więc już łatwo nie będzie miał :twisted:

Mazi pisze:a teraz Engela niewywalą, bo niegray dalej w PU;] a wtedy co Kaspra wyrzucili to gralismy jeszcze:D tzn. odpadlismy i wtedy Cupiał miał akurat złego humora i ot co.. a teraz Engel go pozabawiał i ma posade dalej;]
Zobaczymy jak długo jeszcze wytrzyma. Dobrze, że tym razem nie podjął zbyt pochopnej decyzji, bo takie zmiany co pół roku z pewnością nie dałyby awansu do LM. Trener potrzebuje czasu a to zaprocentuje późniejszymi wynikami. :wink:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 05 paź 2005, 21:17

Bobo ten powrót Kuźby to troszkę przesada na razie, ale miejmy nadzieję że faktycznie nastąpi w najbliższym czasie :) A akurat co do Kryszała to pokazuje on się na tyle na ile może, a że takie ma możliwości no to coż... :? Ja bym się nie spieszył z wywalaniem Jurka, bo to dobry trener a z tą Wisła to nikt by nic nie ugrał zapewne, a można na tym wyjśc tak jak reprezentacja na zwolnieniu Jurka i zatrudnieniu Zbyszka :wink: Tym bardziej że podobno się o Szczastnym mówi... :?

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 06 paź 2005, 9:54

ja uważam ze Kuźba juz ma prawie pełną formę.. przebłysk pokazał włąsnie w ostatnim meczu... nawet jak ne strzeli gola w lidze w nastepnej kolejce to powinien grac w 1 skłądzie.. trzeba dac mu poczucie pewności..

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 06 paź 2005, 10:21

Kuźba według mnie juz nie odzyska formy z przed kilku lat! szkoda bo kiedys grał naprawde nieźle, noze miec czasami przebłyski wysokiej formy ale cos mi sie wydaje ze odejdzie w wisły zimą lub latem na 100%. Napewno cupiał nie bedzie wiecznie czekał az wróci do formy

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 08 paź 2005, 14:40

luk1208 pisze:Kuźba według mnie juz nie odzyska formy z przed kilku lat!
Racja. No niby coś tam go wypożyczyli do.....(jakiegos klubu z Grecji). Ale tam z tego co pamiętam to dojść szybko złapał kontuzje i klapa... Strzelil cztery czy pięć bramek. Po powrocie z Grecji wrócił jakiś inny Kużba :( :(

Awatar użytkownika
gdb
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 15 paź 2005, 12:00

Niecodzienny przebieg i niecodziennych gości miał dzisiejszy trening. Wraz z wiślakami trenowali goście telewizyjnego programu „Mój pierwszy raz”.

Nasi piłkarze ubrani w klubowe dresy z napisem TYSKIE, a pośród nich trzy gwiazdy kabaretu OTTO w koszulkach z napisem: „Mój pierwszy raz” przez ponad półtorej godziny biegali po zielonej murawie.
Ćwiczenia zaaplikowane przez Ryszarda Szula dały się we znaki naszym sympatycznym gościom, którzy raz po raz musieli popijać orzeźwiające napoje:
- Uff, wolimy jednak grać w kabarecie – śmiali się.

Żarty żartami, ale było też poważnie, gdyż mecz w Lubinie już za dwa dni, stąd też w czasie gierki nikomu nie było do śmiechu, lecz wszyscy walczyli na całego. Z dobrej strony pokazał się Tomasz Dawidowski, który po dynamicznym rajdzie zdobył jedną z bramek. Oprócz niego na listę strzelców wpisali się Kuźba i Piotrek Brożek. Kilka ciekawych zagrań pokazał Andrea Barreto, na którego liczy trener Engel:
- Po nadrobieniu zaległości treningowych, Baretto prezentuje się dość dobrze. Po to przyszedł do Wisły, by być naszym wzmocnieniem i liczę na niego w Lubinie.

Po zajęciach na boisku odbyła się odprawa przed meczem z Zagłębiem. Jutro spotkanie na treningu o 13, po którym zawodnicy wyjadą na mecz do Lubina

Awatar użytkownika
dzamper
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzamper » 15 paź 2005, 15:49

MariuszPSG pisze:Wisla wygra w Lidze i wejdzie do Ligi Mistrzów, bo ma spoko sklad!!!!!!!
I nie weszła:) I chyba nie wejdzie nigdy...[/b]

Awatar użytkownika
frazer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frazer » 16 paź 2005, 19:22

W morde moja ukochana Wisła Kraków przegrała 2-1 z Zagłębiem Lublin :płacze: ale naszczęście prowadzi w lidze i ma jeden mecz zaległości. :peace:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”